Følg os

EU

Kommissionen investerer 14.7 mia. € fra Horizon Europe til et sundere, grønnere og mere digitalt Europa

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen har vedtaget programmet hovedarbejdsprogram of Horizon Europe for perioden 2021-2022, der skitserer de mål og specifikke emneområder, der i alt modtager 14.7 mia. EUR i finansiering. Disse investeringer vil bidrage til at fremskynde de grønne og digitale overgange og vil bidrage til bæredygtig genopretning fra coronaviruspandemien og til EUs modstandsdygtighed over for fremtidige kriser. De vil støtte europæiske forskere gennem stipendier, uddannelse og udveksling, opbygge mere forbundne og effektive europæiske innovationsøkosystemer og skabe forskningsinfrastrukturer i verdensklasse. Desuden vil de tilskynde til deltagelse i hele Europa og fra hele verden, samtidig med at de styrkes Europæiske forskningsrum.

Et Europa, der passer til den digitale tidsalder Executive Vice President Margrethe Vestager sagde: ”Dette Horizon Europe-arbejdsprogram vil støtte europæiske forskere, levere topkvalitet, fremragende forskning og innovation til gavn for os alle. Dækker hele forsknings- og innovationscyklussen, fra laboratoriet til markedet, vil det bringe forskere og innovatører fra hele verden tættere på hinanden for at løse de problemer, vi står over for. ”

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Med 40% af sit budget afsat til at gøre Europa mere bæredygtigt vil dette Horisont Europa-arbejdsprogram gøre Europa grønnere og bedre til den digitale transformation. Horizon Europe er nu fuldt åbent for forretning: Jeg vil gerne opfordre forskere og innovatører fra hele EU til at anvende og finde løsninger til at forbedre vores daglige liv. ”

reklame

Horizon Europe leverer klimaneutralitet og digital ledelse

Mere end fire ud af ti euro - rundt om € 5.8 mia. I alt - vil blive investeret i forskning og innovation for at støtte European Green Deal og Unionens forpligtelse til at gøre EU verdens første klimaneutrale kontinent i 2050. Fondene vil støtte projekter, der fremmer videnskaben om klimaændringer, og som udvikler løsninger til at reducere drivhusgasemissioner og tilpasse sig det skiftende klima. For eksempel vil aktiviteter fremskynde overgangen til ren energi og mobilitet på en bæredygtig og retfærdig måde, hjælpe med at tilpasse fødevaresystemer og støtte den cirkulære og bioøkonomiske, vedligeholde og forbedre naturlige kulstofdræn i økosystemer og fremme tilpasning til klimaændringer.

Gør dette årti Europas digitale årti og grundlaget for nye digitale virksomheder endnu længere ind i fremtiden er også programmets hovedmål, som vil sikre en betydelig stigning i investeringerne på dette område. For eksempel vil det bidrage til at maksimere det fulde potentiale af digitale værktøjer og data-aktiveret forskning og innovation inden for sundhedspleje, medier, kulturarv og kreativ økonomi, energi, mobilitet og fødevareproduktion, ved at støtte moderniseringen af ​​industrielle modeller og fremme europæisk industrielt lederskab. Udviklingen af ​​centrale digitale teknologier vil blive understøttet med omkring € 4bn over 2021-2022.

reklame

Endelig vil dette arbejdsprogram dirigere investeringer på ca. € 1.9bn i alt mod at hjælpe med at reparere den øjeblikkelige økonomiske og sociale skade, der er forårsaget af coronaviruspandemien. På linje med NæsteGenerationEU, finansieringen vil bidrage til at opbygge et post-coronavirus-Europa, der ikke kun er grønnere og mere digitalt, men også mere modstandsdygtigt over for de nuværende og kommende udfordringer. Dette inkluderer emner, der sigter mod at modernisere sundhedssystemer og bidrage til forskningskapacitet, især til vaccineudvikling.

Internationalt samarbejde for større indflydelse: Strategisk, åbent og gensidigt

Internationalt samarbejde inden for forskning og innovation er afgørende for at tackle globale udfordringer og for at gøre det muligt for Europa at få adgang til ressourcer, know-how, videnskabelig ekspertise, værdikæder og markeder, der udvikler sig i andre områder af verden. I maj 2021 forelagde Kommissionen en Global tilgang til forskning og innovation, Europas strategi for internationalt samarbejde i en verden i forandring. Med dette sigter EU mod at levere løsninger og lette globale reaktioner på globale udfordringer baseret på multilateralisme, åbenhed og gensidighed.

Horisont Europas arbejdsprogram for 2021-2022 inkluderer dedikerede aktioner til støtte og styrkelse samarbejde gennem multilaterale initiativer inden for områder som biodiversitet og klimabeskyttelse, miljøobservationer, havforskning eller global sundhed. Det inkluderer også målrettede aktioner med vigtige ikke-EU-partnere, herunder den første nogensinde ambitiøse og omfattende ''Afrika-initiativet'.

Horizon Europe er som standard åben for verden. Foreningen af ​​ikke-EU-lande til Horisont Europa udvider det geografiske anvendelsesområde for det samlede program og giver yderligere muligheder for forskere, forskere, virksomheder, institutioner eller andre interesserede institutioner til at deltage, generelt med de samme betingelser som medlemslandene . For at beskytte EU's strategiske aktiver, interesser, autonomi eller sikkerhed og i overensstemmelse med artikel 22.5 i Horizon Europe-forordningen begrænser programmet deltagelse i et meget lille antal aktioner. En sådan begrænsning vil være usædvanlig og behørigt begrundet i aftale med medlemsstaterne og under fuld respekt for EU's forpligtelser i henhold til bilaterale aftaler.

Næste trin

De første indkaldelser af forslag åbnes på Kommissionens Finansierings- og budportal den 22. juni. Det Europæiske forsknings- og innovationsdage den 23. og 24. juni er lejligheden til at diskutere Horisont Europa blandt beslutningstagere, forskere, innovatorer og borgere. Horizon Europe Information Days målretning mod potentielle ansøgere finder sted mellem 28. juni og 9. juli.

Baggrund

Horisont Europa er EU € 95.5bn forsknings- og innovationsprogram for 2021-2027 og efterfølgeren til Horizon 2020. Dagens Horizon Europe-arbejdsprogram er baseret på Horizon Europas strategiske plan, som blev vedtaget i marts 2021 for at fastlægge EU's prioriteter for forskning og innovation for 2021-2024. Størstedelen af ​​finansieringen tildeles på baggrund af konkurrencedygtige indkaldelser af forslag, der er beskrevet i arbejdsprogrammer. Nye finansieringsmuligheder er allerede åbnet siden begyndelsen af ​​2021: i februar lancerede Kommissionen den første Det Europæiske Forskningsråd opkald under Horizon Europe og i marts lancerede den den nye Det Europæiske Innovationsråd. Desuden, i april, det hurtigt mobiliseret 123 millioner € til forskning og innovation i koronavirusvarianter.

Mere information

Horizon Europe-video

Horizon Europe faktaark

Horizon Europe

Horizon Europas strategiske plan (2021-2024)

Finansierings- og udbudsportal

Finansierings- og udbudsportal Arbejdsprogram

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending