Slut med os

Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU)

EØSU støtter en åben, bæredygtig og selvsikker EU-handelspolitik

DEL:

Udgivet

on

Den nye handelsstrategi, som Kommissionen lancerede i februar, bringer engagerende principper til bordet, som vil støtte EU i at nå sine nationale og eksterne politiske mål. Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU) hilser denne handelsstrategi velkommen som en måde at forbedre markedsadgangen og udjævne konkurrencevilkårene på. Samtidig vil moderniseringen af ​​Verdenshandelsorganisationen (WTO) være nøglen til at levere til fremtidige generationer.

Handel har været en drivkraft for vækst og økonomi. Dens rolle er blevet endnu vigtigere siden pandemiens udbrud som en måde at sikre Europas bedring på. EU skal alligevel først analysere og kvantificere handelsændringer og skelne mellem midlertidige og COVID-19 relaterede ændringer på den ene side og permanente ændringer på den anden.

"Vi er nødt til at have en bestemt tilgang, være åben og selvsikker, for at forbedre interessenternes engagement i handelspolitikken, fordi fortællingen om international handel er under forandring," sagde Timo Vuori, ordfører for EØSU udtalelse om handelspolitisk gennemgang.

reklame

Udtalelsen, der blev vedtaget på plenarmødet i juli, er et skridt fremad for denne strategi, som vil skabe nye muligheder for at mindske risici i forbindelse med verdenshandelen og EU-økonomien.

Det er på tide, at Europa lægger naivitet til side og vedtager en mere selvsikker profil, når de ensidigt forsvarer EU-værdier og handelsforpligtelser. Hvor WTO ikke kan handle eller fuldt ud levere, bør EU være i stand til at stole på en bred vifte af frihandelsaftaler (FTA'er), der afspejler europæiske principper og de internationale standarder, der deles med førende og nye økonomier i international handel.

Som Christophe Quarez, medordfører for udtalelsen, sagde det: "Alt arbejde skal placeres i sammenhæng med multilateralisme og reform af WTO."

EØSU er enig i, at modernisering af WTO er en topprioritet i betragtning af dens centrale rolle i leveringen af ​​en effektiv multilateral matrix til en moderne handelsdagsorden. Derfor skal EU lede ambitiøse WTO-reformer ved at bryde tabuer om sociale og klimatiske aspekter af handel og håndtere aktuelle og kommende udfordringer bæredygtigt. For at opnå dette skal medlemslandene indgå i et strategisk samarbejde med de vigtigste handelspartnere om prioriterede multilaterale spørgsmål.

Handelspolitik, der leverer for mennesker

EØSU bifalder handelsdagsordenen, som svarer på nogle af de interessenters bekymringer, der blev rejst under den offentlige høring. Det mangler imidlertid overvejelser om, hvordan man kan forbedre inddragelsen af ​​civilsamfundet. Udvalget understreger behovet for fortsat samarbejde med civilsamfundet på nationalt plan og EU-niveau for at sikre, at handelspolitikken tilføjer værdi til vores daglige liv.

Civilsamfundet skal blive en aktiv partner i handelspolitikken, fra formgivning til overvågning af handelsværktøjer og aftaler. For at sikre civilsamfundets organisationers rolle i processen opfordrer EØSU til, at ekspertgruppen om frihandelsaftaler genindføres, som gav et uovertruffen og tiltrængt dybt og regelmæssigt engagement i specifikke handelsspørgsmål. Et meningsfuldt samarbejde med Europa-Parlamentet, især via EØSU, med henblik på at tackle bekymringer mere effektivt, vil hjælpe med at sikre en jævnere ratifikation.

Desuden bør indenlandske rådgivende grupper (DAG'er), som er vigtige institutionelle overvågningssøjler i moderne frihandelsaftaler, styrkes.

Pandemien har fremhævet sårbarhederne i det globale handelssystem og hos arbejdere i forsyningskæder. At styrke bæredygtighed og modstandsdygtighed i globale værdikæder (GVC'er) er af største vigtighed for at skabe lige vilkår.

EU har brug for instrumenter til at tackle korruption og miljø-, arbejdskraft-, sociale og menneskerettighedsovertrædelser, såsom obligatorisk due diligence, en ny FN-traktat om forretning og menneskerettigheder og en ILO-konvention om anstændigt arbejde.

Efter at have lært erfaringerne fra COVID-19-krisen opfordrer EU til en dybere forståelse af de globale værdikæders indvirkning på mennesker og virksomheder såvel som deres mangler. Diversificering er et værktøj til større modstandsdygtighed med passende overvågningsmekanismer og passende offentlige indkøbsprocesser.

EØSU støtter kraftigt EU's aktive rolle i udformningen af ​​globale regler for mere bæredygtig og mere retfærdig handel, der ikke blot giver velstand og sikkerhed til forretningspartnere, men også til lande og deres befolkning.

Handicap

EØSU bifalder EU's strategi for handicappedes rettigheder, men identificerer svagheder, der skal løses

Udgivet

on

Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU) hylder den nye EU-strategi for handicappedes rettigheder som et skridt fremad i gennemførelsen af ​​FN-konventionen om handicappedes rettigheder (UNCRPD). Strategien har taget mange af de forslag, der er foreslået af EØSU, den europæiske handicapbevægelse og civilsamfundet. Forslagene omfatter fuld harmonisering af den nye dagsorden og styrket tilsyn på EU-niveau af dens anvendelse. EØSU er dog bekymret over udvandingen af ​​de bindende foranstaltninger og hård lovgivning til gennemførelse af strategien.

På plenarmødet den 7. juli vedtog EØSU udtalelsen Strategi for rettigheder for personer med handicap, hvor den tog sin tilgang til Europa-Kommissionens nye strategi, der skulle forbedre livet for ca. 100 millioner europæere med handicap i løbet af det næste årti.

På trods af at den nye strategi blev beskrevet som prisværdig og mere ambitiøs end sin forgænger, var EØSU bekymret over udsigterne til en forsvarlig gennemførelse. Det beklagede også fraværet af konkrete og specifikke foranstaltninger til at bringe diskrimination af kvinder og piger med handicap til ophør.

reklame

"Strategien for handicappedes rettigheder kan fremme rettighederne for personer med handicap i EU og har potentiale til at opnå reel forandring, men det afhænger helt af, hvor godt det implementeres, og hvor ambitiøst de enkelte handlinger er. Det har taget forslag fra EØSU og handicapbevægelsen. Det mangler dog ambitioner i bindende lovgivning, "sagde ordføreren til udtalelsen, Ioannis Vardakastanis.

"Vi er nødt til at gøre ord til handlinger. Hvis Europa-Kommissionen og medlemsstaterne ikke er ambitiøse i at presse på for handlinger, der udfordrer status quo, kan strategien meget vel være under forventningerne hos omkring 100 millioner mennesker med handicap i EU, ”advarede han.

EU-genopretnings- og modstandsdygtighedsfaciliteten (RRF) bør være stærkt knyttet til EU's strategi for handicappedes rettigheder og hjælpe personer med handicap til at komme sig efter virkningerne af pandemien, da de var blandt de hårdest ramte. Forbindelsen med gennemførelsen og overvågningen af ​​handlingsplanen for EU-søjlen for sociale rettigheder bør også sikres og maksimeres, sagde EØSU i udtalelsen.

Der bør tilvejebringes tilstrækkelige menneskelige og økonomiske ressourcer til det nuværende overvågningssystem for EU-aktioner i forbindelse med UNCRPD. EØSU anbefalede kraftigt, at Europa-Kommissionen ser på, hvordan EU-institutioner og medlemsstater kan samarbejde for bedre at inkludere handicappede ved at gennemgå den eksisterende kompetenceerklæring og ratificere den valgfri protokol til UNCRPD. Disse skridt vil give EU mere afgørende indflydelse på medlemsstaternes overholdelse af UNCRPD-bestemmelserne. Kommissionen skal også være beslutsom i at modsætte sig planer for investeringer, der strider mod UNCRPD, såsom investeringer i institutionelle plejeindstillinger.

EØSU opfordrede til specifikke tiltag, der imødekommer behovene hos kvinder og piger med handicap gennem et flagskibsinitiativ i anden halvdel af EU-strategien for handicappedes rettigheder for at sikre, at kønsdimensionen blev inkluderet. Fokus på kvinder bør omfatte en dimension af kønsvold og kvinder som uformelle plejere af pårørende med handicap.

EØSU glæder sig over at se forslaget om et ressourcecenter kaldet AccessibleEU, et af flagskibsinitiativerne i den nye strategi, skønt det ikke var i overensstemmelse med EØSU's anmodning om et EU-adgangsudvalg med bredere kompetencer. Målet med AccessibleEU ville være at samle nationale myndigheder, der er ansvarlige for implementering og håndhævelse af tilgængelighedsregler og tilgængelighedseksperter og fagfolk, og overvåge gennemførelsen af ​​EU-love, der giver tilgængelighed. Kommissionen skal være klar og gennemsigtig med hensyn til, hvordan den planlægger at finansiere og bemanne dette agentur, og hvordan den vil sikre, at personer med handicap er repræsenteret, understregede EØSU.

EØSU støtter stærkt flagskibsinitiativet om EU-handicapkortet og mener, at det har potentialet til at fremme store forandringer. Det beklager imidlertid, at der endnu ikke er nogen forpligtelse til, hvordan man kan sikre, at det anerkendes af medlemsstaterne. Udvalget understreger behovet for, at handicapkortet gennemføres ved hjælp af en forordning, der gør det direkte anvendeligt og håndhæveligt i hele EU.

Mennesker med handicap bør have mulighed for at spille en fuldstændig rolle i deres samfunds politiske liv. EØSU støtter planen for en vejledning om god valgskik, der vedrører deltagelse af personer med handicap i valgprocessen for at garantere deres politiske rettigheder.

Det er afgørende at fokusere på job af god kvalitet for personer med handicap, især i lyset af COVID-19-pandemien. EØSU understreger, at hovedmålet ikke kun er højere beskæftigelsesfrekvenser, men også kvalitetsbeskæftigelse, der giver mennesker med handicap mulighed for at forbedre deres sociale forhold gennem arbejde. EØSU foreslår at inkludere indikatorer for kvaliteten af ​​beskæftigelsen hos personer med handicap.

EØSU opfordrer også handicapbevægelsen til at være proaktiv og til at presse på for hver eneste handling i denne strategi for at opfylde det, den lover. Arbejdsmarkedets parter og civilsamfundsorganisationer bør støtte fuldt ud gennemførelsen af ​​den nye strategi. Det er ikke selve strategien, der vil give reel forandring for personer med handicap, men snarere styrken af ​​hver af dens komponenter i det kommende årti, konkluderede EØSU.

Læs

Blog

Roaming: EØSU opfordrer til en enkelt toldzone i hele EU

Udgivet

on

Folk bør nyde den lokale sats, når de bruger deres mobiltelefoner, uanset hvor de er i EU, sagde Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU) i en nylig vedtaget udtalelse om en foreslået revision af EU's roamingregler.

A enkelt toldzone, der tilbyder opkald og dataforbrug til lokale priser til alle mennesker, der har et telefonabonnement i Europa med samme hastighed og adgang til infrastruktur, uanset hvilket land opkaldet foretages til eller fra: dette er efter EØSU's opfattelse målet, at EU bør fortsætte med at regulere roamingtjenester.

EØSU ser med tilfredshed på Europa-Kommissionens foreslåede revision af roamingforordningen og dens mål som et positivt skridt i den rigtige retning, men der bør stilles et dristigere mål.

reklame

"Tanken bag Kommissionens forslag er, at roamingtjenester skal leveres på samme betingelser som de er hjemme uden nogen begrænsninger i adgangen. Dette er et godt forslag," sagde Christophe Lefèvre, ordfører for EØSU's udtalelse vedtaget på plenarmødet i juli. "Vi mener dog, at vi skal gå ud over betingelserne og sikre, at folk i Europa ikke behøver at betale mere for deres mobilkommunikation, når de rejser til udlandet."

EØSU understreger også, at det ikke er tilstrækkeligt at fastsætte, at når en lignende medlemsstats net eller lignende hastigheder er tilgængelige i en anden medlemsstats netværk, bør den indenlandske operatør ikke bevidst tilbyde en roamingtjeneste af lavere kvalitet. Dette betyder for eksempel, at hvis en forbruger har 4G-forbindelse hjemme, skal de ikke have 3G under roaming, hvis 4G er tilgængelig i det land, de rejser til.

En del af problemet er dårlig lokal infrastruktur. For at garantere ubegrænset adgang til de nyeste generationer og netværksteknologier bør EU også være klar til invester i infrastruktur at udfylde eksisterende huller og sikre, at der ikke er nogen "hvide pletter", dvs. regioner, der har utilstrækkelig bredbåndsdækning, hvoraf mange er kendt for at være placeret i landdistrikterne og for at fjerne potentielle beboere og virksomheder. EU bør også indføre minimumskrav at operatører gradvis skal mødes, så forbrugerne kan udnytte disse tjenester fuldt ud.

Derudover insisterer EØSU på behovet for at kræve flere alarmer sendes til forbrugerne for at beskytte dem mod regningsstød, når de overskrider grænserne for deres abonnementer. Når man nærmer sig loftet, skal operatøren fortsætte med at advare forbrugeren, hver gang lydstyrken, der er indstillet til den forrige alarm, er forbrugt igen, især under den samme samtale- eller dataforbrugssession.

Endelig peger EØSU på spørgsmålet om fair use som et klæbende punkt. Mens alle mobilkommunikationskontrakter nævner rimelig brug i forbindelse med roaming, beklager EØSU, at forordningen ikke definerer den. Men med COVID-pandemien er folk kommet til at stole massivt på onlineaktiviteter, og fair brug har fået en helt ny betydning. Tænk, argumenterer EØSU, hvad det betyder for en Erasmus-studerende, der går på et universitet i udlandet, efter klasser på Teams, Zoom eller en anden platform. Det bruger en masse data, og de når hurtigt deres månedlige loft. Fairness ville være for folk i en sådan situation at have det samme loft i det land, de besøger, som de har i deres hjemland.

Baggrund

Roamingtillæg blev afskaffet i EU den 15. juni 2017. Den hurtige og massive stigning i trafikken siden da har bekræftet, at denne ændring har frigjort en uudnyttet efterspørgsel efter mobilforbrug, som det fremgår af den første fulde gennemgang af roamingmarkedet offentliggjort af det europæiske Kommissionen i november 2019.

Den nuværende roamingforordning udløber i juni 2022, og Kommissionen har iværksat skridt til at sikre, at den forlænges med yderligere ti år, samtidig med at den gør den fremtidssikker og mere i tråd med resultaterne af en 10-ugers offentlig høring. Den foreslåede gennemgang sigter mod at:

· Lavere maksimumspriser, som indenlandske operatører betaler til operatører i udlandet, der leverer roamingtjenester, med henblik på at fremme detailprisnedsættelser

· Give forbrugerne bedre information om ekstra gebyrer, når de ringer til specielle servicenumre, såsom kundeplejenumre

· Sikre den samme mobilnetværkskvalitet og hastighed i udlandet som derhjemme, og

· Forbedre adgangen til nødtjenester under roaming.

Læs EØSU's udtalelse

Læs Europa-Kommissionens foreslåede gennemgang af roamingforordningen

Læs

coronavirus

Økonomi, miljø og folks velbefindende skal gå hånd i hånd i EU efter COVID

Udgivet

on

På Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalgs (EESC) plenarmøde i juli mødtes præsidenten Christa Schweng og medlemmer med fremtrædende talere for at diskutere den fremtidige europæiske økonomi efter pandemien.

Økonomisk velstand, omsorg for miljøet og folks velbefindende kan og skal gå hånd i hånd. Dette var hovedbudskabet fra EØSU's præsident, Christa Schweng, under debatten om En post-COVID-økonomi, der fungerer for alle - På vej mod en velværeøkonomi? afholdt på EØSU's plenarmøde den 7. juli 2021.

Schweng hævdede, at vi fremover tydeligt havde brug for at overvåge og værdsætte bredere aspekter end dem, der afspejles i BNP mere effektivt: "Aspekter som vores helbred, vores natur, vores uddannelse, vores evne til at innovere og vores samfund betyder noget," sagde hun.

reklame

Med henvisning til "at kombinere velstandstanken med muligheden for sociale fremskridt på global skala" med 2030-målene for bæredygtig udvikling som fundament, tilføjede hun: "Tiden er inde til, at EU arbejder på en omfattende strategi: EØSU er klar til at støtte refleksionen over fundamentet for en post-COVID-økonomi, der fungerer for alle og inkluderer nye indikatorer for økonomisk præstation og sociale fremskridt, der kan give et samlet billede af folks velbefindende. "

Ud over BNP: mod en velværeøkonomi

Fire fremtrædende talere deltog i plenarforsamlingen.

Tim Jacksonfra Center for forståelse af bæredygtig velstand gjorde det klart, at det var sundhed - og ikke rigdom - som var grundlaget for velstand og grundlaget for at tænke, hvilken slags økonomi vi ønskede efter pandemien. Han påpegede, at BNP havde mange begrænsninger, og at det var vigtigt at bryde "BNP-vækstafhængighed" og begynde at reflektere over, hvordan velfærdssystemer kunne opretholdes i økonomier, der ikke har det forventede vækstniveau.

Fabrice Murtin, fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD), fastholdt dette velbefindende per se var et meget komplekst system, og at der ikke var en enkelt velværeøkonomi, men mange økonomier. Han understregede, at det var vigtigt at begynde at udforme folkecentrerede politikker, og at social ulighed var en systemisk svaghed og nedsat effektivitet.

Ifølge Sandrine Dixson-Declève, der repræsenterede Rom-klubben, var det afgørende at fokusere på sunde mennesker i et sundt Europa og gå fra BNP-baseret vækst til velfærd og sikkerhed. Læringen fra COVID-19-pandemien kunne bruges til at forstå, hvad der var vigtigt og skabe ændringer.

Endelig James Watsonfra Business Europe sagde, at BNP oprindeligt var tænkt som et mål for kommerciel aktivitet, men det var stadig fornuftigt at bruge det på trods af dets begrænsninger. Vejen frem ville være at supplere det med et bredere og afbalanceret scorekort, der består af andre indikatorer såsom økonomiske, sociale og miljømæssige indikatorer.

En folkecentreret økonomi

Tager ordet under debatten, Séamus Boland, formand for Diversity Europe Group, understregede, at samfundsmæssige fremskridt og en økonomi, der fungerer for alle, kun kunne opnås gennem en overgang til en alternativ udviklingsmodel, der var solidt forankret i SDG'erne, og at COVID-19-krisen var muligheden for at få det ret.

Stefano Mallia, formand for arbejdsgivergruppen, sagde, at med nye prioriteter såsom EU Green Deal, NextGenerationEU, en retfærdig overgang og klimaneutralitet inden 2050 ville vi have et helt sæt nye indikatorer at høre. For at levere job af høj kvalitet og bæredygtig vækst havde vi brug for to søjler: et stærkt og robust industrielt grundlag for at forblive i spidsen for global teknologi og innovation samt åbne markeder og et regelbaseret multilateralt system, der bevarer EU's interesser og værdier.

Oliver Röpke, formand for Workers Group, sagde, at efter den stærke forpligtelse til målene for den sociale søjle på Porto-topmødet, skulle velværeøkonomien også tage højde for arbejdende mennesker og deres familier, sikre anstændige lønninger, stærke kollektive forhandlinger og stærke medarbejderdeltagelse til at styre de grønne og digitale overgange. Han tilføjede, at økonomisk genopretning skulle gå hånd i hånd med social trivsel, hvis det skulle være bæredygtigt.

Endelig Peter Schmidt, formand for sektionen for landbrug, udvikling af landdistrikter og miljø (NAT) og ordfører for EØSU's udtalelse om Den bæredygtige økonomi, vi har brug for, afsluttede med at sige, at en velværeøkonomi var baseret på at betjene mennesker, og at EU skal benytte lejligheden fra pandemien til at reflektere over vores svagheder og komme med forslag.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending