Følg os

Asylpolitik

Ny pagt om migration og asyl: Endelig vedtagelse af revideret EU -blåkort for at tiltrække højtuddannede arbejdere til Europa

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I dag (7. oktober) vedtog Rådet nye regler for indrejse og ophold for højtuddannede arbejdstagere uden for EU efter positiv afstemning fra MEP'erne den 15. september. Dette markerer den endelige vedtagelse af de nye regler, som medlemsstaterne skal gennemføre inden for to år efter offentliggørelsen i EUT. Under revideret Blue Card-direktivet, vil højtuddannede arbejdere lettere kunne bevæge sig mellem EU -medlemsstaterne og have større fleksibilitet til at ændre deres stilling eller arbejdsgiver i EU. Krav til løn, ansættelsesvarighed og anerkendelse af færdigheder og kvalifikationer vil blive forenklet, og nye regler vil gøre det lettere for familiemedlemmer til EU -blåkortindehavere at komme til EU. Endelig vil højt kvalificerede modtagere af international beskyttelse nu være berettiget til at ansøge om et blå EU -kort. Som et af hovedmålene for Ny pagt om migration og asyl, vil den nye ordning tiltrække nye færdigheder og talenter, som EU har brug for, og ved at tilvejebringe en juridisk vej for arbejdstagere til EU vil det også bidrage til at håndtere irregulær migration. Flere oplysninger om de nye regler er tilgængelige her.

Del denne artikel:

Asylpolitik

Ny pagt om migration og asyl: Rapportering om udviklingen og intensivering af kampen mod udnyttelse af migranter

Udgivet

on

Et år efter vedtagelsen af ​​forslaget til en ny pagt om migration og asyl fremlægger Kommissionen i dag en Rapport om migration og asyl. Kommissionen vedtager også en fornyet EU's handlingsplan mod migrantersmugling og en Meddelelse om anvendelsen af ​​direktivet om sanktioner for arbejdsgivere. Som en del af den omfattende tilgang til migration under Ny pagt om migration og asyl, tager disse initiativer sigte på at forhindre organiseret udnyttelse af migranter og reducere uregelmæssig migration i overensstemmelse med den nye pagts mål om at fremme bæredygtig og ordnet forvaltning af migration. Initiativerne vil tage fat på både vedvarende udfordringer ved afvikling af organiserede kriminelle grupper samt behovet for at tilpasse sig nye udfordringer, herunder statsstøttet migrantersmugling, som reaktion på situationen ved EU's ydre grænser til Hviderusland.

Fremme af vores europæiske livsstil Næstformand Margaritis Schinas sagde: ”I sidste uge var det et år siden, at vi lagde vores forslag på bordet om en ny pagt om migration og asyl. Selvom fremskridtene med deres vedtagelse har været smertefuldt langsomme, er migrationsudfordringer på samme tid fortsat opstået i nye og gamle former. Fra fortsat pres i det centrale Middelhav, til en forværret situation i Afghanistan og nyt pres på vores østlige grænser, viser alle disse udviklinger det tvingende behov for en bæredygtig europæisk asyl- og migrationsramme. Pagtforslagene, hvis de vedtages, kan i høj grad forbedre medlemsstaternes mulighed for at håndtere en lang række spørgsmål, der i øjeblikket står over for. Og hvis vi har lært noget i de seneste år, burde det være, at det ikke er en mulighed at flyve solo om disse spørgsmål. Nu er det tid til at komme sammen om løsninger. ”

Kommissær for indenrigsanliggender Ylva Johansson sagde: ”Vi har gjort vigtige fremskridt med den nye pagt om migration og asyl, og de seneste begivenheder understreger, at det haster med at gøre fremskridt med vores omhyggeligt afbalancerede forslag: screeningen og Eurodac -forslag giver mulighed for korrekt kontrol af alle dem, der ankommer til EU, mens de bliver komplimenteret af vores forslag om solidaritet. At blive enige om vores genbosættelsesrammeregulering vil hjælpe Europa med at få en stærkere stemme på den globale scene ved at vise, hvordan vi og medlemsstaterne praktisk talt tilbyder beskyttelse til mennesker i nød. Vi har balance, nu har vi brug for levering. ”

Rapport om migration og asyl: Ny pagt, et år senere

reklame

Dagens rapport gør status over de opnåede fremskridt og centrale udviklinger i migrations- og asylpolitikken i løbet af det sidste halvandet år, identificerer de centrale udfordringer og fremhæver udsigterne for fremskridt og fastlægger de trin, der vil føre til en mere robust, levedygtig og fair migrations- og asylpolitik.

Det dækker alle aspekter af migrationsstyring. Den indeholder en status over migrationsbevægelser, gør status over pandemiens indvirkning, dækker EU -agenturers indsats vedrørende grænseforvaltning og asyl, den løbende støtte, som Kommissionen yder medlemsstaterne under pres, finansiering og spørgsmålet om uautoriserede bevægelser inden for EU. Det fremhæver EU's umiddelbare reaktion på situationen i Afghanistan, EU's støtte til Grækenland og reaktionen på ankomster fra Hviderusland. Det indeholder detaljer om fremskridtene med at styrke de lovgivningsmæssige rammer og giver et fuldt overblik over samarbejdet med partnerlande på grundlag af den nye tilgang i pagten. Rapporten ser også på fremskridt inden for integration og inklusion.

EU har taget mange tiltag for at forbedre sin kapacitet til at leve op til de udfordringer, som migrationsstyring er under udvikling. Hurtige og konstruktive fremskridt med de lovgivningsmæssige sager under den nye pagt er nu afgørende og vil tjene til yderligere at styrke Europas evne til at beskytte dets grænser, modtage dem, der har ret til at komme under humane forhold samt behandle dem, der ikke nyder denne ret med værdighed i overensstemmelse med EU's værdier og principper.

reklame

Fornyet EU-handlingsplan mod migrantsmugling (2021-2025)

Forebyggelse og bekæmpelse af migrantersmugling er et centralt strategisk mål for Ny pagt om migration og asyl og EU's strategi for sikkerhedsunionen der kræver kontinuerligt internationalt samarbejde og koordinering. Bygger på de fremskridt, der blev gjort af den første EU-handlingsplan mod migrantersmugling (2015-2020), vil Kommissionen i samarbejde med den højtstående repræsentant:

 • Udvikle Operationelle partnerskaber mod smugling med konkrete værktøjer som en del af omfattende, afbalancerede, skræddersyede og gensidigt fordelagtige migrationspartnerskaber, der yderligere bygger på tillid og gensidigt samarbejde.
 • Videreudvikle alle operationelle, juridiske, diplomatiske og finansielle værktøjer til rådighed for EU for at reagere på instrumentalisering af irregulær migration af statslige aktører, herunder ved at træffe konsekvensforanstaltninger på forskellige politikområder, f.eks. visum, handel, udvikling, økonomisk bistand og andre. Den delvise suspension af Visa -faciliteringsaftale med Hviderusland, som Kommissionen foreslår i dag, er et eksempel på sådanne foranstaltninger.
 • Forbedre implementeringen af retlige rammer for sanktionering smuglere; herunder gennem FN's protokol om smugling af migranter ad land, til vands og i luften, som supplement til FN's konvention mod grænseoverskridende organiseret kriminalitet og, inden for EU, 'Facilitators -pakken'.
 • Forbedre implementeringen af ​​det juridiske rammer for beskyttelse mod udnyttelse; herunder Direktiv mod menneskehandel, Direktiv om ofrenes rettigheder, Opholdstilladelsesdirektiv og Arbejdsgivers sanktionsdirektiv.
 • Svare udviklende online praksis og værktøjer, der letter smugling, gennem forstærket operativt samarbejde og informationsudveksling mellem nationale myndigheder og EU -agenturer.
 • Forøg forskning og dataindsamling for en bedre forståelse af migrationstendenser, kriminelle netværks art og omfang, virkningen af ​​politikker til bekæmpelse af smugling og kriminelle netværks 'modus operandi'.

Kommunikationsrapportering om anvendelsen af ​​direktivet om sanktioner for arbejdsgivere

Ulovlig beskæftigelse er et centralt incitament til ulovlig migration. Det skader både fra et menneskeligt og et økonomisk perspektiv, udsætter mennesker for risici for udnyttelse samt fører til tab i de offentlige finanser og nedbringer individuelle og sociale rettigheder.

Arbejdsgivers sanktionsdirektiv giver en europæisk lovramme til forebyggelse og reaktion på ulovlig ansættelse af irregulære migranter. Dagens rapport identificerer handlinger til forbedring af direktivets gennemførelse, for at imødegå medlemsstaternes ineffektive anvendelse af reglerne om sanktioner, beskyttelsesforanstaltninger og inspektioner for at opdage voldelige arbejdsgivere og beskytte migranter mod udnyttelse. For at støtte medlemsstaterne med at forbedre gennemførelsen af ​​de almindeligt vedtagne EU -regler vil Kommissionen:

 • Fremme dialog med medlemsstaternes myndigheder og forskellige interessenter, herunder gennem relancering af sin dedikerede ekspertgruppe for irregulær migration om beskæftigelsesdirektivet i 2021.
 • Support deling af god praksis ved at samarbejde med interessenter som nationale arbejds- og immigrationsmyndigheder, fagforeninger, civilsamfundsorganisationer, arbejdsmarkedets parter, internationale organisationer og den europæiske platform om at tackle sort arbejde.
 • Løbende overvåge implementeringen i direktivet og fokusere på dets effektive håndhævelse, iværksætte overtrædelsesprocedurer, hvis det er relevant.

Ved udgangen af ​​2022 vil Kommissionen implementere de foranstaltninger, der er præsenteret i meddelelsen, og rapportere om resultaterne i den næste gennemførelsesrapport, der forfalder i 2024. I lyset af de opnåede fremskridt vil Kommissionen derefter overveje, om ændringer af de eksisterende retlige rammer er berettigede.

Baggrund

Dagens forslag er en af ​​de opfølgende tiltag til pagten, som blev annonceret i september sidste år.

Ud over dataene i rapporten om migration og asyl er der også tilgængelige nye statistiske oplysninger om a dedikeret statistik webside opdateret i dag. Nylige tal bekræfter, at COVID-19-pandemien havde en betydelig indvirkning på migration i 2020, hvor antallet af både lovlige og uregelmæssige ankomster faldt i forhold til 2019. Foreløbige data viser, at EU-befolkningen skrumpede med omkring 300,000 mennesker i 2020, dels pga. mindre nettomigration, men også på grund af et øget antal dødsfald på grund af pandemien. Faldet i ankomster i 2020 var midlertidigt, da tilgængelige 2021-data peger mod en stigning på årsbasis. Dette er især tilfældet for uregelmæssige ankomster på ruter til det centrale Middelhav, Vestlige Middelhav og østlige grænser (fra Hviderusland). Medlemsstaterne fortsatte med at reducere efterslæbet på asylansøgninger: I slutningen af ​​juni ventede omkring 700,000 ansøgninger i EU, det laveste niveau siden midten af ​​2015.

Mere information

Del denne artikel:

Læs

Asylpolitik

Ny pagt om migration og asyl: Rapportering om udviklingen og intensivering af kampen mod udnyttelse af migranter

Udgivet

on

Et år efter vedtagelsen af ​​forslaget til en ny pagt om migration og asyl har Kommissionen fremlagt en Rapport om migration og asyl.

Kommissionen vedtager også en fornyet EU's handlingsplan mod migrantersmugling og en Meddelelse om anvendelsen af ​​direktivet om sanktioner for arbejdsgivere. Som en del af den omfattende tilgang til migration under Ny pagt om migration og asyl, tager disse initiativer sigte på at forhindre organiseret udnyttelse af migranter og reducere uregelmæssig migration i overensstemmelse med den nye pagts mål om at fremme bæredygtig og ordnet forvaltning af migration. Initiativerne vil tage fat på både vedvarende udfordringer ved afvikling af organiserede kriminelle grupper samt behovet for at tilpasse sig nye udfordringer, herunder statsstøttet migrantersmugling, som reaktion på situationen ved EU's ydre grænser til Hviderusland.

Fremme af vores europæiske livsstil Næstformand Margaritis Schinas sagde: ”I sidste uge var det et år siden, at vi lagde vores forslag på bordet om en ny pagt om migration og asyl. Selvom fremskridtene med deres vedtagelse har været smertefuldt langsomme, er migrationsudfordringer på samme tid fortsat opstået i nye og gamle former. Fra fortsat pres i det centrale Middelhav, til en forværret situation i Afghanistan og nyt pres på vores østlige grænser, viser alle disse udviklinger det tvingende behov for en bæredygtig europæisk asyl- og migrationsramme. Pagtforslagene, hvis de vedtages, kan i høj grad forbedre medlemsstaternes mulighed for at håndtere en lang række spørgsmål, der i øjeblikket står over for. Og hvis vi har lært noget i de seneste år, burde det være, at det ikke er en mulighed at flyve solo om disse spørgsmål. Nu er det tid til at komme sammen om løsninger. ”

Kommissær for indenrigsanliggender Ylva Johansson sagde: ”Vi har gjort vigtige fremskridt med den nye pagt om migration og asyl, og de seneste begivenheder understreger, at det haster med at gøre fremskridt med vores omhyggeligt afbalancerede forslag: screeningen og Eurodac -forslag giver mulighed for korrekt kontrol af alle dem, der ankommer til EU, mens de bliver komplimenteret af vores forslag om solidaritet. At blive enige om vores genbosættelsesrammeregulering vil hjælpe Europa med at få en stærkere stemme på den globale scene ved at vise, hvordan vi og medlemsstaterne praktisk talt tilbyder beskyttelse til mennesker i nød. Vi har balance, nu har vi brug for levering. ”

reklame

Rapport om migration og asyl: Ny pagt, et år senere

Dagens rapport gør status over de opnåede fremskridt og centrale udviklinger i migrations- og asylpolitikken i løbet af det sidste halvandet år, identificerer de centrale udfordringer og fremhæver udsigterne for fremskridt og fastlægger de trin, der vil føre til en mere robust, levedygtig og fair migrations- og asylpolitik.

Det dækker alle aspekter af migrationsstyring. Den indeholder en status over migrationsbevægelser, gør status over pandemiens indvirkning, dækker EU -agenturers indsats vedrørende grænseforvaltning og asyl, den løbende støtte, som Kommissionen yder medlemsstaterne under pres, finansiering og spørgsmålet om uautoriserede bevægelser inden for EU. Det fremhæver EU's umiddelbare reaktion på situationen i Afghanistan, EU's støtte til Grækenland og reaktionen på ankomster fra Hviderusland. Den indeholder detaljer om fremskridtene med at styrke de lovgivningsmæssige rammer og giver et fuldt overblik over samarbejdet med partnerlande på grundlag af den nye tilgang i pagten. Rapporten ser også på fremskridt inden for integration og inklusion.

reklame

EU har taget mange tiltag for at forbedre sin kapacitet til at leve op til de udfordringer, som migrationsstyring er under udvikling. Hurtige og konstruktive fremskridt med de lovgivningsmæssige sager under den nye pagt er nu afgørende og vil tjene til yderligere at styrke Europas evne til at beskytte dets grænser, modtage dem, der har ret til at komme under humane forhold samt behandle dem, der ikke nyder denne ret med værdighed i overensstemmelse med EU's værdier og principper.

Fornyet EU-handlingsplan mod migrantsmugling (2021-2025)

Forebyggelse og bekæmpelse af migrantersmugling er et centralt strategisk mål for Ny pagt om migration og asyl og EU's strategi for sikkerhedsunionen der kræver kontinuerligt internationalt samarbejde og koordinering. Bygger på de fremskridt, der blev gjort af den første EU-handlingsplan mod migrantsmugling (2015-2020), vil Kommissionen i samarbejde med den højtstående repræsentant:

 • Udvikle Operationelle partnerskaber mod smugling med konkrete værktøjer som en del af omfattende, afbalancerede, skræddersyede og gensidigt fordelagtige migrationspartnerskaber, der yderligere bygger på tillid og gensidigt samarbejde.
 • Videreudvikle alle operationelle, juridiske, diplomatiske og finansielle værktøjer til rådighed for EU for at reagere på instrumentalisering af irregulær migration af statslige aktører, herunder ved at træffe konsekvensforanstaltninger på forskellige politikområder, f.eks. visum, handel, udvikling, økonomisk bistand og andre. Den delvise suspension af Visa -faciliteringsaftale med Hviderusland, som Kommissionen foreslår i dag, er et eksempel på sådanne foranstaltninger.
 • Forbedre implementeringen af retlige rammer for sanktionering smuglere; herunder gennem FN's protokol om smugling af migranter ad land, til vands og i luften, som supplement til FN's konvention mod grænseoverskridende organiseret kriminalitet og, inden for EU, 'Facilitators -pakken'.
 • Forbedre implementeringen af ​​det juridiske rammer for beskyttelse mod udnyttelse; herunder Direktiv mod menneskehandel, Direktiv om ofrenes rettigheder, Opholdstilladelsesdirektiv og Arbejdsgivers sanktionsdirektiv.
 • Svare udviklende online praksis og værktøjer, der letter smugling, gennem forstærket operativt samarbejde og informationsudveksling mellem nationale myndigheder og EU -agenturer.
 • Forøg forskning og dataindsamling for en bedre forståelse af migrationstendenser, kriminelle netværks art og omfang, virkningen af ​​politikker til bekæmpelse af smugling og kriminelle netværks 'modus operandi'.

Kommunikationsrapportering om anvendelsen af ​​direktivet om sanktioner for arbejdsgivere

Ulovlig beskæftigelse er et centralt incitament til ulovlig migration. Det skader både fra et menneskeligt og et økonomisk perspektiv, udsætter mennesker for risici for udnyttelse samt fører til tab i de offentlige finanser og nedbringer individuelle og sociale rettigheder.

Arbejdsgivers sanktionsdirektiv giver en europæisk lovramme til forebyggelse og reaktion på ulovlig ansættelse af irregulære migranter. Dagens rapport identificerer handlinger til forbedring af direktivets gennemførelse, håndtering af medlemslandes ineffektive anvendelse af reglerne om sanktioner, beskyttelsesforanstaltninger og inspektioner for at opdage voldelige arbejdsgivere og beskytte migranter mod udnyttelse. For at støtte medlemsstaterne i at forbedre gennemførelsen af ​​de almindeligt vedtagne EU -regler vil Kommissionen:

 • Fremme dialog med medlemslandenes myndigheder og forskellige interessenter, herunder gennem relancering af dens dedikerede ekspertgruppe for irregulær migration til beskæftigelsesdirektivet i 2021.
 • Support deling af god praksis ved at arbejde med interessenter som nationale arbejds- og immigrationsmyndigheder, fagforeninger, civilsamfundsorganisationer, arbejdsmarkedets parter, internationale organisationer og den europæiske platform om at tackle sort arbejde.
 • Løbende overvåge implementeringen i direktivet og fokusere på dets effektive håndhævelse, iværksætte overtrædelsesprocedurer, hvis det er relevant.

Ved udgangen af ​​2022 vil Kommissionen implementere de foranstaltninger, der er præsenteret i meddelelsen, og rapportere om resultaterne i den næste gennemførelsesrapport, der forfalder i 2024. I lyset af de opnåede fremskridt vil Kommissionen derefter overveje, om ændringer af de eksisterende retlige rammer er berettigede.

Baggrund

Dagens forslag er en af ​​de opfølgende tiltag til pagten, som blev annonceret i september sidste år.

Ud over dataene i rapporten om migration og asyl er der også tilgængelige nye statistiske oplysninger om a dedikeret statistik webside opdateret i dag. Nylige tal bekræfter, at COVID-19-pandemien havde en betydelig indvirkning på migration i 2020, hvor antallet af både lovlige og uregelmæssige ankomster faldt i forhold til 2019. Foreløbige data viser, at EU-befolkningen skrumpede med omkring 300,000 mennesker i 2020, dels pga. mindre nettomigration, men også på grund af et øget antal dødsfald på grund af pandemien. Faldet i ankomster i 2020 var midlertidigt, da tilgængelige 2021-data peger mod en stigning på årsbasis. Dette er især tilfældet for uregelmæssige ankomster på ruter til det centrale Middelhav, Vestlige Middelhav og østlige grænser (fra Hviderusland). Medlemsstaterne fortsatte med at reducere efterslæbet på asylansøgninger: I slutningen af ​​juni ventede omkring 700,000 ansøgninger i EU, det laveste niveau siden midten af ​​2015.

Mere information

Del denne artikel:

Læs

Asylpolitik

Ny pagt om migration og asyl: Rapportering om udviklingen og intensivering af kampen mod udnyttelse af migranter

Udgivet

on

Et år efter vedtagelsen af ​​forslaget til en ny pagt om migration og asyl forelægger Kommissionen i dag en rapport om migration og asyl. Dagens rapport gør status over de opnåede fremskridt og centrale udviklinger i migrations- og asylpolitikken i løbet af det sidste halvandet år, identificerer de centrale udfordringer og fremhæver udsigterne for fremskridt og fastlægger de trin, der vil føre til en mere robust, levedygtig og fair migration og asylpolitik. Ud over dataene i rapporten om migration og asyl er nye statistiske oplysninger også tilgængelige på en dedikeret statistikwebside, der blev opdateret den 29. september.

Kommissionen vedtager også en fornyet EU -handlingsplan mod smugling af migranter og en meddelelse om anvendelsen af ​​direktivet om arbejdsgiversanktioner. Som en del af den omfattende tilgang til migration under den nye pagt om migration og asyl har disse initiativer til formål at forhindre organiseret udnyttelse af migranter og reducere uregelmæssig migration i overensstemmelse med den nye pagts mål om at fremme bæredygtig og velordnet forvaltning af migration. Initiativerne vil tage fat på både vedvarende udfordringer ved afvikling af organiserede kriminelle grupper samt behovet for at tilpasse sig nye udfordringer, herunder statsstøttet migrantersmugling, som reaktion på situationen ved EU's ydre grænser til Hviderusland. Som et øjeblikkeligt forslag foreslår Kommissionen i dag også delvis at suspendere aftalen om visumlettelse mellem EU og Hviderusland for embedsmænd fra Hvideruslands regime.

Yderligere oplysninger om Betænkning om migration og Aslyum, i fornyet EU -handlingsplan mod migrantersmugling og Meddelelse om anvendelsen af ​​direktivet om sanktioner for arbejdsgivere findes i:

Yderligere oplysninger om forslag om delvis suspendering af aftalen om visumlettelse mellem EU og Hviderusland for embedsmænd i Hvideruslands regime er tilgængelig i: 

reklame

Pressemødet med næstformand Schinas og kommissær Johansson findes på EbS.

Del denne artikel:

Læs
reklame
reklame

trending