Følg os

EU

EU bakker 328 top tidlig karriere forskere med 485 mio €

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Atomium Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har valgt 328 førsteklasses videnskabsmænd til at modtage sine prestigefyldte starttilskud til en værdi af op til € 2 millioner hver. De tildelte € 485 mio. Bidrager til at støtte en ny generation af topforskere i Europa, der udvikler såkaldt "blå himmelforskning": ambitiøse højrisikoforskningsprojekter inden for ethvert felt.

De valgte projekter dækker en bred vifte af emner, herunder bærbare elektroniske tekstiler drevet af kropsvarme, detektion af bakterier efter lugt, 'giftig ekspertise' i den petrokemiske industri, oprindelsen af ​​menneskelig rationalitet, bekæmpelse af kræftrelateret betændelse samt optimering af brugerne interface design. Læs om nogle af de valgte projekter her.

Kommissionær for forskning, innovation og videnskab Carlos Moedas sagde: "For at skabe morgendagens innovation og vækst er banebrydende forskning et must. Med sine startbevillinger nærer Det Europæiske Forskningsråd den næste generation af fremragende videnskabsmænd, der giver dem mulighed for at følge deres videnskabelige nysgerrighed tage risici. For at være i front har Europa brug for denne modige tankegang og at investere i ungt talent. "

reklame

I år tildeles tilskud til forskere fra 38 nationaliteter, der er vært i 180 forskellige institutioner i hele Europa. Med hensyn til værtsinstitutioner er Tyskland (70 tilskud) og Storbritannien (55 tilskud) i spidsen, efterfulgt af Frankrig (43) og Holland (34). Forskere er også vært i Østrig, Belgien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Ungarn, Irland, Israel, Italien, Norge, Portugal, Rumænien, Serbien, Spanien, Sverige og Tyrkiet sammen med et projekt i CERN i Schweiz.

Omkring 40 af forskerne er af ikke-europæisk nationalitet; for eksempel nord- og sydamerikanere, asiater, australiere, newzealandere og russere. Mange af dem var allerede baseret i Europa.

Der er også 18 forskere, der kommer til Europa for at udføre deres ERC-finansierede projekter, herunder 13 tilbagevendende europæere samt forskere, der flytter til Europa fra Australien og Nordamerika. Dette er i tråd med ERC-missionen om at tiltrække flere fremragende forskere til Europa.

reklame

Den gennemsnitlige alder for udvalgte forskere er omkring 35 år.

Baggrund

Dette er den første starttilskudskonkurrence under EU's Horizon 2020-program, den syvende til dato. Dette opkald tiltrak 3273 ansøgninger, hvoraf 10% var vellykkede. Blandt tilskudene er 143 i domænet 'Fysisk Videnskab og Ingeniørarbejde', 124 i 'Biovidenskab' og 61 i 'Samfundsvidenskab og Humaniora'. I år steg andelen af ​​kvindelige tilskud til 33% fra sidste års 30%.

Finansieringen vil gøre det muligt for startbegunstigede at opbygge deres egne forskerhold, der deltager i alt over 1400 postdocs og ph.d.-studerende som deres holdmedlemmer. ERC bidrager derved til at støtte en ny generation af topforskere i Europa.

ERC Start Grants tildeles forskere af enhver nationalitet med 2-7 års erfaring siden færdiggørelse af ph.d. (eller tilsvarende grad) og en videnskabelig track record der viser stort løfte. Forskning skal udføres i en offentlig eller privat forskningsorganisation beliggende i en af ​​medlemslandene eller de associerede lande. Finansieringen (maksimalt € 2m pr. Tilskud) ydes over op til fem år.

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) er oprettet i 2007 af EU, og er den første europæiske finansieringsorganisation for fremragende grænseforskning. Hvert år vælger og finansierer de allerbedste, kreative forskere af enhver nationalitet og alder, at køre femårige projekter baseret i Europa. ERC bestræber sig også på at tiltrække topforskere fra hvor som helst i verden for at komme til Europa. Hidtil har ERC finansieret mere end 4,500 topforskere på forskellige trin i deres karriere.

Mere information

Eksempler på projekter finansieret i denne ERC Start Grant færdiggørelse
Statistikker for denne ERC Start Grant konkurrence
Liste over alle udvalgte forskere efter værtsinstitutionens land (i alfabetisk rækkefølge inden for hver landegruppe)
ERC hjemmeside
Horizon 2020

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending