Slut med os

Egypten

EU lancerer en ny dagsorden for Middelhavet

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

I dag (9. februar) præsenterede Olivér Várhelyi, europæisk kommissær for naboskab, en genstart af EU's strategiske partnerskab med EU's "sydlige nabolag" kaldet "en ny dagsorden for Middelhavet". 

Den nye dagsorden inkluderer en dedikeret økonomisk og investeringsplan, der skal anspore det langsigtede socioøkonomiske opsving i det sydlige kvarter. Under det nye EU-instrument for naboskab, udvikling og internationalt samarbejde (NDICI) vil der blive afsat op til 7 mia.EUR for perioden 2021-2027 til dets gennemførelse, der sigter mod at mobilisere op til 30 mia.EUR i private og offentlige investeringer i regionen i det næste årti.

Kommissær for naboskab og udvidelse, Olivér Várhelyi, sagde: ”Med det fornyede partnerskab med det sydlige naboskab præsenterer vi en ny begyndelse i vores forbindelser med vores sydlige partnere. Det viser, at Europa ønsker at bidrage direkte til en langsigtet vision om velstand og stabilitet i regionen, især i det sociale og økonomiske opsving efter COVID-19-krisen. I tæt dialog med vores partnere har vi identificeret en række prioriterede sektorer, lige fra at skabe vækst og job, investere i menneskelig kapital eller god regeringsførelse.

"Vi betragter migration som en fælles udfordring, hvor vi er klar til at arbejde sammen for at bekæmpe ulovlig migration og smuglere sammen"

”Denne meddelelse sender en afgørende besked om den betydning, vi tillægger vores sydlige nabolag,” sagde den højtstående repræsentant / næstformand Josep Borrell, “Et styrket Middelhavspartnerskab er fortsat et strategisk imperativ for Den Europæiske Union. Vi er fast besluttede på at arbejde sammen med vores sydlige partnere om en ny dagsorden, der vil fokusere på mennesker, især kvinder og unge, og hjælpe dem med at imødekomme deres håb om fremtiden, nyde deres rettigheder og opbygge en fredelig, sikker, mere demokratisk, grønnere, velstående og inkluderende sydlige kvarter. ”

Den nye dagsorden fokuserer på fem politikområder:

Menneskelig udvikling, god regeringsførelse og retsstatsprincipper: Forny det fælles engagement i demokrati, retsstatsprincippet, menneskerettigheder og ansvarlig regeringsførelse

Modstandsdygtighed, velstand og digital overgang: Støtt modstandsdygtige, inklusive, bæredygtige og forbundne økonomier, der skaber muligheder for alle, især kvinder og unge

Fred og sikkerhed: Støtte lande til at tackle sikkerhedsudfordringer og finde løsninger på igangværende konflikter

Migration og mobilitet: Tager fælles udfordringerne ved tvungen fordrivelse og uregelmæssig migration og letter sikre og juridiske veje til migration og mobilitet

Grøn overgang: klimabestandighed, energi og miljø: Udnyt potentialet i en fremtid med lavt kulstofindhold, beskyt regionens naturressourcer og generer grøn vækst.

Continue Reading

Økonomi

Kontrakttvister i #Egypt understreger farerne for investorer

Avatar

Udgivet

on

I løbet af de sidste par uger er Egypts økonomi dybt ned i uorden og sletter nogle af landets nylige økonomisk succes. Nu ser Egypten og andre lande i hele Nordafrika hårdt på udenlandske investeringer, da de kæmper for at finde en vej frem midt i en hidtil uset oliekrise og et sammenbrud i turisme.

I Egypts tilfælde er dens tonehøjde for udenlandske investorer ligetil nok, hvilket fremhæver de for nylig vedtagne økonomiske reformforanstaltninger, dens reduktioner i offentlig gæld samt stigningen i den egyptiske pund på trods af den igangværende coronavirus-krise. Det gør denne sag på baggrund af a 5% vækstrate i de sidste to år.

Men så lovende som denne tonehøjde kan lyde for investorer, vil det ikke gøre Egypten noget godt, hvis landet ikke opretholder retsstaten - og dets kontraktmæssige forpligtelser. Noget mindre ville sende en urolig besked til investorerne om, at Egypts regering var villig til at overholde sine forpligtelser. Og det ville være et farligt skridt, fordi investorer har brug for sikkerhed for, at den egyptiske regering betaler sine regninger.

Desværre undergraver Egypten denne tillid. Overvej den egyptiske regerings håndtering af sin kontrakt med Damietta International Port Company (DIPCO). I februarDen internationale voldgiftsdomstol udstedte en kendelse til fordel for DIPCO og mod Damietta Havnemyndighed (DPA) - et tilknyttet af det egyptiske transportministerium - der pålagde DPA at betale DIPCO i alt 427 millioner dollars, inklusive 120 millioner dollars i tabt overskud som et resultat af DPAs beslutning om ulovligt at opsige en 40-årig koncessionsaftale med DIPCO om at bygge og drifte en havnehavn i Damietta, Egypten.

Udvidelsen af ​​Damietta-havnen ville have skabt langsigtede fordele for Egypten og dens udviklende økonomi. Som aktionærer i projektet stod DPA og Egypten desuden for at høste et enormt økonomisk vindfald i udvidede toldafgifter fra det nye havneanlæg. I stedet fandt Det Internationale Voldgiftspanel, at DPA overtrådt koncessionsaftalen handlede på vilkårlig måde og krænkede ulovligt kontraktbetingelserne.

Denne seneste voldgiftskendelse mod Egypten illustrerer et eksisterende mønster med kun at invitere udenlandske investeringer for at underminere de projekter, der støttes. Faktisk er DIPCO-prisen kun en af ​​en lang række voldgiftskonflikter og kendelser mod Egypten siden det arabiske forår i 2011.

Byen Damietta, for eksempel, har været stedet for adskillige andre internationale voldgifter involverer naturgasindustrien. I en nylig sag var Unión Fenosa Gas, SA (UFG) —en af tre største gasoperatører i Spanien - havde en $ 2 milliarder afgørelse truffet mod Egypten af ​​en ICSID-domstol.

For at være retfærdig er Egypten ikke alene om at komme i tvister med investorer. For eksempel, Kuwait er genstand for separat voldgift, der involverer egyptiske ejendomsinvestorer. Denne sag stammer fra opsigelsen af ​​en kontrakt om Sharq Heritage Village-projektet fra Kuwaits finansministerium.

Sharq Heritage Village var planlagt som et stort byudviklingsprojekt, herunder restaurering af historiske bygninger samt drift af et hotel, restauranter og flere forretningsbygninger i Kuwait City. Men kontrakten blev afviklet, hvilket rejste juridiske spørgsmål svarende til dem i Damietta-sagen.

Og over hele kloden nedlægger lande med nye økonomier kontrakter eller misligholder gældsforpligtelser med udenlandske kreditorer med urolig hyppighed. Moody's rapporterer, at mellem 1998 og 2015, mindst 16 statsudstedere af statsobligationer misligholdt, med Grækenland, Ecuador, Jamaica, Belize og Argentina, der var to gange i samme periode.

I marts Ecuador indrømmede, at det ikke ville være i stand til at foretage en betaling på $ 200 millioner på tre af sine suveræne obligationer - en udvikling, der sandsynligvis vil blive mere almindelig, når COVID-19-pandemien ødelægger økonomier i udviklingslandene.

Men situationen i Egypten skiller sig ud, fordi antallet af kontraktovertrædelser og tvister i Nordafrikas største økonomi har været tydeligt højere end i andre lande. Til gengæld er det nødvendigt at afhjælpe denne situation hurtigt.

Betydningen af ​​udenlandske investeringer for at genopbygge fra denne pandemi vil være stor i Egypten, især på et tidspunkt, hvor internationale banker har angivet at de kan hæve renten for at afspejle den højere risiko for misligholdelse uden et effektivt middel til at inddrive skader.

Men udsigten til sådanne investeringer er truet som et resultat af landets urolige mangel på gennemsigtighed med udenlandske investorer, kavaler indstilling til kontrakter og tilsyneladende ignorering af retsstatsprincippet.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

Egypten

Møde mellem præsident Charles Michel og præsident Abdel Fattah al-Sisi i Egypten

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Den 12. januar formand for Det Europæiske Råd, Charles Michel mødtes med Abdel Fattah al-Sisi, Egypts præsident, i Kairo.

Krisen i Libyen var kernen i deres diskussion. Præsident Michel gentog, at en politisk proces er den eneste vej frem, og libyerne bør være kernen i at definere deres fremtid. Begge udtrykte støtte til Berlin-processen og FN-initiativer, der er nøglen til at nå en politisk løsning. Med hensyn til Iran udtrykte formanden for Det Europæiske Råd sin store bekymring og gentog opfordringen til maksimal tilbageholdenhed.

De to præsidenter havde også en frugtbar udveksling om den aktuelle status for bilaterale forbindelser og delte målet om bæredygtig stabilitet og socioøkonomisk udvikling. EU anerkender Egypts bestræbelser på at styre migrationsstrømme og være vært for flygtninge i landet. Præsident Michel rejste situationen vedrørende grundlæggende frihedsrettigheder og menneskerettigheder i Egypten. EU forstår den komplekse situation med hensyn til trusler og sikkerhedsudfordringer, men minder om betydningen af ​​respekt for universelle rettigheder.

Præsidenterne enedes om at styrke partnerskabet mellem EU og Egypten yderligere.

Besøg hjemmesiden

Continue Reading

Afrika

Kommissær Neven Mimica besøger #Egypten inden for rammerne af Egypts formandskab for #Afrikansk Union

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

International kommissionær for samarbejde og udvikling Neven Mimica (billedet) er på officielt besøg i Egypten. Mellem februar 2019 og januar 2020 er Egypten formand for Afrikanske union.

Kommissær Mimica sagde: "Vi har store forhåbninger for det egyptiske formandskab for Den Afrikanske Union, især når det gælder fremskridt med at øge investeringerne, styrke forretningsklimaet og fortsætte vejen mod Afrikas kontinentale integration. Fremme af fred og sikkerhed er et andet vigtigt punkt Under Egyptens formandskab ønsker vi at fremme vores samarbejde om at gøre mere og bedre sammen ved at fokusere på konkrete resultater og fremme et trekantet samarbejde. være på toppen af ​​vores respektive dagsordener. "

Under sit besøg har kommissær Mimica mødt præsident Abdel Fattah El Sisi, udenrigsminister Sameh Hassan Shoukry og minister for investeringer og internationalt samarbejde Sahar Nasr.

Afrika-EU-samarbejde og Egyptens formandskab for Den Afrikanske Union

Kommissær Mimicas besøg i Egypten er en lejlighed til at drøfte Afrika-Europa-partnerskabet og relateret støtte til Den Afrikanske Unions dagsorden, især i forbindelse med fremadrettede forpligtelser fra 5th AU-EU-topmødet i 2017 og bygger på det egyptiske formandskabs prioriteter.

Kommissæren fremlagde konkrete planer for at gennemføre den nye Afrika-Europa Alliance for bæredygtig investering og job. Alliancen blev oprettet for at styrke det økonomiske samarbejde, øge investeringer og handel, herunder støtte til det afrikanske kontinentale frihandelsområde og skabe job i hele Afrika. Alliancen peger på en række sektorer for tættere økonomisk samarbejde, såsom infrastrukturudvikling og rumteknologi.

Samarbejdet mellem EU, Egypten og Afrika syd for Sahara blev også drøftet med hensyn til at løse freds- og sikkerhedsudfordringer i Sahel og Afrikas Horn. EU's aftalememorandum om fred, sikkerhed og regeringsførelse, undertegnet i maj 2018, blev fremhævet som et solidt grundlag for et mere strategisk engagement mellem Den Afrikanske Union og EU, når det drejer sig om at håndtere de komplekse trusler og årsager til ustabilitet og voldelig konflikt.

Baggrund

Forbindelserne mellem Afrika og EU er støt uddybet og udvidet siden det første topmøde mellem Afrika og EU i Kairo i 2000. Regelmæssige topmøder afholdt hvert tredje år definerer de politiske prioriteter. Det sidste topmøde i november 2017 i Abidjan blev enige om fire strategiske prioriterede områder for perioden 2018-2020: Investering i mennesker - uddannelse, videnskab, teknologi og kompetenceudvikling; Styrkelse af modstandsdygtighed, fred, sikkerhed og styring; Mobilisering af investeringer til afrikansk strukturel bæredygtig omdannelse; Migration og mobilitet.

Eftersom Abidjan-topmødet, en Afrika-Europa Alliance for Bæredygtige Investeringer og Jobs blev lanceret i september 2018. Et tæt samarbejde med Den Afrikanske Union om gennemførelse af Alliancen er indført. Inden for fred og sikkerhed blev der indgået et aftalememorandum i maj 2018. Det er et vigtigt redskab til at engagere sig mere strategisk og systematisk i de forskellige faser af konfliktcyklussen, herunder konfliktforebyggelse, mægling, tidlig varsling, krisestyring og fredsoperationer.

Mere information

Afrika-Europa Alliance for bæredygtig investering og job

Afrika-EU-partnerskabet

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending