Følg os

Corporate skatteregler

EU udsætter digital afgift for at fokusere på global minimumsaftale

Udgivet

on

EU har besluttet at udsætte sin digitale afgift til efteråret efter et to-dages møde mellem G20-finansministrene i Venedig, hvor man nåede til en historisk aftale om at opbygge en mere stabil og mere retfærdig international skattearkitektur. skriver Catherine Feore. 

Meget af den fornyede drivkraft for fremskridt på dette område er kommet fra den nye Biden-administration. I dag (12. juli) den amerikanske udenrigsminister Janet Yellen (afbilledet) mødtes med præsidenten og administrerende vicepræsident for Europa-Kommissionen for økonomien samt med økonomikommissær Paolo Gentiloni og Den Europæiske Centralbanks præsident Christine Lagarde, inden han deltog i dagens Eurogruppemøde med finansministrene. 

Det nye forslag vil bygge på OECD's 'base erosion and profit shifting' (BEPS) arbejde og adressere de to komponenter i dette arbejde, nemlig tildelingen af ​​overskud fra multinationale virksomheder (MNE'er) og en effektiv global minimumsskattesats for virksomheder. USA foreslog oprindeligt, at en minimumsskattesats på 21% skulle sættes, men hurtigt flyttes til 15%. 

reklame

Da han gik ind i dagens Eurogruppemøde, sagde økonomikommissær Paolo Gentiloni, at han havde haft et fremragende møde med den amerikanske finansminister Janet Yellen. Gentiloni sagde, at weekendens største bedrift - den globale aftale om beskatning - ville sætte en stopper for "løbet til bunden" for at flytte skatter. Han sagde: "Inden for denne ramme informerede jeg sekretær Yellen om vores beslutning om at sætte forslaget om en EU-digitalafgift på hold for at give os mulighed for at koncentrere os om den sidste mil i denne historiske aftale."

Europa-Kommissionens talsmand Daniel Ferrie sagde, at Kommissionen hurtigt skulle behandle de udestående spørgsmål og færdiggøre "forskellige designelementer" sammen med en detaljeret gennemførelsesplan inden oktober. Tanken er, at dette ville blive godkendt af G20-regeringschefer ved et topmøde i Rom. Ferrie sagde: ”Af denne grund har vi besluttet at sætte vores arbejde på et forslag om en digital afgift på vent som en ny 'egen ressource' i denne periode."

Europa-Kommissionen havde fremsendt en meddelelse om en ny EU-digitalafgift for 14. juli, derefter forsinket til 22. juli, den er nu forsinket indtil efter denne aftale. Den digitale afgift blev tænkt som en ny egen ressource, der kunne hjælpe EU med tilbagebetaling af NextGenerationEU-låntagningen. Nye egne ressourcer skal indføres inden den 1. januar 2023.

reklame

Corporate skatteregler

Nike forsøg på at blokere EU-efterforskning af ulovlig statsstøtte afskediget

Udgivet

on

I dag (14. juli) afviste EU-retten en sag anlagt mod Kommissionens beslutning om at indlede den formelle efterforskning af hollandske skatteafgørelser, der kan udgøre ulovlig statsstøtte, skriver Catherine Feore. 

EU's undersøgelse vedrører skatteregler fra den nederlandske skatteforvaltning til Nike European Operations Netherlands ('Nike') i 2006, 2010 og 2015 og til Converse Netherlands ('Converse') i 2010 og 2015.

Nike og Converse er datterselskaber af et hollandsk holdingselskab, der ejes af Nike Inc. Skatteafgørelserne vedrørte royalties, der ikke svarede til det beløb, der ville være blevet forhandlet på markedsvilkår for en sammenlignelig transaktion mellem uafhængige virksomheder. Virksomheder forventes at anvende et 'armlængdeprincip', som om de ikke er en del af den samme gruppe. 

reklame

Ifølge Domstolen indeholder den anfægtede beslutning en klar og utvetydig begrundelse fra Kommissionen, som ikke kan betegnes som "ufuldstændig".

Nike hævdede, at Kommissionens handlinger var foranlediget af offentliggørelsen af ​​en undersøgelse foretaget af et internationalt journalisterkonsortium i november 2017 og det deraf følgende politiske pres, at Kommissionen sendte flere yderligere anmodninger om information. De hævdede, at denne "målretning" var uretfærdig, da de hævdede, at Nederlandene udstedte 98 skatteafgørelser svarende til Nike.

Retten svarede, at målet med at indlede den formelle undersøgelsesprocedure var at sætte Kommissionen i stand til at indhente alle de synspunkter, den har brug for for at kunne vedtage en endelig beslutning, og var ikke på forhånd forpligtet til at fastslå dette. 

reklame

Læs

Corporate skatteregler

Big-tech virksomheder, der får historiske ændringer i deres internationale skatteaftaler

Udgivet

on

For nylig er nogle af verdens rigeste vartegn og lande nået til enighed om lukning af internationale skattehuller, der er godkendt af de største multinationale selskaber. Nogle af disse teknologivirksomheder har de største aktiekurser på aktiemarkedet, såsom Apple, Amazon, Google og så videre.

Mens teknisk beskatning længe har været et problem, som internationale regeringer har været nødt til at blive enige om indbyrdes, deler væddemål også lignende problemer, især på grund af dets stigning i popularitet og tilladt legalisering globalt. Her har vi leveret en sammenligning af nye væddemålssider som følger de korrekte skatteregler og lovligheder, der er nødvendige for international brug.

Under G7-topmødet - som vores sidste rapporter talte om emnet for Brexit og handelsaftalerrepræsentanter for De Forenede Stater, Frankrig, Tyskland, Det Forenede Kongerige, Canada, Italien og Japan, kom til en samlet aftale om at støtte de globale selskabsskattesatser på mindst 15%. Det var enigt om, at dette skulle ske, da disse virksomheder skulle betale skat, hvor deres forretning er i drift, og til det land, de opererer i. Skatteunddragelse er længe blevet propageret ved hjælp af initiativer og smuthuller, der er fundet af selskabsenheder, denne enstemmige beslutning vil sætte en stop for at holde teknologivirksomheder ansvarlige.

reklame

Denne beslutning menes at være år i træk, og G7-topmøderne har længe ønsket at nå til en aftale om at skabe historie og reformere det globale beskatningssystem for den stigende innovation og digitale tidsalder, der er i horisonten. At få virksomheder til at lide æble, Amazon og Google tager ansvar, holder beskatningen i skak for, hvad der skønnes at være en bølge af deres udvikling og engagement i udlandet. Rishi Sunak, Det Forenede Kongeriges finansminister, har nævnt, at vi befinder os i den økonomiske krise i pandemien, at virksomheder skal holde deres vægt og bidrage til reformeringen af ​​den globale økonomi. Reformeret beskatning er et skridt fremad for at opnå det. Globale teknologivirksomheder som Amazon og Apple er steget massivt i aktionærpriserne for hvert kvartal efter det store fald sidste år, hvilket gør teknologi til en af ​​de mest bæredygtige sektorer at få skat fra. Naturligvis er ikke alle enige om sådanne kommentarer, idet skattehuller længe har været en sag og sag for fortiden.

Den aftale, der er aftalt, vil lægge massivt pres på andre lande under G20-mødet, der skal finde sted i juli. At have en basis for aftale fra parterne i G7 gør det meget sandsynligt, at andre lande vil nå til enighed med nationer som Australien, Brasilien, Kina, Mexico osv., Der skal være til stede. Lande med lavere skatteparadis som Irland forventer lavere satser med et minimum på 12.5%, hvor andre kan være højere afhængigt. Det forventedes, at skattesatsen på 15 procent ville være højere på mindst 21%, og lande, der er enige heri, mener, at der skal indstilles et grundniveau på 15% med muligheder for mere ambitiøse satser afhængigt af destination og region, som multinationale virksomheder driver og betaler skat fra.

reklame
Læs

Corporate skatteregler

Store landes skatteaftale afslører splid i Europa

Udgivet

on

By

4 minut læses

Europæisk konkurrencekommissær Margrethe Vestager iført beskyttelsesmaske forlader EU-kommissionens hovedkvarter i Bruxelles, Belgien 15. juli 2020. REUTERS / Francois Lenoir / File Photo

En global aftale om selskabsskat ser ud til at bringe et højdepunkt i en dybtliggende EU-kamp, ​​der sætter store medlemmer Tyskland, Frankrig og Italien mod Irland, Luxembourg og Holland. Læs mere.

reklame

Selvom de mindre EU-partnere i centrum for en årelang kamp om deres gunstige skatteregimer, hilste Group of Seven-aftalen velkommen den 5. juni for en minimumssats på mindst 15%, forudsiger nogle kritikere problemer med at gennemføre den.

Europa-Kommissionen, EU's direktør, har længe kæmpet for at få enighed inden for blokken om en fælles tilgang til beskatning, en frihed, der er nidkært bevogtet af alle dens 27 medlemmer, både store og små.

"De traditionelle skattebesparelser i EU forsøger at holde rammerne så fleksible som muligt, så de kan fortsætte med at drive forretning mere eller mindre som normalt," sagde Rebecca Christie fra Bruxelles-tænketank Bruegel.

reklame

Paschal Donohoe, Irlands finansminister og præsident for Eurogruppen for sine jævnaldrende i euroområdet, gav G7-velhavende landes aftale, som skal godkendes af en langt bredere gruppe, en lunken velkomst.

"Enhver aftale skal imødekomme små og store landes behov," sagde han på Twitter og pegede på de "139 lande", der er nødvendige for en bredere international aftale.

Og Hans Vijlbrief, stedfortrædende finansminister i Holland, sagde på Twitter, at hans land støttede G7-planerne og allerede havde taget skridt til at stoppe skatteundgåelse.

Selvom EU-embedsmænd privat har kritiseret lande som Irland eller Cypern, er det politisk anklaget for at tackle dem offentligt, og blokens sortliste over 'usamarbejdsvillige' skattecentre nævner på grund af dets kriterier ikke EU-havne.

Disse har blomstret ved at tilbyde virksomheder lavere satser gennem såkaldte brevkassecentre, hvor de kan bogføre overskud uden at have en betydelig tilstedeværelse.

"Europæiske skatteparadiser har ingen interesse i at give efter," sagde Sven Giegold, et grønt partimedlem af Europa-Parlamentet, der lobbyede for mere retfærdige regler, om udsigterne til forandring.

Ikke desto mindre bød Luxembourgs finansminister Pierre Gramegna velkommen til G7-aftalen og tilføjede, at han ville bidrage til en bredere diskussion for en detaljeret international aftale.

Skønt Irland, Luxembourg og Holland hilste den længe kæmpede reform velkommen, havde Cypern et mere bevogtet svar.

"De små EU-medlemslande skal anerkendes og tages i betragtning," sagde Cyperns finansminister Constantinos Petrides til Reuters.

Og endda G7-medlemmer Frankrig kan have svært ved helt at tilpasse sig de nye internationale regler.

”Store lande som Frankrig og Italien har også skattestrategier, som de er fast besluttede på at overholde,” sagde Christie.

Tax Justice Network rangerer Holland, Luxembourg, Irland og Cypern blandt de mest fremtrædende globale havne, men inkluderer også Frankrig, Spanien og Tyskland på sin liste.

Europas divisioner blussede op i 2015, efter at dokumenter kaldet 'LuxLeaks' viste, hvordan Luxembourg hjalp virksomheder med at kanalisere overskud, mens de betalte ringe eller ingen skat.

Det førte til en nedtrapning af Margrethe Vestager, EU's magtfulde antitrustchef, der anvendte regler, der forhindrede ulovlig statsstøtte til virksomheder, idet hun argumenterede for, at sådanne skatteaftaler udgjorde urimelige subsidier.

Vestager har indledt undersøgelser af det finske papiremballageselskab Huhtamaki for tilbagebetaling til Luxembourg og efterforskning af den hollandske skattemæssige behandling af InterIKEA og Nike.

Holland og Luxembourg har afvist, at ordningerne er i strid med EU-reglerne.

Men hun har haft tilbageslag som sidste år, da Retten udsendte sin ordre til iPhone-producenten Apple (AAPL.O) at betale 13 mia. € (16 mia. dollar) i irske tilbagebetalingsskatter, en afgørelse, der nu appelleres.

Vestagers ordre om, at Starbucks skulle betale millioner i hollandsk tilbagebetaling, blev også afvist.

På trods af disse nederlag er dommere enige i hendes tilgang.

"En fair beskatning er en topprioritet for EU," sagde en talsmand for Europa-Kommissionen: "Vi er fortsat forpligtede til at sikre, at alle virksomheder ... betaler deres rimelige andel af skat."

Især Holland har understreget en vilje til at ændre sig efter kritik af dets rolle som kanal for multinationale selskaber til at flytte overskud fra et datterselskab til et andet uden at betale ingen eller lave skatter.

Det indførte en regel i januar om beskatning af royalties og rentebetalinger, der sendes af hollandske virksomheder til jurisdiktioner, hvor selskabsskattesatsen er mindre end 9%.

"Kravet om retfærdighed er vokset," sagde Paul Tang, et hollandsk medlem af Europa-Parlamentet. "Og nu er det kombineret med et behov for at finansiere investeringer."

($ 1 = € 0.8214)

Læs
reklame
reklame
reklame

trending