Følg os

Europa-Kommissionen

Kommissionen glæder sig over den internationale fordømmelse af Rusland for overtrædelse af luftfartsreglerne og EU's sanktioner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen glæder sig over Organisationen for International Civil Luftfarts (ICAO) beslutning om at opfordre Den Russiske Føderation til øjeblikkeligt at standse sine overtrædelser af internationale luftfartsregler for at bevare sikkerheden og sikkerheden inden for civil luftfart. ICAO-beslutningen henviser til krænkelsen af ​​Ukraines suveræne luftrum i forbindelse med Ruslands angrebskrig og til den bevidste og fortsatte krænkelse af adskillige sikkerhedskrav i den russiske regerings forsøg på at omgå EU-sanktioner. Disse handlinger omfatter ulovlig dobbeltregistrering i Rusland af fly stjålet fra leasingselskaber og tillade russiske luftfartsselskaber at operere disse fly på internationale ruter uden et gyldigt luftdygtighedsbevis, som er det nødvendige sikkerhedscertifikat.

Transportkommissær Adina Vălean sagde: "Det er af yderste vigtighed for alle lande at forsvare det internationale luftfartsregler-baserede system, for passagerernes og besætningens sikkerhed. Rusland fortsætter med at disrespektere de grundlæggende regler for international luftfart og instruere sine luftfartsselskaber om at arbejde imod disse regler. Jeg glæder mig over ICAO-rådets klare fordømmelse, som afspejler alvoren af ​​de handlinger, Rusland har gennemført."

Høj repræsentant / næstformand Josep Borrell (afbilledet) sagde "Målet med EU's sanktioner, ud over alle vores andre handlinger, er at stoppe den hensynsløse og umenneskelige invasion fra Rusland af Ukraine. I denne sammenhæng hilser jeg ICAO's rapport velkommen, som peger på endnu et eksempel på Ruslands åbenlyse tilsidesættelse af internationale regler og standarder, der sætter menneskers liv på spil, herunder russiske borgere."

ICAO informerede i går sine 193 medlemsstater om Ruslands åbenlyse manglende overholdelse af afgørende international luftfartslovgivning og vil bringe spørgsmålet til sin næste generalforsamling, der finder sted fra den 27. september til den 7. oktober 2022.

Baggrund

ICAO var det første FN-agentur, der fordømte Ruslands invasion af Ukraine. Siden da har den taget en række tiltag.

Den 15. juni 2022 udsendte ICAO-sekretariatet i sin rolle som global sikkerhedstilsynsmyndighed en "betydelig sikkerhedsbekymring" mod Den Russiske Føderation i forhold til behandlingen af ​​det stjålne fly. Udsendelse af en væsentlig sikkerhedsbekymring er en foranstaltning, som ICAO forbeholder sig til kun de alvorligste overtrædelser af internationale sikkerhedsregler.

reklame

Kendelsen fra ICAO's styrende organ, ICAO-rådet, blev afsagt den 22. juni 2022. Den er bredere end de spørgsmål, der er omfattet af "Significant Safety Concern", og dækker også de luftrumskrænkelser, som Rusland har begået. Emnet vil også være på dagsordenen for de kommende 41st ICAO-forsamling i september/oktober 2022.

ICAO er vogter af det internationale civile luftfartssystem. ICAO-staterne og især de enkelte medlemmer af ICAO-rådet skal respektere disse regler. Et medlem af ICAO-rådet, der aktivt arbejder imod disse principper, sætter ICAO's overordnede troværdighed på spil.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending