Følg os

Politik

Udenrigsrådet taler om, hvordan man bedst hjælper Ukraine, koordinerer forsvaret

DEL:

Udgivet

on

Udenrigsrådet mødtes i dag for at drøfte den igangværende situation i Ukraine med den ukrainske forsvarsminister, Oleksii Reznikov. Ministrene vil modtage en analyse af situationen fra Reznikov og lære, hvordan EU bedst kan støtte kandidatlandet. Forsvarsministre forventes også at vedtage det strategiske kompas, et initiativ foreslået i november sidste år. 

"Rusland bruger alle deres militære kapaciteter. Problemet er, at [det] bruger militær kapacitet mod de civile. Det er ikke en krig, det er en massiv ødelæggelse af landet, uden nogen form for hensyntagen til krigens love, for krige har også love.”

Efterhånden som situationen i Ukraine bliver værre, strømmer flygtninge stadig ind i nabolandene. EU-landene har modtaget anslået 2 millioner flygtninge, et antal som stadig er stigende. Rumænien alene har taget imod mere end 526 tusinde mennesker. De arbejder sammen med andre EU-lande for at hjælpe med at støtte ukrainske flygtninge, mens de stadig giver plads til flere. 

"Vi forsøger at levere alle mulige faciliteter," sagde den rumænske udenrigsminister Bogdan Aurescu. "Vi har også skabt grønne baner for at tage ukrainske flygtninge fra grænsen til Republikken Moldova ... ind på rumænsk territorium for at lette indsatsen fra de moldoviske myndigheder, som er overvældet af antallet af flygtninge."

Ministre forventes også at vedtage det strategiske kompas i dag. Det strategiske kompas ville være rammen for øget samarbejde mellem EU-landene på sikkerhedsfronten. Selvom forsvar ikke traditionelt har været en del af EU's politikker, vil dette forslag tilskynde EU-landene til at reagere sammen på sikkerhedstrusler. Det strategiske kompas dikterer også, hvordan EU skal fordele forsvarsudgifter og 

"[Det strategiske kompas] er ikke svaret på den ukrainske krig, men det er en del af svaret," sagde Borrell. "Vi har arbejdet på det i to år, og da vi begyndte at arbejde, kunne vi ikke forestille os, at [i] sidste øjeblik af godkendelsen ville situationen være så slem, og at Europa ville stå over for så stor en udfordring. ”

reklame

Del denne artikel:

trending