Følg os

Politik

Uge frem: Polen venter stort foran EUCO -topmødet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Det Europæiske Råd mødes til efterårstopmødet den 21. og 22. oktober. Regeringscheferne vil diskutere COVID-19, gøre status over den europæiske og bredere internationale situation, den digitale transformation og fremskridt med vigtige lovgivningsforslag (Digital Services Act og Digital Markets Act), hvordan de skal håndtere stigningen i energipriser, migration og eksterne forhold. Imidlertid vil situationen i Polen og udfordringen i forhold til EU -lovens forrang være truende stor.

Europa -Kommissionen har sagt, at den vil reagere hurtigt på afgørelsen fra Polens ulovligt konstituerede forfatningsdomstol. Europa -Parlamentet er igen i møde, og MEP'erne vil diskutere retsstatskrisen i Polen og den nylige afgørelse om EU -lovens forrang med polsk premierminister Mateusz Morawiecki og kommissionsformand Ursula von der Leyen.

EUCO vil sandsynligvis også være nervøs på grund af den seneste Twitter -tirade af Janez Janša, hvor han tweetede en konspirationsteori om MEP'ers links til George Soros. Besættelsen af ​​Soros er noget, han iøjnefaldende deler med Viktor Orban og Donald Trump. Tweets var målrettet en delegation af MEP'er, der besøgte Slovenien. Den hollandske premierminister Mark Rutte svarede: “Smagløst tweet af Janez Janša om MEP’er. Jeg fordømmer det på det kraftigste. Regeringen formidlede netop den samme følelse til den slovenske ambassadør i Haag. ”

Janša var ikke bange for at blive ved med at grave. Med henvisning til en kriminalreporter, Peter de Vries, der for nylig blev myrdet i Amsterdam, tweetede han tilbage, at ”Nå, Mark, @MinPres, spild ikke tid med ambassadører og mediefrihed i Slovenien. Beskyt dine journalister sammen med @SophieintVeld mod at blive dræbt på gaden. " 

Europa -Kommissionen vil genstarte deres høring om de finanspolitiske rammer. Oprindeligt lanceret i begyndelsen af ​​2020 blev den suspenderet over for Covid-19. 'Escape -klausulen' blev aktiveret under krisen for at muliggøre den nødvendige støtte i pandemiens værste fase.

I en nyere artikel med Der Spiegel Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, da han blev spurgt, om EU ville miste troværdigheden, hvis stabilitetsreglerne blev lettet yderligere, svarede han: "Du kan også miste troværdighed ved at holde dig til regler, der er blevet økonomisk meningsløse."

reklame

Det er klart, at EU får brug for yderligere offentlige investeringer for at hjælpe med finansieringen af ​​den grønne omstilling. I stedet for at tage en dogmatisk tilgang eller smide reglerne ud af vinduet, er det mere sandsynligt, at Kommissionen og medlemsstaterne tager en mellemvej, hvor de stadig sigter mod at opfylde 3% -underskuddet og 60% gæld til BNP -målet, men tager et mere nuanceret tilgang til tempo og vej mod disse mål. 

plenum

Ud over retsstatskrisen i Polen vil Europa-Parlamentet også diskutere Pandorapapirerne og konsekvenserne for bekæmpelse af hvidvaskning af penge, skatteunddragelse og undgåelse; FN's klimakonference i Glasgow (COP26) og Farm to Fork -strategien for mere bæredygtig mad, blandt andre emner. Vi finder også ud af, hvem der vinder årets Sakharov -pris.

Del denne artikel:

Energi

Ni EU-lande er imod en revision af energimarkedet som reaktion på høje priser

Udgivet

on

By

Tyskland, Danmark og syv andre EU-lande har modsat sig en revision af blokkens elmarked som reaktion på høje energipriser, et tiltag, som de sagde kunne øge omkostningerne ved at tilføje vedvarende energi til systemet på længere sigt forud for et møde med EU-ministre i dag (2. december), skriver Kate Abnett.

Energiministre fra EU's 27 medlemslande mødes på torsdag for at debattere deres reaktion på energipriserne, der steg til rekordniveauer i efteråret, da de stramme gasforsyninger kolliderede med den stigende efterspørgsel i økonomier, der er kommet sig efter COVID-19-pandemien.

I en fælles erklæring opfordrede de ni lande EU til at holde fast i sit nuværende energimarkedsdesign. Prislofter eller forskellige systemer til fastsættelse af nationale elpriser kan afskrække elektricitetshandel mellem EU-lande og underminere incitamenter til at tilføje billig vedvarende energi til systemet på lang sigt, sagde de.

"Vi kan ikke støtte nogen foranstaltning, der ville repræsentere en afvigelse fra konkurrenceprincipperne for vores el- og gasmarkedsdesign," sagde landene.

reklame

"At afvige fra disse principper ville underminere den omkostningseffektive dekarbonisering af vores energisystem, bringe overkommeligheden i fare og risikere forsyningssikkerhed."

Erklæringen blev underskrevet af Østrig, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Irland, Luxembourg, Letland og Holland.

EU-landene er gået i stykker over, hvordan de skal reagere på høje priser, med Spanien og Frankrig blandt dem, der søger en revision af EU's energiregler. Madrid har ført opfordringer til EU-landene om at købe gas i fællesskab for at danne strategiske reserver.

reklame

Andre regeringer er på vagt over for langvarige reguleringsreformer for at reagere på, hvad de siger, kunne være kortsigtede prisstigninger. Mange EU-lande har allerede indført midlertidige foranstaltninger, såsom tilskud til husholdninger og skattelettelser, for at sænke forbrugernes regninger.

Mens gaspriserne er trukket tilbage fra de rekordhøje niveauer, der blev registreret i begyndelsen af ​​oktober, er de stadig relativt høje i lande, herunder Holland, hvor priserne begyndte at stige igen i de seneste uger på baggrund af prognoser om koldt vejr.

Del denne artikel:

Læs

Regionsudvalget (RU)

Kvaliteten af ​​forskrifter afhænger af lokale input

Udgivet

on

Den Europæiske Unions debat om dens fremtid bør resultere i et dybere og mere systematisk samarbejde med lokale og regionale myndigheder, sagde Det Europæiske Regionsudvalg (RU) den 1. december i anbefalinger, der ligeledes opfordrede direkte høring af offentligheden til at blive en større del. af Unionens liv. Regionsudvalget, som samler guvernører, borgmestre og rådmænd fra hele EU, understregede behovet for, at et regionalt perspektiv bliver standard ved at foreslå, at når som helst EU vælger ikke at foretage en vurdering af lovgivningens indvirkning på regionerne, bør det forpligtet til at afgive en offentlig forklaring.

Anbefalingerne, som dækker hele processen med politikudformning fra dagsordensætning til implementering og evaluering, blev vedtaget få timer efter, at den franske præsident Emmanuel Macron fortalte medlemmerne af Det Europæiske Regionsudvalg, at regioner er "det bankende hjerte i europæisk demokrati" og sagde, med henvisning til lokale forvaltninger, at "de, der gør tingene, også skal udforme regler". Regionsudvalgets anbefalinger – indeholdt både i en udtalelse om "bedre lovgivning" og i en resolution om Europa-Kommissionens arbejdsprogram for 2022 – uddyber udvalgets mangeårige argument om, at regioner og byer skal have mere indflydelse på politikker, som de er forpligtet til. at implementere.

Anbefalingerne opfordrer f.eks. Kommissionen til at fremhæve den mangfoldighed af virkninger, som lovgivning kan have på regioner, og at inddrage regionale parlamenter tættere i politikudformningen, når et tidligt varslingssystem indikerer specifikke udfordringer for regioner. Regionsudvalgets ordfører for bedre lovgivning – Piero Mauro Zanin (IT/EPP), formand for regionalrådet i Friuli-Venezia Giulia, et regionalt parlament med lovgivende beføjelser – sagde: "Demokratisk valgte lokale og regionale myndigheder har stadig en begrænset indflydelse på udformning af den EU-lovgivning, de skal gennemføre: både de og Regionsudvalget skal have en større rolle i et system, der bør være baseret på forvaltning på flere niveauer.

Inddragelsen af ​​lokale og regionale myndigheder har potentiale til at være afgørende for at skabe mere gennemsigtige EU-love og holde niveauet af administrative byrder på et minimum. "Bedre regulering" betyder lovgivning af høj kvalitet: Ved at skabe merværdi og begunstige borgernes, virksomhedernes og interessenters deltagelse i processen kan det være drivkraften bag EU's genopretning og vækst." Zanins rapport opfordrede også EU til at gøre større brug af den nærhed, som lokale og regionale myndigheder har til borgerne, hvilket giver dem en "kapacitet til at fange, formidle og videreformidle borgernes bekymringer".

reklame

EU bør desuden udvikle en permanent mekanisme, der gør det muligt for borgerne at engagere sig i EU-anliggender. For at bidrage til konferencen om Europas fremtid har Regionsudvalget arbejdet sammen med lokale og regionale myndigheder om at afholde borgerpaneler om spørgsmål af central betydning for EU. Regionsudvalgets ønske om at bringe borgerpaneler på banen var tydeligt i Regionsudvalgets plenarmøde, hvor repræsentanter fra disse paneler sluttede sig til den tidligere formand for Det Europæiske Råd Herman Van Rompuy i en debat med Regionsudvalgets medlemmer om konferencen om Europas fremtid.

Europa-Kommissionen har i de seneste år givet og handlet på tilsagn om at reducere og forenkle lovgivningen og forbedre gennemsigtigheden. Regionsudvalget støttede Europa-Kommissionens initiativer og citerede især bidraget fra Fit for Future-platformen, der er oprettet for at vejlede indsatsen for at forenkle EU-lovgivningen og reducere relaterede unødvendige omkostninger, og Task Forcen om Subsidiaritet, Proportionalitet og "Doing Less More Efficiency". Det støttede også indførelsen af ​​en "gør ingen væsentlig skade"-tilgang til politikudformning, et princip, der især understøtter EU's grønne aftale, hvis formål er at gøre EU CO2050-neutral i XNUMX.

Zanins betænkning og Regionsudvalgets beslutning understregede imidlertid, at den indsats, der hidtil er gjort fuldt ud, ikke lever op til den nødvendige kvalitet i samarbejdet. Udvalget bebrejdede Europa-Kommissionen for ikke at tage tilstrækkeligt hensyn til de udfordringer, som specifikke regioner står over for, når de udarbejder lovgivning. Den sagde, at enhver "territorialt blind" tilgang - forårsaget af f.eks. fravær af subnationale data og mangel på subnationale analyser - risikerede at have "en negativ og varig indvirkning på Unionen som helhed, på ånden i samhørighed mellem territorier og på individers liv".

reklame

Regionsudvalget har selv forsøgt at forbedre kvaliteten af ​​politikudformningen ved at pilotere et projekt for at høste feedback om EU-lovgivning. Projektet Network of Regional Hubs – eller RegHubs – har indtil videre resulteret i rapporter om fordele og mangler ved EU-lovgivningen om grænseoverskridende sundhedspleje, landbrugsstøtte, luftkvalitet og offentlige indkøb, og det er nu et integreret element i EU's dagsorden for bedre regulering og i Fit for Future-platformen. Zanins udtalelse sagde, at feedbackmekanismen kunne bruges mere bredt og udvikles yderligere. Blandt de specifikke nyskabelser, som Regionsudvalget sagde, at det gerne ville se, er muligheden for, at regioner kan deltage i forhandlinger mellem Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet og EU-medlemsstaterne om sager, der mest fundamentalt berører regioner.

Del denne artikel:

Læs

Politik

EU vedtager nødforanstaltninger for at lette presset ved den hviderussiske grænse

Udgivet

on

I dag (1. december) har Kommissionen fremlagt et sæt asyl- og tilbagesendelsesforanstaltninger for at bistå Letland, Litauen og Polen med at håndtere nødsituationen ved EU's ydre grænse til Hviderusland. Foranstaltningerne er midlertidige og hævder at respektere grundlæggende rettigheder. 

'Ekstraordinær og exceptionel'

Foranstaltningerne vil gælde i en periode på 6 måneder, medmindre de forlænges eller ophæves, og vil gælde for ikke-EU-statsborgere, der irregulært er rejst ind i EU fra Hviderusland og omfatter: en forlænget registreringsperiode fra 3-10 dage til 4 uger, med en klagefrist på 16 uger; modtagelsesforhold, der dækker basale behov, herunder midlertidigt husly tilpasset sæsonens vejrforhold; en forenklet returproces. 

Artikel 78 (3)

reklame

Foranstaltningerne er omfattet af artikel 78, stk. 3, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde: "I tilfælde af, at en eller flere medlemsstater bliver konfronteret med en nødsituation, der er karakteriseret ved en pludselig tilstrømning af statsborgere fra tredjelande, vil Rådet, kan på forslag af Kommissionen vedtage foreløbige foranstaltninger til fordel for den eller de pågældende medlemsstater. Den træffer afgørelse efter høring af Europa-Parlamentet."

Kommissionen siger, at deres handling er i overensstemmelse med konklusionerne fra Det Europæiske Råd i oktober, hvor medlemslandene bad den om at fremsætte forslag til at hjælpe de lande, der grænser op til Hviderusland, med at håndtere det, som EU betragter som en "statsstøttet instrumentalisering af mennesker”.

'Vi er familie'

reklame

Vicepræsident Margaritis Schinas gjorde meget for at beskrive dagens forslag som en demonstration af europæisk solidaritet: "Forvaltningen af ​​EU's ydre grænser er ikke et spørgsmål, der kun vedrører dem, der af geografi er forpligtet til at beskytte det, det er et fælles kollektiv. ansvar."

Kommissær Johansson understregede, at EU stadig beskyttede grundlæggende rettigheder, men MEP'erne - som kun vil blive hørt om dette forslag - er allerede ved at give udtryk for deres bekymringer. 

Birgit Sippel, S&D (socialdemokratisk) talsmand for retlige og indre anliggender, sagde: "Vicepræsident Margaritis Schinas sagde i dag, at han ønsker at være ubønhørlig over for Hviderusland. Alligevel er de nødforanstaltninger, som Kommissionen foreslår, faktisk ubønhørlige over for sårbare mennesker, der søger beskyttelse. Tiltagene spiller også direkte i hænderne på de regeringer, der ønsker at bruge sårbare migranters situation til at sprede angst og frygt for en migrationskrise ved EU's grænser.”

Tineke Strik MEP, De Grønne/EFA-koordinator i Udvalget for Borgerlige Frihedsrettigheder, sagde: "Kommissionen har givet efter for det højreekstremistiske pres fra den polske regering og afpresning fra den hviderussiske diktator og kastet europæiske værdier til side. I stedet for at håndhæve EU's asyllovgivning og indlede overtrædelsesprocedurer, valgte Kommissionen at tillade Polens, Litauens og Letlands ulovlige praksis ved EU's grænser."

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending