Følg os

Europavalg 2024

Blandede resultater for populistisk højrefløj, der skyldtes partier, der mangler 'politisk modenhed'

DEL:

Udgivet

on

Selvom partierne til højre for det, han kaldte 'den triste, centristiske EPP' fik pladser ved valget til Europa-Parlamentet, sagde Frank Füredi, administrerende direktør for tænketanken MCC Bruxelles, at han ikke vidste, om han skulle "smile eller græde". . Blandede resultater i hele Europa betød, at den politiske balance i Europa-Parlamentet ikke var blevet ændret afgørende, skriver politisk redaktør Nick Powell.

Der var naturligvis meget for dem på den populistiske højrefløj at juble over, især sejrene ved National Rally i Frankrig og Frihedspartiet i Østrig. Men selv om gevinsterne fra brødrene i Italien også blev hilst velkommen, var ligaformørkelsen det ikke. Så selvom stemningen ved en diskussion efter valget afholdt af MCC Bruxelles langt fra var nede, var der heller ingen triumf.

MCC Brussels er et initiativ fra Ungarns Mathias Corvinus Collegium, men selv dets hjemland var resultatet ikke alt, det havde håbet på. Den længe dominerende Fidesz kom stadig først med 45 % af stemmerne, men dens nye udfordrer, TISZA, fik 30 %, og dens MEP'er vil slutte sig til EPP-gruppen. MCC Bruxelles administrerende direktør Frank Füredi bemærkede, at "vi gjorde det ikke godt" i hans hjemland Budapest.

En endnu større skuffelse var de nordiske lande, efter hans opfattelse nu "en tabt sag", og tilføjede, at mange politiske partier på den populistiske højrefløj mangler den politiske modenhed til at gøre konsekvent fremskridt. Som det også blev set i Slovakiet, havde de ikke forstået behovet for at kæmpe for hver stemme, hver gang.

Den store undtagelse var National Rally's triumf i Frankrig, som Prof Füredi hyldede som en moden operation med de rigtige folk på plads. "Måske for pragmatisk til min smag", de var med rette blevet trætte af at tabe valg og satte sig med succes for at vinde et. Han havde deltaget i et af deres kampagnearrangementer, som havde tiltrukket et ungt publikum, med kvinder og etniske minoriteter godt repræsenteret.

Tidsånden, hævdede han, er stadig med hans mærke af højrefløjspolitik, og folk havde sagt, at nok er nok til Green Deal, Net Zero og Gender Identity-politikker. Men "vi fik ikke det momentum, vi havde brug for". Han håbede, at det ungarske formandskab for Det Europæiske Råd, som vil være på plads, før det nye parlament mødes første gang i juli, vil opmuntre andre medlemslande til ikke blot at gøre Kommissionens bud.

reklame

Solidaritet på højrefløjen var vejen frem, men på nuværende tidspunkt var den for splittet. Men i sidste ende ville hans sag opdage, at dens bedste ven var selve demokratiet.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending