Følg os

Politik

Uge forude: 'Demokrati er for værdifuldt til at bevæge sig hurtigt og bryde tingenes holdning' Jourová

DEL:

Udgivet

on

I denne uge vil Europa-Kommissionens næstformand, Věra Jourová, præsentere nye regler om online politisk annoncering. Det nye forslag fremlægges torsdag (25. november). 

Under en tale på webtopmødet i Lissabon (2. november) sagde Jourová, at den nuværende politiske digital reklame var en ukontrolleret race af snavsede og uigennemsigtige metoder: "Vi er nødt til at trykke på bremseknappen, fordi vores demokrati er for værdifuldt til dette træk hurtigt og ødelægge tingene. holdning."

Jourova sagde, at når det kommer til målretningsmetoderne, er vi nødt til at trykke på langsommere-knappen: "Når det kommer til mikromålretningsteknikker, er det klart, at dette er en sort boks, vi ved simpelthen ikke nok, undtagen når vi får glimtet ind i maskinrummet gennem endnu en skandale, eller via en whistleblower.”

Vicepræsidenten siger, at følsomme oplysninger om seksuel orientering, race, religion eller politiske holdninger ikke bør bruges til målrettede formål. Der bør også være gennemsigtighed om målretnings- og amplifikationsteknikker. Kommissionens forslag vil dække hele produktionskæden og omfatte virksomheder som Cambridge Analytica, reklameteknologiindustrien og andre.

reklame

Adspurgt om, hvad hun diskuterede med Frances Haugen, da de mødtes til topmødet, sagde Jourova, at Haugen mente, at kommissionens forslag gik i den rigtige retning, hun opfordrede også EU til at være hård med de store platforme. 

Forslaget om politisk reklame vil være en del af en bredere pakke om styrkelse af demokrati og integritet ved valg: beskyttelse af valgintegritet og fremme af demokratisk deltagelse; revision af statutten om finansiering af europæiske politiske partier og europæiske politiske fonde; og ændringer af direktiverne om EU-borgeres ret til at stemme ved valg til Europa- og lokalvalg. 

Capital Markets Union 

reklame

Andre kommissionsspørgsmål fremlagt til det ugentlige kollegiemøde omfatter en diskussion om kapitalmarkedsunionens fremskridt, en opdatering om fremskridt et år efter CMU-handlingsplanen blev præsenteret. Der vil også være et forslag om et europæisk enkelt adgangspunkt (ESAP) for virksomheder til at videregive finansielle og ikke-finansielle oplysninger. Dette præsenteres torsdag.

Hviderusland

Det andet punkt vil være en fælles opdatering fra EU's højtstående repræsentant, Josep Borrell og Executive Vice President Margaritas Schinas om situationen ved EU's ydre grænse til Hviderusland og muligheden for sanktioner mod transportoperatører.

Rådet

Rådet (almindelige anliggender) (ministre med ansvar for "Europa") mødes i dag for at påbegynde forberedelsen af ​​Det Europæiske Råd, der afholdes den 16.-17. december 2021. Punkter på dagsordenen omfatter kriseberedskab, en opdatering af EU's udvidelse og associeringsprocesser, gennemgang af status for forholdet mellem EU og Storbritannien og en "landespecifik" diskussion i forbindelse med den årlige retsstatsdialog samt en diskussion om Kommissionens arbejdsprogram for 2022.

Tirsdag (24. november) mødes EØS-Rådet (Island, Liechtenstein, Norge) for at vurdere vedtagelsen af ​​EU-lovgivningen og den finansielle mekanisme, som de betaler som deres bidrag til EU's økonomiske og sociale samhørighed. De vil også afholde en politisk debat om den nye industripolitik og vil afholde en uformel udveksling af synspunkter om Kina, Hviderusland og det strategiske kompas i margenen. 

ASEM-topmødet (Asien-Europa) finder sted torsdag og fredag ​​(26. november) i denne uge.

Torsdag vil Konkurrenceevnerådet af ministre med ansvar for det indre marked og industri blive inviteret til at vedtage en generel tilgang til både loven om digitale tjenester og loven om digitale markeder. Ministrene vil også afholde en orienterende debat om gennemførelsen af ​​genopretningsplanen for Europa. 

På fredag ​​fortsætter Konkurrenceevnerådet med fokus på forskning, primært den fremtidige styring af det europæiske forskningsrum; og rumfart, især rumtrafikstyring, vil diskussionen uden tvivl også overveje Ruslands anti-satellit missilangreb på en af ​​sine egne satellitter, men set som en demonstration af dets potentiale til at true europæiske satellitter. 

Europa-Parlamentets plenar- og udvalgsuge forude (tak, Europa-Parlamentet)

På grund af stigende COVID-19-tilfælde besluttede Formandskonferencen at godkende præsidentens forslag om at genindføre fjerndeltagelse og afstemning for MEP'er fra den 22. november.

plenum

Reform af EU's landbrugspolitik. På tirsdag skal MEP'erne give grønt lys til den nye fælles landbrugspolitik (CAP). Denne reformerede fælles landbrugspolitik sigter mod at være grønnere, mere retfærdig, mere fleksibel og gennemsigtig. Formanden for Udvalget om Landbrug og Parlamentets ordførere holder en pressekonference kl. 13. (debat og afstemning tirsdag)

COP26 Klimapagt. Efter aftalen indgået i Glasgow lørdag den 13. november efter to ugers forhandlinger, vil MEP'erne debattere resultatet af COP26-forhandlingerne onsdag morgen.

COVID-19. Parlamentet vil drøfte den nuværende situation med Kommissionen, fremtidige EU-tiltag og mere effektiv koordinering af medlemslandenes foranstaltninger i lyset af stigende COVID-19-tilfælde i hele EU. (mandag (22. november))

Situation i Hviderusland/oppositionsleder Sviatlana Tsikhanouskaya. Onsdag klokken 12.00 vil den hviderussiske oppositionsleder Sviatlana Tsikhanouskaya tale til MEP'erne. Tirsdag eftermiddag holder MEP'erne en separat debat med Rådet og Kommissionen om de sikkerhedsmæssige og humanitære konsekvenser af situationen i Belarus og ved grænsen til EU.

Retsstaten og grundlæggende rettigheder i Slovenien. Onsdag (24. november) vil MEP'erne vurdere mediefriheden og demokratiets tilstand i Slovenien, samt landets forsinkelse med at udpege en repræsentant til EU's anklagemyndighed.

EU-budgettet 2022. MEP'er er indstillet på at godkende aftalen mellem Parlamentets og Rådets forhandlere om næste års EU-budget, der understøtter prioriteter som sundhed, unge og klimaindsats. De aftalte tal er 169.5 mia. EUR i forpligtelsesbevillinger og 170.6 mia. EUR i betalingsbevillinger. (forhandling tirsdag, afstemning onsdag)

EU-topmødedebriefing med Charles Michel og Ursula von der Leyen. Plenarmødet vil gennemgå Det Europæiske Råd den 21.-22. oktober med præsidenterne Michel og von der Leyen. Emner, der sandsynligvis vil blive rejst af MEP'er, omfatter EU's reaktion på COVID-19, stigningen i energipriserne og retsstatssituationen i EU (tirsdag).

Udvalgene

Digitale markeder. Et lovudkast, der sigter mod at sætte en stopper for illoyal praksis fra store onlineplatforme (såkaldte "gatekeepere") og giver Kommissionen mulighed for at pålægge bøder for at sanktionere sådan adfærd, vil blive sat til afstemning i Udvalget for det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse (mandag) aften).

Del denne artikel:

Europa-Kommissionen

Executive Vice President Dombrovskis og kommissærerne Schmit og Dalli deltager i Rådet for beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugeranliggender

Udgivet

on

Koncerndirektør Valdis Dombrovskis (billedet), kommissær for job og sociale rettigheder Nicolas Schmit og ligestillingskommissær Helena Dalli, vil repræsentere Kommissionen ved Rådet for beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugeranliggender (EPSCO), der finder sted i dag (6. december) i Bruxelles.

Ministrene vil drøfte en generel holdning til kommissionens forslag vedr passende mindsteløn og til et direktiv vedr bindende løngennemsigtighed foranstaltninger. Ministrene vil også holde en debat om bæredygtigt arbejde og om efterårspakken i forbindelse med det europæiske semester 2022. Andre initiativer på dagsordenen er bl.a. ALMA (Sig, lær, mester, opnå), den Gruppe på højt niveau om fremtiden for social beskyttelse og velfærdsstaten, og revision af blandt andet EU's regler for social sikringskoordinering.

Desuden på baggrund af Kommissionens Ligestillingsstrategi 2020-2025 og den løbende implementering af Europæisk søjle for Sociale Rettigheder, vil ministrene afholde en debat om fremme af ligestilling mellem kvinder og mænd i samfundet og på arbejdsmarkedet, herunder kunstig intelligenss indvirkning på ligestilling mellem kønnene.

De vil også drøfte de opdaterede forslag til direktiver vedr ligebehandling og kønsbalance i selskabsbestyrelser. Endelig, da dette vil være den endelige EPSCO under det slovenske formandskab, vil det kommende franske formandskab fremlægge sit arbejdsprogram på områderne beskæftigelse og sociale anliggender. Du kan følge mødets offentlige session her.

reklame

Kommissærer Schmit og Dalli vil repræsentere Kommissionen ved pressekonferencerne, der følger morgen- og eftermiddagsmøderne kl 13h og 18hhv.

Del denne artikel:

Læs

Eurobarometer

Eurobarometer: Undersøgelse viser stærk støtte til euro, SURE og Recovery and Resilience Facility

Udgivet

on

Offentlig opbakning til euroen er stærk og stabil ifølge Europa-Kommissionens seneste Eurobarometer-undersøgelse. Et flertal af de adspurgte (78 %) i hele euroområdet mener, at euroen er god for EU. Desuden anser 69 % af dem, at euroen er positiv for deres eget land. Disse resultater tyder på den næsthøjeste støtte til euroen siden starten af ​​de årlige undersøgelser i 2002. Denne Eurobarometer-undersøgelse blev udført blandt omkring 17,600 respondenter fra de 19 medlemslande i euroområdet mellem 25. oktober og 9. november 2021.

Resultaterne viser også stærk støtte til det europæiske instrument for midlertidig støtte til at mindske arbejdsløshedsrisici i en nødsituation (SURE), hvor 82 % af de adspurgte er enige om relevansen af ​​at yde lån for at hjælpe medlemslandene med at holde folk i beskæftigelse. Ligeledes blev økonomisk støtte fra Recovery and Resilience Facility (RRF) positivt opfattet af 77 % af respondenterne. Endelig gik 65 % af de adspurgte ind for afskaffelsen af ​​en- og to-cent-mønter gennem obligatorisk afrunding af den endelige sum af indkøb til nærmeste fem øre. Eurobarometer-undersøgelsen er tilgængelig her.

Del denne artikel:

Læs

Forbrugerbeskyttelse

Forbrugerbeskyttelse: 2021-data om EU Rapid Alert System

Udgivet

on

Justitskommissær Didier Reynders fremlægger data om Kommissionens arbejde med produktsikkerhed og den EU Safety Gate Rapid Alert System. Friske data fra 2021 viser, at der i år indtil videre er blevet cirkuleret mere end 1,800 advarsler mellem medlemslandenes myndigheder på systemet. De fleste af disse advarsler vedrører motorkøretøjer eller relaterede produkter (27 %) og legetøj (19 %). Julelys og stearinlys har også løbende fået besked. De mest almindelige risici i forbindelse med farlige produkter i 2021 var skader (28 %) eller risici forårsaget af kemikalier (23 %).

Justitskommissær Didier Reynders sagde: "Takket være Safety Gate Rapid Alert System arbejder Europa-Kommissionen og de nationale forbrugermyndigheder sammen hver dag for at garantere, at de gaver, du giver til dine kære, er sikre. Dette er et meget konkret eksempel på samarbejde på EU-plan, som gavner forbrugerne.”

Når nationale myndigheder opdager et farligt produkt, sender de advarsler inden for sikkerhedsporten med information om produktet, en beskrivelse af risikoen og de foranstaltninger, som den økonomiske aktør har truffet eller bestilt af myndigheden, såsom fjernelse af produktet fra markedet. Som følge heraf følger andre myndigheder op på advarslen og træffer deres egne foranstaltninger og trækker det samme produkt tilbage på deres nationale markeder.

Det samlede antal handlinger, der er rapporteret om sikkerhedsporten, vokser år for år, hvilket bekræfter, at nationale myndigheder prioriterer forbrugernes sikkerhed. Kommissær Reynders' videobeskeder, hvori han giver illustrerede eksempler på farlige produkter, er tilgængelige på EbS. Alle advarsler kan findes online på EU sikkerhedsport.

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending