Slut med os

EU-topmøderne

2021 G7 Leaders 'kommuniké: Vores fælles dagsorden for global handling for at opbygge bedre

DEL:

Udgivet

on

Ved afslutningen af ​​det seneste G7-møde (11.-13. Juni) lykkedes det G7-lederne at blive enige om en fælles kommunikation - sammenlignet med den sidste G7, da Trump accepterede og derefter afviste kommunikationen, kan dette allerede blive hakket op som fremskridt. Der var bred enighed om behovet for at kombinere bestræbelser på at hjælpe med den globale reaktion på pandemien. Andre spørgsmål, der blev behandlet, var fælles idealer om at fremme et åbent samfund og demokrati, fælles forpligtelser over for multilateralisme og fremme af velstand, når verden kommer sig efter pandemien.

Hovedpunkterne.

reklame

EU

EU og Japan fører højtstående politisk dialog om uddannelse, kultur og sport

Udgivet

on

Den 10. maj afholdt kommissionær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel en videokonference med den japanske minister for uddannelse, kultur, sport, videnskab og teknologi, Koichi Hagiuda (billedet), for at drøfte samarbejdet mellem EU og Japan inden for deres porteføljer. Begge sider bekræftede deres forpligtelse til fortsat samarbejde og støtte fra deres respektive programmer og blev enige om at gå sammen om forskermobilitet. Dette igangværende samarbejde har fået ny betydning under COVID-19-krisen, som har ramt disse sektorer hårdt.

Kommissær Gabriel sagde: ”Uddannelse, kultur og sport bringer folk sammen - for at lære, undervise, skabe og konkurrere. Internationalt samarbejde på disse områder vil altid føre til en bedre forståelse - som mellem Europa og Japan. I Bruxelles, som i Tokyo, ser vi på fremtiden for uddannelse og den digitale overgang. Jeg var meget glad for at udveksle ideer og god praksis på dette område såvel som inden for kultur og sport med hr. Hagiuda og hans team. ”

Forud for de olympiske sommerlege i Japan delte minister Haiuda opdateringer under mødet om tilrettelæggelsen af ​​en sådan storstilet begivenhed i disse hidtil usete tider. Kommissær Gabriel og minister Hagiuda hilste også fremskridtene med tre særlige fælles Erasmus Mundus-kandidatuddannelser mellem EU og Japan inden for robotteknologi, udvidet virkelighed og historie, som blev lanceret som et resultat af første politiske dialog af juli 2018. Endelig understregede de begge vigtigheden af ​​udveksling mellem mennesker og blev enige om at opretholde direkte diskussioner regelmæssigt. Det kommende topmøde mellem EU og Japan vil yderligere fremhæve omfanget og bredden af ​​samarbejdet under EU Strategisk partnerskabsaftale mellem EU og Japan. En jsalveopgørelse og mere information efter dagens møde er tilgængelige online.

reklame

Læs

EU-topmøderne

Præsident von der Leyen deltager i 30-stærk ledermøde mellem EU og Indien

Udgivet

on

I morgen, lørdag den 8. maj, vil formanden for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen, slutte sig til formanden for Det Europæiske Råd, de 27 EU-stats- og regeringschefer og Indiens premierminister Narendra Modi for et EU-Indien ledermøde ved videokonference, vært af Portugals premierminister António Costa. Den højtstående repræsentant / næstformand Josep Borrell deltager også. At samle alle medlemmer af Det Europæiske Råd og premierminister Modi for første gang viser styrken i det strategiske partnerskab mellem EU og Indien og den gensidige vilje til at fremme vores forbindelser. Mødet finder sted i sammenhæng med en dramatisk koronavirus-situation i Indien, som Den Europæiske Union har reageret på i fuld og hurtig solidaritet. Gennem EU's civilbeskyttelsesmekanisme har Kommissionen koordineret og medfinansieret levering af ilt, ventilatorer, medicin og personligt beskyttelsesudstyr af 16 medlemsstater i et af de største reaktioner nogensinde fra mekanismen.

Værdien af ​​dette anslås til over 100 millioner euro. Europa-Kommissionen har også ydet et økonomisk bidrag på 2.2 mio. € til Verdenssundhedsorganisationen for at øge test- og patientplejekapaciteten i Indien. Ledermødet vil give mulighed for at formidle EU's fortsatte solidaritet og vilje til at støtte Indien på dette vanskelige tidspunkt. Ledere forventes også at tage skridt til at styrke handels- og investeringsforbindelserne mellem EU og Indien, blive enige om et partnerskab om tilslutningsmuligheder og diskutere kampen mod klimaændringer, teknologisamarbejde og udenrigs- og sikkerhedspolitiske udfordringer. Præsident von der Leyen, præsident Michel og premierminister Costa afholder en fælles pressekonference efter afslutningen af ​​mødet, planlagt kl. 16 CET (15 timer lokalt), som vil blive streamet bor på EbS. Flere oplysninger om mødet findes på internet side.

reklame
Læs

EU

Socialt Europa: Præsident von der Leyen og kollegimedlemmer deltager i Porto Social Summit

Udgivet

on

I dag (7. maj) kommissionsformand Ursula von der Leyen (billedet) vil deltage i Socialt topmøde i Porto, arrangeret af det portugisiske formandskab for Rådet for EU. Eksekutiv vicepræsidenter Vestager og Dombrovskis, højtstående repræsentant / næstformand Borrell samt kommissærer Gabriel, Schmit og Ferreira deltager også. Porto sociale topmøde vil samle EU-institutioner, stats- og regeringschefer, arbejdsmarkedets parter og repræsentanter for civilsamfundet. Topmødet vil være en mulighed for at forny det fælles engagement i et stærkt socialt Europa og et retfærdigt, inkluderende og modstandsdygtigt opsving. I marts fremsatte Kommissionen en Handlingsplan for yderligere at gennemføre Europæisk søjle for Sociale Rettigheder og adressere de socioøkonomiske konsekvenser af pandemien såvel som mere langsigtede demografiske, samfundsmæssige og teknologiske udfordringer. Handlingsplanen foreslår også mål på EU-plan for beskæftigelse, kvalifikationer og social beskyttelse, der skal nås inden 2030. Dedikerede sessioner vil fokusere på emnerne 'Fra Göteborg til Porto' og 'Implementering af den europæiske søjle for sociale rettigheder' efterfulgt af tre parallelle workshops dedikeret til 'Arbejde og beskæftigelse', 'Færdigheder og innovation' og 'Velfærdsstat og social beskyttelse'. Taler ved åbnings- og afslutningssessionerne på topmødets første dag vil være live videre EbSsamt pressekonference med præsidenter von der Leyen, Sassoli og Michel og Portugals premierminister Costa, der finder sted kl. +/- 19:40 CEST. En pressemeddelelse om resultaterne af topmødets første dag offentliggøres om aftenen. Flere oplysninger om programmet for Porto Social Summit samt mediearrangementer findes på denne hjemmeside.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending