Følg os

Europa-Kommissionen

Makrofinansiel bistand: EU udbetaler 125 millioner euro til Bosnien-Hercegovina og 50 millioner euro til Republikken Moldova

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa -Kommissionen har på vegne af EU gennemført endnu en udbetalingsrunde under 3 milliarder euro makrofinansiel bistandspakke til ti udvidelser and naboskabspartnere. Programmet er en konkret demonstration af EU's solidaritet med sine partnere for at hjælpe med at reagere på de økonomiske konsekvenser af COVID-19-pandemien. Kommissionen har udbetalt 125 millioner euro til Bosnien -Hercegovina og 50 millioner euro til Republikken Moldova. Denne støtte ydes gennem lån til meget gunstige renter. Med disse udbetalinger har EU med succes gennemført fem ud af de 10 MFA-programmer i COVID-3 MFA-pakken på 19 mia. Euro og udbetalt de første trancher til alle partnere. Kommissionen arbejder fortsat tæt sammen med resten af ​​sine Udenrigsministerier om rettidig implementering af de aftalte politikprogrammer. 

Del denne artikel:

Energi

Ni EU-lande er imod en revision af energimarkedet som reaktion på høje priser

Udgivet

on

By

Tyskland, Danmark og syv andre EU-lande har modsat sig en revision af blokkens elmarked som reaktion på høje energipriser, et tiltag, som de sagde kunne øge omkostningerne ved at tilføje vedvarende energi til systemet på længere sigt forud for et møde med EU-ministre i dag (2. december), skriver Kate Abnett.

Energiministre fra EU's 27 medlemslande mødes på torsdag for at debattere deres reaktion på energipriserne, der steg til rekordniveauer i efteråret, da de stramme gasforsyninger kolliderede med den stigende efterspørgsel i økonomier, der er kommet sig efter COVID-19-pandemien.

I en fælles erklæring opfordrede de ni lande EU til at holde fast i sit nuværende energimarkedsdesign. Prislofter eller forskellige systemer til fastsættelse af nationale elpriser kan afskrække elektricitetshandel mellem EU-lande og underminere incitamenter til at tilføje billig vedvarende energi til systemet på lang sigt, sagde de.

"Vi kan ikke støtte nogen foranstaltning, der ville repræsentere en afvigelse fra konkurrenceprincipperne for vores el- og gasmarkedsdesign," sagde landene.

reklame

"At afvige fra disse principper ville underminere den omkostningseffektive dekarbonisering af vores energisystem, bringe overkommeligheden i fare og risikere forsyningssikkerhed."

Erklæringen blev underskrevet af Østrig, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Irland, Luxembourg, Letland og Holland.

EU-landene er gået i stykker over, hvordan de skal reagere på høje priser, med Spanien og Frankrig blandt dem, der søger en revision af EU's energiregler. Madrid har ført opfordringer til EU-landene om at købe gas i fællesskab for at danne strategiske reserver.

reklame

Andre regeringer er på vagt over for langvarige reguleringsreformer for at reagere på, hvad de siger, kunne være kortsigtede prisstigninger. Mange EU-lande har allerede indført midlertidige foranstaltninger, såsom tilskud til husholdninger og skattelettelser, for at sænke forbrugernes regninger.

Mens gaspriserne er trukket tilbage fra de rekordhøje niveauer, der blev registreret i begyndelsen af ​​oktober, er de stadig relativt høje i lande, herunder Holland, hvor priserne begyndte at stige igen i de seneste uger på baggrund af prognoser om koldt vejr.

Del denne artikel:

Læs

Biodiversitet

European Business and Nature Summit strømliner biodiversitet til erhvervslivet

Udgivet

on

I dag (1. december) samles politikere og virksomhedsledere på højt niveau på European Business & Nature Summit at opskalere erhvervsindsatsen for naturen forud for den afgørende FN's biodiversitetskonference (COP 15) i foråret 2022. Arrangeret af EU [e-mail beskyttet] perron af Europa-Kommissionen og andre partnere, har topmødet til formål at styrke den voksende bevægelse af virksomheder på tværs af Europa og videre, som sætter naturen og mennesker i centrum for deres genopretningsstrategier.

European Green Deal Executive Vice President Frans Timmermans sagde: "Mens klimakrisen bliver behandlet med hast, er biodiversitetskrisen og truslen om økocid endnu ikke kommet højt nok på den globale dagsorden. Virksomheder erkender i stigende grad, at det haster med at handle, og jeg opfordrer dem til at udtale sig om risikoen for tab af biodiversitet. At genoprette vores forhold til naturen vil afværge økonomiske tab, skabe nye job og sikre en beboelig planet for fremtidige generationer."

Miljø-, hav- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: "Virksomheder er en afgørende løftestang i den systemomspændende ændring, der skal ske, hvis vi skal have et stabilt klima og en levende planet, hvor alle kan trives. Jeg regner med, at de vil drive ambitionen om en global biodiversitetsramme, der skal vedtages på Biodiversity COP15, med øget biodiversitetsfinansiering og tilstrækkelig mainstreaming af biodiversitet i alle sektorer."

Topmødet byder på frontløbende virksomheder og finansielle institutioner, der deler erfaringer, eksempler på bedste praksis og initiativer, der har til formål at integrere naturkapital og biodiversitet i virksomhedernes beslutningstagning, og opfordrer andre til at deltage. Arrangementet inviterer nye underskrivere til Finansiering til Biodiversitetsløfte opfordrer globale ledere til at vende naturtab inden for dette årti og forpligter sig til at beskytte og genoprette biodiversiteten gennem deres finansieringsaktiviteter og investeringer. Disse nye underskrivere vil booste gruppen af ​​75 finansielle institutioner, der repræsenterer aktiver på 12 billioner euro. Mere information findes i nyhed.

reklame

Del denne artikel:

Læs

Europa-Kommissionen

Brint: Europas industri udruller brintprojekter i massiv skala

Udgivet

on

European Clean Hydrogen Alliance har annonceret en pipeline af projekter, som europæisk industri påtager sig for at udrulle den europæiske brintøkonomi i stor skala. Med over 750 projekter er pipelinen et vidnesbyrd om størrelsen og dynamikken i den europæiske brintindustri. Projekter spænder fra ren brintproduktion til dens anvendelse i industri, mobilitet, energi og bygninger. De er placeret i alle fire hjørner af Europa. Formålet med projektpipelinen er at give et overblik over brintprojekter, at fremme fremkomsten af ​​en europæisk brintindustri ved at muliggøre netværk og match-making, at profilere projekter og give dem synlighed, herunder med potentielle investorer. 

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Rent brint spiller en nøglerolle i den grønne omstilling af vores europæiske industri. Vores opskrift til at støtte storstilet udbredelse af rene brintteknologier inden 2030 består af investeringer, en understøttende lovgivningsramme og fremme af partnerskab mellem industri, regeringer og civilsamfundet. Gennem European Clean Hydrogen Alliance har vi udviklet en pipeline af innovative, levedygtige investeringsprojekter langs brintværdikæden, som vi udgiver i dag. Mere end 600 projekter er planlagt til at gå i drift inden 2025. Jeg er overbevist om, at disse banebrydende innovationer vil hjælpe os med at opfylde vores klimamålsætninger, styrke vores industrielle modstandskraft og teknologiske lederskab og bidrage til jobskabelse."

Den Europæiske Alliance for Rent Brint blev oprettet af Kommissionen i juli 2020 til støtte for EU's brintstrategi, med det formål at stimulere udbredelsen af ​​ren brintproduktion og -anvendelse i Europa. En af dets hovedopgaver er at udvikle en investeringsdagsorden og pipeline af investeringsprojekter, der præsenteres i dag under Brint forum. Alliancen offentliggjorde også en rapport, der identificerer barrierer for udbredelsen af ​​rent brint og mulige afbødende foranstaltninger. Det har i øjeblikket over 1500 medlemmer. Det Alliance projekt pipeline er baseret på en samling af projekter fra medlemmer af European Clean Hydrogen Alliance, som efterfølgende blev vurderet af Kommissionen ud fra et sæt veldefinerede kriterier, herunder reduktion af drivhusgasemissioner, minimumsstørrelse og projektmodenhed. Rørledningen er søgbar efter projekttype, lokation, virksomhed og startdato. Mere information om Alliancen her.

reklame

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending