Følg os

EU

Debat om smugling af indvandrere i Middelhavet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20150109PHT06216_originalHundreder af mænd, kvinder og børn på flugt fra Syrien blev indesluttet af smuglere i fragtskibe, der sejler fra Tyrkiet til Italien. © BELGAIMAGE / AFP / Y.Kourtoglou

MEP'erne drøftede de nylige tilfælde af migranter, der blev smuglet i fragtskibe fra Tyrkiet til Italien og forladt til søs af besætningen og andre hændelser i Middelhavet med kommissær Avramopoulos tirsdag aften (13 januar). De nye ruter, der blev brugt af smuglere, EU-grænsebureauets rolle, Frontex, lovlige migrationskanaler til EU og en omfattende tilgang til migration kom i lyset.

"De nylige begivenheder viser tydeligt, at vi skal intensivere vores fælles aktion" for at bekæmpe de kriminelle organisationer, der udnytter migranter, sagde den lettiske udenrigsminister Zanda Kalniņa-Lukaševica og opfordrede til "effektive foranstaltninger" mod menneskesmuglerne. "Rådet ser frem til de forslag, som Kommissionen vil forelægge" på en europæisk migrationsdagsorden, tilføjede hun.

"Hvis der ikke træffes afgørende og koordineret EU-handling, vil strømmen [af migranter] fortsætte", sagde migrationskommissær Dimitris Avramopoulos. "Europa-Kommissionen er fast besluttet på at gribe ind", tilføjede han og opfordrede til mere koordinering og solidaritet fra EU-medlemslandene. Han understregede også behovet for mere samarbejde med Tyrkiet og afrikanske lande og opfordrede medlemslandene til at intensivere deres bestræbelser på at håndhæve EU-asylregler og genbosætte flygtninge.

reklame

'Spøgelsesskibene' har en "brutal handel med menneskeliv", sagde Monika Hohlmeier (EPP, DE) og opfordrede Tyrkiet til at samarbejde med EU for at bekæmpe organiseret kriminalitet mere effektivt. Hun opfordrede også til et bedre samarbejde mellem medlemslandene.
"Vi er kommet til et punkt uden genkomst" med et hidtil uset antal mennesker, der har brug for vores hjælp, sagde Gianni Pittella (S&D, IT). ”Disse menneskeliv tæller," og EU bør opbygge en fælles politik, der adresserer både uregelmæssig og lovlig migration, understregede han. "Vi er nødt til at se på at styrke grænseovervågning og Frontex rolle," sagde Timothy Kirkhope (ECR, UK) der kræver strengere strafferetlige sanktioner mod menneskesmuglere.

"Vi har at gøre med mennesker, der flygter fra krig og forfølgelse. Smuglere udnytter deres desperation efter penge," bemærkede Cecilia Wikström (ALDE, SE). ”Vores job er at tage denne forretningsidé væk fra smuglerne,” og skabe juridiske veje til EU og humanitære visa, sagde hun.

Cornelia Ernst (GUE / NGL, DE) understregede, at EU ikke kan ignorere de grundlæggende årsager til migration og opfordrede til, at der oprettes lovlige kanaler for at forhindre, at smuglere udnytter mennesker i nød.

reklame

Ska Keller (De Grønne / EFA, DE) var enig i, at "det eneste, der hjælper dem, der flygter, vil være lovlige kanaler til EU". ”Dette er en humanitær katastrofe, og vi er nødt til at gøre mere,” understregede hun.

Gerard Batten (EFDD, UK) delte synspunktet om, at der er behov for strengere strafferetlige sanktioner mod menneskesmuglere. Han stillede også spørgsmålstegn ved Tyrkiets vej til EU-tiltrædelse.

Georgios Epitideios (NI, EL) bemærkede, at de fleste mennesker, der kom til søs, var muslimer, og mente, at nogle måske har kriminelle intentioner.

Mere information

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending