Følg os

Corporate skatteregler

Skattepolitik: EU-løsninger til forebyggelse af skattesvindel og -unddragelse

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En fair beskatning er en prioritet for Europa-Parlamentet. Find ud af, hvordan det ønsker at tackle spørgsmål som skatteundgåelse, skattesvindel og mere, Økonomi.

Infografik, der viser de samlede skatteindtægter
Samlede skatteindtægter fordelt på EU-land  

Skattepolitik, herunder bekæmpelse af skattesvindel, er blevet et varmt emne i løbet af det sidste årti på grund af journalistiske efterforskninger som LuxLeaks, Panama Papers, Football Leaks, Bahamas Leaks og Paradise Papers, som afslørede skattelækager og skat fristeder. De førte til stigning ulykke med at skade skattepraksisisær efter recessionen og de deraf følgende budgetbegrænsninger. Ubetalte skatter resulterer i mindre budgetter både nationalt og på EU-plan.

Skattepolitik har været EU-landenes eget ansvar siden EU's start, men kampen mod skattesvindel deles af EU-landene og EU.

reklame

Beskatning er en prioritet for Europa-Parlamentet

Siden september 2020 har Parlamentet haft en permanent underudvalg om skattesager. Udvalget blev oprettet for at hjælpe Økonomi- og monetære anliggender beskæftigelsesspørgsmål og beskæftiger sig med bekæmpelse af skattesvindel, skatteunddragelse og skatteunddragelse samt finansiel gennemsigtighed i skatten.

I løbet af valgperioden 2014-19 oprettede parlamentet midlertidige særlige udvalg, herunder somsærligt udvalg om økonomiske forbrydelser, skatteunddragelse og skatteunddragelse og en undersøgelsesudvalg Undersøgelse om efterforskning af påståede overtrædelser og fejl eller forsømmelser ved anvendelsen af ​​EU-lovgivning i forbindelse med hvidvaskning af penge, skatteunddragelse og skatteunddragelse. Disse udvalg identificerede en række mangler i skattebestemmelserne.

EU-skatteforanstaltninger

Nogle af de vigtigste lovgivningsforslag i de senere år vedrørende skat vedrører Udveksling af oplysninger gennem direktivet om administrativt samarbejde, som er blevet ændret mange gange for at give:

reklame

Andre forslag vedrører selskabsbeskatningen og skatteundgåelse for eksempel:

Infografik om bruttonationalprodukt for hvert EU-land samt direkte og indirekte skatter
Infografik, der viser hvert EU-land bruttonationalproduktet samt direkte og indirekte skatter  

Derudover har der været mange forslag til opdater momsrammen. Underudvalget for skattesager arbejder i øjeblikket på en rapportere om, hvordan man skaber et nyt grundlag for beskatning af overskud fra digitale virksomheder i lande, hvor de opererer, selv når de ikke har en fysisk tilstedeværelse.

Rapporten beskriver Parlamentets synspunkter forud for de endelige globale forhandlinger i OECD, som forventes afsluttet inden midten af ​​2021. Senest i juni forventes Kommissionen også at fremsætte et forslag om en digital afgift som en del af reformen af ​​EU's system med egne indtægter og finansiering af det økonomiske opsving efter Covid-19-pandemien.

Om infografikken


Vores infografik øverst viser indtægterne fra direkte og indirekte skatter for hvert EU-land samt samlede skatteindtægter i procent af bruttonationalproduktet. Sidstnævnte er delt mellem skatter på kapital, forbrug og arbejdskraft. Derudover viser vores kort, hvor velhavende lande er.

Infografik, der viser momssatserne for EU-lande
Standard momssats for forskellige EU-lande  

Find ud af mere 

Corporate skatteregler

Nike forsøg på at blokere EU-efterforskning af ulovlig statsstøtte afskediget

Udgivet

on

I dag (14. juli) afviste EU-retten en sag anlagt mod Kommissionens beslutning om at indlede den formelle efterforskning af hollandske skatteafgørelser, der kan udgøre ulovlig statsstøtte, skriver Catherine Feore. 

EU's undersøgelse vedrører skatteregler fra den nederlandske skatteforvaltning til Nike European Operations Netherlands ('Nike') i 2006, 2010 og 2015 og til Converse Netherlands ('Converse') i 2010 og 2015.

Nike og Converse er datterselskaber af et hollandsk holdingselskab, der ejes af Nike Inc. Skatteafgørelserne vedrørte royalties, der ikke svarede til det beløb, der ville være blevet forhandlet på markedsvilkår for en sammenlignelig transaktion mellem uafhængige virksomheder. Virksomheder forventes at anvende et 'armlængdeprincip', som om de ikke er en del af den samme gruppe. 

reklame

Ifølge Domstolen indeholder den anfægtede beslutning en klar og utvetydig begrundelse fra Kommissionen, som ikke kan betegnes som "ufuldstændig".

Nike hævdede, at Kommissionens handlinger var foranlediget af offentliggørelsen af ​​en undersøgelse foretaget af et internationalt journalisterkonsortium i november 2017 og det deraf følgende politiske pres, at Kommissionen sendte flere yderligere anmodninger om information. De hævdede, at denne "målretning" var uretfærdig, da de hævdede, at Nederlandene udstedte 98 skatteafgørelser svarende til Nike.

Retten svarede, at målet med at indlede den formelle undersøgelsesprocedure var at sætte Kommissionen i stand til at indhente alle de synspunkter, den har brug for for at kunne vedtage en endelig beslutning, og var ikke på forhånd forpligtet til at fastslå dette. 

reklame

Læs

Corporate skatteregler

EU udsætter digital afgift for at fokusere på global minimumsaftale

Udgivet

on

EU har besluttet at udsætte sin digitale afgift til efteråret efter et to-dages møde mellem G20-finansministrene i Venedig, hvor man nåede til en historisk aftale om at opbygge en mere stabil og mere retfærdig international skattearkitektur. skriver Catherine Feore. 

Meget af den fornyede drivkraft for fremskridt på dette område er kommet fra den nye Biden-administration. I dag (12. juli) den amerikanske udenrigsminister Janet Yellen (afbilledet) mødtes med præsidenten og administrerende vicepræsident for Europa-Kommissionen for økonomien samt med økonomikommissær Paolo Gentiloni og Den Europæiske Centralbanks præsident Christine Lagarde, inden han deltog i dagens Eurogruppemøde med finansministrene. 

Det nye forslag vil bygge på OECD's 'base erosion and profit shifting' (BEPS) arbejde og adressere de to komponenter i dette arbejde, nemlig tildelingen af ​​overskud fra multinationale virksomheder (MNE'er) og en effektiv global minimumsskattesats for virksomheder. USA foreslog oprindeligt, at en minimumsskattesats på 21% skulle sættes, men hurtigt flyttes til 15%. 

reklame

Da han gik ind i dagens Eurogruppemøde, sagde økonomikommissær Paolo Gentiloni, at han havde haft et fremragende møde med den amerikanske finansminister Janet Yellen. Gentiloni sagde, at weekendens største bedrift - den globale aftale om beskatning - ville sætte en stopper for "løbet til bunden" for at flytte skatter. Han sagde: "Inden for denne ramme informerede jeg sekretær Yellen om vores beslutning om at sætte forslaget om en EU-digitalafgift på hold for at give os mulighed for at koncentrere os om den sidste mil i denne historiske aftale."

Europa-Kommissionens talsmand Daniel Ferrie sagde, at Kommissionen hurtigt skulle behandle de udestående spørgsmål og færdiggøre "forskellige designelementer" sammen med en detaljeret gennemførelsesplan inden oktober. Tanken er, at dette ville blive godkendt af G20-regeringschefer ved et topmøde i Rom. Ferrie sagde: ”Af denne grund har vi besluttet at sætte vores arbejde på et forslag om en digital afgift på vent som en ny 'egen ressource' i denne periode."

Europa-Kommissionen havde fremsendt en meddelelse om en ny EU-digitalafgift for 14. juli, derefter forsinket til 22. juli, den er nu forsinket indtil efter denne aftale. Den digitale afgift blev tænkt som en ny egen ressource, der kunne hjælpe EU med tilbagebetaling af NextGenerationEU-låntagningen. Nye egne ressourcer skal indføres inden den 1. januar 2023.

reklame

Læs

Corporate skatteregler

Big-tech virksomheder, der får historiske ændringer i deres internationale skatteaftaler

Udgivet

on

For nylig er nogle af verdens rigeste vartegn og lande nået til enighed om lukning af internationale skattehuller, der er godkendt af de største multinationale selskaber. Nogle af disse teknologivirksomheder har de største aktiekurser på aktiemarkedet, såsom Apple, Amazon, Google og så videre.

Mens teknisk beskatning længe har været et problem, som internationale regeringer har været nødt til at blive enige om indbyrdes, deler væddemål også lignende problemer, især på grund af dets stigning i popularitet og tilladt legalisering globalt. Her har vi leveret en sammenligning af nye væddemålssider som følger de korrekte skatteregler og lovligheder, der er nødvendige for international brug.

Under G7-topmødet - som vores sidste rapporter talte om emnet for Brexit og handelsaftalerrepræsentanter for De Forenede Stater, Frankrig, Tyskland, Det Forenede Kongerige, Canada, Italien og Japan, kom til en samlet aftale om at støtte de globale selskabsskattesatser på mindst 15%. Det var enigt om, at dette skulle ske, da disse virksomheder skulle betale skat, hvor deres forretning er i drift, og til det land, de opererer i. Skatteunddragelse er længe blevet propageret ved hjælp af initiativer og smuthuller, der er fundet af selskabsenheder, denne enstemmige beslutning vil sætte en stop for at holde teknologivirksomheder ansvarlige.

reklame

Denne beslutning menes at være år i træk, og G7-topmøderne har længe ønsket at nå til en aftale om at skabe historie og reformere det globale beskatningssystem for den stigende innovation og digitale tidsalder, der er i horisonten. At få virksomheder til at lide æble, Amazon og Google tager ansvar, holder beskatningen i skak for, hvad der skønnes at være en bølge af deres udvikling og engagement i udlandet. Rishi Sunak, Det Forenede Kongeriges finansminister, har nævnt, at vi befinder os i den økonomiske krise i pandemien, at virksomheder skal holde deres vægt og bidrage til reformeringen af ​​den globale økonomi. Reformeret beskatning er et skridt fremad for at opnå det. Globale teknologivirksomheder som Amazon og Apple er steget massivt i aktionærpriserne for hvert kvartal efter det store fald sidste år, hvilket gør teknologi til en af ​​de mest bæredygtige sektorer at få skat fra. Naturligvis er ikke alle enige om sådanne kommentarer, idet skattehuller længe har været en sag og sag for fortiden.

Den aftale, der er aftalt, vil lægge massivt pres på andre lande under G20-mødet, der skal finde sted i juli. At have en basis for aftale fra parterne i G7 gør det meget sandsynligt, at andre lande vil nå til enighed med nationer som Australien, Brasilien, Kina, Mexico osv., Der skal være til stede. Lande med lavere skatteparadis som Irland forventer lavere satser med et minimum på 12.5%, hvor andre kan være højere afhængigt. Det forventedes, at skattesatsen på 15 procent ville være højere på mindst 21%, og lande, der er enige heri, mener, at der skal indstilles et grundniveau på 15% med muligheder for mere ambitiøse satser afhængigt af destination og region, som multinationale virksomheder driver og betaler skat fra.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending