Følg os

Politik

Uge frem: Polen, Pandora og priser

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Denne uge sluttede med, at Polens forfatningsdomstol (stort set en lake fra den PiS-ledede regering), skubbede atomknappen til forrang for EU-lovgivningen. I modsætning til Brexit er dette et eksistentielt spørgsmål for EU og kræver en alvorlig og utvetydig reaktion. Det vil være nummer et-spørgsmål for regeringschefer, når de mødes om to ugers tid, hvis der ikke sker en mirakuløs vending mellem nu og Det Europæiske Råd den 21.-22. Oktober.

Da det bare var Ungarn - tidligere loyale medlemmer af Det Europæiske Folkeparti - var der ikke den samme følelse af hastende karakter blandt ledere. Orban kunne også lide at tage tingene til randen, men derefter tage et skridt tilbage. Polen fulgte Ungarns ledelse, men har fulgt dets logik til enden ved at sætte spørgsmålstegn ved traktaternes forrang frem for den polske forfatning.

Farvel Babiš?

reklame

Dette kan være et sandhedens øjeblik, vi ser andre kigge mod Orban, ligesom Sloveniens Janša og den tjekkiske premierminister Babiš indtager lignende 'stærke mand' -holdninger. Farerne ved passivitet bliver mere bekymrende end handling. Parlamentsvalg i Tjekkiet i dag og i morgen viser, om Babiš er blevet beskadiget af afsløringerne i Pandorapapirerne, at han har købt en fransk ejendom på 22 millioner dollars via skalvirksomheder og ikke har erklæret det, hvilket han er juridisk forpligtet til at gøre som parlamentsmedlem. 

Topmøde mellem EU og Ukraine

Et andet navn, der dukkede ud af Pandoras æske, var ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyy. Tirsdag (12. oktober) finder topmødet mellem EU og Ukraine sted i Bruxelles og kan være en lejlighed til at spørge om, hvad papirerne afslører om hans forhold til chefen for Ukraines efterretningsagentur, Ivan Bakanov.

reklame

Energipriser

Onsdag (13. oktober) annoncerer Kommissionen en værktøjskasse med foranstaltninger, som stater kan tage for at hjælpe borgere og virksomheder med at håndtere den seneste stigning i energipriserne. Kommissionens forslag vil indeholde foranstaltninger, der hurtigt kan træffes - og som er i overensstemmelse med EU -lovgivningen - herunder at tillade direkte betalinger til dem, der har størst risiko for energifattigdom, nedskæring af energiafgifter, overførsel af afgifter til generel beskatning. Energikommissær Kadri Simson sagde: ”Den umiddelbare prioritet bør være at afbøde sociale påvirkninger og beskytte sårbare husstande og sikre, at energifattigdom ikke forværres. Højere end forventet ETS -indtægter giver plads til at gøre det. ”

En ende på pølsekrigene? 

Forslag fra Storbritannien om at svare på Storbritanniens trussel om at indføre beskyttelsesforanstaltninger vil blive foreslået onsdag. Šefčovič vil fremsætte fire ikke-papirer, som han siger vil medføre store ændringer. Papirerne vedrører medicin, sanitær og fyto-sanitær overvågning, told og en måde at forbedre demokratisk styring af Nordirlands protokol.  

Men Brexit er en flerhovedet hydra, ikke før er et hoved blevet skåret af, end et andet ser ud. Forhandlinger om Gibraltar om formalisering af den nuværende rammeaftale, der er aftalt mellem Spanien og Storbritannien på klippen, siden Storbritannien forlod, vil blive fastlagt i et mere formelt retsgrundlag, forhandlingerne mellem EU og Storbritannien starter på mandag. 

Læg dertil et fiskeriråd, hvor kvoter vil blive diskuteret og dødvandet mellem Frankrig og Jersey (UK Crown Dependency) over licenser, og det er let at se, at denne vil køre og køre - ledsaget af krigeriske overskrifter i britisk presse uden tvivl.

Vi har også 'European Week of Regions and Cities': Den fire dage lange begivenhed for byer og regioner strutter deres europæisk finansierede projekter for at skabe job, vækst, mere bæredygtig transport, et renere miljø og afslutte verdens fattigdom (nå, ikke det sidste ).

Europa -Parlamentet (med tilladelse fra Europa -Parlamentet)

Klimaændringer/COP26. Forud for FN's klimakonference i november i Glasgow (COP26) vil miljøudvalget stemme om deres input til EU -holdningen. MEP'er forventes at kræve mere ambitiøse 2030 -emissionsreduktionsmål og mere klimafinansiering til udviklingslandene. COP26 vil være den første mulighed for at gøre status over implementeringen af ​​Parisaftalen (tirsdag).

Mediefrihed/SLAPP'er. Borgerlige frihedsrettigheder og juridiske udvalg vil foreslå foranstaltninger til at styrke mediefrihed og pluralisme i EU ved at dæmme op for fænomenet irriterende retssager, der har til formål at tavse journalister, NGO'er og civilsamfund. Parlamentets forslag vil indgå i de kommende kommissionsinitiativer mod SLAPP'er (torsdag (14. oktober)).

Retsstatsprincippet/Slovenien. En delegation fra borgerlige frihedsrettigheder vil rejse til Ljubljana for at vurdere situationen vedrørende retsstatsprincippet og mediefrihed i landet. MEP'er vil møde NGO'er, repræsentanter fra den akademiske verden, regeringsombudsmanden, journalister, statsanklagere og embedsmænd på højt niveau. Delegationen holder et pressemøde i slutningen af ​​missionen (onsdag til fredag).

Roaming. Et forslag om forlængelse af de nuværende EU -regler med ti år om afslutning af roaminggebyrer, der udløber i 2022, vil blive stemt om i Industriudvalget. Den fornyede lovgivning ville også give rejsende den samme mobilnetværkskvalitet og -hastighed som derhjemme og bedre mobiladgang til beredskabstjenester for handicappede (torsdag).

Europæisk kritisk infrastruktur. Borgerlige frihedsudvalg vil stemme om et lovgivningsforslag for bedre at beskytte EU's kritiske infrastruktur for væsentlige tjenester såsom energi, transport og drikkevand. Reglerne ville hjælpe EU -landene med at forhindre, modstå og komme sig efter forstyrrende hændelser, såsom naturkatastrofer, terrorisme eller nødsituationer fra folkesundheden (mandag).

Sakharov -prisen i 2021. De tre sidste kandidater til Sakharov -prisen for tankefrihed i 2021 vil blive udvalgt af udenrigsanliggender og udviklingsudvalg i en fælles afstemning (torsdag). Alexei Navalny, nomineret af EPP og Renew Europe, er i øjeblikket bookmakerens favorit. 

2021 Daphne Caruana Galizia -pris for journalistik. Parlamentet vil uddele den første Daphne Caruana Galizia -pris for fremragende journalistisk arbejde baseret på EU's principper og værdier. EP -præsident David Sassoli åbner prisoverrækkelsen (torsdag).

Forberedelser i plenum. Politiske grupper vil forberede plenarforsamlingen 18.-21. Oktober, hvor MEP'er vil redegøre for deres forventninger til Det Europæiske Råd (21.-22. Oktober) og stemme om resolutioner om Pandorapapirerne og gennemsigtighed i udvikling, køb og distribution af COVID-19 vacciner. De vil debattere og stemme om FN COP26 i Glasgow, 2022 EU -budget, Farm to Fork -strategi og de økonomiske og sociale politikker i eurozonen.

Europa-Parlamentet

Kommer op: Retsstaten i Polen, klima, madstrategi

Udgivet

on

MEP'erne vil behandle bekymringer over retsstaten i Polen og stemme om en klimaopløsning forud for COP26-konferencen under plenarmødet den 18.-21. Oktober, EU-anliggender.

Retsstatsprincippet i Polen

Tirsdag (19. oktober) vil MEP'er debattere dommen i Polens forfatningsdomstol, der udfordrer europæisk lovs forrang frem for polsk lov med den polske premierminister Mateusz Morawiecki og Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen. Medlemmerne stemmer om en beslutning torsdag. Onsdag (20. oktober) vil MEP'er diskutere det polske næsten totale abortforbud, der trådte i kraft i januar 2021.

reklame

FNs klimakonference

MEP'er forventes at kræve mere ambitiøse globale emissionsreduktioner forud for COP26 FN's klimakonference i Glasgow i november. Debatten finder sted onsdag og afstemning om en beslutning torsdag (21. oktober).

Farm to Fork-strategi

reklame

I dag (18. oktober) er MEP'erne indstillet til at byde velkommen  Farm to Fork-strategi der sigter mod at gøre det europæiske fødevaresystem fair, sundt og miljøvenligt.

Pandora papirer

Torsdag vil MEP'erne stemme om en beslutning, der fordømmer den massive skatteunddragelse, Pandora -papirundersøgelsen afdækkede.

Vinder af Sakharovprisen

Vinderen af ​​Sakharov -prisen for tankefrihed i 2021 afgøres af parlamentets præsident David Sassoli og de politiske gruppeledere onsdag. Årets finalister er afghanske kvinder, den bolivianske politiker Jeanine Áñez og den russiske aktivist Alexei Navalny.

Vacciner mod covid-19

MEP'er vil fremlægge deres krav om mere gennemsigtig udvikling af vacciner, indkøb og distribution af vacciner i fremtiden i en beslutning, der skal stemmes på torsdag.

Også på plenarmødet

  • Forventninger til EU-topmødet 21.-22. Oktober om Covid-19, vaccination, digital strategi.
  • Anbefalinger om beskyttelse af arbejdstagere mod asbest
  • Opdaterede motorforsikringsregler for at sikre bedre beskyttelse og ligebehandling af EU -borgere
  • Metanemissioner
  • Forbindelserne mellem EU og Taiwan
  • EU-budget for 2022

Følg plenarmødet 

Læs

Europa-Parlamentet

En fælles oplader: bedre for forbrugere og miljøet

Udgivet

on

EU planlægger at gøre livet lettere for forbrugerne og reducere spild ved at gøre USB-C til den fælles oplader til smartphones og andre mobile enheder, Samfund.

At skulle bruge forskellige USB -kabler til at oplade vores smartphones, tablets eller kameraer kan være frustrerende. EU ønsker at gøre dette til en fortid, gøre livet lettere og reducere e-affald. For at finde ud af, hvad det fælles opladerforslag handler om, talte vi med formanden for Parlamentet, Anna Cavazzini forbrugerbeskyttelsesudvalg. Læs resuméet af a Facebook live-interview nedenfor.

Det fælles opladerforslag

reklame

"Europa -Parlamentet har presset i 10 år på en standard, så vi ikke længere har brug for masser af kabler, bare en," sagde Cavazzini. Europa -Kommissionen forsøgte at bringe virksomheder ombord via frivillige aftaler, som delvist fungerede. Det er dog ikke alle virksomheder, der er enige, og derfor har Kommissionen endelig foreslået lovgivning om en fælles standard for opladere.

Hvad betyder dette for forbrugerne?

Forslaget består af to dele: en er en fælles standard for kabler og enheder, hvilket betyder, at de ville kunne udskiftes i fremtiden. Dette er godt for forbrugerne, da de vil kunne oplade deres enheder med et hvilket som helst kabel.

reklame

Den anden del handler om adskillelse. "Hvis jeg køber en ny telefon, får jeg ofte automatisk et nyt kabel," sagde Cavazzini. "I fremtiden vil telefoner og enheder ikke længere automatisk blive solgt med kabler, og det vil reducere elektronisk spild." Det ville betyde, at forbrugerne skulle købe kablet separat. Men da de fleste mennesker allerede har kabler, bør dette ikke indebære store omkostninger.

Hvornår kan vi forvente den fælles oplader i EU?

Reglerne kunne tidligst træde i kraft i 2024. Cavazzini håber, at Parlamentet vil afslutte arbejdet med forslaget og nå til enighed med Ministerrådet, som samlovgiver med Parlamentet inden udgangen af ​​2022. Lande vil derefter have to år for at gennemføre loven.

Parlamentets ideer

Selvom arbejdet med forslaget ikke officielt er startet i Parlamentet, har nogle MEP'er allerede opfordret til, at alle enheder inkluderes. "Kommissionens forslag indeholder en masse enheder, men for eksempel ikke e-læsere," sagde Cavazzini. Andre MEP'er siger, at lovgivningen skal være fremtidssikker, f.eks. Under hensyntagen til trådløs opladning.

Vil dette kvæle innovation?

Ifølge MEP bringer branchen ofte frem det argument, at lovgivning kan hæmme innovation. "Jeg kan ikke se det," sagde hun. "I forslaget hedder det, at hvis der dukker en ny standard op, der er bedre end USB-C, kan vi tilpasse reglerne."

Hvor meget vil e-affald reduceres?

Der er forskellige skøn, men et tal, der ofte nævnes, er cirka 1000 tons om året. ”Elektronisk affald er den hurtigst voksende affaldsstrøm i EU. Hvis vi virkelig vil implementere Green Deal og bremse vores brug af ressourcer, er vi nødt til at trække alle stop ud, ”sagde Cavazzini.

Baggrund

Efter et årti med presset fra Parlamentet, Kommissionen fremlagt et forslag om den fælles oplader i september 2021. Det ville gøre USB-C til standardporten for alle smartphones, tablets, kameraer, hovedtelefoner, bærbare højttalere og håndholdte videospilkonsoller.

Find ud af mere 

Læs

Europæiske valg

Tyske SPD, Grønne og FDP -ledere ønsker formelle koalitionsforhandlinger

Udgivet

on

By

Ledere fra Tysklands center-venstre socialdemokrater (SPD) og to mindre partier vil anbefale deres partier at gå i formelle koalitionsforhandlinger og har aftalt en køreplan for forhandlinger, sagde SPD-kanslerkandidat Olaf Scholz fredag ​​(15. oktober), skriver Paul Carrel, Andreas Rinke, Holger Hansen, Maria Sheahan og Sarah Marsh, Reuters.

Socialdemokraterne, der kom først ved sidste måneds valg, de grønne og de forretningsvenlige fridemokrater (FDP) sagde, at undersøgende samtaler om, hvorvidt de havde nok tilfælles til at danne regering sammen, havde været konstruktive.

"En ny start er mulig med de tre parter, der kommer sammen," sagde Scholz på et pressemøde.

reklame

FDP -leder Christian Lindner sagde, at koalitionen "trafiklys" - opkaldt efter partifarverne i SPD, FDP og De Grønne - var en "mulighed".

"Hvis sådanne forskellige partier kunne blive enige om fælles udfordringer og løsninger, så ville det være en mulighed for at forene vores land," sagde han, "en chance for at en mulig koalition kunne være større end summen af ​​dens dele."

Det ville være første gang, at en sådan "lyskryds" koalition blev styret på føderalt niveau og ville sætte en stopper for 16 års styre af de konservative under forbundskansler Angela Merkel.

reklame

"Vi er nu overbeviste om, at der ikke har været en mulighed som denne for at modernisere samfundet, økonomien og regeringen i meget lang tid," sagde Lindner til pressemødet.

Alle tre parter forventes at afgive en beslutning i dag (18. oktober) om, hvorvidt de vil fortsætte forhandlingerne, siger Scholz.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending