MEP'erne at #DRC og #Gabon præsidenter: "Respekt retsstaten '

eu-rapport-casts-tvivl-over-gabons-valg-resultat-youtube-miniatureResultaterne af 2016 Gabon præsidentvalg er "ikke-transparent og yderst tvivlsomt", siger MEP'erne i en resolution, stemte torsdag på retsstatsområdet kriser i Den Demokratiske Republik Congo og i Gabon. De opfordrer også de congolesiske myndigheder til at afholde troværdige valg inden udgangen af ​​2017.

Fordømmer alle valget vold begået i Gabon og i Den Demokratiske Republik Congo (DRC), MEP'erne kræver fuld, grundige og gennemsigtige undersøgelser af påståede alvorlige krænkelser af menneskerettighederne i begge lande.
Gabons præsident Ali Bongo og Den Demokratiske Republik Congo præsident Joseph Kabila bør sikre menneskerettighederne og de grundlæggende frihedsrettigheder og regere "med den strengeste respekt for retsstaten", opfordrer MEP'erne i resolutionen, som blev godkendt af en håndsoprækning.
Gabon
MEP'er spørgsmålstegn præsident Bongo legitimitet, at bemærke, at de officielle 2016 præsidentvalg resultater er "ikke-transparent og yderst tvivlsomt". De er dybt bekymret over udfoldelsen vold, der fulgte proklamationen af ​​resultaterne.

Beslutningen fordømmer truslen mod og trusler mod medlemmer af Den Europæiske Unions valgobservationsmission, ledet af MEP Mariya Gabriel (EPP, BG), Og opfordrer indtrængende den gabonesiske regering til "foretage en grundig og hurtig reform af valgreglerne til at forbedre det og gøre det helt gennemsigtige og troværdige."

Den Demokratiske Republik Congo

MEP'erne opfordrer alle politiske aktører til at engagere sig i en fredelig og konstruktiv dialog og opfordrer EU til at støtte gennemførelsen af ​​den aftale i slutningen af ​​december 2016 benægte en tredje periode for præsident Kabila og opfordrede til valget skal finde sted inden udgangen af ​​2017 .

Den congolesiske regering skal "straks fat åbne spørgsmål i forbindelse med sekventering af valget kalender, dets budget og ajourføring af valglisten for at tillade frie, retfærdige og gennemsigtige valg", MEP'erne tilføje.

tags: , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Afrika, EU, Politik