Følg os

Horizon Europe

Island og Norge er de første lande, der er knyttet til Horisont Europa

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Island og Norge er formelt blevet knyttet til Horisont Europa, hvilket gør det muligt for enheder i disse to lande at deltage i Europas forsknings- og innovationsprogram på 95.5 milliarder euro på samme betingelser som enheder fra EU -medlemsstater. Det Blandede Udvalg for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, sammensat af repræsentanter for Island, Liechtenstein, Norge og EU, vedtog i dag den relevante afgørelse for Island og Norge, hvilket gør dem til de første, der er knyttet til Horisont Europa. Dette er en mulighed for at fortsætte og uddybe samarbejdet inden for videnskab, forskning og innovation med fokus på fælles prioriteter: den tvillingegrønne og digitale omstilling, folkesundhed og Europas konkurrenceevne i det globale landskab. Fælles indsats har til formål at løse miljøproblemer i Arktis, udvikle brint- og kulstofopsamlingsteknologier, øge datadrevet innovation og mere.

Executive Vice President i Europa Fit for the Digital Age sagde Margrethe Vestager: ”Åbenhed og samarbejde med resten af ​​verden er nøglen i vores strategi om at skabe kritisk masse for forskning og innovation og for at accelerere og finde løsninger på presserende globale udfordringer. Ved at gå sammen med Island og Norge vil vi forfølge en række aktioner til støtte for de grønne, digitale og folkesundhedsdagsordener. ” Mariya Gabriel, kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom, sagde: ”Jeg byder Island og Norge varmt velkommen ombord på Horisont Europa. De var blandt de bedst udførte under Horisont 2020 og viste innovationslederskab og ekspertise på tværs af områder som energi, miljø, fødevaresikkerhed, sundhed og digitale teknologier. Jeg ser frem til nye gennembrud og succeshistorier i de kommende år! ”

Dette samarbejde understreger vigtigheden af ​​EØS-aftalen, som muliggør fuld deltagelse af EØS-staterne i EU's indre marked og danner grundlag for samarbejde på andre områder, herunder forskning, teknologisk udvikling, miljø og kultur. Horizon Europe, EU's forsknings- og innovationsprogram 2021-2027, er et af de vigtigste værktøjer til at gennemføre Europas strategi for internationalt samarbejde: Europas globale tilgang til samarbejde inden for forskning og innovation. Programmet er åbent for forskere og innovatører fra hele verden, der opfordres til at samarbejde med EU -partnere om at udarbejde forslag. Der forhandles med mange flere lande uden for EU, der har udtrykt interesse for at blive knyttet til Horisont Europa, og der vil blive offentliggjort yderligere meddelelser i de kommende uger. Flere oplysninger findes her.

reklame

reklame
reklame
reklame

trending