Følg os

Politik

Breton kalder spredning af desinformation for en 'slagmark' i diskussion med parlamentets udvalg

DEL:

Udgivet

on

Europa-Parlamentet havde en diskussion med kommissær Thierry Breton om de seneste sanktioner mod russiske medier og om den kommende lov om digitale tjenester. MEP'er talte med Breton, kommissæren for det indre marked, om, hvordan loven om digitale tjenester ville fungere midt i den nuværende krigsbaggrund. 

"Vi har set virkningen af ​​den russiske propagandamaskine i Rusland og udenfor," sagde Breton. ”Dette giver os også en idé om, hvor vigtig information og nyheder er blevet; det faktum, at det er blevet en slagmark."

Loven vil skitsere visse ansvarsområder for onlineplatforme til at overvåge spredningen af ​​desinformation og anden ulovlig kommunikation inden for deres tjenester. Loven, som oprindeligt blev foreslået i december 2020, skulle også søge at beskytte EU-borgere og deres data online. 

MEP'er fra Udvalget om Det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse spurgte Breton om sanktioner mod russiske statsmedier, og om Digital Services Act ville have kontrolleret spredningen af ​​desinformation fra disse platforme tidligere. 

Hvis handlingen var på plads under den nuværende krise i Ukraine, ville online medieplatformene have været nødt til at evaluere deres algoritmer og det indhold, der blev delt, enten sociale medier eller traditionelle medier. De ville have været nødt til at indføre kontrol for at overvåge spredningen af ​​digital desinformation inden for EU, sagde Breton. 

Denne diskussion kommer efter, at EU føjede russiske statssponserede medievirksomheder til deres liste over sanktionerede virksomheder, hvilket betyder, at EU-borgere ikke længere bør have adgang til Sputnik eller andre russiske nyhedstjenester. Begrundelsen for den handling var, at disse tjenester spredte desinformation og propaganda på vegne af Kreml, hvorfor talen ikke var beskyttet under ytringsfriheden.

reklame

Del denne artikel:

reklame

trending