Følg os

Europa-Kommissionen

Kommissionen foreslår fiskerimuligheder for 2023 i Østersøen i et forsøg på at genvinde arter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 23. august vedtog Europa-Kommissionen sit forslag til fiskerimuligheder for 2023 for Østersøen. På baggrund af dette forslag vil EU-landene fastlægge de maksimale mængder af de vigtigste kommercielle fiskearter, der kan fanges i havbassinet.

Kommissionen foreslår at øge fiskerimulighederne for centralsild og rødspætter, samtidig med at de nuværende niveauer for laks og niveauerne for bifangster af vestlig og østlig torsk samt vestlig sild opretholdes. Kommissionen foreslår at mindske fiskerimulighederne for de fire resterende bestande, der er omfattet af forslaget, for at forbedre disse bestandes bæredygtighed og give dem mulighed for at komme sig.

Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri, Virginijus Sinkevičius, sagde: "Jeg er fortsat bekymret over den dårlige miljøtilstand i Østersøen. På trods af nogle forbedringer lider vi stadig af de kombinerede virkninger af eutrofiering og langsom reaktion for at tackle denne udfordring. Vi skal alle tage ansvar og handle sammen. Dette er den eneste måde at sikre, at vores fiskebestande bliver sunde igen, og at vores lokale fiskere igen kan stole på dem for deres levebrød. Dagens forslag går i denne retning."

I løbet af det seneste årti har EU's fiskere og kvinder, industri og offentlige myndigheder gjort en stor indsats for at genopbygge fiskebestandene i Østersøen. Hvor fuldstændig videnskabelig rådgivning var tilgængelig, var fiskerimulighederne allerede blevet fastsat i overensstemmelse med princippet om maksimalt bæredygtigt udbytte (MSY) for syv ud af otte bestande, der dækkede 95 % af fiskelandingerne i volumen. Kommercielle bestande af vestlig og østlig torsk, vestlig sild og de mange laksebestande i både den sydlige Østersø og floderne i de sydlige baltiske EU-medlemsstater er imidlertid under et alvorligt miljøpres fra tab af levesteder på grund af forringelsen af ​​deres levevis. miljø.

De samlede tilladte fangster (TAC'er), der foreslås i dag, er baseret på den bedste tilgængelige peer-reviewede videnskabelige rådgivning fra Det Internationale Råd for havforskning (ICES) og følg Baltisk flerårig forvaltningsplan (MAP) vedtaget i 2016 af Europa-Parlamentet og Rådet. En detaljeret tabel er tilgængelig nedenfor.

Torsk

Til østersøtorsk, Kommissionen foreslår at opretholde TAC-niveauet begrænset til uundgåelige bifangster og alle de ledsagende foranstaltninger fra 2022 fiskerimuligheder. På trods af de foranstaltninger, der er truffet siden 2019, hvor forskerne første gang slog alarm om bestandens meget dårlige status, er situationen endnu ikke blevet bedre.

reklame

Tilstanden af vestlige Østersøtorsk er desværre blevet værre, og biomassen faldt til et historisk lavpunkt i 2021. Kommissionen er derfor fortsat forsigtig og foreslår at opretholde TAC-niveauet begrænset til uundgåelige bifangster og alle de ledsagende foranstaltninger fra 2022-fiskerimulighederne.

Sild

Lagerstørrelsen på vestlige Østersøsild forbliver under sikre biologiske grænser, og forskerne anbefaler for femte år i træk et stop for det vestlige sildefiskeri. Kommissionen foreslår derfor kun at tillade en meget lille TAC for uundgåelige bifangster og at holde alle ledsageforanstaltninger fra 2022 fiskerimuligheder.

Til centrale østersøsild, er Kommissionen fortsat forsigtig med en foreslået stigning på 14 %. Dette er i overensstemmelse med ICES-rådene, fordi bestandens størrelse stadig ikke har nået sunde niveauer og kun er afhængig af nyfødte fisk, hvilket er usikkert. Igen, i tråd med ICES-rådgivningen, foreslår Kommissionen at sænke TAC-niveauet for sild i Den Botniske Bugt med 28 %, da bestanden er faldet meget tæt på grænsen, hvorunder den ikke er holdbar. Endelig for Riga sild, foreslår Kommissionen, at TAC'en nedsættes med 4 % i overensstemmelse med ICES' anbefalinger.

Rødspætte

Selvom ICES-rådgivningen ville give mulighed for en betydelig stigning, er Kommissionen fortsat forsigtig, hovedsagelig for at beskytte torsk – hvilket er en uundgåelig bifangst, når der fiskes efter rødspætte. Nye regler bør snart træde i kraft, som gør brugen af ​​nye fiskeredskaber obligatorisk, som forventes at reducere bifangsterne af torske væsentligt. Kommissionen foreslår derfor at begrænse TAC-forhøjelsen til 25 %.

brisling

ICES anbefaler et fald for brisling. Det skyldes, at brisling er en bytteart for torsk, som ikke er i god stand, så den ville være nødvendig for torskens genopretning. Derudover er der tegn på fejlrapportering af brisling, som er i en skrøbelig tilstand. Kommissionen er derfor fortsat forsigtig og foreslår at reducere TAC'en med 20 % for at sætte den til det lavere maksimale bæredygtige udbytte (MSY).   

Laks

Status for de forskellige flodlaksebestande i hovedbassinet varierer betydeligt, hvor nogle er meget svage og andre sunde. For at nå MSY-målet rådede ICES sidste år til lukning af alt laksefiskeri i hovedbassinet. For de kystnære farvande i Den Botniske Bugt og Ålandshavet anførte rådet, at det ville være acceptabelt at opretholde fiskeriet om sommeren. ICES-rådgivningen forbliver uændret i år, så Kommissionen foreslår at opretholde TAC-niveauet og alle de ledsagende foranstaltninger fra 2022-fiskerimulighederne. 

Næste skridt

Rådet vil behandle Kommissionens forslag med henblik på at vedtage det på et ministermøde den 17.-18. oktober.

Baggrund

Forslaget om fiskerimuligheder er en del af Den Europæiske Unions tilgang til at tilpasse fiskeriniveauerne til langsigtede bæredygtighedsmål, kaldet maksimalt bæredygtigt udbytte (MSY), inden 2020 som vedtaget af Rådet og Europa-Parlamentet i Fælles fiskeripolitik. Kommissionens forslag er også i overensstemmelse med de politiske intentioner, der er udtrykt i Kommissionens meddelelse 'Mod mere bæredygtigt fiskeri i EU: status og retningslinjer for 2023' og med Flerårig plan for forvaltning af torsk, sild og brisling i Østersøen.

Mere information

Forslag til Rådets forordning om fastsættelse af fiskerimulighederne for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande gældende i Østersøen for 2023 og om ændring af forordning (EU) 2022/109 for så vidt angår visse fiskerimuligheder i andre farvande - KOM/2022/415

Spørgsmål og svar om fiskerimuligheder i Østersøen i 2023

Tabel: Oversigt over TAC-ændringer 2022-2023 (tal i toner undtagen laks, som er i antal stykker)

 20222023
Lager og
ICES fiskerizone; underafdeling
Rådets aftale (i tons & % ændring fra 2020 TAC)Kommissionens forslag
(i tons & % ændring fra 2021 TAC)
Western Cod 22-24489 (-88%)489 (0%)
Eastern Cod 25-32595 (0%)595 (0%)
Vestsild 22-24788 (-50%)788 (0%)
Botniske Sild 30-31111 345 (-5%)80 074 (-28 %)
Riga Sild 28.147 697 (+21 %)45 643 (-4%)
Central Sild 25-27, 28.2, 29, 3253 653 (-45%)61 051 (+14 %)
brisling 22-32251 943 (+13 %)201 554 (-20%)
Rødspætte 22-329 050 (+25 %)11 313 (+25 %)
Hovedbassinet laks 22-3163 811 (-32%)63 811 (0%)
Finske Bugt Laks 329 455 (+6 %)9 455 (0%)

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending