Følg os

Belgien

Kommissionen godkender 45 millioner euro belgisk ordning til støtte for virksomheder, der er ramt af coronavirusudbruddet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har godkendt en belgisk ordning på 45 millioner euro til støtte for virksomheder, der er aktive i Bruxelles-hovedstadsregionen, der er ramt af coronavirus-udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som den belgiske regering måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen. Den offentlige støtte blev godkendt under statsstøtten Midlertidig ramme. Under ordningen, der går under navnet 'la prime Relance', vil støtten have form af direkte tilskud. Støtteberettigede er virksomheder i alle størrelser, der er aktive i følgende sektorer: natklubber, restauranter og caféer (»ReCa«) og nogle af deres leverandører, events, kultur, turisme, sport og persontransport. For at være berettiget skal virksomheder have været registreret i Centralbanken for virksomheder ('la Banque-Carrefour des Enterprises') senest den 31. december 2020. Kommissionen fandt, at den belgiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige Ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, passende og forholdsmæssig for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64775 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

Del denne artikel:

Belgien

Sammenstød bryder ud i Bruxelles i protester over coronavirus-restriktioner

Udgivet

on

By

Politi og demonstranter stødte sammen i Bruxelles gader søndag (21. november) i demonstrationer over regeringspålagte COVID-19-restriktioner, hvor politiet affyrede vandkanoner og tåregas mod demonstranter, der kastede sten og røgbomber, sagde vidner. skriver Christian Levaux, Johnny Cotton og Sabine Siebold, Reuters.

Omkring 35,000 mennesker deltog i demonstrationer, oplyser politiet, som begyndte fredeligt, før volden brød ud.

Demonstranter iført sorte hætter kastede sten mod politiet, da de rykkede frem med vandkanoner ved hovedkrydset foran EU-kommissionens hovedkvarter, sagde Reuters-journalister.

Med front mod politiets linjer holdt demonstranterne hinanden i hånden og råbte "frihed". En demonstrant bar en plakat, hvor der stod "når tyranni bliver lov, bliver oprør til pligt".

reklame
Politistyrker står på vagt, mens folk protesterer mod foranstaltninger mod coronavirus sygdom (COVID-19) nær Europa-Kommissionen i Bruxelles, Belgien 21. november 2021. REUTERS/Johanna Geron

Demonstranter kastede også røgbomber og fyrværkeri, rapporterede avisen Le Soir. Situationen faldt senere til ro, oplyser politiet.

Belgien strammede sine coronavirus-restriktioner onsdag (17. november) og pålagde bredere brug af masker og håndhævede arbejde hjemmefra, efterhånden som tilfælde steg i landets fjerde COVID-19-bølge. Læs mere.

Der har været 1,581,500 infektioner og 26,568 coronavirus-relaterede dødsfald rapporteret i landet med 11.7 millioner mennesker siden pandemien begyndte. Infektioner stiger igen, med 13,826 nye tilfælde rapporteret i gennemsnit hver dag.

reklame

Vold er også brudt ud i protester mod restriktioner i Belgiens naboland Holland i de seneste dage. Fredag ​​åbnede politiet i Rotterdam ild mod en menneskemængde.

Del denne artikel:

Læs

Belgien

'Når smølferne møder Monkey King'

Udgivet

on

'When the Smurfs meet Monkey King' er en kunstudstilling for børn, der fejrer 50-året for oprettelsen af ​​diplomatiske forbindelser mellem Kina og Belgien.

Den succesfulde kunstudstilling, der fejrede 50-året for etableringen af ​​diplomatiske forbindelser mellem Kina og Belgien i La Louvière, surrealismens fødested i Belgien, der sluttede den 24. oktober, gav mulighed for næsten 300 lokale folkeskoleelever på blot en uge for at skildre deres vision om venskab mellem Kina og Belgien.

Den 17. oktober, under åbningsceremonien, deltog Françoise Ghiot, Laurent Wimlot, rådmænd fra La Louvière, og deres gæster fra Kina og Belgien i begivenheden. Rådgiver Yang Qing, hustru til den kinesiske ambassadør i Belgien, optog også en video til indvielsen af ​​begivenheden.

Rådgiver Yang Qing sagde i sin tale, at hun beundrede udstillingen i La Louvière. Ved at bruge et rent og uskyldigt kunstnerisk perspektiv, ekstraordinær kreativitet og fantasi har børnene veldefineret de kulturelle elementer i begge lande. Ved at fejre 50-året for etableringen af ​​diplomatiske forbindelser mellem Kina og Belgien med børns øjne, oprigtige følelser, har disse fremtidige venskabsambassadører udtrykt deres visioner om en bedre fremtid for samarbejde mellem de to nationer.

reklame

Ghiot sagde i sin tale, at hun var meget glad i anledning af 50-året for oprettelsen af ​​diplomatiske forbindelser mellem Kina og Belgien for at se børnemalerier fra Kina. Kunstudstillingen åbnede et ovenlysvindue for kunstnerisk udveksling for lokale børn.

Denne børnekunstudstilling blev i fællesskab kurateret af byen La Louvière, Nardone Gallery og Yellow Vitamines. Gennem LPGA (Little Painter Global International Art Exhibition), der dækker 40 byer og 500 æstetiske uddannelsesinstitutioner i Kina, blev der indsamlet 5000 børns arbejde, og 200 blev endelig udvalgt til at fokusere på Belgien. Med den uskyldige hjælp fra børns børster, fantasi og forståelse var kunst og kultur et ideelt medium til at forstå forskelle og styrke båndet mellem Kina og Belgien.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Dyrevelfærd

Kommissionen udfører uanmeldte inspektioner i dyresundhedssektoren i Belgien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen gennemfører uanmeldte inspektioner i lokalerne hos en medicinalvirksomhed, der er aktiv inden for dyresundhed i Belgien.

Kommissionen er bekymret for, at den inspicerede virksomhed kan have overtrådt EU's kartelregler, der forbyder misbrug af en dominerende stilling. Kommissionens embedsmænd blev ledsaget af deres kolleger fra den belgiske konkurrencemyndighed.

Uanmeldte inspektioner er et foreløbigt efterforskningstrin i formodet konkurrencebegrænsende praksis. Den kendsgerning, at Kommissionen udfører sådanne inspektioner, betyder ikke, at virksomhederne bliver kendt skyldige i konkurrencebegrænsende adfærd, og det foregriber heller ikke resultatet af selve undersøgelsen.

Kommissionen respekterer fuldt ud retten til forsvar i sin kartelprocedure, især selskabers ret til at blive hørt.

reklame

Inspektionerne udføres i overensstemmelse med alle corona-sundheds- og sikkerhedsprotokoller for at sikre sikkerheden for de involverede.

Der er ingen juridisk frist til at afslutte undersøgelser af konkurrencebegrænsende adfærd. Varigheden af ​​dem afhænger af en række faktorer, herunder kompleksiteten i hver enkelt sag, i hvilket omfang de pågældende virksomheder samarbejder med Kommissionen og udøvelsen af ​​retten til forsvar.

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending