Følg os

Demokrati

International demokratidag: Fælles erklæring fra den højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell og næstformand Dubravka Šuica

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.


På den internationale demokratidag i dag (15. september), højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell
 (billedet) og næstformand Dubravka Šuica udsendte en fælles erklæring: ”Uanset om du bekymrer dig om klimaforandringer, job, økonomi eller racemæssig og social retfærdighed, vil din stemme kun blive hørt, og din stemme tæller kun, hvis du lever i et demokrati. I disse udfordrende tider vil EU forblive en fast og åbenhjertig tilhænger af demokrati, menneskerettigheder og retsstatsprincippet på verdensplan og inden for EU.

"Der er brug for en kollektiv indsats sammen med et nyt perspektiv på at støtte demokrati, der leverer til borgerne, det er nødvendigt. Dette arbejde starter hjemme. Fremme af frie og retfærdige valg, sikring af retsstatsprincippet og mediefrihed er byggesten til at skabe et rum, hvor hver borger føles fri og bemyndiget. Mere end nogensinde skal vi forsvare frie og pluralistiske mediers evne til at give rettidig adgang til pålidelig og præcis information og bekæmpe desinformation.Vi vil fortsætte med at arbejde for at gøre vores egne demokratier mere modstandsdygtige og innovative og drage fordel af muligheder, der tilbydes af nye teknologier. Vi vil skabe stadig flere muligheder for at engagere borgerne gennem en række overvejende demokratimetoder.

"Handlingsplanen for europæisk demokrati fastsætter foranstaltninger til fremme af frie og retfærdige valg, styrkelse af mediefrihed og pluralisme og modvirkning af desinformation. Over hele verden skalerer vi vores økonomiske og politiske støtte til dem, der uanset køn eller baggrund fremmer demokratisk deltagelse og inklusion, sikre institutionelle kontroller og balancer og stille beslutningstagere til ansvar. Vi opbygger alliancer med alle dem, der er forpligtet til at opretholde universelle rettigheder og friheder, med demokratiske regeringer, men også med internationale organisationer, civilsamfundsorganisationer, parlamenter, politiske partier , uafhængige medier, bloggere, menneskerettighedsforkæmpere og aktivister. I år startede konferencen om Europas fremtid, en unik og rettidig mulighed for europæiske borgere til at debattere om Europas udfordringer og prioriteter.

reklame

"Konferencen bringer borgerne ind i hjertet af den politiske beslutningstagning i EU. Vi har forpligtet os til at lytte til europæerne og følge op på anbefalingerne fra konferencen. Deres vision kan drive forandringen mod et demokrati, der er egnet til fremtiden. Det Med dette fornyer vi vores engagement i at opbygge sundere, stærkere og mere lige samfund for alle, hvor alle er inkluderet, respekteret, beskyttet og bemyndiget. Sådan styrker vi vores demokratier. ” 

Den fulde erklæring er tilgængelig online

reklame

Borgerlige friheder

Borgernes Rettigheder MEP'erne at drøfte situationen for grundlæggende rettigheder i #Hungary

Udgivet

on

Håndtryk mellem Viktor Orb · n, til venstre, og Jean-Claude Juncker

Medlemmer af Rettigheder Udvalg Civil vil drøfte grundlæggende situation, rettigheder i Ungarn med justitsminister László Trócsányi og repræsentanter for civilsamfundet mandag (27 februar) eftermiddag.

MEP'er vil sandsynligvis rejse spørgsmålet om mediernes pluralisme, retsvæsenets uafhængighed og situationen for flygtninge og indvandrere.

Regeringen i Ungarn vil være repræsenteret ved justitsminister László Trócsányi. Civilsamfundets højttalere er: Miklós Szánthó Direktør, Center for Grundlæggende Rettigheder; Tódor Gardos, Researcher, Amnesty lnternational; Stefánia Kapronczay, administrerende direktør, Ungarsk Civil Liberties Union og Márta Pardavi, medformand, ungarsk Helsinki Komité.

Du kan se debatten via EP Live

Læs

Korruption

#Albania Opposition til at boykotte parlamentet, trodser EU appel

Udgivet

on

tilhængere-of-the-opposition-demokratisk-party-take-del-i-enAlbaniens oppositionsleder annoncerede en boykot af parlamentet onsdag den 22. februar og trodsede en appel fra Den Europæiske Union om ikke at forstyrre parlamentets godkendelse af retsreformer, der er vigtige for at starte EU-tiltrædelsesforhandlinger, skriver Benet Koleka.

Flere tusinde medlemmer af Det Demokratiske Parti og dets lovgivere har slået lejr siden lørdag i et 800 kvadratmeter stort telt foran premierminister Edi Ramas kontor og krævet, at en teknokratregering sætter scenen for frie valg.

"Protesten vil ikke blive rullet tilbage. Vi vender ikke tilbage til parlamentet, medmindre de betingelser, folket har bedt om ... er opfyldt; en teknokratregering til frie og retfærdige valg," sagde demokratens leder Lulzim Basha til mængden.

Albanere stemmer ved parlamentsvalget den 18. juni, fire år efter Ramas venstreorienterede koalition afsatte demokraterne. Den herskende koalition har siden vundet alle lokale valg, men demokraterne har klaget over, at de blev snydt ud af sejr og presser på for reformer for at garantere retfærdige valg.

Oppositionen boykot af parlamentet vil effektivt stall oprettelsen af ​​organer, der ville dyrlæge 750 dommere og anklagere, et springbræt til at skabe et uafhængigt og ren retsvæsen stand til at bekæmpe endemisk korruption.

Rama sagde Demokraterne krævede frie valg til at skjule deres reelle intentioner om at forsvare korrupte retfærdighed embedsmænd.

Skal reformen af ​​retsvæsenet producere resultater senest i september, har EU fortalt Albanien ville overveje at begynde optagelsesforhandlinger med NATO-medlem og tidligere kommunistiske stat. Standarden for sine June parlamentsvalg vil også betyder noget, har EU sagt.

EU-udvidelseskommissær Johannes Hahn udtrykte sin beklagelse over boykotten og sagde: "Den politiske debat bør ikke foregå udenfor, men inde i parlamentet."

"Især er det yderst vigtigt at opretholde parlamentarisk kontinuitet i en tid, hvor væsentlige reformer er på dagsordenen for parlamentet," sagde Hahn i en erklæring.

Ud over oprettelsen af ​​kontrolorganer for retsvæsenet inkluderer reformerne implementering af henstillinger fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) for at sikre "frie og retfærdige valg senere på året".

Knut Fleckenstein, Europa-Parlamentets ordfører for Albanien, sagde, at han var glad for at se 140 "helte" i parlamentet, da de vedtog enstemmig reformen i juli 2016.

"Jeg beder dem om at fortsætte, hvad de mener er rigtige (protesten), men gå tilbage til arbejde; nu er det tid til at se, om der var tilhænger af papirer, der vil skubbe reformen igennem," fortalte Fleckenstein på en pressekonference i EU ambassadekontor.

reklame

Læs

Bulgarien

Milliardær #Soros anklaget for 'underminering af demokrati' i EU-medlemslande

Udgivet

on

Liberal-investor-George-Soros-800x430Den ungarske-fødte amerikanske milliardær George Soros er blevet beskyldt for "at underminere demokratiet" i flere medlemsstater, skriver Martin Banks.

Det hævdes, at Soros og grupper bakkes op af ham har forsøgt at hemmeligt påvirke politik i Ungarn samt andre østeuropæiske lande.

En talsmand for den magtfulde Soros nægtede blankt han havde blande sig i bearbejdning af europæiske demokratier.

Men denne hjemmeside har lært af friske påstande om, at amerikanske støtte penge kan være gået igennem Soros 'Open Society Foundation (OSF) i forsøg på at gribe ind i partipolitik i Makedonien.

Den amerikanske kongres er nu opfordres til at undersøge de potentielt meget skadelige påstande.

Amerikanske republikanske senator Christopher Smith opfordrede til en undersøgelse af, om amerikanske støtte var blevet brugt af Soros-støttede grupper til at finansiere venstreorienterede årsager i Europa, herunder voldelige protester i gaderne.

Kravene kom for dagens lys efter en række e-mails fra Soros sponsorerede grupper blev frigivet af WikiLeaks og og et websted kaldet DCLeaks.com.

De siges at give "masser af fældende beviser" til at berettige iværksættelsen af ​​en række undersøgelser af aktiviteterne i grupperne drevet af Soros. Hans ngo'er, angiveligt oprettet for at fremme liberale årsager rundt om i verden, er anklaget for at forsøge at "destabilisere" regeringer og støtte venstre-wing organisationer i Europa.

Dokumenterne synes at afspejle et omfattende program af forskellige Soros-tilknyttede organisationer til at påvirke europæisk, især tyske, holdninger til indvandrere.

Det siges Soros-støttede grupper spillet en "væsentlig rolle" i lobbyvirksomhed den tyske og andre regeringer til at byde velkommen til mellemøstlige indvandrere.

Et eksempel citeret i dokumenterne er, at en tysk tænketank påstås at have fremlagt et forslag, der har anmodet $ 1.8m at udføre OSF integration opinionsundersøgelse indvandrer.

De lækkede papirer også nævne "succesrige private briefinger" arrangeret af OSF i Berlin, på det amerikanske udenrigsministerium og det britiske byer og kommuner.

Politikere i Ungarn, Kroatien og Bulgarien, alle EU-medlemmer, har kritiseret OSF, en organisation, der opererer i 60 lande fremmer liberale årsager, for angiveligt at tilskynde den bølge af indvandring i deres lande.

Den ungarske premierminister Viktor Orban har været særlig højlydt i sin kritik og hævdede, at Soros og grupper støttet af ham ønskede at hemmeligt påvirke hans lands politik.

Orban sagde grupper, der modtager støtte fra Soros skulle gøres gennemsigtige og identificeres.

"Stort rovdyr svømmer her i farvandet. Dette er George Soros 'grænseoverskridende imperium med tonsvis af penge og internationalt tungt artilleri. Det skaber problemer ... at de forsøger hemmeligt og med udenlandske penge at påvirke Ungarsk politik, "sagde Orban.

Yderligere bekymring er blevet fremført af den tidligere makedonske premierminister Nikola Gruevski der sagde Soros havde en "afgørende indflydelse" på sin nations politik.

"Hvis det ikke var for George Soros bag det med alle de millioner, han hælder til Makedonien, hele netværket af NGO'er, medier, politikere, inde og ude ... økonomien ville være stærkere, ville vi have haft flere nye arbejdspladser," sagde han .

I Makedonien, har det regerende parti støttet en bevægelse kaldet "Stop Operation Soros".

I mellemtiden har Rumæniens ledere anklaget Soros-støttede organisationer for at stå bag de massive demonstrationer mod den nye regerings forsøg på at ændre lovgivningen til bekæmpelse af korruption.

Liviu Dragnea, der leder det regerende parti i Rumænien, sagde: "George Soros og fonde og ngo'er har han oprettelse i årevis i Rumænien har fodret ondt i Rumænien; han har finansieret forskellige aktioner og ingen af ​​dem har gjort noget godt for landet. "

En anti-Soros kampagne er blevet lanceret i Serbien, hvor den fremtrædende milliardær finansmand er anklaget af kritikere af "destabiliserende" staten.

Soros er en ungarsk flygtning, der flyttede til England i 1947.

Den Soros Foundation slå tilbage på beskyldningerne, hævder, at angrebene på hans NGO'er kom fra regeringer, der var undlader at løse sociale og økonomiske spørgsmål.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending