Følg os

Den Europæiske Revisionsret

EU 'gør ikke nok for at stimulere bæredygtige investeringer'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Overgangen til en netto-nul-emissionsøkonomi vil kræve betydelige private og offentlige investeringer, men EU gør ikke nok for at kanalisere penge til bæredygtige aktiviteter. Det er konklusionen i en særlig rapport fra Den Europæiske Revisionsret, der opfordrer til mere konsekvent EU -handling. Europa -Kommissionen har med rette fokuseret på at øge gennemsigtigheden på markedet, men revisorerne kritiserer manglen på ledsageforanstaltninger for at imødegå de miljømæssige og sociale omkostninger ved uholdbare økonomiske aktiviteter. Ifølge rapporten skal Kommissionen anvende konsekvente kriterier for at fastslå bæredygtigheden af ​​EU -budgetinvesteringer og bedre målindsats for at skabe bæredygtige investeringsmuligheder.

"EU's handlinger vedrørende bæredygtig finansiering vil ikke være fuldt ud effektive, medmindre der træffes yderligere foranstaltninger til at prissætte de miljømæssige og sociale omkostninger ved uholdbare aktiviteter," sagde Eva Lindström, medlem af Den Europæiske Revisionsret, der er ansvarlig for rapporten. ”Uholdbar forretning er stadig for rentabel. Kommissionen har gjort meget for at gøre denne uholdbarhed gennemsigtig, men dette underliggende problem skal stadig løses. ”

De vigtigste spørgsmål er, at markedet ikke prissætter de negative miljømæssige og sociale virkninger af uholdbare aktiviteter, og at der generelt mangler gennemsigtighed om, hvad der er bæredygtigt. Kommissionens handlingsplan for bæredygtig finansiering fra 2018 behandlede disse spørgsmål kun delvist, siger revisorerne; mange foranstaltninger led forsinkelser og kræver yderligere trin for at blive operationelle. Revisorerne understreger behovet for fuldt ud at gennemføre handlingsplanen og understreger vigtigheden af ​​at færdiggøre det fælles klassifikationssystem for bæredygtige aktiviteter (EU -taksonomien) baseret på videnskabelige kriterier. De anbefaler yderligere foranstaltninger for at sikre, at prisfastsættelsen af ​​drivhusgasemissioner bedre afspejler deres miljøomkostninger.

reklame

Rapporten fremhæver også den vigtige rolle, Den Europæiske Investeringsbank (EIB) spiller i bæredygtig finansiering. Hvad angår finansiel EU -støtte forvaltet af EIB, fandt revisorerne, at støtte fra Den Europæiske Fond for Strategiske Investeringer (EFSI) ikke fokuserede på, hvor bæredygtige investeringer er mest nødvendige, især i Central- og Østeuropa. Derudover blev der kun brugt en meget lille del på tilpasning til klimaændringer. For at ændre dette anbefaler de, at Kommissionen i samarbejde med medlemsstaterne udvikler en bæredygtig projektpipeline.

Endelig fandt revisorerne også, at EU-budgettet ikke fuldt ud har fulgt god praksis for bæredygtig finansiering og mangler konsekvente videnskabeligt baserede kriterier for at undgå væsentlig skade på miljøet. Kun i InvestEU-programmet vurderes investeringer i forhold til sociale og miljømæssige standarder, der kan sammenlignes med dem, der bruges af EIB. Dette medfører risikoen for, at der kan bruges utilstrækkeligt strenge eller inkonsekvente kriterier til at bestemme den miljømæssige og sociale bæredygtighed af de samme aktiviteter, der finansieres af forskellige EU -programmer, herunder EU's genopretningsfond. Desuden er mange af de kriterier, der bruges til at spore EU-budgettets bidrag til klimamål, ikke så strenge og videnskabeligt baserede som dem, der er udviklet til EU-taksonomien. Revisorerne anbefaler derfor, at princippet om "gør ingen væsentlig skade" konsekvent anvendes på tværs af EU -budgettet, ligesom EU -taksonomikriterierne.

Revisionsrapporten vil indgå i implementeringen af ​​strategien for finansiering af overgangen til en bæredygtig økonomi i 2021, der blev offentliggjort af Kommissionen i begyndelsen af ​​juli.

reklame

Baggrundsoplysninger

Mange økonomiske aktiviteter i EU er stadig kulstofintensive. For at nå målet på 55 % reduktion af drivhusgasemissioner inden 2030 kræver yderligere årlige investeringer på omkring 350 mia.EUR alene i energisystemet, ifølge Kommissionen. Eksperter har anslået, at nåelse af nul-emissioner i EU inden 2050 vil kræve en samlet anlægsudgift på omkring 1 billion euro om året i perioden 2021-2050. Af dette beløb kan EU's finansielle støtte i øjeblikket hjælpe med at yde over 200 mia. EUR om året i perioden 2021-2027. Dette viser, hvor stort investeringsgabet er, og viser, at offentlige midler alene ikke vil være nok til at nå ovenstående mål. Under den flerårige finansielle ramme 2021-2027 planlægger EU at støtte offentlige og private investeringer ved at afsætte mindst 30 % af EU-budgettet til klimaindsatser. Desuden skal medlemsstaterne tildele mindst 37 % af de midler, de modtager under Recovery and Resilience Facility ("EU's genopretningsfond") til støtte for klimaindsatser. InvestEU, der efterfølger EFSI, er EIB's nye investeringsstøttemekanisme til mobilisering af private investeringer i projekter af strategisk betydning for EU. I øjeblikket inkluderer rapporteringsordningerne for InvestEU ikke de faktiske klima- og miljøresultater for de projekter, der ligger til grund for de finansielle operationer, og de oplyser ikke beløbene for InvestEU -finansieringen, der spores i overensstemmelse med EU's taksonomikriterier.

Særberetning 22/2021: 'Bæredygtig finansiering: Mere konsekvent EU -handling er nødvendig for at omdirigere finansiering til bæredygtige investeringer' er tilgængelig på Revisionsrettens websted.

Miljø

EU's skovbrugsstrategi: Positive, men begrænsede resultater

Udgivet

on

Selvom skovdækket i EU er vokset i de sidste 30 år, forværres disse skovers tilstand. Bæredygtig forvaltningspraksis er nøglen til at opretholde biodiversitet og håndtere klimaændringer i skovene. På grundlag af EU's skovbrugsstrategi 2014-2020 og de vigtigste EU-politikker på området påpeger en særlig rapport fra Den Europæiske Revisionsret (ECA), at Europa-Kommissionen kunne have truffet en stærkere indsats for at beskytte EU's skove i områder, hvor EU er fuldt ud kompetent til at handle. F.eks. Kunne der gøres mere for at bekæmpe ulovlig skovhugst og forbedre fokus på landdistriktsudvikling af skovbrugsforanstaltninger på biodiversitet og klimaændringer. Finansiering af skovområder fra EU -budgettet er meget lavere end finansiering til landbrug, selvom arealet af skove og det område, der bruges til landbrug, er næsten det samme.

EU -midler til skovbrug udgør mindre end 1 % af den fælles landbrugspolitiks budget; den er fokuseret på støtte til bevaringsforanstaltninger og støtte til beplantning og restaurering af skov. 90 % af EU's skovbrugsfinansiering kanaliseres gennem Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter (ELFUL). "Skove er multifunktionelle, tjener miljømæssige, økonomiske og sociale formål og sætter økologiske grænser, f.eks. For brug af skove til energi, er i gang," sagde Samo Jereb, medlem af Den Europæiske Revisionsret, der er ansvarlig for rapporten.

“Skove kan fungere som vigtige kulstofdræn og hjælpe os med at reducere virkningerne af klimaændringer, såsom skovbrande, storme, tørke og faldende biodiversitet, men kun hvis de er i god stand. Det er Europa -Kommissionens og medlemsstaternes ansvar at intensivere tiltag for at sikre modstandsdygtige skove. ”

reklame

Revisorerne fandt ud af, at vigtige EU -politikker omhandler biodiversitet og klimaændringer i EU -skove, men at deres indvirkning er begrænset. Selvom for eksempel EU -tømmerforordningen forbyder markedsføring af ulovligt høstet træ og træprodukter i EU, forekommer der stadig ulovlig skovhugst. Der er svagheder i medlemsstaternes håndhævelse af forordningen, og der mangler ofte effektive kontroller, også fra Kommissionens side.

Fjernmåling (jordobservationsdata, kort og geomærkede fotografier) ​​giver et stort potentiale for omkostningseffektiv overvågning over store områder, men Kommissionen bruger den ikke konsekvent. 2 DA EU har vedtaget flere strategier for at håndtere den dårlige biodiversitet og bevaringsstatus i EU -skove. Revisorerne fandt imidlertid ud af, at kvaliteten af ​​bevaringsforanstaltningerne for disse skovhabitater fortsat er problematisk.

På trods af at 85% af vurderingerne af de beskyttede naturtyper angiver dårlig eller dårlig bevaringsstatus, har de fleste bevaringsforanstaltninger kun til formål at opretholde snarere end at genoprette status. I nogle skovrejsningsprojekter noterede revisorerne klynger af monokultur; blanding af forskellige arter ville have forbedret biodiversiteten og modstandsdygtigheden over for storme, tørke og skadedyr. Revisorerne konkluderer, at foranstaltninger til udvikling af landdistrikterne har haft ringe indflydelse på skovens biologiske mangfoldighed og modstandsdygtighed over for klimaændringer, blandt andet på grund af de beskedne udgifter til skove (3% af alle udgifter til udvikling af landdistrikter i praksis) og svagheder i udformningen af ​​foranstaltninger.

reklame

Blotte eksistensen af ​​en skovforvaltningsplan - en betingelse for at modtage ELFUL -finansiering - giver kun ringe sikkerhed for, at finansieringen vil blive rettet til miljømæssigt bæredygtige aktiviteter. Desuden måler det fælles EU -overvågningssystem ikke virkningerne af skovbrugsforanstaltninger på biodiversitet eller klimaændringer. Baggrundsinformation EU har godkendt internationale aftaler (FN's konvention om biologisk mangfoldighed og 2030 -dagsordenen for bæredygtig udvikling med sit mål for bæredygtig udvikling 15) og er derfor nødt til at respektere en række mål, der er direkte relateret til biodiversitet i skovene.

Desuden opfordrer EU -traktaterne EU til at arbejde for en bæredygtig udvikling i Europa. Rapporten fra tilstanden Europas skove i 2020 for 2021 konkluderede imidlertid, at tilstanden i de europæiske skove generelt forværres; andre rapporter og data fra medlemsstaterne bekræfter, at bevaringsstatus for EU -skove er i tilbagegang. Kommissionen afslørede sin nye EU -skovstrategi i juli XNUMX.

Særberetning 21/2021: EU -finansiering til biodiversitet og klimaændringer i EU -skove: positive, men begrænsede resultater

Læs

Den Europæiske Revisionsret

EU -politikker er ikke i stand til at sikre, at landmænd ikke overdriver vand

Udgivet

on

EU's politikker er ikke i stand til at sikre, at landmænd bruger bæredygtigt vand, viser en særlig rapport, der i dag blev offentliggjort af Den Europæiske Revisionsret (ECA). Landbrugets indvirkning på vandressourcerne er stor og ubestridelig. Men landmændene nyder godt af for mange undtagelser fra EU's vandpolitik, der hindrer bestræbelser på at sikre forsvarlig vandforbrug. Derudover fremmer og støtter EU's landbrugspolitik for ofte større end mere effektiv vandforbrug.

Landmænd er store forbrugere af ferskvand: landbruget tegner sig for en fjerdedel af al vandindvinding i EU. Landbrugsaktivitet påvirker både vandkvaliteten (f.eks. Forurening fra gødning eller pesticider) og vandmængden. EU's nuværende tilgang til vandforvaltning går tilbage til vandrammedirektivet fra 2000 (WFD), der indførte politikker vedrørende bæredygtig vandforbrug. Det satte et mål om at opnå god kvantitativ status for alle vandområder i hele EU. Den fælles landbrugspolitik spiller også en vigtig rolle for vandets bæredygtighed. Det tilbyder værktøjer, der kan hjælpe med at reducere presset på vandressourcer, såsom at knytte betalinger til grønnere praksis og finansiere mere effektiv kunstvandingsinfrastruktur.

"Vand er en begrænset ressource, og fremtiden for EU -landbruget afhænger i høj grad af, hvor effektivt og bæredygtigt landmændene bruger det," sagde Joëlle Elvinger, medlem af Den Europæiske Revisionsret, der er ansvarlig for rapporten. "Indtil videre har EU -politikker imidlertid ikke hjulpet nok til at reducere landbrugets indvirkning på vandressourcer."

reklame

WFD giver beskyttelse mod uholdbart vandforbrug. Men medlemsstaterne giver landbruget mange undtagelser, hvilket tillader vandindvinding. Revisorerne fandt, at disse undtagelser er givet generøst til landmænd, herunder i vandspændte regioner. På samme tid anvender nogle nationale myndigheder sjældent sanktioner mod ulovlig vandforbrug, som de opdager. WFD kræver også, at medlemsstaterne tilslutter sig forureneren-betaler-princippet. Men vand forbliver billigere, når det bruges til landbrug, og mange medlemsstater inddriver stadig ikke omkostningerne til vandtjenester i landbruget, som de gør i andre sektorer. Landmænd bliver ofte ikke faktureret for den faktiske mængde vand, de bruger, påpeger revisorerne.

I henhold til den fælles landbrugspolitik er EU -bistand til landmænd stort set ikke betinget af overholdelse af forpligtelser, der tilskynder til effektiv vandforbrug. Nogle betalinger understøtter vandintensive afgrøder, såsom ris, nødder, frugt og grøntsager, uden geografiske begrænsninger, hvilket også betyder i vandbelastede områder. Og den fælles landbrugspolitiks krydsoverensstemmelsesmekanisme (dvs. betalinger, der er betinget af visse miljøforpligtelser) har næsten ingen effekt, bemærker revisorerne. Kravene gælder ikke for alle landmænd, og under alle omstændigheder foretager medlemsstaterne ikke tilstrækkelig kontrol og ordentlig kontrol til virkelig at afskrække uholdbar brug af vand.

Bortset fra direkte betalinger finansierer den fælles landbrugspolitik også landmænds investeringer eller landbrugsmetoder såsom foranstaltninger til fastholdelse af vand. Disse kan have en positiv indvirkning på vandforbruget. Men landmænd udnytter sjældent denne mulighed, og programmer til udvikling af landdistrikter understøtter sjældent vandgenbrugsinfrastruktur. Modernisering af eksisterende kunstvandingssystemer medfører heller ikke altid vandbesparelser, da det sparede vand kan blive omdirigeret til mere vandintensive afgrøder eller kunstvanding på tværs af et større område. På samme måde vil installation af ny infrastruktur, der forlænger det vandede område, sandsynligvis øge presset på ferskvandsressourcer. Overordnet set har EU helt sikkert finansieret gårde og projekter, der underminerer bæredygtig brug af vand, siger revisorerne.

reklame

Baggrundsoplysninger

Særberetning 20/2021: "Bæredygtigt vandforbrug i landbruget: CAP -midler er mere tilbøjelige til at fremme større end mere effektivt vandforbrug" er tilgængelig på ECA hjemmeside i 23 EU-sprog.

Om beslægtede emner udsendte Revisionsretten for nylig rapporter om landbrug og klimaforandringer, biodiversitet på landbrugsjord, anvendelse af pesticider og forureneren betaler princippet. I begyndelsen af ​​oktober vil den også offentliggøre en rapport om biodiversitet i EU -skove.

Revisionsretten præsenterer sine særlige rapporter for Europa-Parlamentet og Rådet for EU såvel som for andre interesserede parter såsom nationale parlamenter, industriinteressenter og repræsentanter for civilsamfundet. Langt størstedelen af ​​anbefalingerne i rapporterne omsættes i praksis.

Læs

Den Europæiske Revisionsret

Overvågning af medlemsstater efter passende økonomisk bistand, men kræver effektivisering

Udgivet

on

Europa -Kommissionen kontrollerer, om medlemsstaterne i eurozonen, der forlader et makroøkonomisk tilpasningsprogram, stadig er på rette spor i medlemsstaternes og deres långivers interesse. Den Europæiske Revisionsret har undersøgt udformningen, gennemførelsen og effektiviteten af ​​overvågning efter programmet for de fem medlemsstater (Irland, Portugal, Spanien, Cypern og Grækenland), der modtog økonomisk støtte efter finanskrisen i 2008. Revisorerne konkluderer, at selv om overvågning var et passende redskab, blev effektiviteten hæmmet af uklare mål og utilstrækkelig effektivisering og fokus på implementering. Det anbefales derfor at gennemgå processerne og den relevante lovgivning, især for at integrere overvågningsaktiviteter i det europæiske semester.  

I perioden 2010-2013 modtog Irland, Portugal, Spanien, Cypern og Grækenland i alt 468.2 milliarder euro i økonomisk bistand. EU -love bestemmer, at medlemsstater, der forlader et makroøkonomisk tilpasningsprogram, er underlagt ekstra overvågning. I øjeblikket er Cypern, Irland, Portugal og Spanien underlagt overvågning efter programmet (PPS). Grækenland er underlagt øget overvågning, fordi det betragtes som særligt sårbart over for finansielle vanskeligheder, der sandsynligvis vil have negative virkninger for andre oversvømmelser for andre medlemsstater i euroområdet.

"De overvågningsaktiviteter efter programmet, vi undersøgte, var passende, men de har brug for effektivisering," sagde Alex Brenninkmeijer, medlem af Den Europæiske Revisionsret, der er ansvarlig for rapporten. ”Vi tror, ​​at vores arbejde kan bidrage til den løbende revision af økonomiske styringsordninger i Den Økonomiske og Monetære Union. Det kunne også indgå i diskussioner om udformningen af ​​en mulig overvågningsmekanisme for tilbagebetaling af de lån, der skal ydes under Recovery and Resilience Facility. ”

reklame

I maj 2021 havde alle fem medlemsstater overholdt deres tilbagebetalingsforpligtelser og havde genvundet adgang til markedet til acceptable renter. Kommissionens overvågning var med til at berolige de finansielle markeder, selvom der ikke er yderligere beviser for, at det fremmede gennemførelsen af ​​reformer, delvis på grund af mangel på incitamenter og stærke håndhævelsesinstrumenter. Revisorerne fandt ud af, at Kommissionens overvågning delvis overlapper den overvågning af tilbagebetalingskapacitet, der udføres i de samme medlemsstater af den europæiske stabilitetsmekanisme. Der var også et overlap mellem en række af Kommissionens aktiviteter, nemlig mellem PPS og det arbejde, der er udført i forbindelse med det europæiske semester.

Selvom Kommissionens analyser af en medlemsstats situation generelt var af god kvalitet, fokuserede de offentliggjorte rapporter ikke tilstrækkeligt på medlemsstaternes tilbagebetalingsevne. Oplysninger om tilbagebetalinger af lån var ofte spredt ud over rapporterne, og analyserne af risiciene for tilbagebetalingskapacitet udviste svagheder. Revisorerne bemærkede, at lovgivningen tillader ringe fleksibilitet i gennemførelsen: selvom Kommissionen vurderer risikoen for tilbagebetaling som lav, kan den ikke suspendere sin overvågning eller reducere rapporteringshyppigheden. Også for de fire medlemsstater under PPS angav Kommissionen ikke formelt, hvilke strukturreformer den havde til hensigt at overvåge. Der var tilfælde, hvor den havde overvåget reformer gennemført af andre medlemsstater end dem, der er aftalt under det makroøkonomiske tilpasningsprogram.

Under øget overvågning skal medlemsstaterne vedtage foranstaltninger til at håndtere sårbarheder under hensyntagen til landespecifikke anbefalinger (CSR'er), der er udstedt under det europæiske semester. På samme måde skal medlemsstaterne under den nyligt godkendte Recovery and Resilience Facility forklare, hvordan deres genopretnings- og resiliensplaner bidrager til at løse de udfordringer, der er identificeret i deres CSR'er. Kommissionens overvågning har til formål at kontrollere medlemsstaternes fremskridt med hensyn til at løse de udfordringer, de står over for, i overensstemmelse med CSR'erne. Selv om den samme kommissions taskforce er ansvarlig for både at styre implementeringen af ​​Recovery and Resilience Facility og for at koordinere det europæiske semester, er den imidlertid ikke ansvarlig for øget overvågning. Ifølge revisorerne bør Kommissionen overveje at indarbejde PPS og forbedret overvågning i det europæiske semester og godkende en detaljeret liste over reformer, der skal følges op med de nationale myndigheder.

reklame

Baggrundsoplysninger

Denne rapport supplerer tidligere revisionsarbejde om finansiel bistand til medlemsstaterne og EU's økonomiske styring (Six-Pack, Two-Pack og European Semester). Særberetning 18/2021: "Kommissionens overvågning af medlemsstater, der forlader et makroøkonomisk tilpasningsprogram: et passende værktøj, der har behov for effektivisering" er tilgængelig på ECA's websted.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending