Følg os

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.2 mia. EUR i forfinansiering til Portugal

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.2 mia. Euro til Portugal i forfinansiering, svarende til 13% af tilskuds- og lånekomponenten i landets finansielle tildeling. Portugal er et af de første lande, der modtager en forskudsbetaling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Det vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed. Landet vil i alt modtage 16.6 mia. Euro i løbet af planens levetid (13.9 mia. Euro i tilskud og 2.7 mia. Euro i lån).

Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

reklame

En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den portugisiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund.

Støtte til transformative investeringer og reformprojekter

RRF i Portugal finansierer investeringer og reformer, der forventes at have en dybt transformerende effekt på Portugals økonomi og samfund. Her er nogle af disse projekter:

reklame
  • Sikring af den grønne omstilling: Flere projekter i Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed understøtter Portugals grønne omstilling. Dette inkluderer et stort renoveringsprogram finansieret med € 300 millioner for at øge energieffektiviteten i beboelsesejendomme.
  • Understøttelse af den digitale overgang: Planen dækker også foranstaltninger til en værdi af € 300 millioner for at modernisere computersystemerne i National Health Service og øge digitaliseringen af ​​journaler i overensstemmelse med passende sikkerhedsprincipper.
  • Styrkelse af økonomisk og social modstandsdygtighed: RRF finansierer projektet "Youth Impulse" med € 130 mio., Der har til formål at opgradere videnskabsfaciliteter i gymnasier og universiteter for at øge tilmeldingsgraden til videnskab, teknologi, teknik, kunst og matematik. Dette projekt har et særligt fokus på kvinder for at fremme ligestilling mellem kønnene og modvirke stereotyper i karrierevalg.

Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: ”Dagens udbetaling er et skelsættende øjeblik i udrulningen af ​​Portugals genopretnings- og modstandsdygtighedsplan - den første NextGenerationEU -plan, vi godkendte i EU! Denne plan blev designet i Portugal med det portugisiske folks bedste interesser på hjerte. Det vil gøre den europæiske grønne aftale til virkelighed i landet, digitalisere økonomien og gøre den mere robust end nogensinde. Nu begynder implementeringen. Vi vil stå ved din side hvert trin på vejen. ”

Budget- og administrationskommissær Johannes Hahn sagde: “Efter tre meget vellykkede obligationsudstedelser under NextGenerationEU i løbet af de sidste uger og de første betalinger for andre NGEU -programmer, er jeg glad for, at vi nu også er nået til udbetalingsfasen for RRF. Intens samarbejde med Portugal og solid forberedelse inden for Kommissionen gav os mulighed for at udbetale midlerne på rekordtid. Dette viser, at vi med de øgede ressourcer hurtigt vil være i stand til at opfylde alle medlemslandes forfinansieringsbehov og dermed give dem det første løft i gennemførelsen af ​​de mange grønne og digitale projekter, der er inkluderet i deres nationale planer. ”

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: ”De første midler, vi udbetalte i dag, vil hjælpe Portugal med at komme stærkere ud af krisen. Portugals plan vil reformere og digitalisere den offentlige administration. Investeringer i energirenoveringer og skovforvaltning vil hjælpe med at beskytte klimaet. Det ambitiøse færdighedsprogram vil give mange portugisere mulighed for at tilegne sig nye færdigheder. Alt dette er resultatet af, at Europa arbejder sammen. ”

Mere information

Spørgsmål og svar: Europa -Kommissionen godkender Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed på 16.6 mia. EUR

Recovery and Resilience Facility: Spørgsmål og svar

Faktablad om Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed

Rådets gennemførelsesafgørelse om Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed

Kommissionens arbejdsdokument: Analyse af genopretnings- og modstandsdygtighedsplanen i Portugal

Genopretnings- og modstandsdygtighedsfacilitet

Regulering af genopretning og modstandsdygtighed

Pressemeddelelse: tredje NextGenerationEU -obligation

Pressemeddelelse: Kommissionens første finansieringsplan

EU som låntagerwebsted

Europa-Kommissionen

EU på UNGA76: Afslut

Udgivet

on

EU har afsluttet en uge med intense diskussioner med ledere fra hele verden om, hvordan vi sammen skal håndtere de mest presserende udfordringer i vores tid: bekæmpe coronavirus -pandemien og komme sig efter den, bekæmpe klimaændringer og tab af biodiversitet, bæredygtig udvikling og erosion af menneskerettigheder. Den 23. september, højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell (billedet) afgav en erklæring på vegne af EU under ministerkonferencen om artikel XIV i traktaten om omfattende forbud mod atomprøve (CTBT). Se udsagnet her.

Han leverede også en videobesked under mødet i Alliance for Multilateralism. Krisestyringskommissær Janez Lenarčič leverede indledende bemærkninger til arrangementet på højt plan om 'Beskyttelse af børn, usynlige ofre for væbnet konflikt og COVID-19', arrangeret af EU og Belgien. Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius deltog i et arrangement på højt plan om regionale perspektiver på den cirkulære økonomi. Også den 23. september præsenterede koncerndirektør for European Green Deal, Frans Timmermans og energikommissær Kadri Simson, tre energikompakte i FN's dialog på højt niveau om energi i New York i partnerskab med International Energy Agency og International Renewable Energy Agency. Du kan læse mere om det her. Koncerndirektør Frans Timmermans vil repræsentere EU på det virtuelle FN Food Food Summit. Hans tale vil være tilgængelig her.

Han deltog også i ledelsesdialogen "Accelererende handling for at opnå universel energitilgang og netto-nulemissioner" som en del af FN's dialog på højt niveau om energi. Endelig vil kommissær for internationale partnerskaber, Jutta Urpilainen, tirsdag den 28. september deltage i mødet mellem stats- og regeringschefer om job og social beskyttelse for fattigdomsbekæmpelse, arrangeret af FN's generalsekretær og Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO). Al presse- og audiovisuelt materialedækning fra den sidste uge vil være tilgængelig den UdenrigstjenestenEuropa og Consilium.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen og Europa Nostra annoncerer Europas største vindere af kulturarvspris 2021

Udgivet

on

Vinderne af European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, Europas største hæder på området, blev hædret på hovedkvarteret for Giorgio Cini Foundation i Venedig. Ceremonien er blandt højdepunkterne i Europæisk kulturarvstopmøde 2021 der finder sted fra 21. til 24. september i World Heritage City of Venice. Den bemærkelsesværdige rehabilitering af Trækirke i Urși Village (Rumænien) er den store vinder af 2021: juryen gav det et Grand Prix, mens offentligheden valgte det som deres foretrukne kulturarvsprojekt i Europa og stolt vinder af årets Public Choice Award. Cirka 7,000 borgere fra hele Europa stemte online via Europa Nostra -webstedet. Grand Prix -vinderne, valgt af Bestyrelsen for Europa Nostra efter anbefaling fra en uafhængig jury af eksperter, modtager hver € 10,000.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: ”Jeg lykønsker de imponerende vindere af European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021 hjerteligt tillykke med deres succes og bemærkelsesværdige bidrag til vores kulturens Europa. Vindernes vidtrækkende virkning illustrerer Europas kulturarvs uvurderlige bidrag til vores samfund, økonomi og miljø. I et øjeblik, hvor Europa er fast besluttet på at bygge bedre tilbage, er disse succeshistorier en sand inspiration og et stærkt eksempel på, hvad vi som europæere kan opnå sammen trods de udfordringer, vi står over for. Jeg håber, at disse priser vil hjælpe dine fremragende projekter med at trives og spille en endnu vigtigere rolle i genopretningen af ​​vores Europa. ” 

 European Heritage Awards / Europa Nostra Awards blev lanceret af Kommissionen i 2002 og har siden været drevet af Europa Nostra. Priserne har støtte fra Kreativt Europa EU -program. Topmødet bidrager til to centrale borgerdrevne initiativer lanceret af EU-institutionerne, nemlig Nyt europæisk Bauhaus og Konference om Europas fremtid. Find venligst mere information om vinderne og om initiativet her.

reklame

Læs

Horizon Europe

Island og Norge er de første lande, der er knyttet til Horisont Europa

Udgivet

on

Island og Norge er formelt blevet knyttet til Horisont Europa, hvilket gør det muligt for enheder i disse to lande at deltage i Europas forsknings- og innovationsprogram på 95.5 milliarder euro på samme betingelser som enheder fra EU -medlemsstater. Det Blandede Udvalg for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, sammensat af repræsentanter for Island, Liechtenstein, Norge og EU, vedtog i dag den relevante afgørelse for Island og Norge, hvilket gør dem til de første, der er knyttet til Horisont Europa. Dette er en mulighed for at fortsætte og uddybe samarbejdet inden for videnskab, forskning og innovation med fokus på fælles prioriteter: den tvillingegrønne og digitale omstilling, folkesundhed og Europas konkurrenceevne i det globale landskab. Fælles indsats har til formål at løse miljøproblemer i Arktis, udvikle brint- og kulstofopsamlingsteknologier, øge datadrevet innovation og mere.

Executive Vice President i Europa Fit for the Digital Age sagde Margrethe Vestager: ”Åbenhed og samarbejde med resten af ​​verden er nøglen i vores strategi om at skabe kritisk masse for forskning og innovation og for at accelerere og finde løsninger på presserende globale udfordringer. Ved at gå sammen med Island og Norge vil vi forfølge en række aktioner til støtte for de grønne, digitale og folkesundhedsdagsordener. ” Mariya Gabriel, kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom, sagde: ”Jeg byder Island og Norge varmt velkommen ombord på Horisont Europa. De var blandt de bedst udførte under Horisont 2020 og viste innovationslederskab og ekspertise på tværs af områder som energi, miljø, fødevaresikkerhed, sundhed og digitale teknologier. Jeg ser frem til nye gennembrud og succeshistorier i de kommende år! ”

Dette samarbejde understreger vigtigheden af ​​EØS-aftalen, som muliggør fuld deltagelse af EØS-staterne i EU's indre marked og danner grundlag for samarbejde på andre områder, herunder forskning, teknologisk udvikling, miljø og kultur. Horizon Europe, EU's forsknings- og innovationsprogram 2021-2027, er et af de vigtigste værktøjer til at gennemføre Europas strategi for internationalt samarbejde: Europas globale tilgang til samarbejde inden for forskning og innovation. Programmet er åbent for forskere og innovatører fra hele verden, der opfordres til at samarbejde med EU -partnere om at udarbejde forslag. Der forhandles med mange flere lande uden for EU, der har udtrykt interesse for at blive knyttet til Horisont Europa, og der vil blive offentliggjort yderligere meddelelser i de kommende uger. Flere oplysninger findes her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending