Følg os

EU

Debat om vold mod kvinder: Vi er nødt til at handle nu

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20141125PHT80319_originalFor mange kvinder er stadig ofre for vold. Den 25. november blev der afholdt en plenardebat om dette for at markere den internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder. I en beslutning, der blev vedtaget i februar 2014, bad MEP'erne Europa-Kommissionen om at forelægge et forslag til en lovgivningsmæssig retsakt om bekæmpelse af vold mod kvinder. Under debatten spurgte MEP'erne ligestillingskommissær Věra Jourová om foranstaltninger, som Kommissionen agter at træffe.

Kvindernes Rettighedskomités formand Iratxe García Pérez, et spansk medlem af S & D-gruppen, understregede syv kvinder om dagen bliver myrdet i Europa som følge af kønsvold. Hun sagde, at folk ikke kunne forstå, hvorfor en aftale om at redde banker kunne nås, men ikke en, der reddede kvinders liv.

Henvendelse til kommissæren sagde Pérez: "I dag kræver vi, at der udarbejdes et direktiv om kønsvold. Vi har brug for en integreret politik, der er tværgående og vidtrækkende." Kvindernes rettighedskomité har også foreslået at erklære 2016 som et europæisk år mod kønsvold.

reklame

Kvindernes rettighedsudvalgsmedlemmer var enige om, at der straks skal træffes handling. Teresa Jiménez-Becerril, et spansk medlem af PPE-gruppen, sagde, at der var behov for en fælles strategi, og at den europæiske ordre om at beskytte ofrene holder angriberen væk, men det er ikke nok.

Jana Žitňanská, et slovakisk medlem af ECR-gruppen, sagde: "Det faktum, at kun 14% af ofrene for vold i hjemmet får modet til at gå til politiet, siger meget om politiets troværdighed." Hun opfordrede til at hjælpe disse kvinder i stedet for at dømme.

Beatriz Becerra, et spansk medlem af ALDE-gruppen, påpegede også det lave antal ofre, der rapporterede forbrydelsen. Hun opfordrede til straks at ratificere Istanbul-konventionen, det første integrerede juridisk bindende dokument, der fastslår, at vold mod kvinder er en alvorlig menneskerettighedsovertrædelse og gør hvert medlemsland ansvarligt for at eliminere vold mod kvinder.

reklame

Ligestillingskommissær Věra Jourová var enig i situationens alvor: "Jeg kan forsikre Dem om, at jeg deler forpligtelsen til at fjerne vold mod kvinder. Dette vil afspejles i den nye kommissionsstrategi for ligestilling mellem kvinder og mænd, der skal udarbejdes i 2015 . Der vil være et kapitel om vold mod kvinder, som er en prioritet. "

Som svar på kravet om at vedtage en ny lovgivning om forebyggelse af kønsvold mindede kommissæren om allerede eksisterende lovgivninger såsom direktivet om ofrenes rettigheder og den europæiske beskyttelsesordre.

Med hensyn til anmodningen om at etablere et europæisk år mod kønsvold sagde Jourová, at den eksisterende indsats for at rejse og forebygge vold bør evalueres, inden der træffes beslutning om nye foranstaltninger.

Mere information

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending