Yderligere internationale retssager tager sigte på #Kuwait over gentagne misbrug af virksomhedernes investeringer i Marsha Lazareva

| Juli 17, 2018

Sagen mod Marsha Lazareva, en af ​​Ruslands mest succesrige kvindevirksomhedsinvestorer i Golfen, blev retsforfulgt af myndighederne i Kuwait, tog en ny tur i denne uge. Hendes internationale advokater indgav en økonomisk erstatningskrav mod staten Kuwait med henvisning til gentagne krænkelser af folkeretten, hvilket potentielt rejser yderligere spørgsmål om, hvor sikkert en destination Kuwait er tilbage for udenlandske investorer.

Øget retssag udfordringer for Kuwait påstande økonomiske skader og målretning udlændinge bruge tid og penge i landet kommer på et følsomt øjeblik, når det gennemgår en international høringsproces for at evaluere MSCI World index markedsstandarder og egnethed til potentiel nominering i 2020. Da han arbejdede fra Kuwait i mere end 13 år og har været ansvarlig for at investere hundredvis af millioner dollars i lokal infrastruktur og økonomiske udviklingsprojekter, har Lazareva været fængslet siden maj, nægtet kaution og grundlæggende rettigheder som familiebesøg og sundhedsbehandling, hun står overfor udsigten til langvarig fængsling i det, som hendes advokater siger er det fortsatte mangel på behørig proces.

Bekendtgørelsen fastslår, at anklagen mod fru Lazareva, en russisk statsborger, er en del af en koordineret kampagne for at beskadige sit ry som en succesfuld forretningskvinde og mindske værdien af ​​sine investeringer.

Det citerer også Kuwait for at overtræde en langvarig bilateral investeringsaftale med Rusland: "Than Aftale mellem Den Russiske Føderation og Staten Kuwait om tilskyndelse og gensidig beskyttelse af investeringer."

En tidligere retssag sidste forår, som blev gennemført af Kuwait's anklagemyndighed mod hende, førte til et internationalt udbrud af nyhedsforretninger i øst og vest, menneskerettighedsaktivister, medlemmer af Europa-Parlamentet og russiske embedsmænd i Kuwait og Moskva. De fordømte misbrug af proces og uretfærdig behandling, herunder manglende tilladelse til at lade Lazareva kalde vidner eller udfordring vidnesbyrd, som uafhængige analytikere sagde, var forudindtaget. "Denne sag er en af ​​de mest uhyrlige afvisninger af retfærdighed begået af en statskuespiller i den seneste hukommelse," sagde Ian A. Laird fra Crowell & Moring. 'Fabrikkede afgifter, et afslag på at overveje bevis og Rettens tillid til vidnesbyrd om et enkelt, stærkt mistænkt vidne har ført til Marshas fortsatte fængsling under umenneskelige forhold.'

Hr. Lazareva lykkedes i sin egenskab af KGLI at oprette en investeringsejendom kaldet The Port Fund, hvis investorer omfattede Kuwait Ports Authority (KPA) og Kuwait Public Institution for Social Security (PIFSS). I løbet af 10-årets investeringsperiode i 2017 var KGLI i færd med at distribuere betydelige afkast fra væksten i sine Portfondsinvesteringer til de begrænsede partnere, herunder KPA og PIFSS, da $ 496 millioner i fonde blev frosset i Dubai bank.

I november 2017 blev Lazareva anholdt og tilbageholdt for at blive stillet spørgsmålstegn ved Kuwaitas anklagers kontor. Efter at være holdt i dårlige forhold i mere end to måneder blev hun midlertidigt frigivet som led i en $ 30 million kaution aftale, der kun blev fængslet igen tre måneder senere. Med minimal adgang til lægehjælp har hendes fængsel resulteret i en betydelig forringelse af hendes helbred samt adskillelse fra hendes søn.

"Vi kræver, at den kuwaitiske regering frigiver Marsha og afslutter sine bestræbelser på at udrydde den $ 496-million, der for øjeblikket afholdes i Dubai," sagde Mr. Laird. "Hvis Kuwait hævder mod Marsha for at udøve sin ret, under traktaten om at bringe denne voldgift, vil den yderligere støtte hendes krav og erstatning."

Påstanden søger omgående frigivelse af fru Lazareva samt erstatning i mængden af ​​$ 100 millioner for skader og tab som følge af Kuwaits overtrædelse af den bilaterale investeringsaftale.

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, Kuwait, Politik