Følg os

Europa-Kommissionen

Kommissionen udgiver den generelle rapport 2022: EU's solidaritet i aktion på tidspunktet for geopolitiske udfordringer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 15. marts offentliggjorde Kommissionen 2022-udgave af EU's generelle rapport, i overensstemmelse med traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde. Rapporten præsenterer EU's nøgleaktiviteter i 2022 med et stærkt fokus på EU's reaktion på Ruslands angrebskrig mod Ukraine og urokkelig solidaritet med Ukraine.

EU vedtog især mere end 200 foranstaltninger for at hjælpe den ukrainske stat og befolkningen og støtte medlemslandene i at håndtere konsekvenserne for især Europas økonomi og energisikkerhed. Omkring 4 millioner mennesker, der flygtede fra krigen, modtog midlertidig beskyttelse i medlemslandene. EU vedtog ni pakker med hårde sanktioner for at begrænse Ruslands evne til at føre krig og mobiliserede tæt på 50 milliarder euro i støtte til Ukraine.

EU også handlet beslutsomt at udfase sin afhængighed af russiske fossile brændstoffer, støtte borgere med høje energiregninger og fremskynde EU's omstilling til ren energi. Takket være sin REPowerEU-plan diversificerede den gradvist sine forsyninger, nåede rekordniveauer for gaslagring (over 95 % i november) og overskred målet for at reducere gasforbruget.

EU fortsatte også med at levere på sin grønne dagsorden og bæredygtig og inklusiv vækst samt den vellykkede gennemførelse af genopretningsplanen på 800 mia. NæsteGenerationEU. EU holdt sig i forløbet Green Deal: dets indenlandske nettoemissioner var 30 % lavere end i 1990, og EU er godt på vej til at nå 2030-målet. EU øgede også 2030-målet for vedvarende energi til 45 % sammenlignet med det tidligere mål på 40 %, mens der blev indgået vigtige politiske aftaler om revision af EU's emissionshandelssystem, oprettelse af en social klimafond og implementering af det nye kulstof. Grænsejusteringsmekanisme.

I den digitale sektor blev der i året vedtaget loven om digitale tjenester og loven om digitale markeder sammen med ny lovgivning om universalopladere. Med hensyn til ligestilling blev der taget afgørende skridt med hensyn til direktivet om kvinder i bestyrelsen, om løngennemsigtighedsforanstaltninger og direktivet om passende mindsteløn. Rapporten er tilgængelig på alle officielle EU-sprog som en fuldt illustreret bog og i en online version.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending