#US Sanktioner undlader at målrette #Kremlin stooges i øst #Ukraine

| Marts 7, 2019

Amerikanske sanktioner i det østlige Ukraine virker ikke. Kontroller på de involverede i den selvdeklarerede Donetsk Folkerepublik (DPR) og Luhansk Folkerepublik (LPR) undlader at stoppe russiske forretningsmænd, der arbejder under Kremls beskyttelse mod at berige sig selv og fremme Ruslands ambitioner i udlandet.

Donbass har altid været hjertet i hård industri i regionen. Forretnings - og kriminelle verdener har været tæt sammenflettet siden konflikten begyndte for fem år siden, idet man udnytter den kolde krigs nuværende tilstand mellem Rusland og Vesten, der gør det østlige Ukraine til et ideelt område for black-market business at trives. Kul, guld, benzin og tobak, blandt andet smugling, fortsætter med at strømme over grænsen til Rusland, ligesom strømmen af ​​beskidte penge.

Vestlands manglende evne til at kontrollere de finansielle strømme rundt om afbrudte stater hjælper Putins kampagne i det østlige Ukraine. Hvis det internationale samfund ønsker at gøre et ægte forsøg på at stoppe krigen i øst, skal den slukke for DPR-LPR's kilde til midler og netværket for at støtte aktiver, der løber over hele Europa, fra London til Cypern.

Den ulovlige eksport af kul fra Donbass har været afgørende for fortsættelsen af ​​krigen og for at opretholde eksistensen af ​​DPR-LPR. Lokalbefolkningen i Donbass har sagt, at der ikke har været en dag siden 2014, da kulminerne er stoppet med at arbejde - trods en antaget handelsembargo af kul fra det separatistiske område. Forretningsmænd som Ruslan Borisovich Rostovtsev eller "kulkongen", som han er kendt, har eksporteret kul fra Donbass i hele Europa gennem hele konflikten, idet han fuldt ud udnytter situationen og beskyttelsen fra Kreml denne forretning i øst for Ukraine bringer.

Rostovtsevs inddragelse begyndte i 2014, da han mødte Igor Martynov, den tidligere borgmester i Donetsk og nu næstformand for administrationen af ​​DPR. Rostovtsev arrangeret transport af kul fra DPR til den nærliggende russiske by Rostov. Det var der, at kullet blev ompakket, genindlæst og spredt i hele Europa, ompakket som russisk kul.

Rostovtsevs sorte markedskolvirksomhed har set millioner af dollars hvidvaskes i hele Europa. Låneaftaler mellem udenlandske virksomheder, der ejes af Rostovtsev for at vaske penge, afslører, at 2015 alene $ 16 mio. Blev overført fra april til juli via en konto hos den lettiske ABLV-bank. Det Kampagne mod dårlig administration og europæisk korruption har anklaget Rostovtsev ved at bruge et britisk registreret selskab, Grandwood Systems Ltd, sammen med flere Sottish LP'er til at launder millioner af dollars fremstillet af kul fra Donbass.

Ikke alene har den ulovlige handel med kul og andre smuglinger beriget de involverede og den russiske regering, det har også bidraget til at legitimere DPR-LPR. Rostovtsev har angiveligt hjulpet med at oprette falske ambassader til DPR i Marseille i Torino, og modtog en personlig pris fra Udenrigsministeriets udenrigsministerium proklamerede han hjalp "styrke internationale forbindelser og et positivt billede af republikken på den internationale arena."

Den fortsatte bevægelse af formodentlig forbudt kul fra DPR understreger Vestens ekstraordinære fiasko, når det kommer til at klemme ned på risikable oligarker og de beskidte penge, der flyder frit gennem Europa og USA.

Rostovtsev positionering som en sekundær forretningsmand har tilladt ham at flyve stort set under radaren, men Vesten skulle vågne op for at indse, at de nuværende sanktioner mod eliten nærmest Putin - forretningsmænd som Oleg Deripaska - skal udvides. Netværket af dem, der er involveret i erhvervslivet i det østlige Ukraine, er langt mere komplekst - med eksemplet Rostovtsev er kun en lille del af en meget større hvidvaskemaskine.

Uden en ny sanktionsstrategi og en klemme på russiske hvidvaskede penge, der gør sin vej gennem Europas byer, er Vesten implicit i fortsættelsen af ​​en krig, der har oplevet op til 13,000-folk, der mister deres liv. Hvis de penge, der bruges til at understøtte afbrudte stater, er målrettet, vil pseudo-regeringerne i det østlige Ukraine ikke kunne vare i lang tid.

tags: , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Politik, Rusland, Ukraine, US