Phony Protests Against # Qatar Hæv spektret af trinvis aktivisme i Europa

| Juli 24, 2018

I årenes løb har spøgelsen af ​​falske demonstranter udbetalt, fordi nogle uhyggelige ydre kræfter har hjemsøgt Europa. Sidste år, som hundreder af tusinder af mennesker spildte i Bukarests gader i de største protester i den rumænske hovedstad siden kommunismens fald i 1989, lavede pro-government fjernsyn den vilde anklage at George Soros betalte demonstranterne - og endda deres hunde - at være der.

I modsætning til i USA, hvor der imidlertid har været en række pinlige hændelser med ægte iscenesat aktivisme - en offentlig høring om, hvorvidt man skal bygge et nyt gasfyret kraftværk overtaget af aktører ansat til at spille bekymrede borgere og recitere korte taler, som de involverede virksomheder, Trump, gav dem anvendelse folk til at klappe for ham, da han meddelte sin kandidatur til formandskabet i 2015-Europe endnu ikke havde set et højt profileret eksempel på denne type astroturfing.

Det hele ændrede sig i denne uge. Qatar Emir, Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, var i London til et tre dages besøg for at uddybe de omfattende handelsforbindelser mellem de to nationer, henvende sig til parlamentet og mødes med den britiske premierminister Theresa May. Saudi-Arabien og Emiratets aviser fremhævede "protestpræget" emiren var mødt med, komplet med varevogne emblazoned med anti-Qatar slogans kørsel rundt i London.

Det viste sig dog hurtigt, at protesterne blev optaget som led i en udførlig ordning for at give indtryk af, at den britiske offentlighed var stærkt imod emirens besøg. Et støbebureau tilbydes ekstraudstyr £ 20 at "fylde plads uden for Downing Street" mens emir mødtes med maj, at understrege at støbekaldet ikke var til film eller tv-produktion, men snarere en anti-Qatar-begivenhed.

Det var heller ikke den, der arrangerede protesterne, der stod udelukkende på casting agenturets tjenester. Sociale medier brugere rapporteret at nogle demonstranter indrømmede at have været indskrevet fra Birmingham og betalt £ 50 for en dags arbejde, der stod nær parlamentets besiddelse af anti-Qatar-tegn, mens andre var russere, som tilsyneladende ikke var klar over, hvad de protesterede imod.

Journalister og Qatari embedsmænd hurtigt foreslog at emiratets naboer i Golf var bag de fremstillede protester. Selvom der ikke er kommet noget afgørende bevis ud, er det en logisk antagelse, da analysen viser, at den samme dag, saudiske Twitter-robotter sendt tusinder af tweets ud med #OpposeQatarVisit hashtag.

Volleyet af tweets er kun den seneste udvikling i et bittert skænd mellem Gulfstaterne, som har set en koalition ledet af Saudi Arabien blokade Qatar både fysisk og økonomisk i over et år. Mens Qatar har vist sig overraskende elastisk over for blokaden og har endda taget det som en Mulighed at modernisere og diversificere sin økonomi har fejdet splinter familier og opvokset livet hos Qatar-studerende, der studerede i udlandet i nabolandene. Den Internationale Domstol (ICJ) fordømte denne forstyrrelse i dens seneste beslutning bestiller UAE til straks at genforene Qatari familier og lade eleverne fortsætte deres uddannelse.

På trods af ICJs forsøg på at diffundere spændinger er rivaliteten mellem golfstaterne blevet så akut, at Saudi-Arabien er hurtig sporing planer at bygge en 60-kilometer lang kanal langs grænsen til Qatar, der effektivt drejer Qatari-halvøen til en ø. For at tilføje skændsel til skade, vil kanalzonen også omfatte en saudisk militærbase og et atomaffald.

Hvorvidt disse mere og mere kreative bestræbelser på at nedbryde Qatar udvidet til det skinkefistede forsøg på at kaste en skygge over emirens tur til London, er skandalen meget vedrørende, da det antyder, at "rent-a-crowd" fænomenet, der er kommet til pest USA i løbet af de sidste par år har nu spredt sig til Europa. Hele firmaer er spredt op i USA for at tjene dette tilsyneladende lukrative marked - som Crowds on Demand, som lover at det kan organisere en sham protest inden for 24 timer og prale af af tidligere præstationer som at oprette en falsk "demonstration af støtte med forskellige folkemængder" for en udenlandsk leder, der giver en tale i FN.

Tjenester som dem, der tilbydes af Crowds on Demand, er generelt omhyggeligt planlagt og udformet til fagligt at manipulere den offentlige mening - den klodset måde, hvorpå anti-Qatar-kampagnen blev organiseret, er undtagelsen snarere end reglen. Skuespillere er instrueret at "være begejstret, men ikke så ivrig efter at risikere anholdelse", og komme væbnede med plakater og omhyggeligt sloganer til at chant. De pseudo-demonstranter er låst i ironclad ikke-afsløring aftaler, og ofte betalt under bordet, så der ikke er nogen rekord af forholdet.

En del af disse "rent-a-crowd" -kampagner er, at de giver foder til påstande, uanset hvor latterligt eller hvor grundigt det er, de andre protester er også svindel bemandet af betalte aktivister. Romerne, der hensynsløst drillet de basale påstande sidste år ved at gemme penge i deres kæledyrs outfits eller lave plakater for deres hunde at bære med at sige "George Soros betalte mig at være her" vil være mindre fast i deres overbevisninger i dag.

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Politik, Forenede Arabiske Emirater