Slut med os

EU

'Det er ingen hemmelighed, at de sidste fire år har tingene været komplicerede' Borrell

Udgivet

on

I en debat (11. november) i Europa-Parlamentet om det nylige valg i USA lykønskede EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender, Josep Borrell, den valgte præsident Joe Biden og den valgte næstformand Kamala Harris for deres historiske sejr.

Borrell bifaldt den største deltagelse i USAs valghistorie og sagde, at det tydeligt viste, at amerikanske borgere var meget opmærksomme på vigtigheden af ​​dette valg.

Genstart af forbindelserne mellem EU og USA

Borrell sagde, at EU nu vil se på mulighederne for at fremme sit strategiske partnerskab med De Forenede Stater, en forpligtelse, som formanden for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen allerede havde afgivet i sin 'EU-stat' tale til Europa-Parlamentet i September. 

Den højtstående repræsentant skjulte ikke, at forbindelserne mellem EU og USA var blevet mere anstrengte under Trump-administrationen, ”Det er heller ingen hemmelighed, at det i de sidste fire år er blevet kompliceret i vores forhold. Jeg ser frem til at komme tilbage til en ærlig dialog. ”

Borrell bifaldt den valgte præsident Bidens klare forpligtelse til at genoprette enhed og respekt for demokratiske normer og institutioner og arbejde med allierede baseret på partnerskab. Mens han erkendte, at EU har brug for at arbejde sammen med USA inden for mange rammer - forsvarsrammer og andre - sagde han, at EU stadig havde brug for at styrke sin strategiske autonomi for at blive en stærkere partner. 

”Jeg behøver ikke at forklare, at vi har haft et meget betydeligt bilateralt forhold globalt [med USA],” sagde Borrell og tilføjede “Vi har en fælles historie, fælles værdier, og vi overholder demokratiske principper. Dette partnerskab afspejler, hvordan vi går på tværs af alle økonomiske områder, understøttet af bredt samarbejde. ” 

Den højtstående repræsentant skitserede en lang liste med fælles strategiske mål: at genoprette samarbejdet i de multilaterale fora, især i FN; at fortsætte arbejdet med at fremme fuld respekt for menneskerettighederne at tackle vanskelighederne i Verdenshandelsorganisationen, især tvistbilæggelsesmekanismen at samarbejde om bekæmpelse af COVID-19, herunder styrkelse af Verdenssundhedsorganisationens arbejde og kapaciteten i det globale sundhedssystem, begyndende med beredskab og reaktion på nødsituationer; at fremskynde ambitiøs global klimaindsats og investere i at udnytte den teknologiske transformation at se på Kina, Iran og vores nabolag. 

Han tilføjede en advarsel om, at han var klar til at engagere sig med de nye skuespillere, men tilføjede, at der var en ganske lang overgang forude, "lad os håbe, det bliver ikke en bumpende overgang."

EU

MEP'er griller Frontex-direktøren om agenturets rolle i tilbagesendelser fra asylansøgere

Udgivet

on

Europa-Parlamentet vil grille Frontex-direktør Fabrice Leggeri på anklager om involvering af agenturets personale i ulovlige tilbagesendelser af asylansøgere fra den græske grænsevagt vil være fokus for en debat i Europa-Parlamentets udvalg om borgerlige frihedsrettigheder tirsdag.

MEP'erne er indstillet på at kræve svar fra Det Europæiske Border and Coast Guard Agency's administrerende direktør vedrørende de hændelser, hvor græske kystvagter påstås at have stoppet migranter, der forsøger at nå EU's kyster, og sendt dem tilbage til tyrkiske farvande. De vil sandsynligvis spørge om resultatet af den interne undersøgelse foretaget af EU's grænseagentur og bestyrelsesmødet indkaldt efter anmodning fra Europa-Kommissionen.

I oktober sidste år, foran medie afsløringer, Frontex rådgivende forum - som blandt andet samler repræsentanter for Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO), EU-agenturet for grundlæggende rettigheder (FRA), UNHCR, Europarådet og IOM- bekymringer i sin årsberetning. Forummet pegede på fraværet af et effektivt overvågningssystem for potentielle krænkelser af grundlæggende rettigheder i agenturets aktiviteter.

Den 6. juli forsikrede Fabrice Leggeri på et andet møde om borgerlige frihedsudvalg MEP'er om, at Frontex-personale ikke havde været involveret i tilbageslag og beskrev en hændelse med den danske besætning om bord på et af agenturets skibe som "en misforståelse".

Continue Reading

Økonomi

Soros opfordrer EU til at udstede 'evige obligationer' gennem forstærket samarbejde

Udgivet

on

I en udtalelse i Projekt syndikat, George Soros skitserede sin idé om, hvordan den nuværende blindgyde med Polen og Ungarn på grund af retsstatsbetingelser kan overvindes. 

Soros tilskriver Ungarns veto mod EU-budgettet og COVID-19-genopretningsfonden til premierminister Viktor Orbáns betænkeligheder ved, at EU's nye retsstatskonditionalitet knyttet til budgettet ville ”pålægge hans personlige og politiske korruption praktiske begrænsninger [...] Han [ Orbán] er så bekymret for, at han har indgået en bindende samarbejdsaftale med Polen og trukket landet med sig ”.

Soros siger, at proceduren med "forstærket samarbejde", der blev indført i Lissabon-traktaten for at "give et juridisk grundlag for yderligere integration i euroområdet", kunne bruges. 

Forbedret samarbejde giver en gruppe på mindst ni nationer mulighed for at gennemføre foranstaltninger, hvis alle medlemsstater ikke når til enighed, andre lande kan deltage senere, hvis de ønsker det. Proceduren er designet til at overvinde lammelse. Soros hævder, at en "undergruppe af medlemslande" kunne opstille et budget og blive enige om en måde at finansiere det på - f.eks. Gennem en "fælles obligation".

Soros har tidligere argumenteret for, at EU bør udstede evige obligationer, men betragter dette nu som umuligt, "på grund af manglende tillid blandt investorerne til, at EU vil overleve." Han siger, at disse obligationer "let accepteres af langsigtede investorer som livsforsikringsselskaber". 

Soros lægger også noget af skylden på døren til de såkaldte Frugal Five (Østrig, Danmark, Tyskland, Holland og Sverige), som er “mere interesserede i at spare penge end at bidrage til det fælles gode”. 

Italien har ifølge Soros behov for fordele ved evige obligationer mere end andre lande, men “er ikke heldig nok” til at kunne udstede dem i sit eget navn. Det ville være en "vidunderlig gestus af solidaritet" og tilføjede, at Italien også er EU's tredjestørste økonomi: "Hvor ville EU være uden Italien?" 

At tilbyde sundhedspleje og genoplive økonomien, siger Soros, vil kræve meget mere end de 1.8 billioner euro (2.2 billioner dollars), der er øremærket i den nye næste generations EU-budget og genopretningsfond.

George Soros er formand for Soros Fund Management og Open Society Foundations. En pioner inden for hedgefondsindustrien, han er forfatter til The Alchemy of Finance, The New Paradigm for Financial Markets: The Credit Crisis of 2008 and What it Means, og senest In Defense of Open Society.

Continue Reading

EU

Enighed mellem EU og USA vil bekræfte samarbejdet med åbne samfund

Udgivet

on

I dag (30. november) samles ambassadører i Bruxelles for at forberede sig til næste uges Råd for Udenrigsanliggender og Det Europæiske Råd for regeringschefer. Toppen af ​​listen vil være fremtiden for forbindelserne mellem EU og USA.

Diskussionerne vil fokusere på fem byggesten: Bekæmpelse af COVID-19; styrkelse af økonomisk genopretning bekæmpelse af klimaændringer opretholdelse af multilateralisme og fremme fred og sikkerhed. 

Et strategidokument lægger vægt på samarbejdet mellem åbne demokratiske samfund og markedsøkonomier som en måde at tackle den strategiske udfordring, som Kinas voksende internationale assertivitet giver.

Det Europæiske Råds præsident Charles Michel vil høre ledere i løbet af den næste uge og vil også koordinere med NATO for at planlægge et topmøde i første halvdel af 2021.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending