Slut med os

Afrika

EU-sanktioner: Kommissionen offentliggør specifikke bestemmelser vedrørende Syrien, Libyen, Den Centralafrikanske Republik og Ukraine

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget tre udtalelser om anvendelsen af ​​specifikke bestemmelser i Rådets forordninger om EU-restriktive foranstaltninger (sanktioner) vedrørende Libyen og Syrien, det Centralafrikanske Republik og handlinger, der underminerer territoriets integritet Ukraine. De vedrører ændringer i to specifikke træk ved frosne fonde: deres karakter (sanktioner vedrørende Libyen) og deres placering (sanktioner vedrørende Syrien); 2) frigivelse af frosne midler ved hjælp af en finansiel garanti (sanktioner vedrørende Den Centralafrikanske Republik) og; 3) forbuddet mod at stille midler eller økonomiske ressourcer til rådighed for børsnoterede personer (sanktioner vedrørende Ukraines territoriale integritet). Selvom Kommissionens udtalelser ikke er bindende for kompetente myndigheder eller EU-økonomiske operatører, er de beregnet til at give værdifuld vejledning til dem, der skal anvende og følge EU-sanktioner. De vil støtte en ensartet gennemførelse af sanktioner i hele EU i tråd med meddelelsen om Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme åbenhed, styrke og modstandsdygtighed.

Unionskommissær for finansielle tjenester, finansiel stabilitet og kapitalmarkeder, Mairead McGuinness, sagde: ”EU-sanktioner skal gennemføres fuldt ud og ensartet i hele Unionen. Kommissionen er parat til at hjælpe nationale kompetente myndigheder og EU-operatører med at tackle udfordringerne ved at anvende disse sanktioner. ”

EU-sanktioner er et udenrigspolitisk værktøj, der blandt andet hjælper med at nå vigtige EU-mål såsom bevarelse af fred, styrkelse af international sikkerhed og konsolidering og støtte af demokrati, international lov og menneskerettigheder. Sanktioner er rettet mod dem, hvis handlinger bringer disse værdier i fare, og de søger at reducere så meget som muligt eventuelle negative konsekvenser for civilbefolkningen.

reklame

EU har i øjeblikket 40 forskellige sanktionsordninger. Som en del af Kommissionens rolle som traktaternes vogter er Kommissionen ansvarlig for at overvåge håndhævelsen af ​​EU's finansielle og økonomiske sanktioner i hele Unionen og også sikre, at sanktionerne anvendes på en måde, der tager hensyn til humanitære operatørers behov. Kommissionen arbejder også tæt sammen med medlemsstaterne for at sikre, at sanktionerne gennemføres ensartet i hele EU. Flere oplysninger om EU-sanktioner her.

Libyen

En dokumentar om Libyen: Endnu en Bogus Story?

Udgivet

on

Den britiske statssender og nyhedsbureau BBC sendte en forespørgsel til den russiske forretningsmand Yevgeny Prigozhin (billedet) med meddelelse om, at den havde til hensigt at lave en dokumentarfilm om libyske borgeres skæbne. I beskrivelsen af ​​projektet hedder det, at filmen vil indeholde alvorlige menneskerettighedskrænkelser, som angiveligt blev dokumenteret under kampene i Tripolis nærhed.

BBC -redaktionen ønskede at finde ud af fra Prigozhin, hvilken rolle russerne spiller i livet i det nordafrikanske land. Repræsentanter for de britiske statsmedier bemærkede, at de sandsynligvis ville henvise til Prigozhins kommentar i deres forskning.

Pressetjenesten fra Concord Catering -virksomheden, ledet af Yevgeny Prigozhin, offentliggjorde iværksætterens svar.

reklame

Han mindede udenlandske journalister om, at de amerikanske myndigheder styrtede den nordafrikanske republik i borgerkrig, da de dræbte Muammar Gaddafi i 2011 og fyldte landet med ekstremister og terrorister. Sidstnævnte er endda integreret i Libyens magtstrukturer. I modsætning til Washington hjælper Moskva beboere i andre lande, ifølge forretningsmanden.

Prigozhin foreslog også, at BBC-personale skulle bede om kommentarer fra Russian Anti-Repression Foundation, hvis dette medie ønsker at lære mere om krænkelser af menneskerettighederne fra Washington og dets allierede.

”Jeg har ikke hørt noget om krænkelsen af ​​menneskerettighederne i Libyen af ​​russerne, og jeg er sikker på, at dette er en absolut løgn. Men hvis du vil have en detaljeret liste over sådanne overtrædelser fra USA og dets allierede rundt om i verden, så anbefaler jeg, at du kontakter Anti-Repression Foundation for mere detaljerede kommentarer. Eller Maksim Shugaley, der blev smidt i Mitiga -fængslet i Libyen uden retssag eller efterforskning, hvor han overlevede afsavn og tortur, og som ved mere end nogen anden om krænkelsen af ​​menneskerettighederne i dette land. Mit råd til dig er at operere med fakta, ikke dine russofobe følelser, ”sagde forretningsmanden til BBC -journalisterne.

Ifølge pressekontoret i Concord Catering har virksomheden gentagne gange offentliggjort forklaringer på en række indsendte spørgsmål. Især rapporterede de, at Jevgenij Prigozhin ikke har noget at gøre med de russiske borgere, der angiveligt deltog i fjendtligheder på Libyens område. Blandt de ubegrundede beskyldninger er der også en påstand om, at den russiske forretningsmand er forbundet med Euro-Polis LLC, som ifølge rygter er et firma, der leverer militært udstyr til Libyen. Pressekontoret benægter alle påstande i forbindelse med forbindelse mellem Prigozhin og den libyske konflikt om, at catering og levering af våben ikke er forretningsmæssigt forbundne.

Pressetjenesten fra Concord Catering nævnte også, at BBC ikke er det første medie, der sender den samme type spørgsmål. Mange andre internationale mediebesiddelser har været involveret i replikering af rygter.

Det er bemærkelsesværdigt, at den britiske uafhængige pressestandardorganisation tidligere stadfæstede en klage fra Prigozhin`s mod Daily Telegraph for at have spredt falske oplysninger om situationen i Libyen.

Læs

Afrika

EU og Republikken Kenya indleder en strategisk dialog og går ind i gennemførelsen af ​​Østafrikanske Fællesskabs økonomiske partnerskabsaftale

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har glædet sig over lanceringen af ​​den strategiske dialog mellem Den Europæiske Union og Republikken Kenya og styrkelsen af ​​det multilaterale partnerskab mellem EU og Østafrikanske Fællesskab (EAC) -regionen. I forbindelse med besøget af præsident for Republikken Kenya mødte Uhuru Kenyatta, koncerndirektør og handelskommissær Valdis Dombrovskis Adan Mohamed, kabinetssekretær for det østafrikanske samfunds og regionale udvikling. Begge sider blev enige om at bilateralt gennemføre bestemmelserne om handel og økonomisk og udviklingssamarbejde i den økonomiske partnerskabsaftale (ØPA) med det østafrikanske samfund.

Koncerndirektør Dombrovskis (afbilledet) sagde: ”Jeg glæder mig over Kenyas indsats og lederskab i regionen. Det er en af ​​EU's vigtigste handelspartnere i Afrika syd for Sahara og formanden for det østafrikanske samfund. Den nylige afgørelse fra ØK-topmødet giver ØK-medlemmer mulighed for at gennemføre den regionale ØPA bilateralt med EU baseret på et princip om 'variabel geometri'. EU vil nu samarbejde med Kenya - som allerede har underskrevet og ratificeret den regionale ØPA - om de nærmere regler for dets gennemførelse. EPA er et vigtigt handels- og udviklingsværktøj, og dets gennemførelse med Kenya ville være en byggesten i retning af regional økonomisk integration. Vi opfordrer andre medlemmer af det østafrikanske samfund til at underskrive og ratificere ØPA. ”

International partnerskabskommissær Jutta Urpilainen, der udvekslede med ministerkabinet for udenrigsanliggender, Raychelle Omamo, tilføjede: ”Jeg glæder mig over den nye drivkraft til det bilaterale forhold mellem EU og Kenya med aftale om lanceringen af ​​den strategiske dialog sammen med et fornyet engagement med det østafrikanske samfund. Dette vil skabe en dialog med fokus på fælles politiske mål og reelle fordele for alle involverede. Vi starter straks arbejdet med en køreplan for at gennemføre den strategiske dialog. Vi er forpligtet til at ledsage landets ambitiøse grønne overgang, jobskabelse og digitaliseringsindsats. Derudover vil investering i mennesker, uddannelse eller sundhed være altafgørende for at skabe modstandsdygtighed og hjælpe med at tackle COVID-19-udfordringer, og vi arbejder intensivt på Team Europe-initiativer til at støtte små og mellemstore virksomheder og medicinalindustrier i Afrika for at supplere indsatsen for landniveau. ”

reklame

Flere oplysninger er tilgængelige i pressemeddelelse.

Læs

Afrika

Afrika og Europa diskuterer investeringer for at afvikle falske valg mellem bevarelse og udvikling på de europæiske udviklingsdage 2021

Udgivet

on

African Wildlife Foundation (AWF) indkaldte til diskussion om afrikanske landskaber for mennesker og vilde dyr: Afvikling af det falske valg mellem bevarelse og udvikling onsdag den 16. juni 2021 kl. 15 CET som en del af de europæiske udviklingsdage 10.

Diskussionen udforskede, hvordan de tjenester, som økologiske systemer lever, understøtter menneskelig eksistens, politisk stabilitet og økonomisk velstand, især i Afrika. Og hvordan investering i Afrika, som om bevarelse og udvikling er konkurrerende mål, vil føre til fortsat tab af arter og nedbrydning af levesteder. Med hensyn til løsninger fokuserede sessionen på den rolle, Afrika-ledere spiller i udformningen af ​​en mere bæredygtig vej ved at investere i vilde økonomier, der tilskynder bevarelse og genopretning, samtidig med at de forsyner mennesker, og vigtigheden af ​​at mobilisere til bevarelse og sikre, at finansiering kommer, hvor det er nødvendigt men også hvordan den grønne aftale vil omforme, hvordan Europa investerer i afrikanske landskaber. Diskussionen gjorde det klart for smartere, grønnere investeringer i Afrikas landskaber.

Efter mødet sagde Frederick Kumah, vicepræsident for eksterne anliggender i AWF: ”Jeg er glad for, at sessionen udforskede den rolle, afrikanske ledere har behov for at spille for at forme en mere bæredygtig vej ved at investere i vilde dyrelivsøkonomier, der tilskynder til bevarelse og restaurering, samtidig med at de sørger for mennesker."

reklame

Ecotrust Pauline administrerende direktør Natongo Kalunda, paneldeltager ved diskussionen, forklarede: ”Der er ikke tilstrækkelig indsats i det globale forbrug for at forstå, at naturen er et aktiv, og at der skal foretages investeringer for at beskytte den og understøtte vækst…. Bæredygtighed er afhængig af disse landskaber og hvis investorer ikke forstår det, vil det være umuligt at nå bæredygtighedsmål. ”

Denne rettidige debat indeholdt paneltalere fra de to kontinenter Simon Malete, leder af den afrikanske gruppe af forhandlere til konventionen om biologisk mangfoldighed (CBD), Pauline Nantongo Kalunda, administrerende direktør for økotrust og Chrysoula Zacharopoulou, medlem af Europa-Parlamentet. Sessionen blev modereret af Simangele Msweli, Senior Manager for AWFs Youth Leadership Program.

Om African Wildlife Foundation

African Wildlife Foundation er den primære fortaler for beskyttelse af vilde dyr og vilde lande som en væsentlig del af et moderne og velstående Afrika. Grundlagt i 1961 for at fokusere på Afrikas bevaringsbehov formulerer vi en unik afrikansk vision, brovidenskab og offentlig politik og demonstrerer fordelene ved bevarelse for at sikre overlevelsen af ​​kontinentets vilde dyr og vilde lande.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending