Følg os

Politik

'Jeg er bange for, at krigen vil stige den næste dag:' Borrell lover at støtte ukrainere midt i russisk krig

DEL:

Udgivet

on

EU's udenrigsministre diskuterede situationen i Ukraine, da den russiske militæroperation der nærmer sig sin syvende uge. Ministrene samledes i Luxembourg til et udenrigsråd, hvor de talte om virkningen af ​​russiske sanktioner og den nyligt vedtagne femte sanktionsrunde. Alle disse diskussioner finder sted på baggrund af den fortsatte russiske aggression.

"Jeg er bange for, at de russiske tropper samler sig i øst for at indlede et angreb på Donbas," sagde EU's højtstående repræsentant Josep Borrell. »Det er ukrainerne meget opmærksomme på. Så jeg er bange for, at krigen vil øges i Donbas den næste dag."

Mødet kommer på et tidspunkt, hvor russiske styrker gentagne gange har bombet civile mål, og forsøg på diplomati er brudt sammen. Hospitaler, skoler og netop i fredags en togstation fuld af flygtende civile er alle blevet ramt af russiske bomber. EU anslår, at omkring 7 millioner mennesker er blevet internt fordrevet, og omkring 4 millioner er blevet flygtninge i EU og andre steder. 

"Vi vil diskutere, hvordan vi bedre kan støtte [det] ukrainske folk, og også hvordan vi kan støtte Den Internationale Straffedomstol, der netop har holdt møde med den generelle anklager," sagde Borrell. "Vi vil yde så meget støtte, som vi kan gennem vores mission [til Ukraine]."

De nye sanktioner omfatter et kulforbud, et brændstofeksportforbud, transportsanktioner og andre økonomiske foranstaltninger, der skal gøre det sværere for velhavende russere at opbevare aktiver i EU. Europa-Kommissionen forudser, at kulforbuddet vil påvirke omkring en fjerdedel af den russiske kuleksport, og at afskære russiske banker fra det europæiske indre marked vil lukke omkring 23 % af Ruslands økonomi, hvilket yderligere lammer den. 

"At diskutere Ukraine betyder bestemt at diskutere effektiviteten af ​​vores sanktioner," sagde Borrell. "Sanktionerne er allerede besluttet, og ministrene vil diskutere de næste skridt."

Ministrene drøftede dog også implementeringen af ​​Global Gateway, et initiativ fra Kommissionen, der har til formål at forbedre den globale forbindelse gennem europæiske investeringer. Initiativet stiller op til €300 millioner til rådighed i 2027 til at arbejde med andre lande om forskning, sundhed, uddannelse, transport og anden kritisk global infrastruktur. I dag diskuterede ministrene den rolle, Global Gateway kunne spille i at hjælpe ukrainsk genopretning efter krigen.

reklame

"Vi bliver nødt til at se konsekvenserne af krigen i øjnene," sagde Borrell. "Ikke sanktionerne, krigen."

Andre vigtige emner omfatter konflikten i Mali, libyske institutioner, det vestlige Balkan og den svenske udenrigsministers nylige rejse til Yemen.

Del denne artikel:

trending