Slut med os

Europa-Kommissionen

Europa trækker sektorer inden for civil-, forsvars- og rumindustrien sammen for at anspore innovation

Udgivet

on

Europa-Kommissionen fremlagde sin handlingsplan for synergier mellem civil-, forsvars- og rumindustrien for yderligere at styrke Europas teknologiske kant og støtte dets industrielle base.

Handlingsplanen sigter mod at udnytte det forstyrrende potentiale i teknologier i grænsefladen mellem forsvar, rum og civile anvendelser, såsom sky, processorer, cyber, kvante og kunstig intelligens.  

"Med Den Europæiske Forsvarsfond har vi et stærkt potentiale for synergier mellem innovation i rummet, forsvar og civil forskning og innovation," sagde A Europe, der er egnet til den digitale tidsalder Executive Vice-President Margrethe Vestager. "Vi har brug for dette til en række kritiske teknologier. Ideen er, at innovationer systematisk når flere anvendelser ved design. Og at udnytte det enorme innovationspotentiale hos forskere og nystartede virksomheder. "

reklame

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "At få mest muligt ud af Den Europæiske Forsvarsfond og sikre stærke synergier mellem forsvar, rumfart og civile teknologier vil generere forstyrrende innovationer og give Europa mulighed for at forblive en global standard sætter. Det vil også reducere vores afhængighed af kritiske teknologier og styrke det industrielle lederskab, vi har brug for for at komme os efter krisen. "

Spin-offs og spin-ins

Handlingsplanens hovedmål er at udvikle synergier mellem forskellige EU-programmer, undersøge muligheden for spin-offs fra avanceret forskning for Europas borgere og at undersøge brugen af ​​civil industri til at 'spin-in' til europæiske forsvarsprojekter.

reklame

Europa-Kommissionen

Forvaltning af de ydre grænser: Europæisk rejseinformations- og autorisationssystem på vej til ibrugtagning inden udgangen af ​​2022

Udgivet

on

Reglerne, der gør det fremtidige europæiske rejseinformations- og autorisationssystem (ETIAS) interoperabelt med andre EU -informationssystemer, træder i kraft. Dette er et vigtigt skridt mod iværksættelsen af ​​ETIAS inden udgangen af ​​2022. Når ETIAS er på plads, skal ikke-EU-borgere, der rejser til Schengen-området, og som er fritaget for visumpligten, registrere sig og få en tilladelse, inden de rejser . Systemet vil krydstjekke rejsende mod EU-informationssystemer for intern sikkerhed, grænser og migration før deres rejse, hvilket hjælper med på forhånd at identificere personer, der kan udgøre en risiko for sikkerhed eller sundhed, samt overholdelse af migrationsregler.

De regler, der træder i kraft i dag, beskriver, hvordan ETIAS vil arbejde med andre EU -informationssystemer, det vil stille spørgsmål om, når de foretager kontrol, nemlig ind-/udrejsesystemet, visuminformationssystemet, Schengeninformationssystemet og et centraliseret system til identifikation af medlemsstater, der besidder medlemsstater oplysninger om overbevisning om ikke-EU-borgere. Oprettelsen af ​​ETIAS er en del af EU's igangværende arbejde med at indføre et topmoderne ydre grænseforvaltningssystem og sikre, at informationssystemer fungerer sammen på en intelligent og målrettet måde.

ETIAS ændrer ikke, hvilke lande uden for EU, der er underlagt visumpligt, og indfører heller ikke et nyt visumkrav for statsborgere i lande, der er visumfritagne. Visa-fritagede ikke-EU-borgere behøver kun et par minutter til at udfylde en online ansøgning, som i langt de fleste tilfælde (forventes at være over 95%) vil resultere i automatisk godkendelse. Processen vil være enkel, hurtig og overkommelig: ETIAS-autorisationen koster € 7, hvilket vil være et engangsgebyr og vil være gyldigt i tre år og for flere poster. Flere oplysninger om ETIAS er tilgængelige her.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.2 mia. EUR i forfinansiering til Portugal

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.2 mia. Euro til Portugal i forfinansiering, svarende til 13% af tilskuds- og lånekomponenten i landets finansielle tildeling. Portugal er et af de første lande, der modtager en forskudsbetaling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Det vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed. Landet vil i alt modtage 16.6 mia. Euro i løbet af planens levetid (13.9 mia. Euro i tilskud og 2.7 mia. Euro i lån).

Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

reklame

En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den portugisiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund.

Støtte til transformative investeringer og reformprojekter

RRF i Portugal finansierer investeringer og reformer, der forventes at have en dybt transformerende effekt på Portugals økonomi og samfund. Her er nogle af disse projekter:

reklame
  • Sikring af den grønne omstilling: Flere projekter i Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed understøtter Portugals grønne omstilling. Dette inkluderer et stort renoveringsprogram finansieret med € 300 millioner for at øge energieffektiviteten i beboelsesejendomme.
  • Understøttelse af den digitale overgang: Planen dækker også foranstaltninger til en værdi af € 300 millioner for at modernisere computersystemerne i National Health Service og øge digitaliseringen af ​​journaler i overensstemmelse med passende sikkerhedsprincipper.
  • Styrkelse af økonomisk og social modstandsdygtighed: RRF finansierer projektet "Youth Impulse" med € 130 mio., Der har til formål at opgradere videnskabsfaciliteter i gymnasier og universiteter for at øge tilmeldingsgraden til videnskab, teknologi, teknik, kunst og matematik. Dette projekt har et særligt fokus på kvinder for at fremme ligestilling mellem kønnene og modvirke stereotyper i karrierevalg.

Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: ”Dagens udbetaling er et skelsættende øjeblik i udrulningen af ​​Portugals genopretnings- og modstandsdygtighedsplan - den første NextGenerationEU -plan, vi godkendte i EU! Denne plan blev designet i Portugal med det portugisiske folks bedste interesser på hjerte. Det vil gøre den europæiske grønne aftale til virkelighed i landet, digitalisere økonomien og gøre den mere robust end nogensinde. Nu begynder implementeringen. Vi vil stå ved din side hvert trin på vejen. ”

Budget- og administrationskommissær Johannes Hahn sagde: “Efter tre meget vellykkede obligationsudstedelser under NextGenerationEU i løbet af de sidste uger og de første betalinger for andre NGEU -programmer, er jeg glad for, at vi nu også er nået til udbetalingsfasen for RRF. Intens samarbejde med Portugal og solid forberedelse inden for Kommissionen gav os mulighed for at udbetale midlerne på rekordtid. Dette viser, at vi med de øgede ressourcer hurtigt vil være i stand til at opfylde alle medlemslandes forfinansieringsbehov og dermed give dem det første løft i gennemførelsen af ​​de mange grønne og digitale projekter, der er inkluderet i deres nationale planer. ”

Økonomikommissær Paolo Gentiloni sagde: ”De første midler, vi udbetalte i dag, vil hjælpe Portugal med at komme stærkere ud af krisen. Portugals plan vil reformere og digitalisere den offentlige administration. Investeringer i energirenoveringer og skovforvaltning vil hjælpe med at beskytte klimaet. Det ambitiøse færdighedsprogram vil give mange portugisere mulighed for at tilegne sig nye færdigheder. Alt dette er resultatet af, at Europa arbejder sammen. ”

Mere information

Spørgsmål og svar: Europa -Kommissionen godkender Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed på 16.6 mia. EUR

Recovery and Resilience Facility: Spørgsmål og svar

Faktablad om Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed

Rådets gennemførelsesafgørelse om Portugals plan for genopretning og modstandsdygtighed

Kommissionens arbejdsdokument: Analyse af genopretnings- og modstandsdygtighedsplanen i Portugal

Genopretnings- og modstandsdygtighedsfacilitet

Regulering af genopretning og modstandsdygtighed

Pressemeddelelse: tredje NextGenerationEU -obligation

Pressemeddelelse: Kommissionens første finansieringsplan

EU som låntagerwebsted

Læs

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen godkender ny kontrakt om en potentiel COVID-19-vaccine med Novavax

Udgivet

on

I dag (4. august) har Europa-Kommissionen godkendt sin syvende Advanced Purchase Agreement (APA) med et lægemiddelfirma for at sikre adgang til en potentiel vaccine mod COVID-19 i 4. kvartal 2021 og i 2022.

I henhold til denne kontrakt vil medlemsstaterne kunne købe op til 100 millioner doser af Novavax -vaccinen med mulighed for 100 millioner yderligere doser i løbet af 2021, 2022 og 2023, når EMA først har gennemgået og godkendt dem som sikre og effektive . Medlemsstaterne vil også kunne donere vacciner til lande med lavere og mellemindkomst eller omdirigere dem til andre europæiske lande.

Dagens kontrakt supplerer en allerede bred portefølje af vacciner, der skal produceres i Europa, herunder kontrakterne med AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, moderne og de afsluttede undersøgende samtaler med Valneva. Det er endnu et vigtigt skridt i retning af at sikre, at Europa er godt rustet til at møde COVID-19-pandemien.

reklame

Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: ”Da nye coronavirus -varianter breder sig i Europa og rundt om i verden, er denne nye kontrakt med et firma, der allerede tester sin vaccine med succes mod disse varianter, en ekstra garanti for beskyttelsen af ​​vores befolkning. Det styrker vores brede vaccineportefølje yderligere til gavn for europæere og vores partnere verden over. ”

Sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides sagde: ”Vaccinationer i EU går fremad, og vi er tættere på vores mål om 70% fuldt vaccinerede borgere inden udgangen af ​​sommeren. Vores nye aftale med Novavax udvider vores vaccineportefølje til at omfatte endnu en proteinbaseret vaccine, en platform, der viser løfte i kliniske forsøg. Vi vil fortsætte med at arbejde utrætteligt for at sikre, at vores vacciner fortsat når ud til borgere i Europa og rundt om i verden for at afslutte pandemien så hurtigt som muligt. ”

Novavax er en bioteknologisk virksomhed, der udvikler næste generations vacciner mod alvorlige infektionssygdomme. Deres COVID-19-vaccine er allerede under løbende revision af EMA i lyset af en mulig markedsføringstilladelse.

reklame

Kommissionen har truffet en beslutning om at støtte denne vaccine baseret på en sund videnskabelig vurdering, den anvendte teknologi, virksomhedens erfaring med vaccineudvikling og dets produktionskapacitet til at levere hele EU.

Baggrund

Europa-Kommissionen præsenterede den 17. juni a Europæisk strategi at fremskynde udviklingen, fremstillingen og implementeringen af ​​effektive og sikre vacciner mod COVID-19. Til gengæld for retten til at købe et bestemt antal vaccinedoser inden for en given tidsramme finansierer Kommissionen en del af de forudgående omkostninger, som vaccineproducenterne står over for i form af forudgående indkøbsaftaler.

I lyset af de nuværende og nye undslippe SARS-CoV-2-varianter forhandler Kommissionen og medlemsstaterne med nye virksomheder, der allerede er i EU's vaccineportefølje, om nye aftaler, der gør det muligt at købe hurtigt tilpassede vacciner i tilstrækkelige mængder til at styrke og forlænge immuniteten.

For at købe de nye vacciner har medlemsstaterne lov til at bruge REACT-EU pakke, et af de største programmer under det nye instrument Next Generation EU, der fortsætter og forlænger krisereaktion og krisereparationsforanstaltninger.

Mere information

EU's vaccinestrategi

Sikker COVID-19 vacciner til europæere

EU Coronavirus-respons

Læs
reklame
reklame
reklame

trending