Følg os

EU

Sikkerhed vs borgerlige frihedsrettigheder: Effekten af ​​terrorangrebene Paris

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Anna Elżbieta Fotyga, formand for underudvalget om sikkerhed og forsvar; og Claude Moraes, formand for udvalget om borgerlige frihedsrettigheder, retlige og indre anliggender

Efter det første chok kom reaktionerne. Bare dage efter angrebene i Paris begyndte regeringer og politikere at opfordre til flere værktøjer til at bekæmpe terrorisme. Hvordan vil sådanne foranstaltninger sidestilles med borgernes rettigheder til privatliv eller fri bevægelighed? Europa-Parlamentet talte med Anna Elżbieta Fotyga, formand for underudvalget om sikkerhed og forsvar, og Claude Moraes, formand for justiskomitéen.

Finder vi os nu i en europæisk 'krig mod terror'? Efter angrebene i Paris har nogle lande opfordret til en europæisk passagernavnoptegnelse (PNR), strammere grænsekontrol og endnu mere internetovervågning for at forhindre terrorangreb. MEP'erne Anna Elżbieta Fotyga og Claude Moraes afgiver deres mening om, hvorvidt Europa-Parlamentet har en rolle at spille i alt dette.
Claude Moraes (S&D, UK)

"Jeg synes ikke, det er nyttigt at tale om krige mod terror, jeg synes, det er det forkerte sprog. Hvad Europa-Parlamentet og institutionerne skal gøre er at forstå historien og forstå, at vi har styret disse meget hårde situationer før. Vi har beskæftiget os med hjemmelavet terrorisme i mange dele, for eksempel i Nordirland og i Tyskland og Spanien.

reklame

"Vi forstår den hastighed, hvormed medlemslandene ønsker, at vi skal komme videre - i forskellige spørgsmål såsom PNR - men vi vil tage vores lovgivende rolle meget alvorligt. Der skal være en balance mellem de europæiske borgeres sikkerhed og deres privatliv og grundlæggende rettigheder. "

Anna Elżbieta Fotyga (ECR, Polen)

"Jeg vil ikke kalde dette en krig mod terror, men vi har bestemt et problem. Vi skal være meget opmærksomme. Vi er nødt til at kombinere vores bestræbelser på at forhindre terrorisme og radikaliseringen af ​​forskellige grupper, der finder sted på europæisk territorium. Jeg ville vil også gerne tilføje, at terrorisme i Europa ikke kun er indflydelsen fra radikal islamisme. Vi har også farlige situationer ved vores østlige grænser, den russiske aggression mod Ukraine.
"I meget lang tid har ECR-gruppen været for vedtagelsen af ​​et PNR-direktiv. Jeg ved, det betyder tættere samarbejde mellem hemmelige tjenester, det betyder visse farer med hensyn til statligt tilsyn med hemmelige tjenester. Vi har alle bekymring for demokrati, men faren for terrorisme er der, og vi er nødt til at forhindre optrapning af terrorangreb. Jeg synes, at PNR-direktivet bør vedtages med mange garantier for at garantere borgernes rettigheder. "

reklame
Mere information

Europæiske Centralbank (ECB)

ECBs Lagarde holder døren åben for højere inflation

Udgivet

on

By

Inflationen i eurozonen kan overstige Den Europæiske Centralbanks allerede hævede fremskrivninger, men der er få tegn på, at dette allerede sker, ECB -præsident Christine Lagarde (billedet) sagde mandag (27. september), skriver Balazs Koranyi, Reuters.

"Selvom inflationen kunne vise sig at være svagere end forudset, hvis økonomisk aktivitet skulle blive påvirket af en fornyet stramning af restriktioner, er der nogle faktorer, der kan føre til et stærkere prispres, end man i øjeblikket forventer," sagde hun til lovgiverne i Europa -Parlamentet.

"Men vi ser begrænsede tegn på denne risiko indtil videre, hvilket betyder, at vores basisscenario fortsat vil forudse, at inflationen forbliver under vores mål på mellemlang sigt," tilføjede hun.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending