Følg os

Europa-Kommissionen

Den europæiske maritime, fiskeri- og akvakulturfond til støtte for bæredygtige oceaner godkendt

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Forordningen om oprettelse af Den Europæiske Fond for Maritim, Fiskeri og Akvakultur (EMFAF) under EU's langsigtede budget for 2021-2027 blev vedtaget den 6. juli af Europa-Parlamentet med et overvældende flertal. Vedtagelsen følger en politisk aftale med Rådet i slutningen af ​​2020. Med et samlet budget på 6,108 mia. Euro (2021-2027) yder EMFAF økonomisk støtte til at beskytte, styre og bæredygtigt bruge havet og dets ressourcer, der bidrager således til målene for European Green Deal. Dette er nøglen til at fremme biodiversitet, udbuddet af sund og bæredygtig fisk og skaldyr, herunder fra akvakultur, konkurrenceevnen for blå økonomi og blomstrende kystsamfund i EU.

Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: ”Jeg glæder mig over denne afstemning fra Europa-Parlamentet. Den nye fond træder i kraft på et vigtigt tidspunkt. De kommende år vil være afgørende for vores bestræbelser på at gøre EU-fiskeriet stadig mere bæredygtigt og samtidig sikre levebrødet for vores fiskere og kvinder. Det EMFAF vil også gøre det muligt for os at støtte den grønne genopretning af Europas blå økonomi og understøtte EU's førende rolle i fremme af bæredygtig havforvaltning verden over. Jeg opfordrer nu medlemslandene til at færdiggøre deres nationale programmer som en prioritet, så vi sammen kan fortsætte med at opfylde vores fælles engagement i et sundere hav. ”

Medlemsstaterne forventes at færdiggøre deres programmer i de kommende måneder for at sikre, at midlerne kan sættes i arbejde så hurtigt som muligt. Flere oplysninger findes i nyhed.

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame

Europa-Kommissionen

Handel og sikkerhed: Kommissionen fremhæver arbejdet med at forsvare EU's interesser og værdier

Udgivet

on

Europa-Kommissionen præsenterer nøgleresultater relateret til at forsvare EU's interesser, når det kommer til eksportkontrol og udenlandske investeringer i EU. Kommissionen screenede 400 udenlandske investeringer, siden den nye screeninglovgivning for udenlandske direkte investeringer (FDI) trådte i kraft. Mens den kun har været på plads siden et år, har der været en imponerende udnyttelse af denne mekanisme, hvilket betyder, at EU's interesser vil blive bedre beskyttet fremover. Samtidig blev over 30,000 anmodninger om eksport af varer med potentiel militær anvendelse gennemgået af medlemsstaterne under EU's eksportkontrolordning, hvor 603 af disse eksporter blev blokeret. Dette er nogle af de højdepunkter, der blev annonceret i anledning af offentliggørelsen af ​​de første rapporter om screening af udenlandske direkte investeringer og om eksportkontrol.

Executive Vice President og handelskommissær Valdis Dombrovskis sagde: "EU er fortsat åbent for handel og udenlandske investeringer - dette er en søjle i vores jobskabelse og økonomiske vækst. Men vores åbenhed er ikke ubetinget, og den skal afbalanceres af passende værktøjer til at beskytte vores sikkerhed og offentlige orden. Udenlandske investeringer screening og kontrol med eksport af varer med dobbelt anvendelse hjælper med at holde EU sikkert, samtidig med at menneskerettighederne beskyttes. De er nøgleelementer i vores åbne, bæredygtige og selvhævdende handelspolitik. Disse to rapporter fremhæver, hvordan disse værktøjer kan hjælpe Kommissionen og de kompetente myndigheder i medlemsstaterne til at handle beslutsomt, når situationen kræver det, forsvare vores interesser og samtidig fremme vores værdier."

FDI screening

Denne rapport om FDI-screening er den første, der er offentliggjort, siden den nye EU-FDI-screeningsforordning trådte i kraft for et år siden. I henhold til denne forordning arbejder medlemslandene og Kommissionen tæt sammen for at sikre, at enhver udenlandsk direkte investering, som kan udgøre en sikkerhedsrisiko for EU-medlemsstater eller EU-kritiske aktiver, bliver effektivt screenet.

reklame

Med hensyn til nøgleresultater fremhæver rapporten:

 • Kommissionen screenede 265 transaktioner anmeldt af medlemsstaterne under rapporten indtil udgangen af ​​juni 2021 (nu er tælleren over 400);
 • 80 % af transaktionerne begrundede ikke yderligere undersøgelse og blev således vurderet af Kommissionen på kun 15 dage;
 • de fleste anmeldelser til screening fra medlemsstaterne vedrørte fremstillingssektoren, ikt, engros- og detailhandel;
 • de fem største investorers oprindelseslande blandt anmeldte FDI-sager var virksomheder beliggende i: USA, Det Forenede Kongerige, Kina, Canada og De Forenede Arabiske Emirater, og;
 • Kommissionen afgav en udtalelse i mindre end 3 % ud af 265 screenede sager.

Rapporten bekræfter, at EU forbliver åben for udenlandske investeringer, samtidig med at den sikrer beskyttelsen af ​​EU's sikkerhed og den offentlige orden. Samarbejdsmekanismen for FDI-screening fungerer effektivt og skaber ikke unødvendige forsinkelser for transaktioner. Et stigende antal medlemslande har vedtaget deres egen screeningsmekanisme – 18 har nu en mekanisme på plads. Europa-Kommissionen forventer, at alle medlemslande vedtager nationale screeningsmekanismer. Dette vil yderligere øge effektiviteten af ​​screeningssystemet og sikre en omfattende EU-tilgang til håndtering af risici i forbindelse med sikkerhed eller offentlig orden.

Eksportkontrol

Dette er den sidste rapport om eksportkontrol inden ikrafttrædelsen af ​​den opgraderede eksportkontrolforordning.

reklame

Rapporten viser, at eksporten med dobbelt anvendelse udgør omkring 2.3 % af den samlede EU-eksport. Ud af et samlet antal på 30.292 ansøgninger om og meddelelser om eksport under licenser, blev 603 transaktioner (eksport) afvist (i 2019), hvilket repræsenterer omkring 0.02 % af den samlede eksport. Dette ville sætte værdien af ​​handel med dobbelt anvendelse til 119 milliarder euro i 2019.

Den nye forordning, der trådte i kraft den 9. september i år, styrker eksportkontrollen yderligere ved at:

 • Introduktion af en ny "menneskelig sikkerhed"-dimension for at fange nye dual-use teknologier – især cyberovervågningsværktøjer;
 • at forenkle procedurerne og gøre eksportkontrolsystemet mere agilt og i stand til at udvikle sig og tilpasse sig omstændighederne;
 • udvikling af et EU-kapacitetsopbygnings- og uddannelsesprogram for medlemsstaternes licens- og håndhævelsesmyndigheder
 • koordinere og understøtte robust håndhævelse af kontroller, og;
 • etablering af dialoger med tredjelande for at øge den globale sikkerhed og fremme lige vilkår på globalt plan.

Memorandum om kontroller med dobbelt anvendelse 9. september 2021.

Baggrund

FDI-screening og eksportkontrol er en del af EU's fornyede handelsstrategi, der søger at håndhæve EU's rettigheder og forsvare dets værdier mere selvsikkert. Andre initiativer og tiltag under denne strategi omfatter:

 • Et forslag om et internationalt indkøbsinstrument, der skal bidrage til at sikre lige vilkår på det globale indkøbsmarked. Dette er i øjeblikket hos Europa-Parlamentet og Rådet.
 • Et lovforslag om et nyt anti-tvangsinstrument, der skal forventes i december 2021, som vil give EU mulighed for at reagere på forsøg fra andre lande på at tvinge EU eller dets lande til at gennemføre politiske ændringer.
 • Et nyt værktøj, der i øjeblikket er udarbejdet af Kommissionen, designet til effektivt at tackle udenlandske subsidier, der forårsager forvridninger og skader lige vilkår på det indre marked i enhver markedssituation.
 • En ny "Adgang til markeder"-portal lanceret i oktober 2020, der giver let tilgængelig og flersproget information for at hjælpe virksomheder af alle størrelser med at få mest muligt ud af EU's handelsaftaler.
 • Et Single Entry Point etableret i november 2020, hvilket gør det hurtigt og nemt for enhver EU-baseret interessent at indgive klager over tredjelandes manglende overholdelse af deres internationale handelsforpligtelser over for EU.
 • En mere systematisk brug af de institutionelle strukturer, der er etableret i EU's handelsaftaler, for at sikre en effektiv gennemførelse af forpligtelser fra tredjelande og løsning af hindringer for markedsadgang.
 • En mere aktiv brug af tvistbilæggelsesmekanismer til at håndhæve vores rettigheder.
 • Fortsat mobilisering af repræsentanter for civilsamfundet i gennemførelsen af ​​EU's handelsaftaler og -ordninger, især om handel og bæredygtig udvikling.

Mere information

Rapport om screening af udenlandske direkte investeringer i Unionen

Ledsagedokument til FDI-rapport

Rapport om kontrol med eksport, mæglervirksomhed, teknisk bistand, transit og overførsel af produkter med dobbelt anvendelse

Factsheet

Brochure

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen udfører uanmeldte inspektioner i forsvarssektoren

Udgivet

on

Den 23. november gennemførte Europa-Kommissionen uanmeldte inspektioner i lokalerne hos en virksomhed, der er aktiv i forsvarssektoren.

Kommissionen er bekymret for, at den inspicerede virksomhed kan have overtrådt EU's antitrust-regler, der forbyder karteller og restriktiv forretningspraksis (artikel 101 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde). Kommissionens embedsmænd blev ledsaget af en modpart fra den relevante nationale konkurrencemyndighed.

Uanmeldte inspektioner er et indledende skridt i en undersøgelse af formodet konkurrencebegrænsende praksis. Det faktum, at Kommissionen udfører sådanne inspektioner, betyder ikke, at virksomheden er skyldig i konkurrencebegrænsende adfærd, og det foregriber heller ikke resultatet af selve undersøgelsen.

Kommissionen respekterer fuldt ud retten til forsvar i sin kartelprocedure, især selskabers ret til at blive hørt.

reklame

Inspektionerne er blevet udført i overensstemmelse med alle coronavirus -sundheds- og sikkerhedsprotokoller for at sikre de involveredes sikkerhed.

Der er ingen lovlig frist for at afslutte undersøgelser af konkurrencebegrænsende adfærd. Deres varighed afhænger af en række faktorer, herunder den enkelte sags kompleksitet, i hvilket omfang de berørte virksomheder samarbejder med Kommissionen og omfanget af udøvelsen af ​​retten til forsvar.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

Bæredygtige forsyninger af kritiske råstoffer er afgørende for EU's industri

Udgivet

on

MEP'erne ønsker, at Europa skal være mindre afhængigt af importen af ​​kritiske råstoffer, som er afgørende for dets strategiske industrier, Samfund.

At blive klimaneutral, energieffektiv og mere konkurrencedygtig i den digitale tidsalder, får EU brug for mere kritiske råvarer såsom lithium og kobolt til fremstilling af batterier og elektriske motorer. Disse teknologier giver mulighed for udvikling af strategiske sektorer: vedvarende energi, elbiler og digitale teknologier.

Globale forsyningskæder, der allerede var strakte, er blevet yderligere ramt af COVID-19-pandemien, hvilket har ført til mangel på kritiske råvarer i Europa og efterladt industrien står over for udfordringer med at sikre adgang til ressourcer.

At vende EU's afhængighed af import

EU står over for flaskehalse og sårbarheder langs forsyningskæden på grund af dets store afhængighed af import fra enkeltkilder. For eksempel står Kina for 98 % af EU's forsyning af sjældne jordarters grundstoffer, Tyrkiet 98 % af boratforsyningerne og Sydafrika 71 % af EU's platinbehov.

reklame

I et forsøg på at vende denne afhængighed vil MEP'er stemme om en indberette anmoder Europa-Kommissionen om at fremlægge en omfattende EU-strategi for kritiske råstoffer, baseret på bæredygtige indkøb og høje miljømæssige, sociale og menneskerettighedsstandarder.

MEP'erne ønsker, at EU diversificerer forsyningskilderne til kritiske råstoffer og mindsker sin afhængighed af nogle få ikke-EU-lande. Rapporten foreslår, at EU styrker eksisterende partnerskaber og handelsaftaler, samtidig med at man undersøger muligheder med nye lande. Det understreger, at enhver aftale skal tage hensyn til importens miljømæssige fodaftryk og være ansvarlige indkøb, respektere arbejdernes sundhed og sikkerhed og sikre anstændige job og arbejdsforhold.

Genbrug af råvarer i EU

reklame

Råvarer kan genanvendes fra ældre produkter og er kendt som sekundære råvarer. MEP'er ønsker at fremme genbrug og genvinding af kritiske råmaterialer fra minedrift, forarbejdning og kommercielle affaldsstrømme for at sikre pålidelig, sikker og bæredygtig adgang til dem. De ønsker også dedikerede genanvendelsesmål for kritiske råmaterialer med en robust overvågningsramme.

I en beslutning vedtaget den 9. februar 2021 opfordrede Parlamentet til strammere genbrugsregler og bindende 2030-mål for materialeanvendelse og -forbrug som svar på Kommissionens Circular Economy handlingsplan marts 2020, som sigter mod gøre industrien mere bæredygtig i 2050.

Lær mere om betydningen og fordelene ved en cirkulær økonomi.

En mere omfattende strategi for kritiske råstoffer vil bidrage til at styrke EU's industrielle økosystem og fastholde arbejdspladser i fremstillingsindustrien.
råvaresektoren giver omkring 350,000 arbejdspladser i EU og mere end 30 millioner job i downstream-fremstillingsindustrier, der er afhængige af det. At bevæge sig mod en mere cirkulær økonomi vil kunne skabe en nettostigning på 700,000 job i EU inden 2030.

Læs mere om cirkulær økonomi

Find ud af mere 

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending