Følg os

Europa-Kommissionen

Kommissionens deltagelse i de årlige møder i Verdensbankgruppen og Den Internationale Valutafond

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Flere medlemmer af Kommissionen vil deltage i Årlige møder i Verdensbankgruppen (WBG) og Den Internationale Valutafond (IMF) finder sted i denne uge i Washington DC, USA. Møderne vil samle centralbanker, finans- og udviklingsministre, repræsentanter fra den private sektor, civilsamfundet og akademikere for at diskutere spørgsmål af global interesse, herunder verdensøkonomiske udsigter, global finansiel stabilitet, fattigdomsudryddelse, job og vækst, økonomisk udvikling, og bistandseffektivitet.

Økonomikommissær Paolo Gentiloni vil deltage i mødet mellem G20 -finansministre og centralbankchefer og G7 -ministermødet. Koncerndirektør Valdis Dombrovskis deltager praktisk talt i plenarmødet i Det Internationale Valuta- og Finansudvalg. En skriftlig erklæring vil blive bidraget af Jutta Urpilainen, kommissær for internationale partnerskaber, til plenarmødet i udviklingsudvalgsmødet.

Dette møde vil dreje sig om to emner: 'WBG -finansiering til grøn, modstandsdygtig og inklusiv udvikling (GRID) - Mod en post -pandemisk tilgang' samt 'Forebyggelse, beredskab og reaktion: WBG's rolle i fremtidige kriser'. Kommissær Gentiloni vil også møde op ved et arrangement arrangeret af Brookings Institution og vil udveksle synspunkter med Det amerikanske handelskammer om de økonomiske udsigter og aktuelle politiske prioriteter torsdag den 14. oktober.

reklame

Del denne artikel:

Biodiversitet

European Business and Nature Summit strømliner biodiversitet til erhvervslivet

Udgivet

on

I dag (1. december) samles politikere og virksomhedsledere på højt niveau på European Business & Nature Summit at opskalere erhvervsindsatsen for naturen forud for den afgørende FN's biodiversitetskonference (COP 15) i foråret 2022. Arrangeret af EU [e-mail beskyttet] perron af Europa-Kommissionen og andre partnere, har topmødet til formål at styrke den voksende bevægelse af virksomheder på tværs af Europa og videre, som sætter naturen og mennesker i centrum for deres genopretningsstrategier.

European Green Deal Executive Vice President Frans Timmermans sagde: "Mens klimakrisen bliver behandlet med hast, er biodiversitetskrisen og truslen om økocid endnu ikke kommet højt nok på den globale dagsorden. Virksomheder erkender i stigende grad, at det haster med at handle, og jeg opfordrer dem til at udtale sig om risikoen for tab af biodiversitet. At genoprette vores forhold til naturen vil afværge økonomiske tab, skabe nye job og sikre en beboelig planet for fremtidige generationer."

Miljø-, hav- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: "Virksomheder er en afgørende løftestang i den systemomspændende ændring, der skal ske, hvis vi skal have et stabilt klima og en levende planet, hvor alle kan trives. Jeg regner med, at de vil drive ambitionen om en global biodiversitetsramme, der skal vedtages på Biodiversity COP15, med øget biodiversitetsfinansiering og tilstrækkelig mainstreaming af biodiversitet i alle sektorer."

Topmødet byder på frontløbende virksomheder og finansielle institutioner, der deler erfaringer, eksempler på bedste praksis og initiativer, der har til formål at integrere naturkapital og biodiversitet i virksomhedernes beslutningstagning, og opfordrer andre til at deltage. Arrangementet inviterer nye underskrivere til Finansiering til Biodiversitetsløfte opfordrer globale ledere til at vende naturtab inden for dette årti og forpligter sig til at beskytte og genoprette biodiversiteten gennem deres finansieringsaktiviteter og investeringer. Disse nye underskrivere vil booste gruppen af ​​75 finansielle institutioner, der repræsenterer aktiver på 12 billioner euro. Mere information findes i nyhed.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

Brint: Europas industri udruller brintprojekter i massiv skala

Udgivet

on

European Clean Hydrogen Alliance har annonceret en pipeline af projekter, som europæisk industri påtager sig for at udrulle den europæiske brintøkonomi i stor skala. Med over 750 projekter er pipelinen et vidnesbyrd om størrelsen og dynamikken i den europæiske brintindustri. Projekter spænder fra ren brintproduktion til dens anvendelse i industri, mobilitet, energi og bygninger. De er placeret i alle fire hjørner af Europa. Formålet med projektpipelinen er at give et overblik over brintprojekter, at fremme fremkomsten af ​​en europæisk brintindustri ved at muliggøre netværk og match-making, at profilere projekter og give dem synlighed, herunder med potentielle investorer. 

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Rent brint spiller en nøglerolle i den grønne omstilling af vores europæiske industri. Vores opskrift til at støtte storstilet udbredelse af rene brintteknologier inden 2030 består af investeringer, en understøttende lovgivningsramme og fremme af partnerskab mellem industri, regeringer og civilsamfundet. Gennem European Clean Hydrogen Alliance har vi udviklet en pipeline af innovative, levedygtige investeringsprojekter langs brintværdikæden, som vi udgiver i dag. Mere end 600 projekter er planlagt til at gå i drift inden 2025. Jeg er overbevist om, at disse banebrydende innovationer vil hjælpe os med at opfylde vores klimamålsætninger, styrke vores industrielle modstandskraft og teknologiske lederskab og bidrage til jobskabelse."

Den Europæiske Alliance for Rent Brint blev oprettet af Kommissionen i juli 2020 til støtte for EU's brintstrategi, med det formål at stimulere udbredelsen af ​​ren brintproduktion og -anvendelse i Europa. En af dets hovedopgaver er at udvikle en investeringsdagsorden og pipeline af investeringsprojekter, der præsenteres i dag under Brint forum. Alliancen offentliggjorde også en rapport, der identificerer barrierer for udbredelsen af ​​rent brint og mulige afbødende foranstaltninger. Det har i øjeblikket over 1500 medlemmer. Det Alliance projekt pipeline er baseret på en samling af projekter fra medlemmer af European Clean Hydrogen Alliance, som efterfølgende blev vurderet af Kommissionen ud fra et sæt veldefinerede kriterier, herunder reduktion af drivhusgasemissioner, minimumsstørrelse og projektmodenhed. Rørledningen er søgbar efter projekttype, lokation, virksomhed og startdato. Mere information om Alliancen her.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Erasmus +

Uddannelse: et rekordbudget på 272 millioner euro til at støtte alliancer mellem europæiske universiteter

Udgivet

on

Kommissionen har annonceret en ny Erasmus+ indkaldelse af forslag til støtte for den videre udbredelse af "European Universities"-initiativet. Med et samlet budget på 272 millioner euro slutter 2022-opkaldet til europæiske Erasmus+-universiteter den 22. marts 2022. Margaritis Schinas, vicepræsident med ansvar for europæisk livsstil, sagde: "Takket være innovative og diversificerede modeller af langsigtede integrerede samarbejde fremmer europæiske universiteter fælles europæiske værdier og en styrket europæisk identitet og hjælper videregående uddannelsesinstitutioner med at opnå et betydeligt spring med hensyn til kvalitet, ydeevne, tiltrækningskraft og international konkurrenceevne.

Denne opfordring er et væsentligt skridt i at støtte videregående uddannelser for en bæredygtig, robust og succesfuld fremtid. Mariya Gabriel, kommissær med ansvar for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom, sagde: "I dag hjælper vi europæiske universiteter mere med at styrke deres partnerskaber mellem højere uddannelsesinstitutioner eller skabe nye ved at samle deres styrker. Stærke europæiske universiteter er gavnlige på mange måder: de udstyrer deres studerende, ansatte og forskere med de færdigheder, de har brug for for at imødekomme nutidens samfundsmæssige behov Stærke europæiske universiteter er også afgørende for at udvikle en stærk følelse af at høre til Europa, fremme regional udvikling og gøre Europa mere konkurrencedygtigt og attraktivt på verdensscenen."

Europæiske universiteter støtter systemisk, strukturelt og bæredygtigt samarbejde mellem forskellige videregående uddannelsesinstitutioner i hele Europa, der dækker alle deres missioner: uddannelse, forskning, innovation og tjenester til samfundet. Med udgangspunkt i succesen med de pilotindkaldelser, der blev lanceret i 2019 og 2020, støttet af Horisont 2020 for deres forskningsdimension, sigter 2022-indkaldelsen på at lette fortsættelsen af ​​samarbejdsbestræbelserne for højere uddannelsesinstitutioner, der allerede er engageret i partnerskaber, der er avanceret på institutionelt niveau, såsom dem, der er udvalgt under Erasmus + 2019 European Universities call. Det vil give mulighed for at skabe helt nye alliancer. Videregående uddannelsesinstitutioner har også mulighed for at tilslutte sig eksisterende alliancer. Til denne nye 2022-indkaldelse inviteres de lande i Bologna-processen, som ikke er associeret med Erasmus+-programmet, til at deltage i alliancerne som associerede partnere.

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending