Følg os

Afrika

Zambias præsident til Europa-Parlamentet: "Zambia er tilbage i erhvervslivet"

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Præsident Hichilema præsenteres (billedet), sagde Europa-Parlamentets formand, Roberta Metsola, at Zambia står som et eksempel på et modent demokrati for hele det afrikanske kontinent. Nu mere end nogensinde, i den nuværende urolige geopolitiske kontekst og under Ruslands bestræbelser på at øge sin indflydelse i Afrika, skal Zambias fremskridt støttes. Præsident Metsola mindede også MEP'erne om, at Parlamentet tilbage i 2017 vedtog en beslutning, der fordømte fængslingen af ​​præsident Hichilema på politisk motiverede anklager.

"Zambia er tilbage i erhvervslivet, i Champions league," sagde præsident Hichilema med henvisning til resultaterne af landets seneste valg. Han gentog Zambias forpligtelse til at sætte folks interesser, reformer, frie medier, retsstaten, ungdom og uddannelse øverst på hans politiske dagsorden. Han slog til lyd for øget Afrika-EU-samarbejde, mere handel og mere udveksling af viden.

»Vi siger kategorisk nej til krigen i Ukraine. Det er tragisk og hjerteskærende at være vidne til de tusindvis af mistede liv og millioner unødigt fordrevne som følge af en undgåelig konflikt i Ukraine”, sagde præsident Hichilema, mens han talte om fred og sikkerhed i verden. Han tilføjede, at virkningen af ​​krigen mærkes i hans land i form af højere brændstof-, mad- og gødningspriser, og han opfordrede alle parter til at fokusere mere på at forbedre menneskers liv, ikke at føre krig. Præsident Hichilema tilbød også sin hjælp til at overvinde fødevaremangel.

Præsident Hichilema udtrykte også sin dybe taknemmelighed for Europa-Parlamentets støtte til ham og Zambia under hans fængsling og de mørke dage med Zambias demokratiske udvikling. "Jeg forbliver i tak til jer for at stå op for menneskerettigheder og frihed for alle mennesker i Zambia", sagde han.

Du kan gense præsident Hichilemas formelle tale her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending