Følg os

EU-budgettet

MEP'er stemmer for at inkludere energiforanstaltninger i nationale genopretningsplaner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Teksten blev vedtaget på plenarmødet med 471 stemmer for, 90 imod og 53 hverken for eller imod torsdag. Det hedder, at ethvert EU-land, der indsender en ændret modstandsdygtighed og genopretningsplan efter ikrafttrædelsen af ​​dette forslag vil skulle omfatte foranstaltninger til at spare energi, producere rene og diversificere energikilder i henhold til EU's REPowerEU plan.

Øg uafhængigheden og bekæmp energifattigdom

Det oprindelige kommissionsforslag blev ændret af MEP'er for at forbedre målretningen af ​​REPowerEU-kapitlerne, som havde til formål at reducere EU's energisårbarhed. De nye regler vil gælde for tiltag, der begynder den 20. februar 2022.

RePowerEU kapitler omfatter foranstaltninger, der vil prioritere investeringer i energifattigdomsbekæmpelse for udsatte husholdninger, små og mellemstore virksomheder (SMV'er) og mikrovirksomheder.

Finansiering

MEP'erne ser gerne yderligere 20 milliarder euro i tilskud fra Kommissionen. Dette skal være fra en tidligere auktion over nationale emissionskvoter under EU Emissions Trading System. Det vil erstatte kvoter fra EU's Market Stabilitet Reserve. MEP'erne anmoder også Kommissionen om at identificere yderligere finansieringskilder for at supplere finansieringen af ​​REPowerEU-aktiviteter, såsom fleksibilitet ved at bruge ubrugte midler fra budgetcyklussen 2014-2020.

Disse tilskud vil blive opdelt mellem medlemslandene under hensyntagen til deres energiafhængighedsgrad, stigning i energirelaterede omkostninger til husholdninger og andel af fossile brændstoffers bruttoindlandsenergiforbrug.

reklame

Når de implementerer nye foranstaltninger, skal medlemslandene overveje input fra regionale myndigheder, ngo'er og arbejdsmarkedets parter.

Grænseoverskridende foranstaltninger og klima

MEP'er beder EU-landene om at sikre, at mindst 35 % af deres udgifter til REPowerEU-kapitler er dedikeret til foranstaltninger, der har multi-lande dimensioner eller effekter, selvom de udføres af et EU-medlem, medmindre Kommissionen giver en særlig undtagelse.

De blev enige om, at ikke forårsage væsentlig skade-princippet bør anvendes på REPowerEU-kapitlerne, medmindre visse betingelser er opfyldt. Dette gælder kun foranstaltninger, der træder i kraft den 31. december 2024.

Europa-Parlamentet Præsident Roberta Metsola sagde: "Dagens afstemning viser os, at vi er parate til at bruge hver eneste euro i vores EU-midler til at hjælpe medlemslande med at håndtere energikrisen."

Siegfried Muresan, medordfører, udtalte: "Energiomkostningerne er steget kraftigt, hvilket er utroligt skadeligt for de mest sårbare borgere. Denne krise er en væsentlig årsag til, at energiuafhængighed og -sikkerhed er så vigtig. Dette mål vil blive nået af "REPowerEU"-planen. Parlamentets holdning er klar: Vi ønsker at stoppe med at stole på russiske fossile brændstoffer og i stedet investere i vedvarende energi og andre energikilder. Parlamentet insisterer på, at projekter har reel EU-merværdi, såsom grænseoverskridende.

Edderfugl GARDIAZABAL ROBIAL (S&D.ES), medordfører sagde: "For at hjælpe borgerne efter pandemien sendte vi et klart signal med NextGenerationEU-finansiering. Lige da vi troede, det var slut, invaderede Putin Ukraine, hvilket forårsagede en geopolitisk og humanitær krise, såvel som en energi-, fødevare- og inflationskrise, som vi havde forskellige værktøjer til. REPowerEU er et af disse instrumenter. Vores rapport forbedrede Kommissionens forslag ved at styrke energifattigdomsbekæmpelsen og støtte de mest sårbare husholdninger, øge den lokale myndigheds rolle og styrke "Gør nej Significant Harm"-princippet for at beskytte miljøet.

Dragos PISLARU, medordfører sagde: "I dag giver vi vores borgere værktøjerne til at håndtere denne vinter. Med projekter, der vil mindske vores afhængighed af russiske fossile brændstoffer. For at gøre vores kontinent mere bæredygtigt og grønnere for fremtidige generationer, investerer vi i det. Vi oprettede Recovery and Resilience Fund for to år siden, styret af princippet om solidaritet. Vi samarbejder nu med REPowerEU for at hjælpe regeringer med at forbedre deres genopretningsplaner gennem mere energieffektivitet, energifattigdom og grønne energiressourcer.

Næste skridt

Plenarafstemningen er forhandlingsmandatet for fremtidige forhandlinger med EU-landene.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending