Følg os

Europavalg 2024

Dyb bekymring over den yderste højrefløjs fremgang i valget til Europa-Parlamentet

DEL:

Udgivet

on


Fremgangen fra den yderste højrefløj i sidste uges EU-valg er "dybt bekymrende", siger tidligere MEP Claude Moraes. Den yderste højrefløj havde deres positioner i Italien og Holland (med udsving mellem de yderste højrepartier i stedet for til dem). Men de formåede ikke at gøre fremskridt i andre lande, hvor de blev spået at klare sig godt: Belgien, Tjekkiet (Tjekkiet), Ungarn (et tilbageslag for Viktor Orbán), Finland og Polen.


Alligevel sagde Moraes, en af ​​Storbritanniens ledende tidligere MEP'er, at resultaterne giver reel grund til bekymring. Han fortalte dette websted, "De dybt bekymrende fremgange til den yderste højrefløj i Frankrig og det forestående franske parlamentsvalg giver et afgørende øjeblik til at skifte retning, og vi flytter dens politiske og moralske retning mod de værste aspekter af europæisk politik i det 20. århundrede.

»Men paradoksalt nok skabte det faktiske resultat af EU-valget ikke et yderst højrefløjsflertal i EU-parlamentet – ikke engang tæt på. 

"De har flere MEP'er fordelt mellem ECR og ID-grupperne, men ingen af ​​dem er større end EPP. 

“Ursula Von der Leyen havde ret i at sige, at 'centret holder'. S&D returnerer stort set det samme antal MEP'er som i 2019, og den liberale Renew med 79 pladser er stadig en kraft på trods af at de er blevet skadet af tabet af franske Renew MEP'er.

"Virkeligheden er, at på EU-niveau vil det centerhøjre-konservative EPP holde magtbalancen i det nye parlament. Vil de slå til yderst til højre og danne alliancer med ECR og ID eller danne, hvad der kunne være et væsentligt anti-ekstremt højre flertal."

Moraes, en tidligere MEP fra Labour, tilføjede: "Der er alt at spille for i det nye parlament - men seriøse beslutninger skal træffes i de kommende dage.

"Den yderste højrefløjs tilstedeværelse i Europa i det 21. århundrede er nu givet - hvordan ikke-ydre højre partier reagerer, er alt."

Et andet sted bemærkede Edward McMillan-Scott, en anden tidligere MEP, at afstemningen var verdens næststørste demokratiske folkeafstemning i år.

Efter at reflektere over resultatet fortalte han dette websted: "Det ser ud til, at de ondartede indgreb fra Putins hær af forstyrrere har mislykkedes, i modsætning til i 2016, hvor de fordrejede resultatet af Storbritanniens Brexit-afstemning, svagt foreslået af David Cameron for at formilde sit partis nationalist. ."

Med et blik på den nærmeste fremtid tilføjede han: "Det er stadig at se, hvordan Europa-Parlamentet indretter sig selv og Europa-Kommissionen i de kommende dage, men historien tynger det tungt, og udsigten til mørkere dage forude pålægger en særlig byrde."

reklame

 McMillan-Scott var Storbritanniens sidste næstformand for Europa-Parlamentet i fire valgperioder 2004-2014. Han repræsenterede Yorkshire som pro-EU MEP 1984-2014, men forlod det konservative parti i protest mod David Camerons oprettelse af ECR-partnerskabet i 2009.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending