Følg os

Europa-Parlamentet

Det er på tide: EU-kandidatstatus vil styrke Ukraine og Europa – Metsola

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Parlamentets formand, Roberta Metsola (billedet) fremsatte bemærkninger på Det Europæiske Råd den 23. og 24. juni 2022 i Bruxelles.

Disse måneder har ikke været nemme. Vi står over for et aggressivt Rusland, der har revet spillets regler op. Hver stat - hver leder - er under et hidtil uset pres med:

  • Inflation på hidtil uhørt niveau;
  • en energikrise, der betyder svindende udbud og stigende omkostninger
  • fødevaremangel betyder en reel mulighed for global hungersnød;
  • den sociale indvirkning på de mest sårbare i vores samfund - først lige ved at komme ud af en toårig pandemi - bliver tungere dag for dag;
  • fluktuerende markeder, der giver næring til usikkerhed, og;
  • Russisk desinformation presser populisme, nationalisme og isolationisme.

Dette er et øjeblik, hvor vi skal forblive sammen. Det er et øjeblik, vi ikke har valgt, men et, som vi ikke har andet valg end at møde.

Jeg ved, at der ikke er nogen nemme svar eller nemme beslutninger, vær sikker på, at der er forkerte, som vi skal undgå.

Og det ville have været en historisk forkert beslutning ikke at give Ukraine og Moldova kandidatstatus i dag eller give Georgien et klart perspektiv.

Kandidatstatus

Det er en beslutning, der er berettiget, som er nødvendig, som er mulig, og som jeg er glad for at se konsensus omkring dette bord. I dag er historisk!

reklame

EU-medlemskab kommer ikke fra den ene dag til den anden, det har vi altid været ærlige omkring, men kandidatstatus vil betyde en impuls til en hidtil uset reformdagsorden, det vil betyde adgang til programmer, og vigtigst af alt vil det betyde, at håbet for dem, der lider i Ukraine, af de bekymrede i Moldova, vil udmønte sig i håndgribelige fremskridt. Og vi bør være klare over, at dette ikke blot er en symbolsk handling, det vil styrke EU, og det vil styrke Ukraine og Moldova. Det vil vise vores folk, såvel som deres, at vores værdier betyder mere end retorik. Det håb kan betyde resultater. Og andre lande, der venter - dem på det vestlige Balkan - har også brug for at se håb føre til resultater. Det er tid.

Krigstræthed

Det ville også være forkert at antage, at den offentlige mening vil fortsætte med at drive vores handlinger til støtte for Ukraine eller at undervurdere omfanget af russisk indflydelse. Vi må erkende, at inflationsdrevet træthed sætter ind, at vi ser mange tilfælde, hvor vores borgeres modstandsdygtighed over for de sociale og økonomiske konsekvenser aftager, og vi er nødt til at skubbe hårdere tilbage. Vi er nødt til at imødegå Kremls fortælling og ikke fodre ind i den frygt, den spreder.

Det er ikke Green Deal, der presser priserne op eller får inflationen til at svæve tæt på 20 % i nogle tilfælde. Det er ikke vores sanktioner, der påvirker købekraften. Det er, fordi Kreml ønsker mere indflydelse. Det er, fordi de ønsker vasalstaternes komfort. Det er fordi de mener, at demokrati er et skrøbeligt koncept og svækker stater. Vi ved, at det modsatte er sandt.

Klima og energi

Det ville være en forkert beslutning at skride tilbage til vores mellem- og langsigtede klimamål. Vi er absolut nødt til at bryde fri fra russisk energi, afslutte europæiske energiøer og sikre vores energiuafhængighed - hvad er strategisk autonomi uden det? - Vi kan heller ikke skubbe et løfte, vi har givet til en generation, tilbage. Det handler om sikkerhed såvel som miljø. Så min appel er at sikre, at øjeblikkelige, kortsigtede foranstaltninger ikke bliver den nye normal på mellemlang sigt.

Inflation, sociale og økonomiske konsekvenser

Det ville være en forkert beslutning at afvise bekymringer om stigende omkostninger og inflation som et forbigående fænomen eller at antage, at det ikke vil blive værre. I mange stater har vi ikke nået toppen endnu. Vi har brug for en stabil, klar og samlet tilgang, der viser, at vi alle er i det her sammen. Der er ingen en-statsløsning på de sociale og økonomiske konsekvenser, vi står over for. Intet skal være af bordet.

Sanktioner og bistand til Ukraine

Samtidig er vi nødt til at fremskynde leveringen af ​​militær, humanitær og finansiel bistand til Ukraine. Og vi skal frem med sanktioner.

Sanktioner er et nyttigt værktøj, hvis de implementeres korrekt, og her skal vi starte den næste pakke, tætte smuthuller med forlængelse var nødvendige. Og det is nødvendigt, fordi Rusland spiller på, at vi blinker først. De satser på, at det pres, som de nærer i vores samfund, vil bryde vores enhed, og de vil være i stand til at gå tilbage til fremtiden for jerntæpper og indflydelsessfærer. Af "os" versus "dem", af "magt er rigtigt". Europa er kommet for langt til at lade det ske nu, og presset vokser også på Rusland.

Fødevaresikkerhed

Vi må skubbe tilbage mod falsk og kynisk russisk propaganda, der skyder skylden på den truende fødevaresikkerhedskrise på Ukraines handlinger eller EU-sanktioner. Skylden ligger helt hos aggressoren.

Lad mig her rose Kommissionens og medlemslandenes indsats vedrørende Solidarity Lanes-initiativet. Vi bør øge dem og løse logistiske flaskehalse.

Migration

Vi vender mod øst, men vi kan ikke undervurdere den indvirkning, som denne krig også vil have på vores sydlige kvarter. Vi skal være klar til at hjælpe, og vi kan ikke blive fanget uvidende, når migrationsstrømmene tager til igen. Jeg er bekymret for, at vi snart står over for en situation, der er fuldstændig forudsigelig, og alligevel en situation, som endnu en gang vil finde os helt uforberedte. Der er muligheder på bordet, som kunne hjælpe os i denne virkelighed med omni-krise, med sårbare mennesker brugt som bønder i geopolitiske spil.

Europas fremtid

Om Europas fremtid: Vi skal være ambitiøse. Vi kan styrke EU's kapacitet til at handle på vitale områder såsom sundhed, energi, forsvar og grundlæggende værdier. Parlamentet er parat til at handle, som vores to beslutninger vidner om. De bør ikke ignoreres. Det næste naturlige skridt er at have en konvention. Jeg ved, at nogle her er tilbageholdende, men det er sådan, vi kan holde samtalen om vores EU-projekt i gang. Vi skal være klar til at se på, hvordan vi opererer og se, hvor vi kan gøre det bedre.

Europa-Parlamentet er parat til at tage vores udfordringer op. Og er klar til at gøre det sammen med institutionerne og medlemslandene.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending