Slut med os

Europa-Kommissionen

Nagorno-Karabakh: EU afsætter yderligere 3 mio. € til humanitær bistand til konfliktramte civile

DEL:

Udgivet

on

Kommissionen har annonceret € 3 millioner i humanitær bistand til at hjælpe dem, der er ramt af de nylige store fjendtligheder i og omkring Nagorno-Karabakh, inklusive et betydeligt antal fordrevne. Siden begyndelsen af ​​fjendtlighederne i september 2020 har EU mobiliseret i alt 6.9 mio. EUR i humanitær bistand.

Krisestyringskommissær Janez Lenarčič sagde: "Efter ophør af fjendtlighederne er den humanitære krise i regionen fortsat alvorlig og forværres i øjeblikket af den barske vinter og koronaviruspandemien. EU intensiverer sin støtte til den konfliktramte befolkning i og omkring Nagorno-Karabakh. Det vil hjælpe med at levere nødforsyninger til dem, der har mest brug for det. ”

Den nyligt annoncerede nødstøtte vil hjælpe EU's humanitære partnere med at levere mad, husly, vinterartikler og andre grundlæggende behov samt vigtige sundhedstjenester og psykosocial støtte til den berørte befolkning. Al EU-humanitær finansiering ydes i overensstemmelse med de humanitære principper om menneskehed, neutralitet, upartiskhed og uafhængighed. Den fulde pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen godkender ny kontrakt om en potentiel COVID-19-vaccine med Novavax

Udgivet

on

I dag (4. august) har Europa-Kommissionen godkendt sin syvende Advanced Purchase Agreement (APA) med et lægemiddelfirma for at sikre adgang til en potentiel vaccine mod COVID-19 i 4. kvartal 2021 og i 2022.

I henhold til denne kontrakt vil medlemsstaterne kunne købe op til 100 millioner doser af Novavax -vaccinen med mulighed for 100 millioner yderligere doser i løbet af 2021, 2022 og 2023, når EMA først har gennemgået og godkendt dem som sikre og effektive . Medlemsstaterne vil også kunne donere vacciner til lande med lavere og mellemindkomst eller omdirigere dem til andre europæiske lande.

Dagens kontrakt supplerer en allerede bred portefølje af vacciner, der skal produceres i Europa, herunder kontrakterne med AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, moderne og de afsluttede undersøgende samtaler med Valneva. Det er endnu et vigtigt skridt i retning af at sikre, at Europa er godt rustet til at møde COVID-19-pandemien.

reklame

Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen sagde: ”Da nye coronavirus -varianter breder sig i Europa og rundt om i verden, er denne nye kontrakt med et firma, der allerede tester sin vaccine med succes mod disse varianter, en ekstra garanti for beskyttelsen af ​​vores befolkning. Det styrker vores brede vaccineportefølje yderligere til gavn for europæere og vores partnere verden over. ”

Sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Stella Kyriakides sagde: ”Vaccinationer i EU går fremad, og vi er tættere på vores mål om 70% fuldt vaccinerede borgere inden udgangen af ​​sommeren. Vores nye aftale med Novavax udvider vores vaccineportefølje til at omfatte endnu en proteinbaseret vaccine, en platform, der viser løfte i kliniske forsøg. Vi vil fortsætte med at arbejde utrætteligt for at sikre, at vores vacciner fortsat når ud til borgere i Europa og rundt om i verden for at afslutte pandemien så hurtigt som muligt. ”

Novavax er en bioteknologisk virksomhed, der udvikler næste generations vacciner mod alvorlige infektionssygdomme. Deres COVID-19-vaccine er allerede under løbende revision af EMA i lyset af en mulig markedsføringstilladelse.

reklame

Kommissionen har truffet en beslutning om at støtte denne vaccine baseret på en sund videnskabelig vurdering, den anvendte teknologi, virksomhedens erfaring med vaccineudvikling og dets produktionskapacitet til at levere hele EU.

Baggrund

Europa-Kommissionen præsenterede den 17. juni a Europæisk strategi at fremskynde udviklingen, fremstillingen og implementeringen af ​​effektive og sikre vacciner mod COVID-19. Til gengæld for retten til at købe et bestemt antal vaccinedoser inden for en given tidsramme finansierer Kommissionen en del af de forudgående omkostninger, som vaccineproducenterne står over for i form af forudgående indkøbsaftaler.

I lyset af de nuværende og nye undslippe SARS-CoV-2-varianter forhandler Kommissionen og medlemsstaterne med nye virksomheder, der allerede er i EU's vaccineportefølje, om nye aftaler, der gør det muligt at købe hurtigt tilpassede vacciner i tilstrækkelige mængder til at styrke og forlænge immuniteten.

For at købe de nye vacciner har medlemsstaterne lov til at bruge REACT-EU pakke, et af de største programmer under det nye instrument Next Generation EU, der fortsætter og forlænger krisereaktion og krisereparationsforanstaltninger.

Mere information

EU's vaccinestrategi

Sikker COVID-19 vacciner til europæere

EU Coronavirus-respons

Læs

coronavirus

EU Digital COVID -certifikat: Kommissionen vedtager ækvivalensbeslutninger for Vatikan- og San Marino -certifikater

Udgivet

on

Kommissionen har vedtaget beslutninger, der sikrer, at COVID-19-certifikater udstedt af Vatikanstaten og San Marino vil blive betragtet som ækvivalente med EU Digital COVID-certifikat. Det betyder, at begge lande vil blive tilsluttet EU's system, og at COVID -certifikater udstedt af Vatikanet og San Marino vil blive accepteret i EU på de samme betingelser som EU Digital COVID-certifikat. I praksis vil indehavere af disse certifikater kunne bruge disse certifikater under de samme betingelser som indehavere af et EU Digital COVID -certifikat. På samme tid har Vatikanet og San Marino angivet, at de ville acceptere EUs digitale COVID -certifikater til rejser til deres lande.

Justitskommissær Didier Reynders sagde: ”Jeg er glad for at se, at flere lande implementerer et system baseret på EU’s digitale COVID -certifikat. Vi tager aktive skridt til at anerkende certifikater udstedt af andre tredjelande. De skal dog være kompatible med EU -rammerne og give mulighed for verifikation af deres ægthed, gyldighed og integritet. ”

Kommissionens beslutninger om ækvivalens af Vatikanet og San Marino COVID -certifikater er tilgængelige online. Kommissionen arbejder også på at forbinde andre tredjelande. Den kontrollerer, om deres certifikater er kompatible med EU Digital COVID -certifikatet, hvilket muliggør verifikation af deres ægthed, gyldighed og integritet. Kommissionen kan udstede en afgørelse om ækvivalens, der fastslår, at den er ækvivalent med EUs digitale COVID -certifikat. Flere oplysninger om EU Digital COVID -certifikat findes på dedikeret internet side og Q & A.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen lancerer opkald til en værdi af 12 mio. EUR til støtte for nyhedsmedier og EU's offentlige sfære

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort fire nye indkaldelser af forslag, der sigter mod at stimulere en livlig og mangfoldig offentlighed og fremme borgernes adgang til pålidelig information i hele EU. Et opkald understøtter flersproget medieindhold om EU -anliggender gennem digitale platforme, mens den anden sigter mod at øge indholdsproduktionen på dette område gennem en netværk af radiostationer. Derudover vil et pilotprojekt støtte ungdoms medienetværk producere tankevækkende indhold om aktuelle anliggender via formater og begivenheder på sociale medier.

Endvidere en forberedende handling for medieplatforme søger at forbedre borgernes adgang til betroede oplysninger, der involverer tv -selskaber og udgivere. Tilsammen repræsenterer indkaldelserne tæt på € 12 mio. I EU -finansiering. Alle finansierede projekter fungerer med fuld redaktionel uafhængighed. Værdier og gennemsigtighed Næstformand Věra Jourová sagde: ”Pandemien har vist mediernes nøglerolle at informere os, men det har også undermineret sektorens økonomiske situation. Vi øger og diversificerer vores finansieringskilder på europæisk plan og giver nye muligheder, værktøjer og bistand. Vi forventer, at medlemslandene gør det samme, samtidig med at de respekterer mediers uafhængighed fuldt ud. ”

Kommissær for det indre marked Thierry Breton tilføjede: ”Nyhedsmediesektoren er blevet hårdt ramt af pandemiens udfordringer, at øge dens modstandsdygtighed og stimulere innovation er nu vigtigere end nogensinde. Det er gennem sådanne initiativer, at vi fortsætter med at fremme og forsvare et frit og pluralistisk medieøkosystem, der sætter fokus på Europas unge såvel som på samarbejde, for at hjælpe mennesker med at sammenligne forskellige synspunkter på tværs af grænser. ”

reklame

De nye opkald bygger på to andre, der for nylig blev lanceret for at understøtte nyhedsmediesektoren: et opkald videre journalistiske partnerskaber at tilskynde til sektoroverskridende, grænseoverskridende samarbejde mellem europæiske nyhedsmedieorganisationer under det nye Creative Europe-program og en indkaldelse finansieret via Horisont Europa, støtte projekter med fokus på innovation for medier. Disse initiativer er en del af en bredere indsats for at støtte a gratis, levedygtigt og pluralistisk mediemiljø i hele EU, som annonceret i Handlingsplan for europæisk demokrati og Medie- og audiovisuel handlingsplan. Flere oplysninger om disse og andre opkald til støtte for mediesektoren er til rådighed og et værktøj er også blevet offentliggjort for at hjælpe medierne med at finde finansieringsmuligheder. Mediefagfolk kan også finde bistand på nationalt plan via Kreativt Europa skriveborde.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending