Den "fulde historie" af Mukhtar Ablyazov

| April 8, 2019

Det er blevet beskrevet af nogle som "bedrageri i episk skala" og nu er "fuld historie" af Mukhtar Ablyazov blevet sat i tryk.

Til dem, der ikke er bekendt med den nævnte hr. Ablyazov, er han en person, som helt sikkert har tiltrukket sin andel af opmærksomhed i de senere år.

Problemet for ham er, at meget af denne reklame ikke har været meget gunstig.

Nu hævder en ny bog fra den britisk-fødte journalist / forlægger Gary Cartwright at kaste nyt lys på den noget skumle verden beboet af hr. Ablyazov og hans mange medarbejdere.

Den redoubtable Cartwright, en tidligere medarbejder i Europa-Parlamentet, kan bestemt ikke beskyldes for ikke at gøre værkerne på en mand, hvis nyere formuer gør, at travlt i Donald Trump ser let ud i sammenligning.

Med det niende jubilæum af hans "flyvning fra myndighederne" i sit hjemland i Kasakhstan nærmer sig flåden af ​​tværnationale retssager, der involverer hr. Ablyazov, intet tegn på at mindske.

"Wanted Man: Historien om Mukhtar Ablyazov", skrevet af Cartwright, fortæller den skyggefulde historie om en megarig mand, der strækker sig fra sit hjemland til Det Forenede Kongerige til Frankrig og til USAs præsident Trump selv.

Velkommen til Mukhtar Ablyazovs skumle verden.

I overensstemmelse med Cartwright, som i dag hovedsagelig er baseret i Belgien, er dette en kriminel mastermind, en mand, der står over for et bredt udvalg af påstande.

For det første blev en smule historie: Ablyazov blev udnævnt til leder af det statsejede operatørselskab i Kasakhstan Electricity Grid (KEGOC) og udnævnt til minister for energi, industri og handel i Kasakhstan. Inden for et år var KECOG-indtægterne angiveligt nede med 12-procent og udgifterne op med 53-procent, et mønster gentaget i 1999, da han blev udnævnt til administrerende direktør for Air Kazakhstan.

Efter at have slået fejl af myndighederne, hr. Ablyazov, bogen omtaler, tog han fly fra sit hjemland for at kræve asyl i Det Forenede Kongerige, hvor han bosatte sig i overdådige Carlton House på Billionaire's Row i Highgate, London.

Cartwright siger, at hr. Ablyazov snart var på flugt igen, denne gang fra britisk retfærdighed. På trods af at en arrestordre er blevet udstedt, lykkedes det ham at slippe væk til Frankrig.

I hans fravær mellem november 2012 og marts 2013 siger bogen, at britiske domstole har dømt dommer mod Ablyazov, med Lord Justice Maurice Kay iagttagelse af det: "Det er svært at forestille sig en fest i kommercielle retssager, der har handlet med mere kynisme, opportunisme og uendelighed over for retsordrer end hr. Ablyazov. "

Efter at have advaret om risikoen for kidnappelse eller mord flere gange af forskellige kilder, herunder det britiske politi, gik i skjul og flyttede mellem luksusvillaer i det sydlige Frankrig. Langs vejen siger bogen, at sagaen endog nåede de hellige korridorer i Europa-Parlamentet.

I dag fortsætter Ablyazov fra sin villa i Frankrig med at klage over hans "forfølgelse".

Uanset rettighederne og ulemperne i denne sammenfaldne fortælling er der ingen benægtelse af Cartwrights vilje til at forsøge at komme til bunden af ​​denne fantastiske historie.

Historien er på nogle måder ikke særlig ny, da hr. Ablyazovs skæve rejse gennem forskellige medlemsstaters retssystemer og endnu vigtigere dem, der blev efterladt i kølvandet, er ganske velkendt.

Men Cartwright, der interviewede mange mennesker og investerede hundredvis af undersøgelser i forbindelse med udarbejdelsen af ​​dette arbejde, fortjener bestemt fuld kredit for at forsøge at komme til hjertet af det svimlende fald fra nåden af ​​denne tidligere topkazakhiske minister.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Kasakhstan, Politik

Kommentarer er lukket.