Følg os

Det Europæiske Råd

Det Europæiske Råd når udgangspunktet for retsstatsprincippet?

DEL:

Udgivet

on

Det Europæiske Råd (24. - 25. juni) blev domineret af to emner: Rusland og det fransk-tyske forslag om et topmøde mellem EU og Rusland - som blev forladt - og retsstatsprincippet.

Mens debatten om retsstatsprincippet i Europa har simret i et stykke tid, syntes de ungarske regerings nylige anti-LGBTIQ-forslag at være et vendepunkt. Selv provokere, i det mindste en leder, den nederlandske premierminister Marc Rutte til at stille spørgsmålstegn ved, om Orbans Ungarn hørte hjemme i EU. 

På spørgsmålet om dette sagde Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen: "Der er ti millioner mennesker i Ungarn, og der er ti millioner grunde til, at Ungarn skal forblive en del af Den Europæiske Union."

reklame

Den portugisiske premierminister António Costa, den nuværende indehaver af det roterende formandskab for Rådet, henviste til sit eget lands kamp for demokrati og betydningen af ​​EU-medlemskab som garant for demokrati.

reklame

Del denne artikel:

Aserbajdsjan

Besøg Aserbajdsjan-Det Europæiske Råd

Udgivet

on

Den 25. oktober overrakte ambassadør Vaqif Sadıqov, leder af Republikken Aserbajdsjans mission ved Den Europæiske Union (EU), sine troværdighedsbreve til formanden for Det Europæiske Råd, Hans Excellence Charles Michel. Efter ceremonien havde ambassadør Sadıqov audiens hos formanden for Det Europæiske Råd. Præsident Michel lykønskede ambassadør Sadıqov med udnævnelsen og ønskede ham held og lykke med yderligere at styrke forbindelserne mellem Aserbajdsjan og EU.

Ambassadør Vaqif Sadıqov sendte varme hilsner og bedste ønsker fra præsident Ilham Aliyev til præsident Michel. Han understregede vigtigheden af ​​præsident Michels besøg i Aserbajdsjan i juli sidste år for at styrke de bilaterale forbindelser og styrke dialogen om regionale spørgsmål. Parterne udvekslede synspunkter om prioriteterne for det østlige partnerskab efter 2020 og realiseringen af ​​den økonomiske og investeringsplan. Ambassadøren formidlede Aserbajdsjans forventninger til det kommende østlige partnerskabstopmøde.

Ambassadør Sadıqov udtrykte sit håb om den hurtigste genoptagelse af forhandlingerne om en ny Aserbajdsjan-EU-aftale og gentog Aserbajdsjans stærke politiske vilje til at afslutte udestående spørgsmål baseret på gensidige kompromiser. Ambassadør understregede et vellykket samarbejde med EU om at bringe den sydlige gaskorridor til virkelighed og understregede potentialet i levering af naturgasmængder fra Aserbajdsjan til en bredere europæisk geografi.

Ambassadør Sadıqov informerede præsident Michel om efterkrigstidens udvikling i regionen, herunder storstilet genopbygnings- og rehabiliteringsarbejde udført i de befriede områder i Aserbajdsjan. Han mindede om udtalelsen fra Aserbajdsjans præsident og understregede, at hans land betragter EU som en betroet partner. I denne forbindelse hilste ambassadøren EU's vilje til at støtte fredsopbyggende bestræbelser i regionen velkommen. Charles Michel, formand for Det Europæiske Råd bad ambassadøren om at overbringe sine varme hilsner, bedste ønsker og påskønnelse til præsident Aliyev. Præsident Michel udtrykte sit håb om at se præsident Aliyevs deltagelse i det kommende østlige partnerskabstopmøde.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Det Europæiske Råd

Det Europæiske Råds konklusioner om COVID-19, energi, handel og eksterne forbindelser

Udgivet

on

Covid-19

1. Vaccinationskampagner rundt om i Europa har medført betydelige fremskridt i kampen mod COVID-19. Ikke desto mindre er situationen i nogle medlemsstater fortsat meget alvorlig. For yderligere at øge vaccinationsraterne i hele Unionen bør bestræbelserne på at overvinde tøven med vacciner intensiveres, herunder ved at tackle desinformation, især på sociale medieplatforme. Det er nødvendigt at være på vagt med hensyn til fremkomsten og spredningen af ​​mulige nye varianter.

2. I lyset af udviklingen i den epidemiologiske situation opfordrer Det Europæiske Råd til yderligere koordinering for at lette fri bevægelighed inden for og rejse ind i EU og til en revision af Rådets to henstillinger. Det opfordrer Kommissionen til at fremskynde sit arbejde med tredjelande med hensyn til gensidig anerkendelse af certifikater.

3. På baggrund af erfaringerne fra COVID-19-krisen skal EU's modstandsdygtighed over for og horisontale kriseberedskab styrkes. For at sikre bedre forebyggelse af, beredskab til og reaktion på fremtidige sundhedsnødsituationer i EU opfordrer Det Europæiske Råd til afslutningen af ​​forhandlingerne om sundhedsunionens lovgivningspakke og til at sikre, at medlemsstaterne er tilstrækkeligt involveret i styringen af ​​sundhedskrisen. Beredskabs- og reaktionsmyndigheden (HERA). Det minder om behovet for hurtigt at fortsætte arbejdet med adgang til lægemidler på tværs af medlemsstaterne.

4. Det Europæiske Råd gentager EU's fortsatte forpligtelse til at bidrage til den internationale reaktion på pandemien og til at sikre adgang til vacciner for alle. Det opfordrer til hurtig fjernelse af hindringer, der hæmmer den globale udrulning af vacciner, og opfordrer Kommissionen til yderligere at engagere sig direkte med producenterne i denne henseende. Dette vil give medlemsstaterne mulighed for at fremskynde leveringen af ​​vacciner til de lande, der har størst behov. EU vil fortsat støtte produktion og optagelse af vacciner i partnerlandene.

reklame

5. I forbindelse med det kommende G20-møde og i lyset af Verdenssundhedsforsamlingens særlige samling i november understreger Det Europæiske Råd sin støtte til en stærk, central rolle for Verdenssundhedsorganisationen i fremtidens globale sundhedsforvaltning og for mål om at blive enige om en international traktat om pandemier.

Energipriser

11. Det Europæiske Råd behandlede den seneste stigning i energipriserne og overvejede virkningen af ​​prisstigningerne på borgere og virksomheder, især vores sårbare borgere og SMV'er, der stræber efter at komme sig over COVID-19-pandemien.

reklame

12. Den værktøjskasse, der præsenteres i Kommissionens meddelelse om håndtering af stigende energipriser, indeholder nyttige foranstaltninger på både kort og længere sigt.

13. Det Europæiske Råd opfordrer:

  • Kommissionen skal undersøge, hvordan gas- og elmarkederne fungerer, samt EU ETS-markedet med hjælp fra Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed (ESMA). Efterfølgende vil Kommissionen vurdere, om visse handelsadfærd kræver yderligere reguleringsindgreb;
  • medlemsstaterne og Kommissionen hurtigst muligt at udnytte værktøjskassen bedst muligt til at yde kortsigtet nødhjælp til de mest sårbare forbrugere og støtte europæiske virksomheder under hensyntagen til forskelligheden og de særlige forhold i medlemsstaternes situationer;
  • Kommissionen og Rådet hurtigt at overveje foranstaltninger på mellemlang og lang sigt, der vil bidrage til energi til en pris, der er overkommelig for husholdninger og virksomheder, øge modstandskraften i EU's energisystem og det indre energimarked, give forsyningssikkerhed og støtte overgangen til klimaneutralitet under hensyntagen til forskelligheden og de særlige forhold i medlemsstaternes situationer; og
  • Den Europæiske Investeringsbank for at undersøge, hvordan man kan fremskynde investeringer i energiomstillingen inden for dens nuværende kapitalfrihed med henblik på at reducere fremtidige forstyrrelsesrisici og opfylde Europas globale opkoblingsambitioner.

14. Det ekstraordinære møde i TTE Council (Energy) den 26. oktober 2021 vil bringe dette arbejde videre med det samme. Det Europæiske Råd vil holde situationen under opsyn og vende tilbage til den i december.

Handel

22. Det Europæiske Råd havde en strategisk drøftelse om EU's handelspolitik.

Eksterne forbindelser

23. Det Europæiske Råd drøftede forberedelserne til det kommende ASEM-topmøde den 25.-26. november 2021. I den forbindelse støtter det EU's strategi for samarbejde i den indo-Stillehavsregion og opfordrer Rådet til at sikre en hurtig gennemførelse heraf.

24. Det Europæiske Råd drøftede også forberedelserne til topmødet om det østlige partnerskab, som vil blive afholdt den 15. december 2021. EU's forbindelser med denne region er fortsat af central strategisk betydning. Det Europæiske Råd gentager sin opfordring til de belarussiske myndigheder om at løslade alle politiske fanger.

25. Forud for COP26 i Glasgow opfordrer Det Europæiske Råd til en ambitiøs global reaktion på klimaændringer. Det er vigtigt at holde grænsen for global opvarmning på 1.5°C inden for rækkevidde. Det Europæiske Råd opfordrer derfor alle parter til at fremkomme med og gennemføre ambitiøse nationale mål og politikker. Det opfordrer især store økonomier, der endnu ikke har gjort det, til at kommunikere eller opdatere forbedrede og ambitiøse nationalt bestemte bidrag i tide til COP26 og til at fremlægge langsigtede strategier for at nå netto-nul-emissioner inden 2050. Det Europæiske Råd minder om EU's forpligtelse. og dets medlemsstater til at fortsætte med at opskalere deres klimafinansiering. Den opfordrer andre udviklede lande til hurtigst muligt at øge deres bidrag til det kollektive klimafinansieringsmål på 100 milliarder USD om året frem til 2025.

26. Det Europæiske Råd noterede sig også forberedelserne til mødet i COP15 om biologisk mangfoldighed i Kunming. Det opfordrer til en ambitiøs post-2020 global biodiversitetsramme for at standse og vende tabet af biodiversitet.

Efter Rådets erklæring af 6. december 2018 om bekæmpelse af antisemitisme og udvikling af en fælles sikkerhedstilgang til bedre beskyttelse af jødiske samfund og institutioner i Europa og Rådets erklæring af 2. december 2020 om mainstreaming af kampen mod antisemitisme på tværs af politikområder, Rådet hilser EU-strategien til bekæmpelse af antisemitisme og fremme af jødisk liv velkommen, som Kommissionen vedtog den 5. oktober 2021. Malmö International Forum for Holocaust-minde og bekæmpelse af antisemitisme den 13. oktober 2021 er en påmindelse om, at der ikke skal spares på nogen indsats i bekæmpelsen af ​​alle former for antisemitisme , racisme og fremmedhad.

Besøg mødet side.

Del denne artikel:

Læs

Det Europæiske Råd

EU -sanktioner mod kemiske våben fornyet for et år

Udgivet

on

Rådet besluttede i dag (11. oktober) at forlænge de restriktive foranstaltninger mod spredning og brug af kemiske våben i yderligere et år indtil den 16. oktober 2022. Den nuværende sanktionsordning blev først indført i 2018 for at målrette personer og enheder, der er direkte ansvarlige for udviklingen og brug af kemiske våben, såvel som dem, der yder økonomisk, teknisk eller materiel støtte.

De restriktive foranstaltninger, der i øjeblikket er målrettet 15 personer og 2 enheder, består af et rejseforbud til EU og en indefrysning af aktiver for enkeltpersoner og en aktivfrysning for enheder. Desuden er det forbudt for personer og enheder i EU at stille midler til rådighed for dem, der er angivet.

EU's sanktionsordning har til formål at bidrage til Unionens bestræbelser på at modvirke spredning og brug af kemiske våben og støtte konventionen om forbud mod udvikling, produktion, lagring og brug af kemiske våben og om deres destruktion (CWC).

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending