Følg os

Europa-Kommissionen

Ny EU-vejledning hjælper virksomheder med at bekæmpe tvangsarbejde i forsyningskæder

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen og Tjenesten for EU's Optræden Udadtil (EEAS) har offentliggjort en vejledning om due diligence til at hjælpe EU-virksomheder med at tackle risikoen for tvangsarbejde i deres operationer og forsyningskæder i overensstemmelse med internationale standarder. Vejledningen vil forbedre virksomhedernes kapacitet til at udrydde tvangsarbejde fra deres værdikæder ved at give konkrete, praktiske råd om, hvordan man identificerer, forhindrer, afbød og tackler denne risiko. Koncerndirektør Valdis Dombrovskis sagde: ”Der er ikke plads i verden til tvangsarbejde. Kommissionen er forpligtet til at udslette denne røde strimmel som en del af vores bredere arbejde for at forsvare menneskerettighederne. Dette er grunden til, at vi sætter styrkelse af modstandsdygtighed og bæredygtighed i EU's forsyningskæder i centrum for vores nylige handelsstrategi. Virksomheder er nøglen til at få dette til at ske, fordi de kan gøre hele forskellen ved at handle ansvarligt. Med dagens vejledning støtter vi EU-virksomheder i denne indsats. Vi vil styrke vores due diligence-arbejde med vores kommende lovgivning om bæredygtig virksomhedsledelse. ”

Den højtstående repræsentant / næstformand Josep Borrell sagde: ”Tvangsarbejde er ikke kun en alvorlig krænkelse af menneskerettighederne, men også en førende årsag til fattigdom og en hindring for økonomisk udvikling. Den Europæiske Union er en global leder inden for ansvarlig forretningsadfærd og forretnings- og menneskerettigheder. Den vejledning, vi offentliggør i dag, omsætter vores forpligtelse til konkret handling. Det vil hjælpe EU-virksomheder med at sikre, at deres aktiviteter ikke bidrager til tvangsarbejde i nogen sektor, region eller land. ”

Flere oplysninger findes i vores pressemeddelelse.

reklame

Europa-Kommissionen

EU på UNGA76: Afslut

Udgivet

on

EU har afsluttet en uge med intense diskussioner med ledere fra hele verden om, hvordan vi sammen skal håndtere de mest presserende udfordringer i vores tid: bekæmpe coronavirus -pandemien og komme sig efter den, bekæmpe klimaændringer og tab af biodiversitet, bæredygtig udvikling og erosion af menneskerettigheder. Den 23. september, højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell (billedet) afgav en erklæring på vegne af EU under ministerkonferencen om artikel XIV i traktaten om omfattende forbud mod atomprøve (CTBT). Se udsagnet her.

Han leverede også en videobesked under mødet i Alliance for Multilateralism. Krisestyringskommissær Janez Lenarčič leverede indledende bemærkninger til arrangementet på højt plan om 'Beskyttelse af børn, usynlige ofre for væbnet konflikt og COVID-19', arrangeret af EU og Belgien. Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius deltog i et arrangement på højt plan om regionale perspektiver på den cirkulære økonomi. Også den 23. september præsenterede koncerndirektør for European Green Deal, Frans Timmermans og energikommissær Kadri Simson, tre energikompakte i FN's dialog på højt niveau om energi i New York i partnerskab med International Energy Agency og International Renewable Energy Agency. Du kan læse mere om det her. Koncerndirektør Frans Timmermans vil repræsentere EU på det virtuelle FN Food Food Summit. Hans tale vil være tilgængelig her.

Han deltog også i ledelsesdialogen "Accelererende handling for at opnå universel energitilgang og netto-nulemissioner" som en del af FN's dialog på højt niveau om energi. Endelig vil kommissær for internationale partnerskaber, Jutta Urpilainen, tirsdag den 28. september deltage i mødet mellem stats- og regeringschefer om job og social beskyttelse for fattigdomsbekæmpelse, arrangeret af FN's generalsekretær og Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO). Al presse- og audiovisuelt materialedækning fra den sidste uge vil være tilgængelig den UdenrigstjenestenEuropa og Consilium.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen og Europa Nostra annoncerer Europas største vindere af kulturarvspris 2021

Udgivet

on

Vinderne af European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, Europas største hæder på området, blev hædret på hovedkvarteret for Giorgio Cini Foundation i Venedig. Ceremonien er blandt højdepunkterne i Europæisk kulturarvstopmøde 2021 der finder sted fra 21. til 24. september i World Heritage City of Venice. Den bemærkelsesværdige rehabilitering af Trækirke i Urși Village (Rumænien) er den store vinder af 2021: juryen gav det et Grand Prix, mens offentligheden valgte det som deres foretrukne kulturarvsprojekt i Europa og stolt vinder af årets Public Choice Award. Cirka 7,000 borgere fra hele Europa stemte online via Europa Nostra -webstedet. Grand Prix -vinderne, valgt af Bestyrelsen for Europa Nostra efter anbefaling fra en uafhængig jury af eksperter, modtager hver € 10,000.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: ”Jeg lykønsker de imponerende vindere af European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021 hjerteligt tillykke med deres succes og bemærkelsesværdige bidrag til vores kulturens Europa. Vindernes vidtrækkende virkning illustrerer Europas kulturarvs uvurderlige bidrag til vores samfund, økonomi og miljø. I et øjeblik, hvor Europa er fast besluttet på at bygge bedre tilbage, er disse succeshistorier en sand inspiration og et stærkt eksempel på, hvad vi som europæere kan opnå sammen trods de udfordringer, vi står over for. Jeg håber, at disse priser vil hjælpe dine fremragende projekter med at trives og spille en endnu vigtigere rolle i genopretningen af ​​vores Europa. ” 

 European Heritage Awards / Europa Nostra Awards blev lanceret af Kommissionen i 2002 og har siden været drevet af Europa Nostra. Priserne har støtte fra Kreativt Europa EU -program. Topmødet bidrager til to centrale borgerdrevne initiativer lanceret af EU-institutionerne, nemlig Nyt europæisk Bauhaus og Konference om Europas fremtid. Find venligst mere information om vinderne og om initiativet her.

reklame

Læs

Horizon Europe

Island og Norge er de første lande, der er knyttet til Horisont Europa

Udgivet

on

Island og Norge er formelt blevet knyttet til Horisont Europa, hvilket gør det muligt for enheder i disse to lande at deltage i Europas forsknings- og innovationsprogram på 95.5 milliarder euro på samme betingelser som enheder fra EU -medlemsstater. Det Blandede Udvalg for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, sammensat af repræsentanter for Island, Liechtenstein, Norge og EU, vedtog i dag den relevante afgørelse for Island og Norge, hvilket gør dem til de første, der er knyttet til Horisont Europa. Dette er en mulighed for at fortsætte og uddybe samarbejdet inden for videnskab, forskning og innovation med fokus på fælles prioriteter: den tvillingegrønne og digitale omstilling, folkesundhed og Europas konkurrenceevne i det globale landskab. Fælles indsats har til formål at løse miljøproblemer i Arktis, udvikle brint- og kulstofopsamlingsteknologier, øge datadrevet innovation og mere.

Executive Vice President i Europa Fit for the Digital Age sagde Margrethe Vestager: ”Åbenhed og samarbejde med resten af ​​verden er nøglen i vores strategi om at skabe kritisk masse for forskning og innovation og for at accelerere og finde løsninger på presserende globale udfordringer. Ved at gå sammen med Island og Norge vil vi forfølge en række aktioner til støtte for de grønne, digitale og folkesundhedsdagsordener. ” Mariya Gabriel, kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom, sagde: ”Jeg byder Island og Norge varmt velkommen ombord på Horisont Europa. De var blandt de bedst udførte under Horisont 2020 og viste innovationslederskab og ekspertise på tværs af områder som energi, miljø, fødevaresikkerhed, sundhed og digitale teknologier. Jeg ser frem til nye gennembrud og succeshistorier i de kommende år! ”

Dette samarbejde understreger vigtigheden af ​​EØS-aftalen, som muliggør fuld deltagelse af EØS-staterne i EU's indre marked og danner grundlag for samarbejde på andre områder, herunder forskning, teknologisk udvikling, miljø og kultur. Horizon Europe, EU's forsknings- og innovationsprogram 2021-2027, er et af de vigtigste værktøjer til at gennemføre Europas strategi for internationalt samarbejde: Europas globale tilgang til samarbejde inden for forskning og innovation. Programmet er åbent for forskere og innovatører fra hele verden, der opfordres til at samarbejde med EU -partnere om at udarbejde forslag. Der forhandles med mange flere lande uden for EU, der har udtrykt interesse for at blive knyttet til Horisont Europa, og der vil blive offentliggjort yderligere meddelelser i de kommende uger. Flere oplysninger findes her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending