Følg os

Baltikum

Østersøen: Aftale indgået om fiskeri i 2022

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Rådet for Den Europæiske Union har indgået en aftale om fiskerimulighederne i Østersøen for 2022 på grundlag af Kommissionens forslag. Aftalen kommer på et vanskeligt tidspunkt for Østersøen, da miljøpres og udfordringer som følge af forurening også tærer på fiskebestandene. Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius hilste aftalen velkommen: ”Genopretning af havmiljøet og fiskebestandene i Østersøen er kernen i Kommissionens tilgang til at fastsætte fiskerimuligheder, og jeg er glad for, at Rådet har accepteret at følge det for de fleste aktier. I de senere år har problemerne i Østersøen haft en ødelæggende indvirkning på vores fiskere. Derfor er vores omfattende tilgang med konkrete handlinger rettet mod miljøet afgørende. De trufne beslutninger er svære, men nødvendige, så Østersøen kan forblive levebrød for fiskere og kvinder i dag og i morgen. ” 

Rådet vedtog fiskerimuligheder for flere bestande med betydelige reduktioner, f.eks. -88% for den vestlige baltiske torsk. Det enedes også om yderligere genoprettelsesforvaltningsforanstaltninger, såsom begrænsning af fiskeri til uundgåelige bifangster af laks i det sydlige hovedbassin og vestlige sild samt forlænget gydelukning og forbud mod rekreativt fiskeri efter vestlige baltiske torsk. Aftalen om de baltiske medlemsstaters fælles henstilling om et mere selektivt fiskeredskab til fladfisk er en trinvis ændring i fiskeriforvaltningen, som gjorde det muligt at øge rødspætternes samlede tilladte fangst (TAC) i overensstemmelse hermed uden at bringe de skrantende torskebestande i fare. Rådet enedes om forhøjelser for sild i Rigabugten, brisling og laks i Den Finske Bugt. Mere information i dette nyhed.

Del denne artikel:

Baltikum

Europa-Kommissionen vurderer og opstiller reformprioriteter for det vestlige Balkan og Tyrkiet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget sin udvidelsespakke for 2021, der giver en detaljeret vurdering af situationen og de fremskridt, som det vestlige Balkan og Tyrkiet har gjort, samt en klar vejledning om de kommende reformprioriteter. EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik/næstformand for Europa-Kommissionen Josep Borrell (billedet) sagde: "Vi er nødt til at opretholde en troværdig udvidelsesproces. Den nye metode er en meritbaseret tilgang. Den sætter et stærkere fokus på grundlæggende reformer, såsom retsstatsprincippet, grundlæggende frihedsrettigheder, økonomi og demokratiske institutioners funktion. Vores partnere skal tage fat på dem i deres borgeres interesse og for at komme videre på EU-vejen. Og de skal lægge deres forskelligheder til side. På EU-siden skal vi leve op til vores forpligtelser. Det er på tide, at vi går sammen og forenes i at opbygge et stærkere Europa."

Ved at præsentere dette års pakke, bestående af meddelelse om EU's udvidelsespolitik og årsrapporter, sagde naboskabs- og udvidelseskommissær Olivér Várhelyi: "Udvidelsespolitik er en geostrategisk investering i fred, stabilitet, sikkerhed og økonomisk vækst på vores europæiske kontinent. Det er en meritbaseret proces, som vi giver en faktuel og retfærdig vurdering samt en klar køreplan for at fremskynde og uddybe reformer i vores partnere. Dette er i overensstemmelse med vores reviderede udvidelsesmetodologi, hvilket øger troværdigheden af ​​processen." En pressemeddelelse og detaljerede resultater og anbefalinger om hver partner er tilgængelig online.

Del denne artikel:

Læs

Baltikum

Lyt til havet: EU AGRIFISH -fiskeriminister kræver at afslutte overfiskning i Østersøen

Udgivet

on

Da EU's fiskeriministre ankom til AGRIFISH -rådets møde den 11. oktober i Luxembourg, modtog de en musikalsk formaning fra en kvartet klassiske musikere og en operasanger, der opfordrede dem til at Lytte til havet og videnskaben ved at sætte fiskerigrænser inden for videnskabelige råd. Arel Ensemble fremførte uddrag fra strygekvartet nr. 4 af Bacewicz, strygekvartet nr. 8 af Shostakovich, strygekvartet i e-moll af Czerny og bevægelse for strygekvartet af Copland og fik selskab af mezzosopranopersanger Luisa Mauro for Il Tramonto af Respighi uden for European Convention Center i Luxembourg, hvor EU's fiskeriministre samles for at fastsætte fiskegrænser for fiskebestande i Østersøen i 2022.

Miljøkommissær Virginijus Sinkevičius deltog i forestillingen. "Jeg optræder i morges, fordi jeg er følsom over for fremtiden på vores planet, og musik er min måde at udtrykke mig på," sagde mezzosopranopersangeren Luisa Mauro.

"Jeg mener, at det er vigtigt at bruge en økosystembaseret tilgang til at regulere adgangen til havressourcer for at sikre bæredygtighed og forbyde destruktive fiskerimetoder".

"Arel Ensemble er stolte over at spille uden for AGRIFISH -mødet her i Luxembourg i morges for at fremme behovet for at kæmpe for planeten og en bedre, bæredygtig fremtid!" sagde Bartłomiej Ciastoń, første violin. ”Med vores polske rødder er musikerne fra Arel Ensemble godt placeret til at reagere på og forstå behovet for at beskytte Østersøen mod overfiskeri. Som musikere tager vi skridt til at bevare naturen og hjælpe havmiljøet på en måde, så vi gør det bedst og med hjerte - ved at spille musik. ”

reklame

"I dag vil EU AGRIFISH Council fastsætte fiskegrænser for fiskebestande i Østersøen i 2022. Vi løber mod uret for at stoppe sammenbruddet af Østersøøkosystemet og levere de politiske løfter om at standse klimaet og naturkriserne", sagde Rebecca Hubbard, vores fiskeprogramleder. ”Fastsættelsen af ​​fiskerimuligheder på et bæredygtigt niveau er en væsentlig forudsætning for at leve op til disse løfter. Baltiske fiskeriministre skal lytte til havet og videnskaben ved at sætte fiskegrænser inden for videnskabelig rådgivning. ”

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending