Følg os

Cypern

Ekstreme vejrforhold: EU mobiliserer bistand til Slovenien og Cypern

DEL:

Udgivet

on

Søndag (6. august) aktiverede både Slovenien og Cypern EU's civilbeskyttelsesmekanisme på grund af de oversvømmelser og skovbrande, der rammer disse lande.

Som reaktion på Slovenia’s request for assistance to deal with flood damage, France is sending two excavators with engineering units, and Germany will be sending two prefabricated bridges, two excavators and respective personnel. The EU’s Copernicus satellite mapping has so far produced several maps of the affected areas and a Liaison Officer from the EU’s Emergency Response Coordination Centre is already on site.  According to the Slovenian authorities, this is the worst flood situation recorded in the country in recent history. Casualties have been confirmed, and thousands had to leave their homes to escape the floods, while severe weather conditions are persisting and rivers are overflowing across the country.

Efter en anmodning indsendt af Cypern for at hjælpe landet med at bekæmpe ødelæggende brande on the island, the EU is mobilizing two Canadair firefighting airplanes from the EU’s Civil Protection Pool stationed in Greece. Greece is also sending 20 tonnes of liquid retardant via the EU Civil Protection Mechanism. The EU stands ready to mobilize further help both countries.

Krisestyringskommissær Janez Lenarčič (afbilledet) sagde: "I kølvandet på ødelæggende oversvømmelser i Slovenien og ubarmhjertige naturbrande på Cypern arbejder EU døgnet rundt på at kanalisere nødhjælp. Jeg takker Tyskland og Frankrig for deres hurtige reaktion og opfordrer hele det europæiske civilbeskyttelsessamfund til at reagere på denne overvældende katastrofe, der rammer landet. Vi er også klar til at mobilisere hele spektret af EU-gendannelses- og supportværktøjer. Jeg vil også gerne takke Grækenland for dets øjeblikkelige nødhjælp til naturbrande på Cypern. Dette er EU-solidaritet, når det er bedst."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending