Følg os

EU's samhørighedspolitik

EU -opsvinget vil ikke blive effektivt uden en solid samhørighedspolitik, der er bygget i et ægte partnerskab med europæiske byer og regioner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU-dækkende koalition opfordrer indtrængende EU-institutioner og nationale regeringer til at fremme synergier mellem genopretningsinstrumenterne og strukturfondene for at maksimere virkningen af ​​europæisk indsats. COVID-19-krisen har vist, at samhørighedspolitikken nu er mere end nogensinde nødvendig for at styrke modstandsdygtigheden i Europa, beskytte borgerne, bringe opsvinget til hvert hjørne af Den Europæiske Union og ikke efterlade nogen. Siden oprettelsen i oktober 2017 har #CohesionAlliance-en EU-alliance med 12,000 underskrivere, der går ind for en stærkere samhørighedspolitik-formået at undgå dramatiske budgetnedskæringer efter 2020, bevare en samhørighedspolitik for alle regioner i Unionen og fremsætte enklere og mere fleksibel regels.

Under en videokonference dedikeret til det nye forløb i #CohesionAlliance fornyede dets stiftende medlemmer deres engagement i at gå sammen og holde samhørighedspolitikken som en EU -prioritet. #CohesionAlliance vil være årvågen over, at partnerskabsprincippet vil blive fuldt ud anvendt af medlemsstaterne i udformningen og gennemførelsen af ​​samhørighedspolitikken 2021-27. Sammenhæng og synergier mellem inddrivelsesinstrumenterne og strukturfondene er af afgørende betydning for at undgå overlapninger og maksimere virkningen af ​​den europæiske indsats. To måneder efter ikrafttrædelsen af ​​de nye samhørighedspolitiske regler for perioden 2021-27 gjorde #CohesionAlliance status over resultaterne af dens aktiviteter hidtil og skitserede sine fremtidige forpligtelser baseret på den fornyede erklæring 2.0, der blev vedtaget i juli 2020.

Arbejdet i #CohesionAlliance vil være fokuseret på en vellykket gennemførelse og gennemførelse af samhørighedspolitikken uden yderligere forsinkelser i et ægte partnerskabs ånd og i synergi med andre instrumenter og derved fremme begrebet samhørighed som en overordnet og grundlæggende værdi for Den Europæiske Union. Lokale og regionale myndigheder fremhævede den presserende anmodning om at forlænge fleksibilitetsforanstaltningerne, der blev indført sidste år for at mobilisere EU's strukturfonde og statsstøtte i kampen mod COVID-19. Dette spørgsmål blev også rejst i en brevveksling med præsident Ursula von der Leyen, der anerkendte de budgetmæssige begrænsninger, som mange regionale og lokale myndigheder i øjeblikket kan stå over for på grund af pandemien.

reklame

Med hensyn til den potentielle forlængelse af en 100% medfinansieringssats for strukturfonde satte Alliancens partnere stor pris på Kommissionens tilsagn om nøje at overvåge situationen og overveje yderligere handlinger, hvis det skønnes hensigtsmæssigt. Diskussionen viste, at #CohesionAlliances mission langt fra er slut. Den europæiske genopretning skal starte fra borgerne på stedet, og det vil ikke lykkes, hvis deres stemmer og lokale og regionale politikeres stemmer - som er tættest på deres behov - ikke tages i betragtning af EU -institutioner og nationale regeringer.

Under hendes indgriben, samhørighedspolitik og reformkommissær Elisa Ferreira (afbilledet) sagde: "Samhørighed skal forblive en hjørnesten i genopretningen. Det er i kølvandet på kriser, at asymmetri vokser. Samhørighedsalliancen er mere nødvendig end nogensinde. Partnerskabsaftalerne for samhørighed 2021-2027 vil være medvirkende. Vi skal fremskynde op deres forhandlinger, men kvaliteten kan ikke gå på kompromis. Jeg regner med din støtte til også at sikre, at implementeringen af ​​vores andre politikker og instrumenter ikke er rumligt blind og understøtter den langsigtede udvikling i alle regioner. Jeg har bedt medlemsstaterne om at være opmærksomme af den territoriale dimension ved udarbejdelsen af ​​deres genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner, både i høring og i dialog med regionale interessenter samt i implementeringsfasen. Vi vil kun nå vores mål ved at sikre, at vores instrumenter fungerer i samme retning. Fremme af samhørighed kan ikke være ansvaret for samhørighedspolitikken alene. Det er derfor, vi skal mobilisere alle de relevante aktører, herunder lokale interessenter og borgere som fulde partnere, at sikre, at de nye grønne og digitale prioriteter fungerer for alle. "

Younous Omarjee, formand for Europa-Parlamentets Udvalg for Regional Udvikling, erklærede: "Det er vigtigt, at genopretningsmidlerne prioriteres de mindst udviklede regioner og dem, der er mest berørt af de økonomiske og sociale konsekvenser af Covid-19 . Jeg opfordrer medlemsstaterne til at inddrage regioner og byer så meget som muligt og sikre, at disse midler går til jorden så tæt som muligt på behovene. Jeg opfordrer også medlemsstaterne til at være konsekvente. Kortsigtet genopretning og længere- sigt samhørighedspolitik er to sider af den samme mønt og skal tjene samme formål.Hvis kortsigtet genopretning ikke er i overensstemmelse med de langsigtede målsætninger, der er fastsat af samhørighedsfonde, vil de økonomiske, sociale og territoriale forskelle kun uddybe og alle vores indsats på lang sigt vil blive ødelagt. "

reklame

Apostolos Tzitzikostas, formand for Det Europæiske Regionsudvalg (Regionsudvalget) og guvernør i Region Midt -Makedonien (GR), sagde: " #CohesionAlliansens bestræbelser bidrog til at undgå større budgetnedskæringer efter 2020 og fremme samhørighed som vejledende princip for EU genopretningsplaner. Nu er vi nødt til at vende vores fokus mod programmering og implementering. For at gøre dette skal vi nøje overveje centrale aspekter som anvendelsen af ​​partnerskabsprincippet i de nye programmer; virkningen af ​​Covid-19-relaterede foranstaltninger og konsekvenserne om deres nedlukning - et emne, vi tog fat på i en frugtbar brevveksling med præsident Von der Leyen; samhørighedspolitikkens landdistrikter og bydimensioner og synergierne mellem samhørighed og genopretnings- og modstandsfaciliteten. "

Ilaria Bugetti, talsmand for territorial udvikling af Rådet for Europæiske Kommuner og Regioner (CEMR) om samhørighed og rådmand for Toscana -regionen (IT), sagde: "I programmeringsfasen af ​​EU -samhørighedsmidler kunne vi stadig se tilfælde, hvor lokale og regionale regeringer var ikke ordentligt involveret, enten på grund af utilstrækkelig tid til høring eller utilstrækkelig kontakt på ministerplan. Vi skal overvinde de resterende barrierer i de kommende år for implementering og overvågning af midlerne. Samhørighedsalliancens arbejde er derefter langt fra slut! "

Cees Loggen, formand for Conference of Peripheral Maritime Regions (CPMR) og regionalminister i provinsen Noord-Holland (NL), sagde: "Forsinkelser uden fortilfælde vil kunne realisere sig under den fremtidige samhørighedspolitik på grund af sen vedtagelse af lovgivning. Regioner vil mærke stødet . De forhindres i at begynde at bruge, mens regionale økonomier er desperate efter investeringer for at understøtte genopretningen. Vi opfordrer indtrængende Kommissionen til at lette en smidig gennemførelse af samhørighedsprogrammer og deltagelse af regioner i genopretningsplaner, da synergier mellem fonde bringer resultaterne tættere på. "

Karl-Heinz Lambertz, formand for sammenslutningen af ​​europæiske grænseområder (AEBR) og medlem af parlamentet i det tysktalende fællesskab i Belgien, sagde: "Grænseoverskridende samarbejde er et væsentligt element i EU's samhørighedspolitik. Hvad sker der omkring Unionens indre grænser har stor indflydelse på Unionens evne til at reagere på vor tids store udfordringer. EU's handlekapacitet ville blive styrket betydeligt, hvis den grænseoverskridende samarbejdsmekanisme, som Kommissionen foreslår, endelig vedtages af Rådet. "

Kata Tüttő, medlem af Eurocities og viceborgmester i Budapest (HU), sagde: "De kommende investeringer gennem EU's samhørighedspolitik vil være vigtigere end nogensinde. Det vil være afgørende at finansiere projekter og reformer, der kan bringe alle Europas byer og regioner på vej til grønt og retfærdigt opsving. Som lokale ledere har vi en central rolle i at sikre, at disse penge er målrettet, hvor det er mest nødvendigt, og hvor det gavner mennesker mest. Vi kan være uvurderlige partnere for EU, når partnerskabsprincippet er fuldt ud implementeret i alle dele af EU. Investering i Europas byområder vil understøtte Europas langsigtede modstandsdygtighed og hjælpe os alle til at stå stærkere over for fremtidig krise. " Jean-Claude Marcourt, formand for konferencen for europæiske regionale lovgivende forsamlinger (CALRE) Arbejdsgruppen 'europæisk lovgivning og offentlige investeringer' og formand for Walloniens parlament (BE) sagde: "Byer og regioner skal have ambitioner om at styrke samhørighed på deres territorier, for at reducere forskelle og uligheder, samtidig med at de økonomiske, sociale og miljømæssige standarder hæves i overensstemmelse med de demokratiske værdier og principper, der er grundlæggerne af en velstående og bæredygtig EU. "

Magnus Berntsson, formand for Assembly of European Regions (AER) og vicepræsident for Region Västra Götaland (SE), erklærede i konferencens margen: "Den nye samhørighedspolitik kan virkelig være transformerende for landdistrikter i hele Europa. AER er fuldt ud forpligtet til at arbejde sammen med de nationale regeringer og Europa -Kommissionen om at levere en samhørighedspolitik, der bygger bedre tilbage på landdistrikterne og sikrer, at de er bedre forbundet, mere modstandsdygtige, levende og velstående inden 2040. "

EU's samhørighedspolitik

EU's samhørighedspolitik: 25 finalister annonceret til RegioStars -konkurrencen i 2021

Udgivet

on

Kommissionen har meddelt 25 finalister af RegioStars -priser for 2021 for de bedste samhørighedspolitiske projekter i fem kategorier: 'Smart Europe: Forøgelse af lokale virksomheders konkurrenceevne i en digital verden', 'Grønt Europa: Grønne og modstandsdygtige samfund i by- og landdistrikter', 'Fair Europe: Fremme af inklusion og antidiskriminering ',' Urban Europe: Promoting green, bæredygtige og cirkulære fødevaresystemer i funktionelle byområder 'og årets specifikke emne' Forbedring af grøn mobilitet i regionerne: Det europæiske jernbaneår '.

Kommissær for samhørighed og reformer Elisa Ferreira sagde: ”I år slog vi endnu engang rekorden med hensyn til deltagelse i denne flagskibssamhørighedspolitiske konkurrence med 214 ansøgninger modtaget fra hele Europa. Målet med RegioStars -priserne er at finde projekter, der er fyrtårne ​​af kvalitet og kan være inspirerende for andre at følge. Da samhørighedspolitikken er forpligtet til ikke at efterlade nogen, er jeg glad for at se fremragende eksempler på denne inkluderende tilgang blandt 2021 -regisStjerner finalister. ”

En uafhængig jury har udvalgt fem finalister pr. Kategori blandt de modtagne ansøgninger af høj kvalitet. Juryen har især valgt projekter i Flandern og Wallonia i Belgien, i Kaunas -regionen i Litauen, i Norddanmark, i Krapina Zagorje Amt i Kroatien, i Nedre Schlesien i Polen, i Emilia Romagna i Italien, i Centro -regionen i Portugal samt projekter finansieret af forskellige Interreg-programmer: 'North Sea', 'France-Spain-Andorra', 'Ireland-Northern Ireland-Scotland', 'Italy-Austria', 'Alpine Space', 'Nord', ' EMR ',' Nordvest-Europa ',' Kroatien-Bosnien-Hercegovina-Montenegro ',' Balkan-Middelhavet '. RegioStars 2021-vindere i 5 kategorier og vinderen af ​​Public Choice Award annonceres den 2. december 2021 under prisoverrækkelsen i Dubrovnik, Kroatien.

reklame

Den fulde liste over finalister kan findes her. Fra nu af opfordres offentligheden til at stemme på sit yndlingsprojekt indtil den 15. november her.

reklame
Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending