Følg os

Europa-Kommissionen

Domstole bliver taget til en tur af shell-virksomheder

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Knap en måned går, uden at en ny nyhedshistorie bryder om utallige måder, verdens rigeste bruger juridiske og skattemæssige smuthuller for at holde deres aktiviteter hemmelige. Uanset om det er berømtheder, der sikrer overordnede påbud for at holde deres udenfor ægteskabelige forhold fra forsiderne eller oligarker, der bruger offshore skatteregimer for at skjule deres angiveligt dårligt opnåede gevinster.

Den seneste ordning, der bekymrer sig om gennemsigtighedskampagner, har været papirfirmaer fra skyggefulde jurisdiktioner, der bruger domstole i mere gennemsigtige lande for at dæmpe konkurrenter eller forsinke retfærdighed, alt imens de skjuler ejerskab af virksomheder og skjuler potentielle interessekonflikter. I det mindste kræver superforføjelser, en af ​​de mere interessante berømtheder i de sidste par årtier, en appel til den engelske landsret, der beskriver sagen og en afgørelse fra en dommer. Post-box virksomhedsenheder anvendes derimod til at vildlede alle i retssystemet fra dommeren ned til reporteren i retssalen. 

Uigennemsigtige postkassevirksomheder, der kontrolleres af mysteriumsejere, er selvfølgelig ikke noget nyt og er vokset op over hele verden i en række forskellige forklædninger. I nogle situationer er de etableret af legitime grunde.

reklame

På samme måde kan shell-virksomheder - virksomhedsenheder uden aktiv forretningsdrift eller væsentlige aktiver - for eksempel spille en gyldig rolle ved at opnå forskellige former for finansiering eller fungere som en administrator med begrænset ansvar for en trust. De har også en fremtrædende plads i mange skandaler, hvor de bruges af virksomheder og privatpersoner til skatteunddragelse og hvidvaskning af penge, idet omfanget af denne praksis er vist ved lækagen af ​​Panama Papers i 2016, som fremhævet af MEP'erne.

I løbet af de sidste par årtier er shell-virksomheder i stigende grad blevet brugt til hvidvaskning af penge fra en jurisdiktion til en anden, ofte med hjælp fra kompromitterede dommere. 'Russian Laundromat', en veludviklet hvidvaskningsordning, der fungerede mellem 2010 og 2014, involverede oprettelsen af ​​21 kerneskalevirksomheder med base i Storbritannien, Cypern og New Zealand.

Virksomhederne blev oprettet med lethed og uden gennemsigtighed for at demonstrere de kontrollerende sind og økonomiske interesser, der stod for at vinde ved misbrug af dem. De skjulte ejere af disse virksomheder ville derefter bruge dem til at hvidvaskning af penge ved at skabe falsk gæld mellem russiske og vestlige shell-virksomheder og derefter bestikke en korrupt moldovisk dommer til at pålægge virksomheden at "betale" den gæld til en domstolskontrolleret konto, som den skjulte ejeren kunne derefter trække de nu rengjorte midler fra. Omkring 19 russiske banker deltog i ordningen, som hjalp med at flytte mellem 20 milliarder og 80 mia. Dollars ud af Rusland gennem et netværk af udenlandske banker, de fleste i Letland, til shell-selskaber, der er stiftet i Vesten.

reklame

Mens vaskeriet til sidst blev lukket ned, havde de der bagved år til at rense og flytte titusindvis af milliarder i dårligt opnåede eller på anden måde kompromitterede formuer ind i det vestlige banksystem. Moldovas forretningsmand og tidligere parlamentsmedlem, Veaceslav Platon, blev af den moldoviske domstol udnævnt til arkitekten for den russiske vaskeri. Han er fortsat den eneste dømte person til dato som et resultat af strafferetlig efterforskning af ordningen på tværs af flere jurisdiktioner. Lynchpins for hele ordningen var vestlige retssystemer, der, selvom de fungerede i god tro, ikke krævede tilstrækkelig gennemsigtighed om, hvem der stod bag de virksomheder, der havde adgang til disse domstole.

Mens vaskeriet er lukket ned, har skumle fidusvirksomheder fundet en ny måde at udnytte vestlige retssystemer på ved at bruge retssager i respektable juridiske jurisdiktioner. I 2020 blev det rapporteret, at russiske oligarker brugte falske virksomheder til at hvidvaskende penge via engelske domstole. Rapporten hævdede, at oligarker ville anlægge sag mod sig selv ved engelske domstole ved hjælp af et skindfirma, der er beliggende i en uigennemsigtig skattejurisdiktion, at de var den eneste modtager af og derefter bevidst ville "miste" sagen og blive beordret til at overføre midlerne til Selskab. Ved hjælp af denne tilgang kunne penge fra tvivlsomme kilder vaskes ved hjælp af en retskendelse og komme ind i det vestlige banksystem som rene kontanter med en tilsyneladende legitim oprindelse. 

En yderligere bekymrende udvikling er det nylige bevis for, at troværdige voldgiftssystemer bruges som et redskab til at fremme korrupt praksis. En sådan sag blev anlagt i London af Process and Industrial Developments (P&ID), et firma på De Britiske Jomfruøer, mod Nigerias regering over sammenbruddet af en 20-årig kontrakt om at generere strøm. P&ID beskyldte den vestafrikanske stat for et kontraktbrud, og i 2017 besluttede et voldgiftspanel i selskabets favør at tildele dem næsten $ 10 mia. Det var først, da sagen blev henvist til landsretten, at det blev rapporteret, at der påstås blevet betalt kontante "gaver" i brune konvolutter til embedsmænd fra ministeriet for olieressourcer.

P&ID, der blev grundlagt af de irske iværksættere Mick Quinn og Brendan Cahill, har strengt benægtet beskyldningerne eller uretfærdighed. Mens voldgiften langt fra er afsluttet, har sagen, er det blevet argumenteret, vist, hvor let tvistbilæggelsesprocesser kan manipuleres.  

En anden igangværende sag i Irland har yderligere afsløret, i hvor høj grad shell-virksomheder angiveligt kan manipulere vestlige domstole. Den irske landsret er blevet den seneste voldgiftsdommer i et årti lang russisk virksomhedstvist vedrørende ToAZ, en af ​​verdens største ammoniakproducenter, i en sag, hvor der kun er indgivet 200 erklæringer, der er indgivet i Irland. Kernen i sagen er en kamp om ejerskab af virksomheden mellem dømt far og søn Vladimir og Sergei Makhlai, og Dmitry Mazepin, en konkurrerende russisk forretningsmand, der ejer en minoritetsandel i virksomheden. I 2019 fandt en russisk domstol, at far og søn hold skyldige i at udføre svig ved angiveligt at sælge ammoniak ToAZ produceret til en pris langt under markedsraterne til et tilknyttet selskab, som ti solgte det videre til en højere markedskurs, der gjorde det muligt for Makhlais at lægge forskellen i lomme. på bekostning af ToAZ-aktionærer.

Efter at være flygtet fra Rusland, før de kunne fængsles, menes Makhlais nu at bruge fire shell-selskaber i Caribien til at have deres majoritetsandel i ToAZ. Disse fire virksomheder har nu angiveligt brugt eksistensen af ​​et andet irsk postkasseselskab til at indgive et erstatningskrav på $ 2 mia. Mod Mazepin ved Irlands domstole, angiveligt uden at skulle afsløre, hvem deres aktionærer er, hvem der kontrollerer virksomhederne, eller hvordan de kom til at være i besiddelse af aktiebesiddelser i et russisk ammoniakfirma.

Selvom dette kan virke som alt sammen i en dags arbejde for din standardretlige tvist mellem russiske oligarker og næppe et spørgsmål om bekymring for offentligheden, peger det på den bekymrende stigning i dummy-virksomheder, der bruges som fronter i juridiske sager. Generelt ser det ud til en latterliggørelse af forestillingen om åben retfærdighed for caribiske shell-virksomheder at have adgang til velrenommerede almindelige domstole for at få deres sager behandlet, bruge proceduremæssig kikariat til at forsinke sagen og forhindre fuldbyrdelse andre steder, samtidig med at de kan skjule deres ejere og kontrollerende sind fra offentligheden og domstolene. Mens aktuelle eksempler vedrører meget velhavende personer, der angiveligt bruger denne taktik mod andre rige folk, er der intet princip eller præcedens, der kan stoppe skruppelløse interesser ved at bruge shell-virksomheder til at skjule deres engagement, når de indleder en procedure mod almindelige borgere, ngo'er eller journalister.

En finansiel ekspert i Bruxelles sagde: ”For at vestlige retssystemer skal betale mere end bare lip-service til princippet om åben retfærdighed, skal der anvendes grundlæggende gennemsigtighedsstandarder for parter, der søger at få adgang til domstolen. Som et længe forsinket første skridt bør privatejede udenlandske virksomheder være det første mål for nye standarder inden for gennemsigtighed i retssager. En klar opfattelse af de kontrollerende sind og kommercielle modtagere af retssager er i offentlighedens interesser og, vigtigere, retfærdighedens interesser. ”

Læs
reklame

coronavirus

USA-EU-dagsorden for at slå den globale pandemi: Vaccinere verden, redde liv nu og opbygge bedre sundhedssikkerhed

Udgivet

on

Vaccination er den mest effektive reaktion på COVID -pandemien. USA og EU er teknologiske ledere inden for avancerede vaccineplatforme i betragtning af årtiers investeringer i forskning og udvikling.

Det er afgørende, at vi aggressivt forfølger en dagsorden for at vaccinere verden. Koordineret ledelse i USA og EU vil hjælpe med at udvide udbuddet, levere på en mere koordineret og effektiv måde og håndtere begrænsninger for forsyningskæder. Dette vil vise kraften i et transatlantisk partnerskab for at lette global vaccination og samtidig muliggøre flere fremskridt ved hjælp af multilaterale og regionale initiativer.

Med udgangspunkt i resultatet af G2021 Global Health Summit i maj 20, G7- og USA-EU-topmøderne i juni og på det kommende G20-topmøde vil USA og EU udvide samarbejdet om global indsats mod vaccination af verden og redde liv nu, og opbygge bedre sundhedssikkerhed.  

reklame

Søjle I: En fælles forpligtelse mellem EU og USA om vaccinationsdeling: USA og EU vil dele doser globalt for at øge vaccinationsraterne, med en prioritet på deling gennem COVAX og forbedring af vaccinationsrater hurtigt i lav- og lavere mellemindkomstlande. USA donerer over 1.1 milliarder doser, og EU donerer over 500 millioner doser. Dette er ud over de doser, vi har finansieret gennem COVAX.

Vi opfordrer nationer, der er i stand til at vaccinere deres befolkning, til at fordoble deres dosisdelingsforpligtelser eller yde meningsfulde bidrag til vaccinationsparathed. De vil lægge en præmie på forudsigelig og effektiv dosisdeling for at maksimere bæredygtighed og minimere spild.

Søjle II: En fælles EU/USA -forpligtelse til vaccinationsparathed: USA og EU vil både støtte og koordinere med relevante organisationer for vaccinationslevering, koldkæde, logistik og immuniseringsprogrammer for at omsætte doser i hætteglas til skud i arme. De vil dele erfaringer fra dosisdeling, herunder levering via COVAX, og fremme en ligelig fordeling af vacciner.

reklame

Søjle III: Et fælles partnerskab mellem EU og USA om styrkelse af den globale vaccintilførsel og terapi: EU og USA vil udnytte deres nyligt lancerede Joint COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde til at støtte vaccine og terapeutisk fremstilling og distribution og overvinde udfordringer i forsyningskæden. Samarbejdsindsatsen, der er skitseret herunder, vil omfatte overvågning af globale forsyningskæder, vurdering af global efterspørgsel mod forsyning af ingredienser og produktionsmaterialer og identificering og håndtering i realtid af flaskehalse og andre forstyrrende faktorer for global produktion af vacciner og terapier samt koordinering af potentielle løsninger og initiativer til at øge den globale produktion af vacciner, kritiske input og supplerende forsyninger.

Søjle IV: Et fælles forslag mellem EU og USA om opnåelse af global sundhedssikkerhed. USA og EU vil støtte oprettelsen af ​​en finansiel mellemfond (FIF) inden udgangen af ​​2021 og vil støtte dets bæredygtige kapitalisering. EU og USA vil også støtte global pandemiovervågning, herunder konceptet om en global pandemisk radar. EU og USA vil gennem HERA og henholdsvis Department of Health and Human Services Biomedical Advanced Research and Development Authority samarbejde i overensstemmelse med vores G7 -forpligtelse til at fremskynde udviklingen af ​​nye vacciner og fremsætte anbefalinger om at forbedre verdens kapacitet til levere disse vacciner i realtid. 

Vi opfordrer partnere til at deltage i etablering og finansiering af FIF til støtte til at forberede lande på COVID-19 og fremtidige biologiske trusler.

Søjle V: En fælles køreplan for EU/USA/Partners for regional vaccineproduktion. EU og USA vil koordinere investeringer i regional produktionskapacitet med lande med lav og lavere mellemindkomst samt målrettet indsats for at øge kapaciteten til medicinske modforanstaltninger under Build Back and Better World-infrastrukturen og det nyetablerede Global Gateway-partnerskab. EU og USA vil tilpasse bestræbelserne på at styrke den lokale produktionskapacitet for vacciner i Afrika og gå videre med diskussioner om at udvide produktionen af ​​COVID-19 vacciner og behandlinger og sikre deres rimelige adgang.

Vi opfordrer partnere til at deltage i at støtte koordinerede investeringer for at udvide global og regional fremstilling, herunder til mRNA, viral vektor og/eller protein-underenhed COVID-19 vacciner.

Mere information

Fælles erklæring om lanceringen af ​​den fælles COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde

Læs

Europa-Kommissionen

Gennemgang af EU's forsikringsregler: Tilskynde forsikringsselskaber til at investere i Europas fremtid

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget en omfattende gennemgang af EU's forsikringsregler (kendt som Solvens II), så forsikringsselskaber kan opskalere langsigtede investeringer i Europas genopretning efter COVID-19-pandemien.

Dagens gennemgang har også til formål at gøre forsikrings- og genforsikringssektoren (dvs. forsikring for forsikringsselskaber) mere modstandsdygtig, så den kan klare fremtidige kriser og bedre beskytte forsikringstagere. Desuden vil der blive indført forenklede og mere forholdsmæssige regler for visse mindre forsikringsselskaber.

Forsikringer er afgørende for mange europæere og for Europas virksomheder. De beskytter mennesker mod økonomiske tab i tilfælde af uforudsete begivenheder. Forsikringsselskaber spiller også en vigtig rolle i vores økonomi ved at kanalisere opsparing til finansmarkeder og realøkonomi og derved give europæiske virksomheder langsigtet finansiering.

reklame

Dagens anmeldelse består af følgende elementer:

  • Et lovgivningsforslag om ændring af Solvens II -direktivet (direktiv 2009/138/EF)
  • en meddelelse om revisionen af ​​Solvens II -direktivet og;
  • et lovgivningsforslag til et nyt forsikringsinddrivelses- og afviklingsdirektiv.

Omfattende gennemgang af Solvens II

Formålet med dagens gennemgang er at styrke europæiske forsikringsselskabers bidrag til finansieringen af ​​inddrivelsen, fremskridt inden for kapitalmarkedsunionen og kanalisering af midler til den europæiske grønne aftale. På kort sigt kan kapital på op til anslået 90 milliarder euro frigives i EU. Denne betydelige frigivelse af kapital vil hjælpe (gen) forsikringsselskaber med at øge deres bidrag som private investorer til Europas genopretning efter COVID-19.

reklame

Ændringerne til Solvens II -direktivet vil på et senere tidspunkt blive suppleret med delegerede retsakter. Dagens meddelelse beskriver Kommissionens hensigter i denne henseende. 

Nogle vigtige punkter fra dagens pakke:

  • Dagens ændringer vil bedre beskytte forbrugerne og sikre, at forsikringsselskaber forbliver solide, også i vanskelige økonomiske tider;
  • forbrugere ("forsikringstagere") vil blive bedre informeret om deres forsikringsselskabs økonomiske situation;
  • forbrugerne vil blive bedre beskyttet, når de køber forsikringsprodukter i andre medlemsstater takket være forbedret samarbejde mellem tilsynsmyndigheder;
  • forsikringsselskaber vil blive tilskyndet til at investere mere i langsigtet kapital til økonomien;
  • forsikringsselskabers finansielle styrke vil tage bedre hensyn til visse risici, herunder risici i forbindelse med klimaet, og være mindre følsomme over for kortsigtede markedssvingninger, og;
  • hele sektoren vil blive undersøgt bedre for at undgå, at dens stabilitet bringes i fare.

Forslag til direktiv om inddrivelse og afvikling af forsikring

Formålet med direktivet om genopretning og afvikling af forsikringer er at sikre, at forsikringsselskaber og relevante myndigheder i EU er bedre forberedt i tilfælde af betydelig økonomisk nød.

Det vil indføre en ny ordnet afviklingsproces, som bedre beskytter forsikringstagerne såvel som realøkonomien, det finansielle system og i sidste ende skatteydere. De nationale myndigheder vil være bedre rustet, hvis et forsikringsselskab bliver insolvent.

Gennem etablering af afviklingskollegier vil relevante tilsynsmyndigheder og afviklingsmyndigheder være i stand til at tage koordinerede, rettidige og afgørende tiltag for at tackle problemer, der opstår inden for grænseoverskridende (gen) forsikringsgrupper, hvilket sikrer det bedst mulige resultat for forsikringstagere og den bredere økonomi.

Dagens forslag bygger i vid udstrækning på teknisk rådgivning fra EIOPA (Den Europæiske Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsmyndighed). De er også i overensstemmelse med det arbejde, der er blevet udført på internationalt plan om emnet, samtidig med at der tages hensyn til europæiske særlige forhold.

En økonomi, der fungerer for mennesker Executive Vice President Valdis Dombrovskis sagde: "Europa har brug for en stærk og levende forsikringssektor for at investere i vores økonomi og for at hjælpe os med at håndtere de risici, vi står over for. Forsikringssektoren kan bidrage til Green Deal og Capital Markets Union, takket være dens dobbelte rolle som beskytter og investor. Dagens forslag sikrer, at vores regler forbliver egnede til formålet, ved at gøre dem mere proportionale. ”

Mairead McGuinness, kommissær med ansvar for finansielle tjenester, finansiel stabilitet og kapitalmarkedsunionen, sagde: ”Dagens forslag vil hjælpe forsikringssektoren med at træde op og spille sin fulde rolle i EU's økonomi. Vi muliggør investering i genopretning og videre. Og vi fremmer forsikringsselskabers deltagelse på EU's kapitalmarkeder og leverer de langsigtede investeringer, der er så afgørende for en bæredygtig fremtid. Vores voksende kapitalmarkedsunion er afgørende for vores grønne og digitale fremtid. Vi er også meget opmærksomme på forbrugerperspektivet; forsikringstagere kan være forsikret om, at de vil blive bedre beskyttet i fremtiden, hvis deres forsikringsselskab støder på vanskeligheder. ”

Næste skridt

Lovpakken vil nu blive drøftet af Europa -Parlamentet og Rådet.

Baggrund

Forsikringsbeskyttelse er afgørende for mange husstande, virksomheder og finansielle markedsdeltagere. Forsikringssektoren tilbyder også løsninger til pensionsindkomst og hjælper med at kanalisere opsparing til finansmarkeder og realøkonomi.

Den 1. januar 2016 trådte Solvens II -direktivet i kraft. Kommissionen overvågede anvendelsen af ​​direktivet og rådførte i vid udstrækning med interessenterne om mulige områder til revision.

Den 11. februar 2019 anmodede Kommissionen formelt om teknisk rådgivning fra EIOPA for at forberede revisionen af ​​Solvens II -direktivet. EIOPAs tekniske råd blev offentliggjort den 17. december 2020.

Ud over det minimum af revisionsomfang, der er nævnt i selve direktivet, og efter at have hørt interessenter, identificerede Kommissionen yderligere områder i Solvency II -rammen, der bør revideres, f.eks. Sektorens bidrag til Den Europæiske Unions politiske prioriteter (f.eks. European Green Deal og Capital Markets Union), tilsyn med grænseoverskridende forsikringsaktiviteter og øget proportionalitet af tilsynsregler, herunder rapportering.

Mere information

Lovforslag til ændringer af direktiv 2009/138/EF (Solvens II -direktivet)

Lovforslag til inddrivelse og afvikling af (gen) forsikringsselskaber

Meddelelse om revision af Solvens II -direktivet

Spørgsmål og svar

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen offentliggør en forbedret overvågningsrapport for Grækenland

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort ellevte forbedrede overvågningsrapport for Grækenland. Rapporten er udarbejdet i forbindelse med de forbedrede overvågningsrammer, der tjener til at sikre fortsat støtte til opfyldelsen af ​​Grækenlands reformforpligtelser efter en vellykket gennemførelse af programmet for økonomisk bistand i 2018. Rapporten konkluderer, at Grækenland har truffet de nødvendige foranstaltninger for at nå sit på grund af specifikke forpligtelser, på trods af de udfordrende omstændigheder forårsaget af pandemien.

De græske myndigheder leverede specifikke forpligtelser på tværs af forskellige områder, herunder privatiseringer, forbedring af erhvervsklimaet og skatteforvaltningen, mens de gik videre med bredere strukturreformer, herunder inden for skoleundervisning og offentlig administration. De europæiske institutioner glæder sig over det tætte og konstruktive engagement på alle områder og opfordrer de græske myndigheder til at fortsætte fremdriften og, hvor det er nødvendigt, styrke bestræbelserne på at afhjælpe de forsinkelser, der delvis er forårsaget af pandemien.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending