Slut med os

Belgien

EU's samhørighedspolitik: 838.8 mio. EUR til Belgien, Frankrig, Tyskland og Slovakiet til at tackle de sociale og økonomiske virkninger af koronaviruskrisen

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt i alt 838.8 mio. EUR til Belgien, Frankrig, Tyskland og Slovakiet under REACT-EU for at hjælpe med at tackle virkningerne af coronaviruspandemien og forberede genopretningen. I Belgien tilføjer EU 31.7 mio. EUR til det operationelle program (OP) Fond for europæisk bistand til de dårligst stillede (FEAD) til levering af mad og materiel bistand til sårbare mennesker i nød under coronavirus-krisen. I Frankrig modtager regionen Grand Est i alt 148.3 mio. EUR for at lette folks adgang til uddannelse eller et første job, forbedre færdighederne hos dem, der søger beskæftigelse og udvide uddannelseskapaciteten for plejere. EU-midlerne vil også støtte det regionale sundhedssystem ved at hjælpe med at anskaffe udstyr og lette organisationen af ​​hospitaler. De vil også hjælpe med at investere i energieffektivitet i offentlige bygninger og sociale boliger, støtte den digitale overgang og hjælpe virksomheder, der er mest berørt af krisen. I det franske oversøiske departement La Réunion vil 256 millioner euro levere udstyr til uddannelse af personale i sundhedssektoren, sikre arbejdskapital og investeringer i virksomheder, især i turistsektoren, forbedre rent vandnet og bæredygtig mobilitet samt støtte digitalisering af virksomheder, lokale administrationer og uddannelsesinstitutioner.

I Tyskland er der yderligere 86 mio. € til Den Europæiske Socialfond (ESF) OP i delstaten Baden-Württemberg vil støtte jobskabelse og kvalitetsbeskæftigelse, udvide beskæftigelsesforanstaltninger for unge, der gennemfører programmet EU ungdomsgaranti, investere i færdigheder og uddannelse og støtte sociale systemer, herunder tackling af børnefattigdom. I Slovakiet modtager OP 'Human Resources' yderligere 316.8 mio. € til støtte for jobskabelse og jobfastholdelsesforanstaltninger, adgang til uddannelse for sårbare grupper, sundhedspleje og langtidspleje, finansiel rådgivning og boliger til hjemløse. REACT-EU er en del af NextGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) i løbet af 2021 og 2022 til samhørighedspolitiske programmer. Foranstaltninger fokuserer på at understøtte modstandsdygtighed på arbejdsmarkedet, job, SMV'er og familier med lav indkomst samt at sætte fremtidssikre fundament for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

Belgien

Dødstallet stiger til 170 i oversvømmelser i Tyskland og Belgien

Udgivet

on

Dødstallet i ødelæggende oversvømmelser i det vestlige Tyskland og Belgien steg til mindst 170 lørdag (17. juli), efter at floder og voldsfloder i denne uge kollapsede huse og flængede veje og kraftledninger, skriver Petra Wischgoll,
David Sahl, Matthias Inverardi i Düsseldorf, Philip Blenkinsop i Bruxelles, Christoph Steitz i Frankfurt og Bart Meijer i Amsterdam.

Omkring 143 mennesker døde under oversvømmelsen i Tysklands værste naturkatastrofe i mere end et halvt århundrede. Ifølge politiet var der omkring 98 i Ahrweiler-distriktet syd for Köln.

Hundredvis af mennesker manglede stadig eller var utilgængelige, da flere områder var utilgængelige på grund af høje vandniveauer, mens kommunikationen nogle steder stadig var nede.

Beboere og virksomhedsejere kæmpede for at samle brikkerne i voldsramte byer.

"Alt er fuldstændig ødelagt. Du genkender ikke landskabet," sagde Michael Lang, ejer af en vinbutik i byen Bad Neuenahr-Ahrweiler i Ahrweiler, og kæmpede mod tårer.

Den tyske præsident Frank-Walter Steinmeier besøgte Erftstadt i staten Nordrhein-Westfalen, hvor katastrofen dræbte mindst 45 mennesker.

”Vi sørger med dem, der har mistet venner, bekendte, familiemedlemmer,” sagde han. "Deres skæbne river vores hjerter fra hinanden."

Omkring 700 beboere blev evakueret sent på fredag, efter at en dæmning brød i byen Wassenberg nær Köln, sagde myndighederne.

Men Wassenbergs borgmester Marcel Maurer sagde, at vandstanden havde stabiliseret sig siden natten. ”Det er for tidligt at give det hele klart, men vi er forsigtige optimistiske,” sagde han.

Steinbachtal-dæmningen i det vestlige Tyskland forblev dog i fare for at bryde, sagde myndighederne, efter at cirka 4,500 mennesker blev evakueret fra hjem nedstrøms.

Steinmeier sagde, at det ville tage uger, før den fulde skade, der forventes at kræve flere milliarder euro i genopbygningsfonde, kunne vurderes.

Armin Laschet, statsminister i Nordrhein-Westfalen og det herskende CDU-partis kandidat ved septembervalget, sagde, at han ville tale med finansminister Olaf Scholz i de kommende dage om økonomisk støtte.

Kansler Angela Merkel forventedes at rejse søndag til Rheinland-Pfalz, den stat der er hjemsted for den ødelagte landsby Schuld.

Medlemmer af Bundeswehr-styrkerne, omgivet af delvist nedsænkede biler, vader gennem oversvømmelsesvandet efter kraftige nedbørsmængder i Erftstadt-Blessem, Tyskland, 17. juli 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Østrigske redningsmedlemmer bruger deres både, når de går gennem et område, der er ramt af oversvømmelser efter kraftige nedbørsmængder, i Pepinster, Belgien, 16. juli 2021. REUTERS / Yves Herman

I Belgien steg antallet af dødsfald til 27 ifølge det nationale krisecenter, der koordinerer nødhjælpsoperationen der.

Det tilføjede, at 103 mennesker var "manglende eller utilgængelige". Nogle var sandsynligvis utilgængelige, fordi de ikke kunne genoplade mobiltelefoner eller var på hospital uden identitetspapir, sagde centret.

I løbet af de sidste par dage har oversvømmelserne, der for det meste har ramt de tyske stater Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen og det østlige Belgien, afskåret hele samfund fra magt og kommunikation.

RWE (RWEG.DE), Tysklands største kraftproducent, sagde lørdag, at den åbne mine i Inden og Weisweilers kulfyrede kraftværk blev hårdt ramt og tilføjede, at anlægget kørte med lavere kapacitet, efter at situationen var stabiliseret.

I de sydlige belgiske provinser Luxembourg og Namur skyndte myndighederne sig for at levere drikkevand til husholdningerne.

Oversvømmelsesniveauerne faldt langsomt i de hårdest ramte dele af Belgien, så beboerne kunne sortere beskadigede ejendele. Premierminister Alexander De Croo og Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen besøgte nogle områder lørdag eftermiddag.

Den belgiske jernbanenetoperatør Infrabel offentliggjorde planer for reparation af linjer, hvoraf nogle først ville være i drift i slutningen af ​​august.

Nødtjenester i Holland forblev også i høj beredskab, da overstrømmende floder truede byer og landsbyer i hele den sydlige provins Limburg.

Titusinder af beboere i regionen er blevet evakueret i de sidste to dage, mens soldater, brandvæsener og frivillige arbejdede hektisk hele fredag ​​aften (16. juli) for at håndhæve diger og forhindre oversvømmelse.

Hollænderne har hidtil undsluppet katastrofe i størrelsesorden af ​​sine naboer, og fra lørdag formiddag var der ikke rapporteret om nogen tab.

Forskere har længe sagt, at klimaforandringer vil føre til kraftigere regnskyl. Men det vil tage mindst flere uger at undersøge dens rolle i disse ubarmhjertige nedbør, sagde forskere fredag.

Continue Reading

Belgien

35 år - og går stadig stærkt!

Udgivet

on

Året 1986 var præget af både fremskridt og tilbageslag. Teknologiske fremskridt hjalp Sovjetunionen med at lancere Mir-rumstationen og fik Storbritannien og Frankrig til at bygge kanalen. Desværre så det også rumfærgen Challenger katastrofe og eksplosionen af ​​en af ​​atomreaktorerne i Tjernobyl.

I Belgien kom landets fodboldspillere hjem til en heltevelkomst efter at have afsluttet 4. i verdensmesterskabet i Mexico.

Året var også bemærkelsesværdigt for en anden begivenhed: åbningen af ​​L'Orchidee Blanche i Bruxelles, nu en af ​​de anerkendte bedste vietnamesiske restauranter i landet.

Tilbage i 1986, da Katia Nguyen (afbilledet) åbnede restauranten i det daværende rolige kvarter i Bruxelles, kunne hun ikke have forstået, hvilken stor succes det ville være.

I år markerer restauranten sit 35-års jubilæum, en reel milepæl, og det er gået længe i de mellemliggende år, så meget, at det nu er et ord for fin asiatisk mad, ikke kun i dette nu travle område i Bruxelles, men længere væk.

Faktisk var der blevet spredt så langt om kvaliteten af ​​den fremragende vietnamesiske mad, der var tilgængelig her, at den for få år siden blev tildelt den prestigefyldte titel "Bedste asiatiske restaurant i Belgien" af den berømte madguide, Gault og Millau.

Katia er den første til at acceptere, at hendes succes også skylder meget på hendes hold, der tilfældigvis er helt kvindelige (dette afspejler dels den traditionelle rolle, kvinder indtager i det vietnamesiske køkken).

Den længste servering blandt dem er Trinh, der har spist vidunderlige vietnamesiske måltider i det lille åbne køkken i et par årtier nu, mens andre "veteran" -medarbejdere inkluderer Huong, der har været her 15 år og Linh , en relativ nybegynder, der har arbejdet her i fire år!

De er sammen med deres kolleger smukt klædt i autentiske vietnamesiske kostumer, noget andet resto er berømt for. At holde fast i personalet så længe afspejler også godt Katias fremragende ledelsesstil.

Det hele er langt fra dagene tilbage i 1970'erne, da Katia først ankom til dette land for sine studier. Som så mange af hendes landsmænd var hun flygtet fra Vietnam-krigen på jagt efter et bedre liv i Vesten, og hun begyndte at starte et nyt liv i sit ”nye” hjem - Belgien.

For kendere af stor vietnamesisk mad, der var, ja, temmelig gode nyheder.

Standardsættet, da Katia, stadig relativt frisk ankom til Belgien fra Saigon, åbnede restauranten tilbage i 1986, er lige så høj i dag som dengang.

På trods af den forfærdelige sundhedspandemi, der har skabt kaos i gæstfrihedssektoren her, strømmer Katias “hær” af loyale kunder nu tilbage for at prøve de vidunderlige lækkerier, der er udtænkt af hendes meget talentfulde, vietnamesiske fødte hold.

Restauranten ligger tæt på ULB-universitetet, og alt her tilberedes internt. Retterne er baseret på enten traditionelle eller mere moderne opskrifter, men ligner det bedste, du måske finder i Vietnam selv. Mange spisesteder her betragter foråret som det bedste i Belgien, men hvis de er saftige, tager gourmet-rigdomene i dette hus dig med på en kulinarisk rejse, der strækker sig fra Nord til Syd Vietnam og stopper imellem.

Restauranten lukkede aldrig rigtig under lockdowns, da den fortsatte med at tjene en hurtig takeaway-service. Nu fuldt genåbnet tegner takeaways sig for omkring 30 procent af virksomheden. Kunder kan enten afhente deres ordre eller få den leveret til deres hjem / kontor.

Med sommeren på vej er det godt at vide, at der nu er en terrasse med plads til op til 20 personer på gaden udenfor, mens bagpå er et behageligt udendørs område med plads til ca. 30 og åben indtil oktober.

Indvendigt har restauranten plads til 38 personer nedenunder og 32 ovenpå. Der er også en god valuta for pengene, to retters frokostmenu, der kun koster € 13, hvilket er særligt populært.

Valget a la carte er stort og indeholder en række kød-, fisk- og fjerkræretter - alle er fantastiske og meget velsmagende. Der er også en god drinks- og vinkort, og pas også på en dejlig menu, der ændres ugentligt.

Den charmerende og meget imødekommende Katia er kommet meget langt siden hun første gang satte sin fod i Belgien. For en restaurant, der stadig trives 35 år efter åbningen, er en massiv bedrift, især i denne "post-pandemiske" æra, men det samme sted at have været under samme ejerskab hele tiden er ret bemærkelsesværdigt ... hvilket faktisk også beskriver meget nøjagtigt både køkkenet og servicen her.

Tillykke med 35-årsdagen L'Orchidee Blanche!

Continue Reading

Belgien

UK-beboere blandt dem fra 24 lande, der har forbud mod at rejse til Belgien

Udgivet

on

Fra lørdag den 26. juni er personer, der rejser fra i alt 24 lande, blevet forbudt at rejse ind i Belgien under alle undtagelser. Blandt landene på listen over rejseforbud er Storbritannien. Forbuddet mod at komme ind i Belgien fra de 24 lande på listen er et forsøg på at stoppe eller i det mindste bremse spredningen af ​​mere virulente stammer af coronavirus som Delta-varianten. Lør 26. juni 11:01 Andre lande på listen inkluderer Sydafrika, Brasilien og Indien. De har været på listen over rejseforbud siden slutningen af ​​april. De har nu fået selskab af Storbritannien, hvor udbredelsen af ​​Delta-varianten har set antallet af nye coronavirusinfektioner steg kraftigt i de seneste uger.

Den 25. juni blev der registreret 15,810 nye infektioner i Storbritannien, den 24. juni var dette 16,703. Befolkningen i Storbritannien er omkring 6 gange så stor som i Belgien. Mange af landene på listen er i Latinamerika (Brasilien, Argentina, Bolivia, Chili, Colombia, Paraguay, Peru, Uruguay, Surinam og Trinidad og Tobago). De afrikanske lande på listen er Sydafrika, Botswana, Congo, Swaziland, Lesotho, Mozambique Namibia, Uganda, Zimbabwe og Tunesien. Rejsende fra Bangladesh, Georgien, Nepal, Indien og Pakistan er heller ikke velkomne, og heller ikke folk, der rejser til Belgien fra Bahrein.

En undtagelse fra forbuddet mod indrejse fra Belgien til Belgien gælder for belgiske statsborgere og officielt bosiddende der. Der er også undtagelser for diplomater, folk, der arbejder for visse internationale organisationer, og mennesker, der har brug for at komme her på humanitære grunde. Passagerer, der kører via Bruxelles lufthavn, er ikke omfattet af forbuddet.

Continue Reading
reklame
reklame

trending