Følg os

Politik

EU planlægger et nyt partnerskab med Golfen i 2022

DEL:

Udgivet

on

EU's højtstående repræsentant Josep Borrell sagde, at det var klart fra hans nylige besøg i Golfstaterne (Qatar, De Forenede Arabiske Emirater og Kongeriget Saudi -Arabien) at de gerne vil have en større tilstedeværelse fra EU i regionen. I dag (18. december) blev udenrigsministre enige om, at EU skulle etablere en delegation i Qatar.

Borrell meddelte også, at der ville være et EU -golfsamarbejdsråd i begyndelsen af ​​2022, og en fælles meddelelse om et "partnerskab med Golfen" skulle vedtages i første kvartal af 2022. 

Golfstaterne spiller ofte en central rolle i udenrigspolitiske spørgsmål, især forbindelserne til Taleban. Borrell sagde på pressemødet: "Hvis vi vil engagere os i Afghanistan, må vi hellere tage til Qatar."

"Qatar er det land med den højeste omsætning pr. Indbygger i verden", sagde Borrell, og EU kunne ledsage dem i at opbygge tillid og bidrage til den globale dagsorden om en lang række emner, herunder klima og digitalisering. 

reklame

På områdets mere bekymrende menneskerettighedsrekord sagde Borrell, at dette var et område, hvor vi kunne være uenige, men hvor EU kunne opbygge en dialog, hvilket gav et eksempel på Saudi -Arabien, hvor en menneskerettighedsdialog fandt sted for første gang nogensinde.

Baggrund

Tjenesten European External Action rapporterer, at den politiske og sikkerhedssituation i Golfen har vist nogle tegn på forbedringer i løbet af de sidste tolv måneder, men der er stadig spændinger. Samtidig har lande i regionen øget deres politiske og sikkerhedsprofiler i EU -nabolaget, mens EU har styrket sin diplomatiske tilstedeværelse i regionen og sit institutionelle engagement med disse lande. 

reklame

Golfstaterne er i stigende grad interesseret i et tæt samarbejde med EU om globale spørgsmål og regional sikkerhed. Ministre forventes at diskutere måder at fremme EU's engagement med regionen med særlig fokus på, hvad EU kan gøre for at hjælpe Golflandene med at opbygge tillid regionalt, især hvad angår den proces, der blev lanceret af Bagdad -konferencen om samarbejde og partnerskab (28. august 2021).

EU er også ivrig efter at opbygge et tættere partnerskab mellem EU og Golflandene for at fremme EU's globale dagsorden (grøn omstilling/klimaændringer, diversificering væk fra kulbrinter til bekæmpelse af ørkendannelse og vandressourceforvaltning, forbindelse, digital økonomi, bekæmpelse af pandemier eller støtte til multilateralisme og effektiv reaktion på voksende humanitære behov).

Del denne artikel:

coronavirus

Kommissionen godkender en ændring af den irske ordning for at kompensere lufthavnsoperatører i forbindelse med coronavirus-udbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt en ændring af en eksisterende irsk ordning for at kompensere lufthavnsoperatører for tab forårsaget af coronavirus-udbruddet og de rejserestriktioner, der er indført for at begrænse spredningen af ​​virussen. Det oprindelig ordning blev godkendt af Kommissionen i februar 2021 (SA.59709). Støtten består af tre foranstaltninger: i) en skadeserstatningsforanstaltning; ii) en støtteforanstaltning til støtte for lufthavnsoperatørerne i form af begrænsede støttebeløb; og (iii) en støtteforanstaltning til støtte for disse virksomheders udækkede faste omkostninger. Irland meddelte følgende ændringer af den eksisterende ordning: (i) en budgetforhøjelse til skadeserstatning med 87.5 mio. EUR; og (ii) en ændring af støtteberettigelseskriterierne for at yde begrænsede støttebeløb til at omfatte lufthavnsoperatører, der håndterer færre end 3 millioner passagerer om året, og for at øge budgettet for denne foranstaltning med 3.5 millioner EUR.

Kommissionen vurderede ændringen af ​​den første foranstaltning under Artikel 107 (2) (b) i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF), som giver Kommissionen mulighed for at godkende statsstøtteforanstaltninger ydet af medlemsstaterne for at kompensere virksomheder for den skade, der er direkte forårsaget af ekstraordinære hændelser, såsom coronavirus-udbruddet. Kommissionen fandt, at ordningen vil kompensere skader, der er direkte forbundet med coronavirus-udbruddet. Den fandt også, at foranstaltningen er forholdsmæssig, da den påtænkte erstatning ikke overstiger, hvad der er nødvendigt for at erstatte skaden. Med hensyn til ændringerne af foranstaltningen vedrørende begrænsede støttebeløb fandt Kommissionen, at de er i overensstemmelse med betingelserne i statsstøtten Midlertidig ramme som ændret den 18. november 2021.

Kommissionen konkluderede derfor, at ordningen, som ændret, er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler. Yderligere oplysninger om den midlertidige ramme og andre tiltag, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske konsekvenser af coronavirus-pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.100481 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

Executive Vice President Dombrovskis og kommissærerne Schmit og Dalli deltager i Rådet for beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugeranliggender

Udgivet

on

Koncerndirektør Valdis Dombrovskis (billedet), kommissær for job og sociale rettigheder Nicolas Schmit og ligestillingskommissær Helena Dalli, vil repræsentere Kommissionen ved Rådet for beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugeranliggender (EPSCO), der finder sted i dag (6. december) i Bruxelles.

Ministrene vil drøfte en generel holdning til kommissionens forslag vedr passende mindsteløn og til et direktiv vedr bindende løngennemsigtighed foranstaltninger. Ministrene vil også holde en debat om bæredygtigt arbejde og om efterårspakken i forbindelse med det europæiske semester 2022. Andre initiativer på dagsordenen er bl.a. ALMA (Sig, lær, mester, opnå), den Gruppe på højt niveau om fremtiden for social beskyttelse og velfærdsstaten, og revision af blandt andet EU's regler for social sikringskoordinering.

Desuden på baggrund af Kommissionens Ligestillingsstrategi 2020-2025 og den løbende implementering af Europæisk søjle for Sociale Rettigheder, vil ministrene afholde en debat om fremme af ligestilling mellem kvinder og mænd i samfundet og på arbejdsmarkedet, herunder kunstig intelligenss indvirkning på ligestilling mellem kønnene.

De vil også drøfte de opdaterede forslag til direktiver vedr ligebehandling og kønsbalance i selskabsbestyrelser. Endelig, da dette vil være den endelige EPSCO under det slovenske formandskab, vil det kommende franske formandskab fremlægge sit arbejdsprogram på områderne beskæftigelse og sociale anliggender. Du kan følge mødets offentlige session her.

reklame

Kommissærer Schmit og Dalli vil repræsentere Kommissionen ved pressekonferencerne, der følger morgen- og eftermiddagsmøderne kl 13h og 18hhv.

Del denne artikel:

Læs

Eurobarometer

Eurobarometer: Undersøgelse viser stærk støtte til euro, SURE og Recovery and Resilience Facility

Udgivet

on

Offentlig opbakning til euroen er stærk og stabil ifølge Europa-Kommissionens seneste Eurobarometer-undersøgelse. Et flertal af de adspurgte (78 %) i hele euroområdet mener, at euroen er god for EU. Desuden anser 69 % af dem, at euroen er positiv for deres eget land. Disse resultater tyder på den næsthøjeste støtte til euroen siden starten af ​​de årlige undersøgelser i 2002. Denne Eurobarometer-undersøgelse blev udført blandt omkring 17,600 respondenter fra de 19 medlemslande i euroområdet mellem 25. oktober og 9. november 2021.

Resultaterne viser også stærk støtte til det europæiske instrument for midlertidig støtte til at mindske arbejdsløshedsrisici i en nødsituation (SURE), hvor 82 % af de adspurgte er enige om relevansen af ​​at yde lån for at hjælpe medlemslandene med at holde folk i beskæftigelse. Ligeledes blev økonomisk støtte fra Recovery and Resilience Facility (RRF) positivt opfattet af 77 % af respondenterne. Endelig gik 65 % af de adspurgte ind for afskaffelsen af ​​en- og to-cent-mønter gennem obligatorisk afrunding af den endelige sum af indkøb til nærmeste fem øre. Eurobarometer-undersøgelsen er tilgængelig her.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending